Slučaj Dino Drnda: Silajdžićev bratić osumnjičen za ubistvo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mehopuzic

Post by mehopuzic »

Drumer wrote:Nepromisljeno dijete i najvjerovatnije do bola razmazeni isprdak iz reda visoke klase. Ja glasam:DOZIVOTNA ROBIJA BEZ MOGUCNOSTI POMILOVANJA..@ Anais-Zao mi je ali se ne mogu sloziti sa tobom vezano za ovog malog majmuna i slicne mamine i tatine sincice...
Koje bolan visoke klase... Pa njegov otac(silajdžićev brat) bio džeparoš prije rata, a onda postavljen u tursku za vojnog savjetnika Bosne i Hercegovine
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Drumer wrote:Nepromisljeno dijete i najvjerovatnije do bola razmazeni isprdak iz reda visoke klase. Ja glasam:DOZIVOTNA ROBIJA BEZ MOGUCNOSTI POMILOVANJA..@ Anais-Zao mi je ali se ne mogu sloziti sa tobom vezano za ovog malog majmuna i slicne mamine i tatine sincice...

slazem se.ni mene ne zanima da li mu je silajdic rod ili ne,ali bih bas volio znati da li ce se mali braniti sa slobode ili je vec u zatvoru.a ne znam sta se desilo i sa burazom mu.da li je i on u zatvoru ili jos uvijek na slobodi?
e sad ako su na slobodi ,onda tek ima veze sa harisom.jer i glup bi skontao da su tu neke vezice igrale.
Drumer

Post by Drumer »

mehopuzic wrote:
Koje bolan visoke klase... Pa njegov otac(silajdžićev brat) bio džeparoš prije rata, a onda postavljen u tursku za vojnog savjetnika Bosne i Hercegovine
Pa eto vidis da je tzv. visoka klasa. Nije mu babo vozac ili nesto slicno, nego savjetnik u turskoj.... :roll:
Qler

Post by Qler »

anais_nin wrote:
latinalover wrote: cuj zao ti malog sto nije svjestan...
kad sam dijete bio znao sam da neke stvari bez razloga ne mogu raditi

zao mi je smo ovog sto je ubijen....

a malog ako osude na duzu kaznu..jedan problem manje...
:oops: ma najlakse je sve probleme tako rijesavati :oops:
normalno da mi ga je zao, mozda si ti bio napredniji od ostalih, ali 16 godina je DIJETE :oops: :roll: i koliko god se klinci nekad pravili odrasli, i mislili da su odrasli, pojma nemaju i cinjenica je da su 16 godina jos uvijek puka djeca....tako ce i on skontati stvarnu tezinu onoga sto je uradio tek nekad kasnije :roll: ne opravdavam ono sto je uradio, naravno da treba biti kaznjen za ubistvo, jer ga je i pocinio, samo kazem da je dupla tragedija jer je pocinilac u ovom slucaju nepromisljeno DIJETE :oops:
ja sam sa 16 godina dobro znao sta je smrt i sta je ubistvo... tako da to dijete ne pije vode... treba da u zatvroj min do njegove 40. godine da se malo ohladi...
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

mehopuzic wrote:
Ugledna porodica. :D
Last edited by Patron of Formello on 24/11/2006 10:32, edited 1 time in total.
Drumer

Post by Drumer »

mehopuzic wrote:
a jesil to ti jaran s njim pa ti smeta sto ovako pisem za njega? :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Crna statistika

U protekla četiri dana u Sarajevu četiri osobe su na tragičan način izgubile život. Podsjetimo, pored Drnde poginule su još tri osobe, 12-godišnji B.A. je iz nehata iz pištolja usmrtio svog dvije godine mlađeg prijatelja Nermina Č. Potom je Suljo Šljivnjak (76) hicem iz automatske puške ubio svoju bolesnu suprugu Hatu (70), a potom i sebe. Policijske statistike pokazuju da je od početka godine do danas u Sarajevu ubijeno 10 osoba.

:sad: :(
docent

Post by docent »

Interesantno je kako su ljudi uvijek puni saosjećanja za počinioca, i traže sve olakšavajuće okolnosti za njega, dok se žrtve niko više i ne sjeća.

Što rekli naši stari: Ovaj će iz zatvora ikad, ali onaj ubijeni s onog svijeta nikad".

P.S. Izvinjavam se borcima za ljudska prava, jer uvijek ima nas "ovakvih"
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Silajdzicev brat Husrev prije rata bio dzeparos u tramvajima...
Silajdzicev brat Husrev u ratu postao vojni atase u Turskoj...

Silajdzicev bratic Tarik jednu osobu ubio + nozem tesko ranio sina generala Bahte...
Silajdzicev bratic Tarik na slobodi...

Silajdzicev bratic Faruk nozem ubio 24-godisnjeg Dinu Drndu...
Silajdzicev bratic Faruk..............

Cini mi se da ce Dino Drnda postati kolateralna steta "ukidanja RS-a"... :roll:
Guento

Post by Guento »

mIRCerka wrote:Koliko god meni Lepi uzrokovao zgaravicu, toliko mi smeta to sto imam osjecaj da, recimo da je ubica Hodzic ili Hadzic, ta vijest bi bila "samo jos jedan od bracuna podzemlja"....

Bljak.
100% se slazem. I za mene je Haris ljigava politicka pojava, ali mediji se sluze degutantnim metodamama za odstrjel "druge" strane. Procitaj i tekst u novoj Slob. Bosni autorice Vedrane Maglajlije da vidis kako fino plete kriminalnu mrežu Harisa Silajdžića na osnovu prezimena. Kao, MUP se trudio da se ne otkrije identitet ubice jer je Silajdžić u pitanju, ali revnosna javnost je saznala. Haris je leitmotif clanka o ubici. Sutra ce mi nekog dragog politicara ovako uzet u pilanu i niko nece reci halo sta je sa individualnom odgovornoscu. A prica SB je, logicno, na naslovnoj strani, "Krvavi pohod familije Silajdžić" i čija slika? Harisova :-) Odron.

Najveća šteta je onaj izgubljeni život, :( ali i životi drugih što ginu u obračunima, ali se za njih manje čuje jer ih nije ubio Haris, pardon Silajdžić.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Guento wrote:
mIRCerka wrote:Koliko god meni Lepi uzrokovao zgaravicu, toliko mi smeta to sto imam osjecaj da, recimo da je ubica Hodzic ili Hadzic, ta vijest bi bila "samo jos jedan od bracuna podzemlja"....

Bljak.
100% se slazem. I za mene je Haris ljigava politicka pojava, ali mediji se sluze degutantnim metodamama za odstrjel "druge" strane. Procitaj i tekst u novoj Slob. Bosni autorice Vedrane Maglajlije da vidis kako fino plete kriminalnu mrežu Harisa Silajdžića na osnovu prezimena. Kao, MUP se trudio da se ne otkrije identitet ubice jer je Silajdžić u pitanju, ali revnosna javnost je saznala. Haris je leitmotif clanka o ubici. Sutra ce mi nekog dragog politicara ovako uzet u pilanu i niko nece reci halo sta je sa individualnom odgovornoscu. A prica SB je, logicno, na naslovnoj strani, "Krvavi pohod familije Silajdžić" i čija slika? Harisova :-) Odron.

Najveća šteta je onaj izgubljeni život, :( ali i životi drugih što ginu u obračunima, ali se za njih manje čuje jer ih nije ubio Haris, pardon Silajdžić.
I ja bih se slozio da SB nastoji kriminalizirati Lepog Hareta da je u pitanju samo aktuelno ubistvo. Ali, ovdje imamo "100% kriminalizovanu familiju" koja uz neciju pomoc (ciju Boze?) uspijeva dobiti nezasluzene privilegije ili izbjeci zasluzene sankcije.
Dakle, kako je to otac ubice postao vojni atase u Turskoj iako je bio predratni dzeparos u tramvajima? "Slucajno" mu je brat Haris u to vrijeme bio ministar vanjskih poslova i odgovoran za diplomatsko-konzularna predstavnistva.
Kako je to brat ubice na slobodi iako je i sam ubica + tereti se za nanosenje teske tjelesne povrede drugom licu? "Slucajno" mu je amidza Haris u to doba, uz pomoc IVZ, Avaza i mafijasko-profiterskog klana, bio u zavrsnoj kampanji za izbor clana Predsjednistva.
I ima li, na osnovu svega pobrojanog, javnost pravo da zakljuci da ce i ubica Faruk izbjeci zasluzenu kaznu jer se u Radoncicevom glasilu Stranke ZAgraBiH navodi da je ubijeni Dino Drnda bio "problematican tip i sklon uzivanju droge". "Slucajno" je i Farukov amidza Haris, sjeo je u fotelju clana Predsjednistva BiH...
anais_nin

Post by anais_nin »

taxi_driver wrote:

slazem se.ni mene ne zanima da li mu je silajdic rod ili ne,ali bih bas volio znati da li ce se mali braniti sa slobode ili je vec u zatvoru.a ne znam sta se desilo i sa burazom mu.da li je i on u zatvoru ili jos uvijek na slobodi?
e sad ako su na slobodi ,onda tek ima veze sa harisom.jer i glup bi skontao da su tu neke vezice igrale.
zadnje sto sam ja citala je da je malac priznao, tako da je u zatvoru, valjda dok mu ne odrede kaznu....ostala trojica su pustena....
anais_nin

Post by anais_nin »

Qler wrote:
anais_nin wrote:
latinalover wrote: cuj zao ti malog sto nije svjestan...
kad sam dijete bio znao sam da neke stvari bez razloga ne mogu raditi

zao mi je smo ovog sto je ubijen....

a malog ako osude na duzu kaznu..jedan problem manje...
:oops: ma najlakse je sve probleme tako rijesavati :oops:
normalno da mi ga je zao, mozda si ti bio napredniji od ostalih, ali 16 godina je DIJETE :oops: :roll: i koliko god se klinci nekad pravili odrasli, i mislili da su odrasli, pojma nemaju i cinjenica je da su 16 godina jos uvijek puka djeca....tako ce i on skontati stvarnu tezinu onoga sto je uradio tek nekad kasnije :roll: ne opravdavam ono sto je uradio, naravno da treba biti kaznjen za ubistvo, jer ga je i pocinio, samo kazem da je dupla tragedija jer je pocinilac u ovom slucaju nepromisljeno DIJETE :oops:
ja sam sa 16 godina dobro znao sta je smrt i sta je ubistvo... tako da to dijete ne pije vode... treba da u zatvroj min do njegove 40. godine da se malo ohladi...
bas me zanima bi li iste ovakve zestoke reakcije bile da je u pitanju slucaj muza koji je na smrt pretukao zenu :oops: a svi dobro znamo koliko takvi kod nas dobiju zatvora :oops: :oops: :oops:
anais_nin

Post by anais_nin »

horns&drums wrote:Crna statistika

U protekla četiri dana u Sarajevu četiri osobe su na tragičan način izgubile život. Podsjetimo, pored Drnde poginule su još tri osobe, 12-godišnji B.A. je iz nehata iz pištolja usmrtio svog dvije godine mlađeg prijatelja Nermina Č. Potom je Suljo Šljivnjak (76) hicem iz automatske puške ubio svoju bolesnu suprugu Hatu (70), a potom i sebe. Policijske statistike pokazuju da je od početka godine do danas u Sarajevu ubijeno 10 osoba.

:sad: :(
e ali ovaj slucaj je BITNIJI jer molim te lijepo ovo je BRATIC poznate licnosti :oops:
anais_nin

Post by anais_nin »

docent wrote:Interesantno je kako su ljudi uvijek puni saosjećanja za počinioca, i traže sve olakšavajuće okolnosti za njega, dok se žrtve niko više i ne sjeća.

Što rekli naši stari: Ovaj će iz zatvora ikad, ali onaj ubijeni s onog svijeta nikad".

P.S. Izvinjavam se borcima za ljudska prava, jer uvijek ima nas "ovakvih"
ja vec rekoh da je u svemu ovome najveca tragedija sto je prerano zavrsen jedan mladi zivot i sto je jedna porodica izgubila sina....ali ne mogu da ne gledam siru sliku....i ne gledam ovog malca kao bratica nekog politicara, nego samo jednog u nizu klinaca kojih je na zalost jako puno u nasoj drzavi....kad je zadnji put bilo ko od vas sjeo sa vecom grupom srednjoskolaca da vidi sta se desava u njihovim zivotima i na sta sve to njima lici i kako oni gledaju zivot i neke stvari s kojima smo mi odgajani i koje su nama bile normalne :oops: :roll: ne znam zasto je njima ovako kako jeste, razlika od samo par godina izmedju generacija, mozda zato sto se oni ne mogu sjecati nicega i trunku boljeg, ali Faruk nije ovakav kakav jeste jer mu je Silajdzic amidza (bez obzira na to kakva narcisoidna prelivoda isti jeste), mi imamo puno veci problem od samo jednog Faruka kojega bi svi lincovali iako je po svemu sudeci u pitanju ubistvo iz nehata, a ne ubistvo sa predumisljajem, a ostatak crne hronike mi veoma brzo zanemarili jer u njoj nema bratica, sestrica, rodjaka itd itd nekog ko je dovoljno poznat da bi to dijelo ucinio "bitnim" :oops:
pitt

Post by pitt »

Sad ce se o tome pisati danima. ne simpatisem lepog previse, al ne kontam kakve on veze ima sto mu je bratic hairlija. Ocigledno je momak vec priveden i za nadati se da ce sudstvo obaviti svoj posao kako treba. I lepi da je pametan nebi se trebao uplitat u to. Kamo srece da se ostale siledzije ovako lako otkrivaju i privode. Ima ih sto imaju kamare prijava za sva moguca kriminalna dijela pa i dan danas sjede u miru i ispijaju kafe po strosmajerovoj. :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

pitt wrote:Sad ce se o tome pisati danima. ne simpatisem lepog previse, al ne kontam kakve on veze ima sto mu je bratic hairlija. Ocigledno je momak vec priveden i za nadati se da ce sudstvo obaviti svoj posao kako treba. I lepi da je pametan nebi se trebao uplitat u to. Kamo srece da se ostale siledzije ovako lako otkrivaju i privode. Ima ih sto imaju kamare prijava za sva moguca kriminalna dijela pa i dan danas sjede u miru i ispijaju kafe po strosmajerovoj. :roll:
Pa nema sudjenja, malac je vec priznao, sad se samo kazna ceka :oops:
pitt

Post by pitt »

anais_nin wrote:
pitt wrote:Sad ce se o tome pisati danima. ne simpatisem lepog previse, al ne kontam kakve on veze ima sto mu je bratic hairlija. Ocigledno je momak vec priveden i za nadati se da ce sudstvo obaviti svoj posao kako treba. I lepi da je pametan nebi se trebao uplitat u to. Kamo srece da se ostale siledzije ovako lako otkrivaju i privode. Ima ih sto imaju kamare prijava za sva moguca kriminalna dijela pa i dan danas sjede u miru i ispijaju kafe po strosmajerovoj. :roll:
Pa zar sud ne izrice kaznu? nerma veze priznao ili ne opet mora pred sudiju (ili potou). :?
anais_nin

Post by anais_nin »

pitt wrote:
anais_nin wrote:
Pa zar sud ne izrice kaznu? nerma veze priznao ili ne opet mora pred sudiju (ili potou). :?
pa naravno da mora za izricanje kazne, ali nema sudjenja kad je priznao...znaci sad je samo pitanje koliku ce (vremenski) kaznu dobiti....
Hantraga

Post by Hantraga »

Mislim da je dobro sto Medij poklanja paznju ovom ubistvu. Trebalo bi da je poklanja jos vise, tako da mladi u nasoj zemlji vide da ustvari ubistvo je stogo kaznjivo.

Pogotovo, ako vlast osudi mladog "bratica", treba da se pokaze na medijima, da svi vide da ni amidza u presjednistvu ne moze izvuci ubicu iz zasluzenog zatvora...

O ovome treba da se trese na televiziji, radiju i novinama, jel to je jedini nacin da se posalje poruka mladima da za ovakve stvari nece biti tolerancije...

Svaki klinac ce onda da promisli prije neg sto povuce obarac...
Ali_G

Post by Ali_G »

Ma mozda bi malog trebalo pomilovati, dijete je ipak. Ne znam od kad se to djeca zalijecu s nozevima i bodu. Koje ubistvo iz nehata? Po izvjestaju stoji da se zaletio na njega s ledja. Kao primjer ostalima kazna zatvora bez pomilovanja.
I svi ste ovdje neki borci za ljudska prava i slicne gluposti, a da je kojim slucajem neko vas nastradao drugu bi pricu svi vrtili.
I najmanje je u prici bitno ciji je amidzic. Bitno je da se ovoj razjarneoj rulji stavi do znanja sta ih ceka. Ja da se pitam: prvo ubistvo 5-10 godina, ponovo ubistvo dozivotna ili smrtna. Pa izvolte
pitt

Post by pitt »

Ma nista prvo drugo......maximalna kazna (20+) ili dozivotna....ako je sa predumisljajem :roll:
muha_sa

Post by muha_sa »

pitt wrote:Ma nista prvo drugo......maximalna kazna (20+) ili dozivotna....ako je sa predumisljajem :roll:
maloljetnik--najviše 5-PET-godina
pitt

Post by pitt »

muha_sa wrote:
pitt wrote:Ma nista prvo drugo......maximalna kazna (20+) ili dozivotna....ako je sa predumisljajem :roll:
maloljetnik--najviše 5-PET-godina
aha....bilo bi mu kod brace amera maloljetnik.... :D

Znaci ako imas problema, mlatni koga prije osamneste, do 22-23 si vani i citav zivot pred tobom :?
muha_sa

Post by muha_sa »

Na našu žalost-tako je--čitam da u Americi petnaestogodišnji momak fasuje doživotnu a kod nas za strašne i nezapamčene zločine-prosjek petnaest.
ps.
Ovaj ubica u Sarajevu ima 16.godina--moj bože.
Post Reply