Inauguracijski govor Zeljka Komsica

mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

emac wrote:
mr__bosnjak wrote:Ozbiljno vam je Haris isti k´o onaj SNSD-ovac?
Haris je reisov cuko. Igrace kako reis kaze :roll:
A Reis je zao da nema zlobnijeg :-) :lol:
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:Pa kako ce se demonstrirati sposobnost razumjevanja objasnjenog ako nije pokazana sposobnost objasnjavanja. :-)
da citiram moju postovanu nenu -- 'pametnom je i isaret dosta' :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

pametan = onaj sto se slaze s tobom :-)
emac

Post by emac »

mr__bosnjak wrote:
emac wrote:
mr__bosnjak wrote:Ozbiljno vam je Haris isti k´o onaj SNSD-ovac?
Haris je reisov cuko. Igrace kako reis kaze :roll:
A Reis je zao da nema zlobnijeg :-) :lol:
A sto ne voli ukrast... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-) :-) :-)
muha_sa

Post by muha_sa »

danas wrote:
mr__bosnjak wrote:Pa kako ce se demonstrirati sposobnost razumjevanja objasnjenog ako nije pokazana sposobnost objasnjavanja. :-)
da citiram moju postovanu nenu -- 'pametnom je i isaret dosta' :D
i moja rahmetli nana je tu izrku često ponavljala.
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:pametan = onaj sto se slaze s tobom :-)
nije :)
ima dosta pametnih ljudi na ovom forumu sa kojima se ne slazem :wink:

ali nije bas previse pametan onaj ko ne vidi razliku izmedju komsica i ove dvojice, i kome to treba maksus objasnjavat... :-)
klif

Post by klif »

Mislim da bismo u roku od 4 – 7 godina:

- usli u EU,
- sveli nezaposlenost na 10 – 15%,
- dobili negdje oko 500 – 700 km auto-puteva,
- imali prosjecnu platu od 500 – 600, penziju od 350, socijalnu pomoc od 200 Eura,
- da bi se iz dijaspore vratilo oko 60 – 70% stanovnistva,
- da bi zemlju htjelo napustiti jedva 20% mladih i obrazovanih,
- da bi na izbore izlazilo oko 70 – 75% biraca,
- dobili barem jednog nobelovca i BH fudbalski klub u ligi prvaka…
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

danas wrote:

ali nije bas previse pametan onaj ko ne vidi razliku izmedju komsica i ove dvojice, i kome to treba maksus objasnjavat... :-)
Ne kazem da ne vidim razliku izmedju npr. Komsica i Radmanovica i Komsica i Silajdzica, to sto ja pitam je koja je ZA TEBE razlika izmedju Silajdzica i Radmanovica? I valjda bi opet Komsic i Silajdzic trebali biti isti tim.
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:
danas wrote:

Ne kazem da ne vidim razliku izmedju npr. Komsica i Radmanovica i Komsica i Silajdzica, to sto ja pitam je koja je ZA TEBE razlika izmedju Silajdzica i Radmanovica? I valjda bi opet Komsic i Silajdzic trebali biti isti tim.
pa za mene nema puno razlike izmedju silajdzica i radmanovica. valjda se to ogleda i u komentarima drugih forumasa, koji smatraju da bi predsjednistvo bilo bolje bez ove dvojice. meni licno -- ne trebaju kandidati nacionalno-obojenih (ili sta gore) stranaka, koji ne zagovaraju gradjansku opciju i koji nas preko svojih stranaka vec godinama kradu i lazu. i meni licno -- ne treba niko ko cijepa BH, ili ko ju je svojim potpisom u dejtonu pocijepao.

a komsic i silajdzic su isti tim samo u tvojoj glavici :-)
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Dobro ali je l´ fakat mislis da su Silajdzic i Radmanovic isti? Zar opet Silajdzic nije bio Premijer RBIH i njen ministar vanjskih poslova, jedan od glavnih u bosnjackoj i bosanskoj eliti tog vremena? Zar opet nema neke zasluge i zar se ne bori za RBIH? A to radi i Komsic a ne Radmanovic, sa time u istome timu, odvoji njihove "ideologije" sada i stavi BiH na prvo mjesto, Radmanovic je opet dodin co´jk a Silajdzic znamo sta je.
Producent

Post by Producent »

Komšiću definitivno treba dati šansu i vjerovatno je jedan od najpozitivnijih likova naše gubave političke scene. Malo se brinem zbog velikih riječi koje je izgovorio jer što se veće riječi koriste nekako se u Bosni više pufne u perije. Sljedeće, toliko ga mi ljudi željni civilizirane vlasti hvalimo da bi mu mogli napumpati pretjerano ego - nije još ni došao da dužnost a već je Tito i slično. To nije dobro za njega samog, on tek treba da osjeti iskušenje vlasti. Pošteno da kažem, da me svi hvale, otvaraju mi vrata, tapšu po leđima i sl. garant bih se umislio, al eto hajde da se nadamo da je bolji od mene slavoljubivog bijednika. Posljednja stvar, kako sam živio u inostranstvu pouzdano znam da vani nisu sve škole multietničke, multikonfesionalne itd. te da vani djeca nisu podjeljena. Tvrdim da jesu itekako, vrlo često imaju vjerske predznake i bolnice a kamoli škole (na internet pa provjerite). Drugo, kako je loš diktat svaka konfesija mrš u svoju školu toliko je po meni i silovanje stvari mrš svi u istu školu. Demokratija je pa izvolite upisujte djecu gdje god hoćete, nasilu odvajanje ili spajanje je unaprijed fula. I dalje ponavljam da ne budem pogrešno shvaćen - Komšić je zaista po mom mišljenju jedan od najboljih likova na političkoj sceni...
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

klif wrote:Mislim da bismo u roku od 4 – 7 godina:

- usli u EU,
- imali prosjecnu platu od 500 – 600, penziju od 350, socijalnu pomoc od 200 Eura,
- dobili barem jednog nobelovca i BH fudbalski klub u ligi prvaka
E pa nece Zeljo u ligu prvaka, NECE... (jedina stvar koju zamjeram Komsicu je sto za male plave navija, zato je Damir Hadzic 5 puta bolji lik od njega, hehehe
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:Dobro ali je l´ fakat mislis da su Silajdzic i Radmanovic isti? Zar opet Silajdzic nije bio Premijer RBIH i njen ministar vanjskih poslova, jedan od glavnih u bosnjackoj i bosanskoj eliti tog vremena? Zar opet nema neke zasluge i zar se ne bori za RBIH? A to radi i Komsic a ne Radmanovic, sa time u istome timu, odvoji njihove "ideologije" sada i stavi BiH na prvo mjesto, Radmanovic je opet dodin co´jk a Silajdzic znamo sta je.
pa sta ako je bio na nekim pozicijama? to znaci da ga odmah moram obozavati? i mozda je bio clan bosnjacke (ne bosanske) elite :D za kojom mi haman srce pati :D sta bih ja huda u zivotu bez bosnjacke elite :-)

dok god hare prica nacionalnu zvaku, a ne gradjansku -- on nije u komsicevoj kategoriji po mom misljenju. mogu bez njega, kao sto svakako mogu bez onog salonskog cetnika iz RS-a... jel' ti sad jasno sta ja mislim?
MuaDib

Post by MuaDib »

Samo tako Željko nastavi, jer si jedini tračak nade u ovom sazivu vlasti, koji je operisan od nacionalizma i šovinizma a to BiH treba! :) :)
sarlo

Post by sarlo »

klif wrote:Mislim da bismo u roku od 4 – 7 godina:

- usli u EU,
- dobili barem jednog nobelovca i BH fudbalski klub u ligi prvaka…
Zeljko Komsic zagovara SDP-ovsku ekonomsku politiku, koja je zapravo pokusaj socijalne politike, i kao takva bi izazvala katastrofalne posljedice po privredu BiH i punjenje budzeta pa samim tim i lose socijjalne efekte.

SDP kao svoj cilj navodi uvodjenje diferencirane stope PDV-a. Cak sam cuo od Komsica (i prepao se) da treba uvesti nultu stopu za lijekove, stampu i izdavastvo, prehrambenu industriju, (jos nesto je pomenuo). Najpozitivniju stvar na nivou drzave bi upropastio.
Oni takodje zagovaraju javne radove. Neznam sta misle pod tim jer je to reletivno sirok pojam, i u pravilu karekteristican za socijalisticku privredu poznatu po produktivnosti, visokim stopama razvoja,...uhranjenost stanovnistva,..
Moje misljenje da bi se nezaposlenost povecala. Poreske utaje takodje. Investitori iz inostranstva ne bi smjeli da investiraju zbog prevelikog uplitanja drzave (a i licne veze Komsica u inostranstvu su nikakve i on sam ne bi mogao da animira ni dolara investicija). Psiholosko stanje u drzavi bi...
Jara

Post by Jara »

danas wrote:

:thumbup:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

danas wrote:
mr__bosnjak wrote:Dobro ali je l´ fakat mislis da su Silajdzic i Radmanovic isti? Zar opet Silajdzic nije bio Premijer RBIH i njen ministar vanjskih poslova, jedan od glavnih u bosnjackoj i bosanskoj eliti tog vremena? Zar opet nema neke zasluge i zar se ne bori za RBIH? A to radi i Komsic a ne Radmanovic, sa time u istome timu, odvoji njihove "ideologije" sada i stavi BiH na prvo mjesto, Radmanovic je opet dodin co´jk a Silajdzic znamo sta je.
pa sta ako je bio na nekim pozicijama? to znaci da ga odmah moram obozavati? i mozda je bio clan bosnjacke (ne bosanske) elite :D za kojom mi haman srce pati :D sta bih ja huda u zivotu bez bosnjacke elite :-)

dok god hare prica nacionalnu zvaku, a ne gradjansku -- on nije u komsicevoj kategoriji po mom misljenju. mogu bez njega, kao sto svakako mogu bez onog salonskog cetnika iz RS-a... jel' ti sad jasno sta ja mislim?
Ali kako ti opet mogu biti isti? Imao je ne samo "pozicije" nego je bio na funkcijama sto su ga cinili djelom da bosnjacke a i bosanske elite i jednog od glavnih politickih branitelja BiH tokom agresije. radmanovic k´o zna sta je tada radio, mozda dobivao nagrade od rase k´o dodo pa sta god mislila o Silajdzicu opet ni on ne moze bit isti k´o onaj cetnik. Opet se radi o covjeku koji je bio i ostao na nasoj strani.
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:Opet se radi o covjeku koji je bio i ostao na nasoj strani.
bosnjak :D
moja i tvoja strana :D nisu iste strane :-)
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

nego sta su?

o ovome govorim, ne smije postojati podjela izmedju onih sto zele BiH.
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:nego sta su?

o ovome govorim, ne smije postojati podjela izmedju onih sto zele BiH.
hare zeli jedno i samo jedno -- vlast! zato moja i tvoja strana nisu iste :-)
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

de ne baljezgaj, ja niti sam glasao za Harisa nit´ mislim da je bolji od Komsica, mislim da obadvojica kao bosanski patrioti moraju raditi protiv cetnickih i ustaskih snaga. Nego koja je tvoja strana, kineska?
pitt

Post by pitt »

Opa.....vidi predstave :D:D Umalo ne propustih :D:D De malo ubrzajte moram a predavanje uskoro :D
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:de ne baljezgaj, ja niti sam glasao za Harisa nit´ mislim da je bolji od Komsica, mislim da obadvojica kao bosanski patrioti moraju raditi protiv cetnickih i ustaskih snaga. Nego koja je tvoja strana, kineska?
nije bolan :D moja je strana ilirska :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

hajde narode lahku noc citamo se ako Bog da sutra.... :zzzz:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

danas wrote:
mr__bosnjak wrote:de ne baljezgaj, ja niti sam glasao za Harisa nit´ mislim da je bolji od Komsica, mislim da obadvojica kao bosanski patrioti moraju raditi protiv cetnickih i ustaskih snaga. Nego koja je tvoja strana, kineska?
nije bolan :D moja je strana ilirska :D
P.S. znao sam da ces nekako tako odgovorit. :-)
Post Reply