Slobodna Marihuana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Stari

Post by Stari »

ljudi moji ovdje mi neke stvarcice nisu bas jasne ... hajde da malo pokusam posloziti ...a vi me ispravite tamo gdje pogrijesim u rezonu.

Dzojint ...je standardizovane velicine, debljine, tvrdoce?....ili nije? Uvijek sam mislio da to zavisi od tebe samog kako ces ga smotati....ili vi to negdje kupujete gotove (vec zamotane) ?

Mozes ga smotati da bude otprilike k'o obicna duhanska cigareta... :-) no opet 20 komada :-) ...jos ako je :D ..tanka meza.. :D ...je ...gluho bilo pa da ne-znam-ti-ja-ko...kaze.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Neko tamo spomenu da bi onda moglo komforno legalizovati ...izmedju ostalog pedofiliju. Heee pedofiliju :shock: ...otkad su to postale usporedive stvari? Usporedive sa brakom izmedju homosexualaca, usporedive sa ...pusenjem hasisa...usporedive sa skracivanjem smrtnih muka (kako ih vi eufemisticki zovete Eutanazijom)?

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Neke su se stvari izgleda tektonski promijenile ...ali za vas koji ste mozebitno nesto mladji...nemojte si umisljati da ste originalni po zahtjevima za legalizacijom narkotika...toga je bilo i onomad birvatkile...kad su Z. Colic i Oliver Dragojevic bili tinejdzeri. Jedino po cemu ste originalni ...je to da pokusavate usporedjivati silovanje male djece sa ...pusenjem (pa makar to bile i cigare)

Bozemesacuvaj....
Last edited by Stari on 07/11/2006 13:15, edited 1 time in total.
sojka

Post by sojka »

Legalizacija trave uvodi se i svim zemljama sirooom Evrope. Ne oslabadjam se utiska je to obican city rekords politicara, (prljave dzhvake) za nezainteresovani dio omladine koji makar u tom pogledu glasa za datog izmame simpatije. Korekt trava za ispasu...

Say NO to drugs!

Pa i fucken travi!

Sto ne ponude nesto drugo za kreativnu promjenu? Pa dajte jos i pilula da progutamo i prevarimo to sto nam sada nude?

:lol:
MTV to bee cool and in 8-)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

zar marihuana nije legalizovana kod nas?? :? :D :D

ups....do mene je onda :D :D
pirmin

Post by pirmin »

Kad se sjetim Milanovog malog...volio je vutru dok mu nije dosadila :) ...

http://www.imagemule.com/uploads/varvarisUvf.jpg
3per

Post by 3per »

Evo i ja sam zavrsio fakultet, imam dobar posao, sretno ozenjen :) a opet motam sa merakom.

Normalno da sa svakodnevnim duvanjem, nisi u nekoj velikoj formi (mozda ima ljudi koji funkcionisu normalno), ali ne pricamo o tome.

Medjutim, zasto da se na mene gleda kao kriminalca sto nekad smotam ili pojedem kolacic, dok duhan i alkohol legalno UBIJAJU ljude.

Kad se zabrani konzumacija alkohola i proizvodnja cigara, onda mogu shvatiti i zabranu marihuane, ali do tada kao sto P. Tosh jednom rece:

Legalize it - don't criticize it
Legalize it and i will advertise it

Some call it tampee
Some call it the weed
Some call it Marijuana
Some of them call it Ganja

Singer smoke it
And players of instruments too
Legalize it, yeah, yeah
That's the best thing you can do
Doctors smoke it
Nurses smoke it
Judges smoke it
Even the lawyers too

It's good for the flu
It's good for asthma
Good for tuberculosis
Even umara composis

Bird eat it
And they love it
Fowls eat it
Goats love to play with it
car-x

Post by car-x »

sojka wrote: Say NO to drugs!

Pa i fucken travi!
ako se toliko brinemo za zdravlje i protiv ovisnosti, onda zabranimo kafu, cigare, pivo, rakiju (i sva ostali alkohol), bijeli hljeb, cokoladu, kapi za nos, ljepilo, benzin, ugalj, ...
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

nisam jednom cula,vidjela..pjani ljudi,boli se nozevima,jedan drugog bacio sa balkona,u alkoholiziranom stanju usmrtio pjesaka,saobracajne nesrece,zboo zenu nozem,..onda one "normalne" :D svakodnevne stvari kod nas,muz "malo popije"i par vaspitih samara "opali"djeci,zeni..itd
i alkohol je legalan??????
a trava nije???????
kazu,smotas dzoju,jendom ili dvaput mjesecno i ti si narkoman,vako,nako..
a vamo sto se svaki drugi dan ubijaju od alkohola i zabijaju u stubove i razne tuce..ehh to vec moze,naravno :D :D
licemjerno smo mi drustvo,nema sta
legalizovana ili ne..... :zzzz: :D :D
sojka

Post by sojka »

Ne radi mi se prosudjivanjima narkoman,nenarkoman,komercijalnim drustvenim deplasiranjima, city rekordsima...nego oslabanjima balasta koji ih je odvec, ovisnosti...dakle zdravom razumu iole...

Care,
par prijedloga
ako se toliko brinemo za zdravlje i protiv ovisnosti, onda zabranimo kafu, cigare, pivo, rakiju (i sva ostali alkohol), bijeli hljeb, cokoladu, kapi za nos, ljepilo, benzin, ugalj, ...

kafa- caj, cokoladni kappucino, kakao
cigare- dzvake
alkohol- sok
bijeli hljeb- crni :) :D
cokolada- voce
kapi za nos- ulje za nos
ljepilo- DIN norme ljepila, bio ljepak
benzin- solarna energija i sl.
ugalj- gas

I sam vidis da je dovoljno problematike, a stize nova...
Slazes li se?
sojka

Post by sojka »

Ne radi mi se prosudjivanjima narkoman,nenarkoman,komercijalnim drustvenim deplasiranjima, city rekordsima...nego oslabanjima balasta koji ih je odvec, ovisnosti...dakle zdravom razumu iole...

Care,
par prijedloga

cigare- dzvake
alkohol- sok
cokolada- voce
kapi za nos- ulje za nos
ugalj- gas

Slazes li se?
car-x

Post by car-x »

sojka wrote:Ne radi mi se prosudjivanjima narkoman,nenarkoman,komercijalnim drustvenim deplasiranjima, city rekordsima...nego oslabanjima balasta koji ih je odvec, ovisnosti...dakle zdravom razumu iole...

Care,
par prijedloga

cigare- dzvake
alkohol- sok
cokolada- voce
kapi za nos- ulje za nos
ugalj- gas

Slazes li se?
ne slazem se..
ove stvari se nikad nece rijesiti, jer prije svega drzava na tome ima veliku dobit (alkohol, benzin, cigare, ..)..

a kad bi legalizacija marihuane bila nas najveci problem, ja bi (pored svog silnog straha od visine) pristo da skocim ne sa starog mosta, nego s one kuce pored mosta (jos 5-6 metara vise)..

zato mi se cini malo licemjernim silna glasna borba PROTIV DROGE, a kad malo otvoris oci, droga je na svakom koraku.. legalizacija marihuane bi samo usmjerila lovu iz dzepova kojekakvih dilera u drzavnu kasu (da ne govorimo o turistickoj mogucnosti eksploatacije) a musterije bi ostale iste..
Stari

Post by Stari »

Jel to mene vid varaka ili se ovdje prica o eventualnoj zabrani ...UGLJA...i to u bosni i hercegovini?

Znao sam ja da ovo nece na dobro izaci ...prvo ona vrazja utakmica, pa onda Severina na brodu, pa umrije Izetbegovic, ...pa se pojavi Piramida u Visokom....sad i kriminalizacija uglja...kuda ides svijete moj?
car-x

Post by car-x »

Stari wrote:Jel to mene vid varaka ili se ovdje prica o eventualnoj zabrani ...UGLJA...i to u bosni i hercegovini?

Znao sam ja da ovo nece na dobro izaci ...prvo ona vrazja utakmica, pa onda Severina na brodu, pa umrije Izetbegovic, ...pa se pojavi Piramida u Visokom....sad i kriminalizacija uglja...kuda ides svijete moj?
ma stari, to je bilo vise retoricki.. malo me nerviraju cistunci koji na sva zvona zvone no drugs, a prvo sto ujutro urade, pripale cigaru..
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

car-x wrote:
Stari wrote:Jel to mene vid varaka ili se ovdje prica o eventualnoj zabrani ...UGLJA...i to u bosni i hercegovini?

ma stari, to je bilo vise retoricki.. malo me nerviraju cistunci koji na sva zvona zvone no drugs, a prvo sto ujutro urade, pripale cigaru..
..a vikendom noge lome da se naliju u lokalnim restoranima..
Liberalism

Post by Liberalism »

A sto je marihuana zabranjena?
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Liberalism wrote:A sto je marihuana zabranjena?
zato da se ne bi "boli dzointima" :lol:
3per

Post by 3per »

Liberalism wrote:A sto je marihuana zabranjena?
Ako znas engleski i ako te ne prestrasi duzina teksta:)

http://magazine.audubon.org/incite/incite9911.html

http://www.forbes.com/services/2005/06/ ... 02pot.html
furlan

Post by furlan »

Care
Prosvijetli me ,sta je na onoj tvojoj slikici?Je li se u onome nosi,mota ili se sa onim duva?
car-x

Post by car-x »

furlan wrote:Care
Prosvijetli me ,sta je na onoj tvojoj slikici?Je li se u onome nosi,mota ili se sa onim duva?
sitni se trava.. ne mozes smotati "granu" u joint, moras je nekako isitniti.. i ovo olaksava poso..
Stari

Post by Stari »

Aha ...znaci i hasis mora biti ...ono...prvoklasno sminkerski...ne smije biti "panjeva"...ko onomad u Dravi, Ibru, Opatiji...e vidite ovo nisam znao.

Inace ranije su se u tu svrhu upotrebljavale lule...ali izgleda vremenom ....demodirane.
furlan

Post by furlan »

Care 'fala
U moje vrijeme se to izmedju prstica mrvilo ali vidis sto ti je napredak.
car-x

Post by car-x »

Stari wrote:Aha ...znaci i hasis mora biti ...ono...prvoklasno sminkerski...ne smije biti "panjeva"...ko onomad u Dravi, Ibru, Opatiji...e vidite ovo nisam znao.

Inace ranije su se u tu svrhu upotrebljavale lule...ali izgleda vremenom ....demodirane.
jebes ga stari, u hasisu ionako nema panjeva.. nego se malo podgrije upaljacem i izmrvi prstima..
Stari

Post by Stari »

Eto sad ce Car-x misliti da ga provociram...premda to stvarno nije slucaj....ali zar nije lakse sve fino prvo isjeckati pa spakovati u nekakvu kutijicu, kesicu, ... :-? tabakeru... ili nesto slicno. Pa onda kad ti se cefne smotas, zapalis i odbortas onako po starinski.

Nemam velikog iskustva u pusenju bilo marihuane ili hasisa...ali po onome kako ti to opisa ...to sto vi sad zovete hasis....se u ono doba zvalo shit ili (kod zagrepcana) staff....i istina radilo se i tu o hasisu ...ali impregnisanim u plocice koje su se onda mrvile prije motanja....jel to -to...? Ako je ...e onda izvini ...nesporazum.
car-x

Post by car-x »

Stari wrote:Eto sad ce Car-x misliti da ga provociram...premda to stvarno nije slucaj....ali zar nije lakse sve fino prvo isjeckati pa spakovati u nekakvu kutijicu, kesicu, ... :-? tabakeru... ili nesto slicno. Pa onda kad ti se cefne smotas, zapalis i odbortas onako po starinski.

Nemam velikog iskustva u pusenju bilo marihuane ili hasisa...ali po onome kako ti to opisa ...to sto vi sad zovete hasis....se u ono doba zvalo shit ili (kod zagrepcana) staff....i istina radilo se i tu o hasisu ...ali impregnisanim u plocice koje su se onda mrvile prije motanja....jel to -to...? Ako je ...e onda izvini ...nesporazum.
jeste.. shit je shit.. i dan danas..

a valjda i sam ritual pripremanja ima nesto svoje.. mozes ti odmah nastancati par komada, cuvati ih u tabekeri, i kad god ti se cefne, pripalit.. ali nije to to..

osim toga, meni tabakera ne treba.. ako pusim, onda ne idem nigdje.. ako me zadesi pusa u mahali, obicno tamo i prespavam.. ne duvam da bi bio vidjen naduvan, nego za svoj ceif.. i na kraju krajeva, od prestanka studentskog zivota ne duva se vise tako cesto..
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Ja reko neki novi casopis!!!? :D :D :D :D
Loading...

Post by Loading... »

Bia sam u Holandiji i što se tiče marihuane nije tako da sad svi redom duvaju gdje god pogledaš, najviše ima privatnih kofi šopova, a Boga mi i opštine otvore po 1 ili 2. Tamo u školi sam učio da je to bilo isprva legalizovano da bi se smanjilo interesovanje za tu gudru, jer ako je tako lahko dostupna onda nije ni toliko uzbudljivo kao kad se moraš kriti pa se poveća efekat. Tamo je i nesmiješ svugdje pušit, ako je pušiš ulicom, murija će te zaustaviti da vidi jesi li punoljetan, koliko imaš sa sobom, jer nemoš imati više od ... grama (zaboravio sam tačno koliko). Redovno se vrše racije po kofi šopovima da se vidi ima li maloljetnika (isto kao kod nas kad policija uleti u punu prodavnicu da vide dali se prodaje alkohol maloljetnicima) ili više trave nego što je dozvoljeno da imaju na raspolaganju za prodaju.
Ja mislim da bi ova država mogla normalno funkcionisati čak i sa legalizovanim lahkim drogama.

Protiv sam legalizacije hard droga!
Vi što poredite mary jane sa pedofilijom i sličnim ogavnim stvarima, fuj, vi pojma nemate onda šta je mary, to ispade za vas hors. Bože, neznalica.
Post Reply