Sarajevo-x Drama Projekt

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

manijak1 wrote::oops: Ismo ...... :D : Obraća se iz središta zemlje :D Angelini.....: Gospođo jesu vam instalacije u redu , sanitarni čvorovi ili treba krečit , štemat zidove :? :?
Samo recite ......Angelina ne gleda ga nikako :D ni s visoka ni iz središta zemlje već stavlja originalni nosač zvuka koji joj je isti Ismo preko bivše žene ( glavnog soprana :oops: u operi Hasanaginica :D ) nabavio ne bi li zadobio trunku naklonosti dobre starke :D ......zatvara vrata i kaže hvala Ismo ...... :D :D odlazeći apsolutno sjeban pita se Ismo jel' dirigent bio Emir ili Miroslav :D ......nema veze ima odijelo koje služi za Bajram i Pozorište :oops: nabaviće karte :D :D pa u Narodno pozorište ....na operu :D smiješi se Ismo sebi sam dok otvara vrata pustog stana :D :D iako grijanje radi njemu kao da je hladno .....osmijeh mu ne silazi s lica dok konta ....šta Angelina sada radi :D :D
samo ti slini za njom. Nece ona takve kao ti :D Ona puca na visoko. Ali, vjerovatno je zaboravila staru poslovicu koja kaze" ko visoko leti, nisko pada" :D
Nadji ti bolan kakvu sto zna sarmu savit, pitu zasukat. Ne kaze se dzaba da ljubav dolazi preko stomaka :D - vice Halida, dok pjeni
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ismo ( sjeban ko da mu trebaju doć momci iz Jedinice za specijalne namjene MUP-a Kantona Sarajevo da ga vode :D :D u PU zbog davanja izjave o narušavanju javnog reda i mira ) ....ne ču ovo o slabljenju :oops: .....ni okrenuo se nije ni špijunku otvorio dok je lakapo išo prema frižideru da popije himber pred spavanje :oops: na Halidu i ne misli .....njoj je uradio sve prošle godine :oops: :D ali sad se bavio mišlju kako da postane dingospo :oops: da slomi Angelinu :D jednom zauvijek .....uh kakva loša izolacija ....slušao je dobro poznati glas koji ga je ostavio nakon prve kazne :D :D ulazio je u san s konstatacijom : Nikad ti Ismo tramvaj neš imat ..... :D Angelinu još manje :D :D .....
Vingo

Post by Vingo »

Nevresa Dodik, poznatija kao Vidovita Nena (32). Studirala pravo. Pocetkom rata izbjegla u Srbiju, udala se za nekog Dodika, s cijim se prezimenom i zanatom vidovnjakinje vratila '97. Izgleda kao i vecina vidovnjakinja - osebujno. Dnevno prima preko stotinu telefonskih poziva i dvadesetak klijenata. Posao ide tako dobro da je otkupila i stan do svoga....Komsiluk je ne voli zbog svega navedenog.
Stoji u prizemlju i ceka lift vec osam minuta....Iznervirana, jer kasni, lupa sakom u vrata.
"Zatvoriiiiii vrata, stoko nepismena!!!"
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

(mislim da smo otisli u raskurs sa vremenom i mjestom... bila zgrada Avaza, pa sad ljudi stanuju u njoj... :-) )

Conto napokon dolazi do zgrade, i ulazi u nju, prati ga policajka.
Conto: Nego... jesul tebi pokazivali na Akademiji onaj specijalni zahvat kad si ti dole a negativac gore...? Dobro dobro, pokazacu ti... volis espresso? (dolazi do portira) Sefe, mi smo iz MUP-a, culi smo da imate nekih problema ovdje?
Portir: Nisam ja matere mi ni spajalice kuci odnio nikad, ja izbjeglica iz Rogatice, jedva me amidzic uvalio da otvaram ljudima vrata, uvijek redov... (prekida ga Conto)
Conto: Dobro ba covjece, belaj, belaj jel bio ikakav u zgradi? Sto ste zvali policiju?
Portir: Ama prije jedno sahat uletio nekakav hajvan sav zadihan, znojav s kesom onom crnom za smece i pito gdje je lift. Sav isprepadan, ja konto da nije onaj sto uzima one droge... pa zvao policiju. A i nekakva galama u liftu poslije toga bila...
Conto: Dobro, odoh ja do lifta, a kolegica ce uzeti vase podatke. Zorice, dedera covjeka zapisi u tefter.
(odlazi ka liftu)
mamica papucarka

Max.Cherry wrote:(mislim da smo otisli u raskurs sa vremenom i mjestom... bila zgrada Avaza, pa sad ljudi stanuju u njoj... :-) )

Conto napokon dolazi do zgrade, i ulazi u nju, prati ga policajka.
Conto: Nego... jesul tebi pokazivali na Akademiji onaj specijalni zahvat kad si ti dole a negativac gore...? Dobro dobro, pokazacu ti... volis espresso? (dolazi do portira) Sefe, mi smo iz MUP-a, culi smo da imate nekih problema ovdje?
Portir: Nisam ja matere mi ni spajalice kuci odnio nikad, ja izbjeglica iz Rogatice, jedva me amidzic uvalio da otvaram ljudima vrata, uvijek redov... (prekida ga Conto)
Conto: Dobro ba covjece, belaj, belaj jel bio ikakav u zgradi? Sto ste zvali policiju?
Portir: Ama prije jedno sahat uletio nekakav hajvan sav zadihan, znojav s kesom onom crnom za smece i pito gdje je lift. Sav isprepadan, ja konto da nije onaj sto uzima one droge... pa zvao policiju. A i nekakva galama u liftu poslije toga bila...
Conto: Dobro, odoh ja do lifta, a kolegica ce uzeti vase podatke. Zorice, dedera covjeka zapisi u tefter.
(odlazi ka liftu)
s obzirom na brzinu kojom fahro prodaje zgrade, ni ovo nije cudo...
:D
Stari

Post by Stari »

Zivota Miljus, (62) ...izvorno: don Valter Klemencic...nakon nesretnog zaljubljivanja u g-djicu angelinu (i neuspjelog infiltriranja u vehabijske redove)....moralno voma posrnuli dominikanski svecenik ...trenutno u procesu prekvalifikacije u pravoslavnog popa (po njegovom sudu trenutno deficitarnog zanimanja na teritorijumu ...visespratnice).

Promatra citavu scenu izmedju Halixa, Ismeta i drazesne instruktorice klasicnog klavira ...kroz spijungu i gladi dugu mu bradu i namjesta debele naocale.

Zbori (tiho i sebu u bradu): Eh hej moj Ismete ...ti bi ko nesto bario .... neces ....neces, ovoga mi krsta.
Vingo

Post by Vingo »

(Nevresa se umorila od lupanja sakom u vrata, pogledala na sat i shvatila da je proslo vec 13 minuta i da bi mogla krenuti pjesice. Nakon sto zadihana dodje do 6. sprata, spazi zaglavljeni lift. Prodje vratima i zalupa drugom, odmornom sakom )

- Ko je unutra?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Moj Ismo đe ti stanuješ :D :D e nek si vratio sve ono zaostalo naoružanje kojim si čerupao ....prodavnice dok se moglo i dok je bilo šta :D jes da si poslije i osjetio jebanijadu tranšee :D kolko si puta ovome cafiru :D utalio štoka , piva , ulja, šećera cigara ......sve u pola cijene :oops: ni hvala da ti kaže :oops: poslije ovog vremena .
Ali eto našla rupa zakrpu :D uletio dabogda kod Nene ; nek te izvoza pod stare dane :D :D onog ću inspektora odraditi ako se bude puno miješao u politiku zgrade :oops: :D
mamica papucarka

cuvsi lupanje, iz stana izleti Halida, a za njom miris cevapa i luka :D

ma ko to krha od lift?
Cija je to babovina pa da se tako more ponasat :D ne mere u njeg uc deset insana. Vidite li vi ljudi da ovdje pise da je nosivost lifta 300 kg. :D
Vingo

Post by Vingo »

Halida bona ti si bila u liftu.... :roll:
mamica papucarka

Vingo wrote:Halida bona ti si bila u liftu.... :roll:
:lol: halida pravi rucak :lol:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Munja(Angelini): Ha? Klasika? Ono k´o 2pac je l`?(spazi joj zlatni sahat na ruci).
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ceklaj, cekaj sad kako vrata kad su zaglavljeni u liftu? :?
mamica papucarka

A wrote:
mr__bosnjak wrote:Ceklaj, cekaj sad kako vrata kad su zaglavljeni u liftu? :?
Ama jok, odustala Angelina od lifta, posvadjala se malo sa Halidom (koja je samo izasla pred svoja vrata, nako da vidi sta ima), ostali su pred zaglavljenim liftom. Ne znam ko je ostao unutra. To i jeste misterija !
Angelina, ismo, Popo i Nevresa nisu u liftu...Valjda nisam nekoga zaboravila
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Sad nista ne kontam, u liftu su bili zaglavljeni: Salko, Nedzad, Munja, Angelina, car-ov lik, stranac, papagaj Salkin i Ismo i Halida. napolju je Cherry-ev lik i onaj iz Rogatice i instalater, kako su odustali od lifta? Zar nije cijela drama da budu zaglavljeni u liftu?
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Pa dobro hajde sada ko je gdje?
mamica papucarka

hajmo ovako
svi smo napolju. Lift se zaglavio,a niko ne zna ko je u njemu.
na kraju price saznat cemo ko je ili sta je u liftu :D
manijak1

Post by manijak1 »

Napisat ću ti pjesmu :D :D
reče Ismo i uze na pijaci neku knjigu od pola marke ....kaže Ramo ovo ti je neki pjesnik :D dobra i friška poezija :D

U kojoj će biti
Sunce, vjetar i ti.

Vrijeme ce mirisati pred kišu.
Žito ce snivati Van Gogha. :D
Poljem će svirati rijeka
Iz roga zelenoga.

Odjenut ću te u haljine tanke
Tek tijelo da ti se sluti.
U jednom će stihu lipa
Svu pjesmu zapuhnuti.

Hodit ćes sva izvan sebe
Od uzvišene neke slobode,
Nedjeljiva od svega sto vidiš:
Od zraka, od zemlje, od vode.

Ovo ću joj ako se zaglavimo .....izrecitirati .....napravio sam i đon da pogledam ako šta zaboravim..... :D :D Angelina nedostižna možda upali i s ovim stihom :oops:

Nijedna Institucija

( i nijedna Revolucija )

ne garantira čovjeku

Pravo da Diše.
Ako ne padne na ovo ....padoh ja opet kod nje :D
Ima ih koji redovno zalutaju u ovu zgradu sve zbog one ....Nevrese Nene četnikuše :oops: :D Šnjakbo .....Ismo je vazda pored lifta sve dok u isti ne uđe Angelina :D :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

:lol: :lol: Gdje je pokretac teme da nas usmjeri?
mamica papucarka

mr__bosnjak wrote::lol: :lol: Gdje je pokretac teme da nas usmjeri?
ovo ko Viza za buducnost gluho bilo :lol:
car-x

Post by car-x »

A wrote:
mr__bosnjak wrote:Sad nista ne kontam, u liftu su bili zaglavljeni: Salko, Nedzad, Munja, Angelina, car-ov lik, stranac, papagaj Salkin i Ismo i Halida. napolju je Cherry-ev lik i onaj iz Rogatice i instalater, kako su odustali od lifta? Zar nije cijela drama da budu zaglavljeni u liftu?
Da smo tako precizni, pravili bi dokumentarne filmove, a ne fikciju :oops:
halčo (nako, glasno razmislja): u nas u svedskoj bi se i virtuelna drama napravila bez zbunjoze.. da ne govorimo o liftovima..
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

mamica 31 wrote:
mr__bosnjak wrote::lol: :lol: Gdje je pokretac teme da nas usmjeri?
ovo ko Viza za buducnost gluho bilo :lol:
ovo je bolje 8-) :D
StLouis

Post by StLouis »

auuuu pa jos smo pred liftom :D skrenuli ste s teme(lift se sporo vraca) Ja(Salko i papagaj Pero)...Nedzad, Angelina, Speed...i ostali smo ispred lifta...svi cekamo za sada...i nije Avazova zgrada, nego bilo koji neboder u SA(fikcija :D ) tek cemo se zaglaviti. Ja(Salko) idem na trinaesti kat(vracam se iz kupovine/apoteke) nosim lijekove svojoj zeni Merimi(boluje od svih vrsta bolesti)
Last edited by StLouis on 13/11/2006 12:23, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ismo opravlja lift i drži temu svojom neuništivom karizmom :oops: :D
car-x

Post by car-x »

StLouis wrote:auuuu pa jos smo pred liftom :D skrenuli ste s teme(lift se sporo vraca) Ja(Salko i papagaj Pero)...Nedzad, Angelina, Speed...i ostali smo ispred lifta...svi cekamo za sada...i nije Avazova zgrada, nego bilo koji neboder u SA(fikcija :D )
znao sam ja da su to ovi domaci zabrljali.. kod nas u norveskoj se vako nesto ne bi ni pod razno moglo desiti..
Post Reply