Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
boucheron wrote:Potom postavi pitanje, zasto su u Sarajevu stanovi skuplji, cijene visocije....itd itd.
Apsurdi koji nose svi glavni gradovi svijeta, al' eto, kada je rijec o nasem gradu, razvijaju se kojekakve misteriozne tematike.
Grad bez urbanistickoga plana?Svako gradi gdje misli da treba da gradi [/quote]
To nije bila tema ove emisije? Valjda se radilo o centralizmu na koji se ovdje ljudi zale?
PITARKA_SA wrote:znam ciji jeste,a ciji nije libo me uho
ja znam sta za mene znaci Sarajevo i koliko ga volim..
a cinjenica je da vecina gradova ima neku mrznju prema njemu iz razloga sto misle da je "sarajevo za sve krivo"a ne lopovi koje oni istu biraju
a drugi ga mrze jer je njihov glavni grad u drugim drzavama..
a ova tema bi mogla zavrsiti kobnim svadjama ukidaj ovo
Mnogi nikada ne bi ni došli u Sarajevo da tamo nisi smještene ambasade;u prijevodu-njemačke vize nas vežu za "naš glavni grad".
Škole u mome gradu,kulturni centar,dvoranu,stadion...finansira Republika Hrvatska.Kune su normalno platežno sredstvo,a papir kaže da nije.Pustite se ljudi papira.Jedino što nas veže za to Sarajevo je plaćanje RTV pretplate;one TV koju ovdje nitko ne gleda.Prođite gradovima BiH koji nisu u "muslimanskom dijelu Federacije" pa pitajte koji im je glavni grad.
Zašto nekoga prisiljavati da određuje koji mu je glavni grad!?Ja sam Bošnjak ali mi je puno bliži Zagreb od Sarajeva;i geografski i osjećajno.Pitajte ljude na Sandžaku koji je njihov glavni grad;oni osjecaju u srcu za svoj glavni grad Sarajevo a ne Beograd.Kad je igrala Srbija-Bosna na Marakani svi su redom navijali za Bosnu.Zašto se onda neko ljuti što Hrvati navijaju za Hrvatsku i Srbi za Srbiju i što je njihov glavni grad u srcu Zagreb i Beograd a ne kao na papiru Sarajevo!?
mr__bosnjak wrote:Nek´ gradi Hrvastaka kol´ko zeli i nek´placate kunama i pricate sta zelite ali fakat ostaje:
Ciji je glavni grad?
Bosne i Hercegovine! A tvoja "herceg-bosna" od 94´ ne postoji, a sta je u vasim glavama mozda psihologa interesuje
Crno na bijelo:
Vidi stvarnosti:u Odžaku su u školama Bošnjaci većina;djeca uče hrvatski jezik;uče hrvatski zemljopis;uče hrvatsku povijest;uče glazbenu kulturu gdje se obrađuju hrvatski kompozitori i hrvatske pjesme i himna.Ako ne vjeruješ provjeri.
mr__bosnjak wrote:Nek´ gradi Hrvastaka kol´ko zeli i nek´placate kunama i pricate sta zelite ali fakat ostaje:
Ciji je glavni grad?
Bosne i Hercegovine! A tvoja "herceg-bosna" od 94´ ne postoji, a sta je u vasim glavama mozda psihologa interesuje
Crno na bijelo:
Vidi stvarnosti:u Odžaku su u školama Bošnjaci većina;djeca uče hrvatski jezik;uče hrvatski zemljopis;uče hrvatsku povijest;uče glazbenu kulturu gdje se obrađuju hrvatski kompozitori i hrvatske pjesme i himna.Ako ne vjeruješ provjeri.
Boli mene sta je nekome u srcu, mozgu il´ kurcu. Vazno je sta je fakat!
Jimmy_The_Saint wrote:Samo što većina karata u dnevnoj upotrebi (automape, recimo) ima i entitetsku granicu ucrtanu u sredini
Da se ne lažemo.
Pa sta im vrijedi ta granica? Niko ne pokazuje pasos nit je zaustavljen, to ti je samo linija na karti. Recimo ko Ontario i Quebec samo ima granica na karti, a inace nesmetno prolazis i u istoj si drzavi.
Pa dobro to samo pokazuje da su malo primitivni i isfrustrirani (ne svi naravno) bas zato sto ti mozes prolazit nesmetano. Doduse i Quebec uredno ima ljiljane na svakom cosku (cak i na tablicama).