love you both
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- manijak1
-
Max.Cherry
Ja vjerujem da se moze doci u situaciju da volis dvije osobe istim intenzitetom, ali jos vise sam uvjeren da su okolnosti koje vode tome vrlo pogresne. Naravno, postoji vise vrsta ljubavi, ali ako govorimo o onoj romanticnoj, sentimentalnoj, onda ne bi smjeli iz cisto moralnih razloga doci u situaciju da volimo obje osobe istovremeno. Jedna od njih dvije, opet iz moralnih razloga, ce morati ostati povrijedjena naposlijetku.
Ali, kako smo poceli vec sa filmom, interesantno kako je to tamo uobliceno - ona voli obojicu jednako, i po maloprije opisanoj definiciji, trebalo bi da je amoralna. Ipak, ne moze se reci, jer je mislila da joj je muz Laszlo mrtav, kada je upoznala markantnog Ricka. I u jeku romanse, jave joj da je Laszlo ipak ziv. I onda to ona kaze - da ih voli obojicu, ali cini po meni ispravnu stvar, vraca se muzu. Belaja tu bude jos tokom filma, ali sustinski, moram biti kontradiktoran samom sebi pa reci da postoje situacije kada volis dvije osobe istom snagom srca svoga a da to nije prouzrokovano vlastitim manjkom morala.
Dakle, moguce je. Potreban je sposoban scenarist samo...
Ali, kako smo poceli vec sa filmom, interesantno kako je to tamo uobliceno - ona voli obojicu jednako, i po maloprije opisanoj definiciji, trebalo bi da je amoralna. Ipak, ne moze se reci, jer je mislila da joj je muz Laszlo mrtav, kada je upoznala markantnog Ricka. I u jeku romanse, jave joj da je Laszlo ipak ziv. I onda to ona kaze - da ih voli obojicu, ali cini po meni ispravnu stvar, vraca se muzu. Belaja tu bude jos tokom filma, ali sustinski, moram biti kontradiktoran samom sebi pa reci da postoje situacije kada volis dvije osobe istom snagom srca svoga a da to nije prouzrokovano vlastitim manjkom morala.
- manijak1
-
Max.Cherry
ne mogu da vjerujem da se jedan manijak slaze sa mnom... to mi se jos nije desilo
vidjecemo kako cemo da se slazemo negdje oko 15:15 tudej...

-
freak_with_a_laptop
neznam .... sumnjam .... pretpostavljam, da bi se ta jedna, ta nova ljubav, nakon izvrsnog vremena ispostavila samo kao neka vrsta zesce zaljubljenosti, strasti .... uostalom, love is a big word - mnogi je koriste za sve vrste veza i vezica.
"Sol na nasoj kozi" by Benoite Groult - odlicna knjiga - jedna zena i dva muskarca a ni jedan nije viska.
"Sol na nasoj kozi" by Benoite Groult - odlicna knjiga - jedna zena i dva muskarca a ni jedan nije viska.
- otherside
Slazem se apsolutno.Max.Cherry wrote:Ja vjerujem da se moze doci u situaciju da volis dvije osobe istim intenzitetom, ali jos vise sam uvjeren da su okolnosti koje vode tome vrlo pogresne. Naravno, postoji vise vrsta ljubavi, ali ako govorimo o onoj romanticnoj, sentimentalnoj, onda ne bi smjeli iz cisto moralnih razloga doci u situaciju da volimo obje osobe istovremeno. Jedna od njih dvije, opet iz moralnih razloga, ce morati ostati povrijedjena naposlijetku.
Nema strasnijeg, boljeg i neizvjesnijeg scenariste od zivota.
- manijak1
- DobroJutroKolumbo
Najbolje se dogovriti sa dvije zene , pa ziviti sa obje...

- nebojeplavo
..ima mjesta za 55 osoba...Sarafcina wrote:srce je moje ko autobus...
sto ulazis kad ne znas gdje ides
- anais_nin
i mene je ta knjiga fasciniralacar-x wrote:jutros dovrsih (konacno) intimacy od hanifa kureishi-ja.. tito dragi.. na 150 stranica tip prica kako ce bas veceras, bas ove noci, napustiti zenu i dvoje djece, kucu koju su zajedno pretvorili u dom, i preseliti se kod jarana u neki brlog da bi mogo biti "slobodan"..
i onda cijelo vrijeme se pita, a sta ako.. i tako.. tipicna prica izgubljenog tipa koji ne zna sta hoce u zivotu, a misli da zna..
p.s. eh, da, da bi imalo veze s temom, on konta, kad ode od zene, da ce se moci posvetiti ljubavnici.. a inace, i dok je bilo sve "normalno" sa zenom, vidjo se sa ljubavnicom.. i to mi je enigma.. ode vamo, marne se s mladjom ribom, i onda navece legne pored svoje zene i pomazi se ko da nista nije bilo.. jebem li ga, multithreading pravi..
- anais_nin
ma na prvi pogled ti se cini da do tih situacija moze doci samo ako ljudi to tako dozvole....ali eto vidis taj film koji te je inspirisao na ovu temu ti odmah daje primjer gdje nije sve tako crno bijelo....ja sam o svom primjeru pisala na onoj drugoj temi....ljudima to nekako valjda jednostavno zvuci, pa ako je ta druga osoba umrla, nema tu konkurencije....ali godinama intenzitet osjecanja za obe osobe moze biti istiMax.Cherry wrote:Ja vjerujem da se moze doci u situaciju da volis dvije osobe istim intenzitetom, ali jos vise sam uvjeren da su okolnosti koje vode tome vrlo pogresne. Naravno, postoji vise vrsta ljubavi, ali ako govorimo o onoj romanticnoj, sentimentalnoj, onda ne bi smjeli iz cisto moralnih razloga doci u situaciju da volimo obje osobe istovremeno. Jedna od njih dvije, opet iz moralnih razloga, ce morati ostati povrijedjena naposlijetku.
- anais_nin
a stvarno dobro je Irfan pitao, o kojem Curtizovom filmu ti pricas?Max.Cherry wrote:Ja vjerujem da se moze doci u situaciju da volis dvije osobe istim intenzitetom, ali jos vise sam uvjeren da su okolnosti koje vode tome vrlo pogresne. Naravno, postoji vise vrsta ljubavi, ali ako govorimo o onoj romanticnoj, sentimentalnoj, onda ne bi smjeli iz cisto moralnih razloga doci u situaciju da volimo obje osobe istovremeno. Jedna od njih dvije, opet iz moralnih razloga, ce morati ostati povrijedjena naposlijetku.
-
Max.Cherry
Casablanca, jakako. Ne znam sta je upitno...?
-
Max.Cherry
Ama nijeeee... Ona se zaljubila u njega u Parizu, dok je mislila da joj je coek mrtav jer se nije vracao kuci tako dugo iz neke akcije pokreta otpora. Onda je upoznala Ricka, sasvim slucajno, i zaljubila se. I dogovore se da se nadju na stanici i pobjegnu zajedno nedje. Ali, ona se ne pojavi na stanici a on se ispali u Morocco. Ljut naravno, i ja bi bio, je... li joj...
Helem, onda se ona pojavi s njim on kaze play it again Sam ona dodje mu u sobu da trazi papire on ne da pa da pa tamo vamo... helem, onda ona njemu rekne kako su joj te noci javili da joj je covjek ziv i da ga kriju i da zato nije dosla na stanicu. I da ih obojicu voli zbog toga. I onda se desi najcoolerskiji oprost i dobrocinstvo u historiji filma.
Eto. Dilema solved. i svi happy. ko smajli.
- anais_nin
aaaaaaa vrijeme da obnovim gradivoMax.Cherry wrote:Ama nijeeee... Ona se zaljubila u njega u Parizu, dok je mislila da joj je coek mrtav jer se nije vracao kuci tako dugo iz neke akcije pokreta otpora. Onda je upoznala Ricka, sasvim slucajno, i zaljubila se. I dogovore se da se nadju na stanici i pobjegnu zajedno nedje. Ali, ona se ne pojavi na stanici a on se ispali u Morocco. Ljut naravno, i ja bi bio, je... li joj...Helem, onda se ona pojavi s njim on kaze play it again Sam ona dodje mu u sobu da trazi papire on ne da pa da pa tamo vamo... helem, onda ona njemu rekne kako su joj te noci javili da joj je covjek ziv i da ga kriju i da zato nije dosla na stanicu. I da ih obojicu voli zbog toga. I onda se desi najcoolerskiji oprost i dobrocinstvo u historiji filma.
- anais_nin
danas wrote:nek ti taj tvoj bona proda nesto rastike i kupi ti DVDanais_nin wrote: odoh prasinu sa filma skidatako mi video uopste radi
![]()
![]()