Sta mislite o tome da se podigne spomenik Josipu Vancašu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Hierarchia wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Da bi srusili spomenik, moramo ga prvo napraviti! Znaci, ja sam ZA! :D
Kuda bi se inace mitomanija u nama djenula? Ne moze ispariti. Moramo se necemu diviti i onda srati po tom istom. Dakle, i ja sam ZA.
O tome ti ja upravo i govorim...
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Mystik wrote:
Hierarchia wrote:
vazda problemi wrote:jo ljudi jes nama ovde u sarajvu svima fino...
kako smo ludi... nemamo pametnija posla nego podizat spomenike...

a sta ces... imaju ljudi valjda previse para i vremena, a i ova drzava nam sređena pravo, a u zadnje vrijeme i ovi odnosi među narodima se pravo poboljšali...ma niko nikom probleme ne pravi,ne moze covjek nac nikoga da mu treba pomoc... pa ne znaju ljudi sta ce sa sobom
Da, stvarno :D Doduse, Mystik je upravu za vandale. Nama treba sve od metala i olova. Spomenike makar niko ne moze razvaliti. Kad stranci dodju, prvo sto pitaju: A zasto su vam ove klupe od kamena? :D
Sto je najzalosnije, i klupe od kamena uspiju devastirati..
Da, to sam vidjela nedavno. Ne mogu da vjerujem. Jedno vuce drugo. Te seljacine ne bi mogle to ni raditi da postoji policija koja ce makar s vremena na vrijeme obici Vilsonovo i Koziju cupriju. A u modernim drzavama imaju i kamere, pa stisni i demoliraj. Makar dok ljudi ne shvate da ne zivimo u kamenom dobu. Neku noc, oko 11 sati, cujem neku buku vani. Pogledam kroz prozor kad dva lika uzeli kontejnere i vuku ih do sredine ulice i obaraju. I bjeze. Samo se pitam za RAZLOG. To mora da je poseban rad mozga. Neobjasnjiv. :?
chuchumbamayumbe

Hierarchia wrote:
Mystik wrote:
Hierarchia wrote: Da, stvarno :D Doduse, Mystik je upravu za vandale. Nama treba sve od metala i olova. Spomenike makar niko ne moze razvaliti. Kad stranci dodju, prvo sto pitaju: A zasto su vam ove klupe od kamena? :D
Sto je najzalosnije, i klupe od kamena uspiju devastirati..
Da, to sam vidjela nedavno. Ne mogu da vjerujem. Jedno vuce drugo. Te seljacine ne bi mogle to ni raditi da postoji policija koja ce makar s vremena na vrijeme obici Vilsonovo i Koziju cupriju. A u modernim drzavama imaju i kamere, pa stisni i demoliraj. Makar dok ljudi ne shvate da ne zivimo u kamenom dobu. Neku noc, oko 11 sati, cujem neku buku vani. Pogledam kroz prozor kad dva lika uzeli kontejnere i vuku ih do sredine ulice i obaraju. I bjeze. Samo se pitam za RAZLOG. To mora da je poseban rad mozga. Neobjasnjiv. :?
Mora da su ga bili mahnuli ko stoka, pa se nafurali! Ali inace, nema toga kod nas, nikako... :sad:
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Mora da su ga bili mahnuli ko stoka, pa se nafurali! Ali inace, nema toga kod nas, nikako...
Na sta su se nafurali? To i mene kopka. Hajde, kad razvale klupu, kontam - ljudi imaju previse energije pa se iskaljuju kad im je Bog (i policija) dao, ali ovdje stvarno ne shvatam. Mozda im ljepse izgledaju na sred ulice. :roll:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Sta mislite o tome da se podigne spomenik Josipu Vancašu?
Moze ako se pronadje dokument na kojem se izjasnjava kao musliman :D:D:D:D:D
horns&drums

Post by horns&drums »

Arslan_ wrote:Prvo treba Kovace i ostala sehidska mezarja urediti pa tek onda razmisljati o ostalim aktivnostima u vezi obiljezavanja lika i djela pojedinih gradjana koji su dali svoj doprinos u razvoju grada Sarajeva.

Treba odrediti prioritete a ne grlom u jagode
Evo vidim da sam imao pravo :lol: :lol:
horns&drums

Post by horns&drums »

Mystik wrote:Evo npr: Napraviti negdje park,lijepo uredjen sa spomenicima svih ljudi iz historije koji su dali veliki doprinos ovom gradu..
Evo npr. umjesto platoa gdje je bila RK Sarajka.

Ups, zauzato :D:D:D
horns&drums

Post by horns&drums »

Jara wrote: Kao ilustracija ovome - sadašnji izgled spomenika Igmanskom maršu na Vrelu Bosne...

Image
Kako ovo nije spomenik?

Tu je jedan Pile izvrsio defloracije Selme i Sejle nakon dugog otpora i borbe :D:D Ima i simbolika hebem ti... :D:D
chuchumbamayumbe

Hierarchia wrote:
Mora da su ga bili mahnuli ko stoka, pa se nafurali! Ali inace, nema toga kod nas, nikako...
Na sta su se nafurali? To i mene kopka. Hajde, kad razvale klupu, kontam - ljudi imaju previse energije pa se iskaljuju kad im je Bog (i policija) dao, ali ovdje stvarno ne shvatam. Mozda im ljepse izgledaju na sred ulice. :roll:
Konto sam reci: "pogresno se nafurali".
Mystik

Post by Mystik »

horns&drums wrote:
Jara wrote: Kao ilustracija ovome - sadašnji izgled spomenika Igmanskom maršu na Vrelu Bosne...

Image
Kako ovo nije spomenik?

Tu je jedan Pile izvrsio defloracije Selme i Sejle nakon dugog otpora i borbe :D:D Ima i simbolika hebem ti... :D:D
:D :D :D :D :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

ZA! :bih:
Jara

Post by Jara »

horns&drums wrote: Kako ovo nije spomenik?
:D:D Ima i simbolika hebem ti... :D:D
:lol: Ubilo se za alternativne guidebook o Sarajevu...
Topla voda

Post by Topla voda »

pusti spomenike i ploce i nekakve kipove.
ako cemo odavati postu najvecem arthitekti grada sarajeva,to bi trebala biti ili galerija ili muzej sarajevske austrougarske arhitekture,sa modelima njegovih projekata i sa pomenom u knjigama historije sarajevskih ucenika.kakve biste i gluposti ,one i onako samo za rusenje sluze,kako se navadi kome
Helem

Post by Helem »

Bajaga,

Ne bih hteo da u Gradskom parku
nekom greskom moju bistu stavi
da mi deca crtaju brkove
golubovi da cuce na glavi.

Ne bih mog'o da izdrzim dugo
ispod nekog pokvarenog sata
i da slusam ljubavne izjave
ukocenog pogleda i vrata.

Ne bih mog'o da izdrzim dugo
sam u magli, u tami i stravi
i da slusam kako kisne kapi
odzvanjaju po bronzanoj glavi.
Helem

Post by Helem »

clan od: 12 Nov 2005
Komentari: 558

Upisano: Srijeda Nov 15, 2006 12:59 am Naslov komentara: U cast "srpskog" kupusa...

--------------------------------------------------------------------------------

Spomenik kupusu u Bijeljini
stana - 11. novembar 2006.

U čast kupusu, proizvođači ovog povrća odlučili su da podignu spomenik u Bijeljini. Proizvodnja i prerada kupusa je najvažnija grana industrije u ovom gradu, podsećaju mediji u Republici Srpskoj. Tome povrću u čast, grad i proizvodači odlučili su da podignu ogroman spomenik, kao svojevrsno priznanje zbog činjenice da i gradu i ljudima donosi veliku korist. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mičić najavio je da na izgradnji spomenika rade dvojica lokalnih umetnika i da će „kupus - spomenik” biti postavljen sledeće godine. (FoNet)
Mystik

Post by Mystik »

Helem wrote:clan od: 12 Nov 2005
Komentari: 558

Upisano: Srijeda Nov 15, 2006 12:59 am Naslov komentara: U cast "srpskog" kupusa...

--------------------------------------------------------------------------------

Spomenik kupusu u Bijeljini
stana - 11. novembar 2006.

U čast kupusu, proizvođači ovog povrća odlučili su da podignu spomenik u Bijeljini. Proizvodnja i prerada kupusa je najvažnija grana industrije u ovom gradu, podsećaju mediji u Republici Srpskoj. Tome povrću u čast, grad i proizvodači odlučili su da podignu ogroman spomenik, kao svojevrsno priznanje zbog činjenice da i gradu i ljudima donosi veliku korist. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mičić najavio je da na izgradnji spomenika rade dvojica lokalnih umetnika i da će „kupus - spomenik” biti postavljen sledeće godine. (FoNet)
Super...ali kakve veze ima kupus sa J.Vancašem?? Zar ima tu sličnosti?
Post Reply