ili nisi pročitao moj post ili ga nisi razumio?laguna wrote:Prijatelju,slusaj samo "spikera" i nikog drugog.Covjek je upravu 100%.
Prvo,ta laguna sto je ti zelis kupiti,2001.godiste,ona nije 15-16000,nego 5-6000 je skuplja.Ne kupuj sa dizel motorom,jer je kod vecine njih turbina vjerovatno otisla,pa ces je odmah morati zamjeniti(a njena cijena je 2500-3000 KM),a ako ne zelis novu kupiti,onda tu mozes reperirati za nekih 500-800 KM,u zavisnosti gdje to radis.
Drugo,ja bih ti preporucio da kupis benzinca,ali samo 1.6 motor,nikako 1.8 jer te jako puno trose i nije im motor bas najbolji.
I trece,koje je po meni najvaznije:))).Bolje kupi onu liniju `99,`00,jer su njihovi motori puno bolji(naravno benzin 1.6),od ovih `01,znaci od ove novije generacije,jer za njih kazu da imaju nekakve greske.
To za kilometrazu su ti tacno rekli i ona se moze bez ikakvih problema provjeriti u ovlastenom servisu i mani se VW i Forda,a pogotovo bjezi od japanaca.
Za te pare koje imas mozes kupiti jako dobru lagunu 2000.godiste i nista vise.
što se tiče benzinca 1,8 105 konja karavan potrošnja je 6,5 otvoreno (sa klimom većinom) a grad 9 ljeti zimi i do 11 litara ali siguran si da nećeš zapeti ako pođeš preticati a izleti ti nešto
a što se tiče kupovine ovih novijih laguna samo kupiti auto sa servisnom knjigom i rješen problem jer je kod ovih auta bilo dosta grešaka ali na svu sreću u svjetu postoje garancije pa se tako i sve greške otklone većinom u garantnom roku
kod moje je turbina promjenjena na 120 000km pa se nadam da je ja neću imati potrebe mjenjati a serviser mi je rekao da je njihov kvar najčešće izazvan naglim startovanjem hladnog motora kao i brzim gašenjem nakon dužeg puta a upozorenje da se to nepreporučuje obavezno dođe kod dugmeta START ali prvim vlasnicima to bode oči tako da ga skidaju i niko ga više nepročita