Opet lazes. Ne moras voljeti Dodika, ali ne trebas lagati. Cim je Dodik cuo za Elvag, i cim su mu predali oni papire, on je isti dan izjavio da to sto su mu oni predali, ne znaci nista, i da svako moze nabaviti takvih papira koliko hoce, i kad nabave pravu garanciju od banke, onda ce moci ozbiljno pricati. Dodik se sprdao sa tom ponudom Elvaga jer ne treba prevelika pamet da se vidi da je to podvala.halo_ba wrote: Stupar,
kao prvo, laze ti znas vec ko kad te tako nevaspitanog pusti u svijet.
Drugo, vijesti o super deal-u sa "Elvag Enerdzi" nisam izmislila ja, prvi je objavio glavni organ SNSD-a, (nekadasnje) Nezavisne novine.
Kada se nekoliko dana poslije ispostavilo da je imenovana firma Potemkinovo selo, gospodin mesar iz Laktasa je postao naknadno pametan, pa izjavio to sto je izjavio(tvoj link je iz danasnjih NN).
Za Strabag i autoput do svakog zaseoka sam vec rekla sta mislim i ne da mi se ponavljati. O Avazu kao izvoru ozbiljnih(i principijelnih) informacija sam se takodje vec izjasnila i ne da mi se ponavljati.
Milorad Dodik je seoski siledzija(ne sumnjam da je bio najjaci na svakoj
igronci), koji snagom misica postize nesto u RS koja zudi za vodjom.
Zahvaljujuci cinjenici da RS nije administrativno podijeljena i da je radna snaga jeftinija nego u FBiH, osjetan je trenutni priliv stranih investicija. Samo, sta pomenuti uslovi imaju sa Dodikom(ili on sa njima)?
JOs jedna prednost RS u odnosu na FBiH: ocigledno manje politicara koje treba podmititi da bi se nesto pokrenulo. Samo, kakve veze to ima sa Dodikom?
Na takve budalestine moze samo nasjesti Terzic sa onom svojom bracom Sabanovic.
Dodik je dogoovorio privatizaciju rafinerije sa ruskom drzavnom firmom 'Zarubeznjeft' koja ima svoje naftne izvore, koja ima ogromni kapital, koja je u 100% ruskom drzavnom vlasnistvu..i koja ce napraviti bum u ovom regionu.
Kad krene rafinerija sa punim kapacitetom, u budzet RS ce se godisnje slijevati 400 miliona maraka od poreza na naftne preradjevine.
A sto se tice Elvaga. Citava RS ih je ismijala. Pocevsi od medija do Dodika.