nesreca kod predsjednistva...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
radeljas

#26 Re: nesreca kod predsjednistva...

Post by radeljas »

JD wrote:vidim niko nista ne pise, ima vijest na glavnoj stranici...

a strucnjak koji je pregazio pjesaka je ovaj

http://www.ntvhayat.com/home/voditelji/index.php?pid=98

satro neki voditelj, a inace sin od nekog koji je nesto u onom kaficu metropolis, gazda il sta vec...
kad god sam ga vidio na cesti, vazda je nesto divljao i ubacivao se tako da me ni ne cudi sto je zaljepio negdje, steta covjeka sto ga ubi, nadam se da ce zaglaviti u zatvoru kad mu vec nije nista bilo osim ogrebotine na koljenu...
nece mu uzeti ni vozacku. tata blizak sa vlastima. sin radi na hajatu, a njihova stranka zagrabih ili stranka za njih je na vlasti. a nase pravosudje milina. kaznice na kraju pjesaka ja mislim, posthumno ...
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Nismo svi flegme i ne pratimo svi crnu hroniku.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

DaysleepeR wrote:
Celicna_saka wrote:
DaysleepeR wrote:Kako me nervira ova šuplja priča.

Svi bi vješali, rokali na licu mjesta a šta onda kad se nama desi takva stvar?

Onda bi pravnu državu pa advokate, pa štele, itd....

Manimo se šuplje, radi porodice nesretnog čovjeka nadajmo se da će vozač odgovarati u skladu sa zakonom koji mora da bude isti za sve.
Ne peglaj, moraju raja dati sebi oduska, sta ti mislis da smo mi svi divljaci? Zbog nedostatka pravne drzave zato i prizeljkujemo da takvi najebu na licu mjesta kada ih vec drzava ne sankcionise.
A čemu imaš davati oduška?

Svaki dan se dešavaju ovake nesreće u drugim gradovima i za njih ni neznaš niti te interesuje.

Što glumiti lažnog moralistu pa da te bezveze prozivam ovdje nakon pola godine kad skočiš sam sebi u usta.

Bolje nemoj se baviti šupljom.

Ili uzmi pištolj ili vješalo pa nađi frajera ili šuti.

Pametniji si tako.
Oduska bijesu zbog jednog besmisleno izgubljenog zivota zbog bahatosti vozaca
Ne pratim crnu hroniku svaki dan i ko si ti da nekog prozivas i predvidjas kad ce ko sebi skociti usta, vrlo izopacena psiha moras biti za tako nesto.
Ako ko supljira to si ti sa svojom relativizatorskom retorikom.
Suti ti.
Ti nisi nikako.
bice_bice

Post by bice_bice »

a inace sin od nekog koji je nesto u onom kaficu metropolis, gazda il sta vec..

ovo ce mu vugle doc'...

"da mi ne bi starog tad....."

jake nam legislative.. ko ona u Rwandi..

ko nam je kriv kad imamo voditelje jal novinare ULICARE, KAFANDZIJE..
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Celicna_saka wrote:
DaysleepeR wrote:
Celicna_saka wrote: Ne peglaj, moraju raja dati sebi oduska, sta ti mislis da smo mi svi divljaci? Zbog nedostatka pravne drzave zato i prizeljkujemo da takvi najebu na licu mjesta kada ih vec drzava ne sankcionise.
A čemu imaš davati oduška?

Svaki dan se dešavaju ovake nesreće u drugim gradovima i za njih ni neznaš niti te interesuje.

Što glumiti lažnog moralistu pa da te bezveze prozivam ovdje nakon pola godine kad skočiš sam sebi u usta.

Bolje nemoj se baviti šupljom.

Ili uzmi pištolj ili vješalo pa nađi frajera ili šuti.

Pametniji si tako.
Oduska bijesu zbog jednog besmisleno izgubljenog zivota zbog bahatosti vozaca
Ne pratim crnu hroniku svaki dan i ko si ti da nekog prozivas i predvidjas kad ce ko sebi skociti usta, vrlo izopacena psiha moras biti za tako nesto.
Ako ko supljira to si ti sa svojom relativizatorskom retorikom.
Suti ti.
Ti nisi nikako.
Obicno su ti najmoralniji i najglasniji oni koji nebi imali muda u lice tom covjeku reci ono sto misle kad bi imali priliku a kamoli ih objesiti.

Covjek treba da zna svoje mogucnosti i da se toga drzi, a ne da se busa u prsa i da daje neke prevelike izjave.

Nebi ga objesio i kad bi mogao i ti a i svimi to znamo i glupo je da pricas neke bajke.

To što ja znam da ćeš skočiti sebi u usta nemoram ni da pratim, to se dešava najprije usijanim glavama što bi vješali ljude, al u priči samo i to iz oduška.

Ne pratim crnu hroniku ali se takve stvari desavaju svaki dan, smrt nikad ne omane.

I nemam ja relativizatorsku retoriku, meni je otac poginuo kao suvozac krivicom covjeka kojem je dao zivot u ruke i mislis da sam mogao da ga objesim?

Ja sam samo realan i manite se ispraznih poziva na vjesanje.
jusuff

Post by jusuff »

ne dao bog ovakvo nesto nikome, bilo kao vozacu, a pogotovo kao pjesaku...
slazem se da treba prepustiti sudu da rijesi ovaj slucaj, a nadam se da ce sve biti posteno i da ce biti pravde i za jednog i drugog unesrecenog...
vecina nas i vozi i pjesaci, a ovakve se nesrece mogu dogoditi bilo kome od nas...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

jusuff wrote:ne dao bog ovakvo nesto nikome, bilo kao vozacu, a pogotovo kao pjesaku...
slazem se da treba prepustiti sudu da rijesi ovaj slucaj, a nadam se da ce sve biti posteno i da ce biti pravde i za jednog i drugog unesrecenog...
vecina nas i vozi i pjesaci, a ovakve se nesrece mogu dogoditi bilo kome od nas...
Odlična poenta.

Potpisujem.
ins

Post by ins »

jusuff wrote: vecina nas i vozi i pjesaci, a ovakve se nesrece mogu dogoditi bilo kome od nas...
Sta? Da vozim 120 ispred Predsjednistav sinama, skrenem na trotoar i ubijem covjeka koji ceka tramvaj?!!! :x :x :x

Meni se to nikada ne moze desiti! Pogadjaj zasto?

Jer nevozim 120 km/h sinama ispred Predsjednistva! :x :x :x

A sto se vozaca tice, nadam se da ce 6-8 godina Zenice uciniti svoje, pa da ce kada izadje biti razumnija osoba...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

ins wrote:
jusuff wrote: vecina nas i vozi i pjesaci, a ovakve se nesrece mogu dogoditi bilo kome od nas...
Sta? Da vozim 120 ispred Predsjednistav sinama, skrenem na trotoar i ubijem covjeka koji ceka tramvaj?!!! :x :x :x

Meni se to nikada ne moze desiti! Pogadjaj zasto?

Jer nevozim 120 km/h sinama ispred Predsjednistva! :x :x :x

A sto se vozaca tice, nadam se da ce 6-8 godina Zenice uciniti svoje, pa da ce kada izadje biti razumnija osoba...
Al ti se moze desiti da udaris pjesaka.

I onda ces imati milion opravdanja.

Niko se od nas nemoze kladiti da 100% nece udariti pjesaka, sve je to do sudbine, ili zovi to kako hoces.

Ja vozim auto u okviru ogranicenja i nikad nisam bio trkac ni usijana glava, ali se opet nemogu kladit da necu nikad nikog udariti.

Desila mi se situacija kad sam isao 40 na sat i zena se okliznula na ledu na trotoaru i otklizala meni pod tockove.
Ni sam danas neznam kako je nisam pregazio.
I sta bi bilo?

Sutra bi izasao u novinama, i neki bi htjeli da me vjesaju.

Treba biti objektivan i skulirati dok se ne saznaju sve cinjenice.
JD

Post by JD »

jazzer wrote:Ako je stvarno oval lik u pitanju onda je to
Merecedes A klase, slovenacke table, licno
sam vidio jednu njegovu demonstarciju
'' voznje po gradu''.
da to je on

kretenise se vazda nesto vidio sam ga sto puta na cesti...

@daysleeper . pa eto po svoj prilici je pjesak stajao blizu stuba u koji se ovaj zabio sa autom, sto iskljucuje bilo kakvu krivnju pjesaka za nesrecu
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

:( ovaj lik inace vozi i hayatov auto, i kad se penje na bistrik, sa 80 na sat skrece kod nadvoznjaka...

ali, ispostavice se da je pjesak bio pijan i nadrogiran, da se namjerno bacio na auto vidjevsi slovenacke table ne bi li dobio odstetu...ili sta li vec...
sve pocinje liciti na spansku seriju..
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

I onda reci, da glupost nije zlo :x :x :x :x
radeljas

Post by radeljas »

mIRCerka wrote::( ovaj lik inace vozi i hayatov auto, i kad se penje na bistrik, sa 80 na sat skrece kod nadvoznjaka...

ali, ispostavice se da je pjesak bio pijan i nadrogiran, da se namjerno bacio na auto vidjevsi slovenacke table ne bi li dobio odstetu...ili sta li vec...
vec ce se roditelji i stranka pobrinuti da se ispostavi da ga je pjesak isprovocirao ili nesto slicno. nepoznati auto mu oduzeo prednost i hiljadu drugih olaksavajucih, sve dok ne povali vise pjesaka ili nekoga iz oligarhije. nekog od onih sto "ne rade ništa a imaju sve. Čisti kokain i ruke od svile i tuđe gladne godine. " sto bi reko sharan dino
mIRCerka

Post by mIRCerka »

radeljas wrote:
mIRCerka wrote::( ovaj lik inace vozi i hayatov auto, i kad se penje na bistrik, sa 80 na sat skrece kod nadvoznjaka...

vec ce se roditelji i stranka pobrinuti da se ispostavi da ga je pjesak isprovocirao ili nesto slicno. nepoznati auto mu oduzeo prednost i hiljadu drugih olaksavajucih, sve dok ne povali vise pjesaka ili nekoga iz oligarhije. nekog od onih sto "ne rade ništa a imaju sve. Čisti kokain i ruke od svile i tuđe gladne godine. " sto bi reko sharan dino
ili ce tuziti firmu koja je postavila tramvajske sine i bice prica "ih da ih nisu tu postavili sad ne bismo pricali o ovome"...

ko je covjek sto je poginuo?
PITARKA_SA

#40 Re: nesreca kod predsjednistva...

Post by PITARKA_SA »

radeljas wrote:
JD wrote:vidim niko nista ne pise, ima vijest na glavnoj stranici...

a strucnjak koji je pregazio pjesaka je ovaj

http://www.ntvhayat.com/home/voditelji/index.php?pid=98

satro neki voditelj, a inace sin od nekog koji je nesto u onom kaficu metropolis, gazda il sta vec...
kad god sam ga vidio na cesti, vazda je nesto divljao i ubacivao se tako da me ni ne cudi sto je zaljepio negdje, steta covjeka sto ga ubi, nadam se da ce zaglaviti u zatvoru kad mu vec nije nista bilo osim ogrebotine na koljenu...
nece mu uzeti ni vozacku. tata blizak sa vlastima. sin radi na hajatu, a njihova stranka zagrabih ili stranka za njih je na vlasti. a nase pravosudje milina. kaznice na kraju pjesaka ja mislim, posthumno ...
da nije tuzno,bilo bi smijesno :(
kao sto mirci rece,sve je ovo ko spanska serija...fuj,fuj.... :(
nesvrstan

Post by nesvrstan »

jusuff wrote:ne dao bog ovakvo nesto nikome, bilo kao vozacu, a pogotovo kao pjesaku...
Ovo je najodvratniji i najopasniji komentar koji se mogao desiti. Meni je ovo gore nego kad neko brani ratne zlocince jer, po ovoj logici svakome se moze desiti da ubije nekoga i prema tome treba imati razumjevanja za ratne zlocince.

OPASNO JE OVO. VEOMA OPASNO.

Svi mi koji vozimo svjesni smo toga da nasim ulicama kruze UBICE. Ovakvo razumjevanje za jednu saobracajnu nesrecu koja ima jasnu zrtvu i jasnog egzekutora je po meni jednako kao kada bi smo nakon maskra na Markalama rekli - jebiga svakome se moze desiti da ispali granatu!

JUSUFFE - jesi li svjestan sta si rekkao ?
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

mIRCerka wrote:
radeljas wrote:

ili ce tuziti firmu koja je postavila tramvajske sine i bice prica "ih da ih nisu tu postavili sad ne bismo pricali o ovome"...

ko je covjek sto je poginuo?
niko ne spominje ko je nesretni čovjek koji je poginuo, kako se zove... vjerovatno je obični smrtnik, čim se još uvijek ne zna za te detalje (čitaj, nije im ni bitno)... iz toga onda proizilazi i što blaža kazna za kretena koji je upravljao vozilom, jer nesretnog čovjeka će da zastupa "država" a kretenito ima štelu...

dokle jebo majku?? :x
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

nesvrstan wrote:
Ovo je najodvratniji i najopasniji komentar koji se mogao desiti. Meni je ovo gore nego kad neko brani ratne zlocince jer, po ovoj logici svakome se moze desiti da ubije nekoga i prema tome treba imati razumjevanja za ratne zlocince.

Svi mi koji vozimo svjesni smo toga da nasim ulicama kruze UBICE. Ovakvo razumjevanje za jednu saobracajnu nesrecu koja ima jasnu zrtvu i jasnog egzekutora je po meni jednako kao kada bi smo nakon maskra na Markalama rekli - jebiga svakome se moze desiti da ispali granatu!

Molim i tebe da razmislis sta ti govoris.

Ispada da hoces da kazes da je ovaj nanisanio pjesaka i spucao ga namjerno sa nijednom drugom namjerom nego da ga ubije.
Sogan

Post by Sogan »

Neka je rahmet/pokoj dusi stradalniku...
A glede zlocina i kazne... za volanom mlada faca sa tv-ekrana stereotipnih manira i bogatih roditelja - vozi cestama zemlje gdje pojava na tv-u, auto i bogati roditelji cine cuda ravna viagrinim efektima... zar neko ocekuje da ce takva kombinacija proci bez tragicnog ishoda?
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

DaysleepeR wrote:
nesvrstan wrote:

Ispada da hoces da kazes da je ovaj nanisanio pjesaka i spucao ga namjerno sa nijednom drugom namjerom nego da ga ubije.
Izvinut' ces ali isto kao i da je isao namjerno da ubije ako je vozio dovoljno brzo da izleti na trotoar, mislim kolika je to brzina koja bi nekoga bacila iz sina na trotar pored predsjednistva? Tto je faktor na koji je vozac mogao uticati i tu nema vrdanja. Ako nije toga bio svjestan onda je neuracunljiv i bojim se da ce na takvo neko vrdanje i izvuci se sto otvara niz novih pitanja.
Last edited by Celicna_saka on 06/11/2006 13:30, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

vodolija_33 wrote:
niko ne spominje ko je nesretni čovjek koji je poginuo, kako se zove... vjerovatno je obični smrtnik, čim se još uvijek ne zna za te detalje (čitaj, nije im ni bitno)... iz toga onda proizilazi i što blaža kazna za kretena koji je upravljao vozilom, jer nesretnog čovjeka će da zastupa "država" a kretenito ima štelu...

dokle jebo majku?? :x
pa dok jednog dana nekom guzonji ne nastrada dijete i onda ce se dici halabuka...do tad obicni smrtnici predstavljaju nista do "potroshnu robu" ...

sta je bilo sa onim policajcem sto je bez vozacke kod benetona pokupio pjesake? NEIMENOVANE LJUDE.... on se ispalio cini mi se u Svedsku...
izblajhana

Post by izblajhana »

:( Sada sam se sjetila skoro identicnog slucaja kada je auto pokupio pjesaka na tramvajskoj stanci na Malti i prosuo mu mozak. Auto je vozio guzonjin sin koji nije ni imao vozacku, slucaj se povlacio godinama po sudu, a roditelji kretenka su bili toliko odvratno necovjecni da su imali obraza da izjavljuju po novinama da to i nije bila tako strasna nesreca i da se moglo dogoditi svima :x :x
Povrijedjeni je bio mjesecima u komi, a doktori su rekli da se nikada nece u potpunosti oporaviti. :( :( :(
nesvrstan

Post by nesvrstan »

DaysleepeR wrote:
nesvrstan wrote:

NARAVNO !

Svako ko vozi tako kako je ovaj UBICA vozio, cini to SVJESNO. Jednako svjesno kao sto su i oni sa brda bacali granate po Sarajevu.
Nema tu nikakve razlike.

Ali Zato mi moramo konacno napraviti razliku i kazati: Vozaci su narod, a neki medju njima doista jesu ZLOCINCI. Ne napravimo li tu razliki to je jednako kao da kazemo da su u ovom ratu svi koji su nosili pusku bili ratni zlocinci. Ili nije bio niko !

Jusuffe, Jusuufffffffe
mIRCerka

Post by mIRCerka »

SARAJEVO - Jedna osoba je poginula, a četiri su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se desila juče oko 14.30 u Ulici maršala Tita kod zgrade Predsjedništva BiH u centru Sarajeva, potvrđeno je juče iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema policijskim informacijama, u ovoj nesreći poginuo je Hašim Kadić (71), a povrijeđeni su Kasim Džubro (53), Abdulah Skaka (23), Nermin Mušiklić (23) i Nedžad Rašidagić (25). Povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć u bolnici "Koševo".

Biljana Jandrić, portparol bolnice "Koševo", kazala je da su Skaka, Mušiklić i Rašidagić nakon zbrinjavanja upućeni na kućno liječenje, a Džubro je zadržan na daljem liječenju na Klinici za uho, grlo, nos.

Tijelo poginulog je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će biti izvršena obdukcija

Iz MUP-a KS saopšteno je da je do nesreće došlo kada je mercedes slovenačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao bh. državljanin, sletio s kolovoza i udario u metalni stub na tramvajskoj stanici pored kojeg je Kadić čekao tramvaj.

Elvira Stanojlović, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, kazala je da je istraga u toku.

"Prikupljamo podatke. Ne mogu vam otkriti ko je upravljao vozilom u interesu istrage", rekla je Stanojlovićeva.

Jedna od očevidaca ovog događaja kazala je da je Kadić s jednom djevojkom stajao na tramvajskoj stanici, te da je samo vidjela kad ga je auto udario, nakon čega je pokrila oči rukama jer nije mogla gledati taj stravični prizor.

Nezvanično saznajemo da je vozač priveden u MUP KS, a policija je uzela izjave od prisutnih svjedoka. Do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije bilo više informacija o uzrocima koji su doveli do ove nesreće.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

DaysleepeR wrote:
nesvrstan wrote:

Izvini druze ali ako luđački vozi 120km/h kroz centar grada, gdje je gužva u svako doba dana i zna da je tu zakonsko ograničenje 50-60km/h, onda je bio svjestan kakvu opasnost po sigurnost saobraćaja predstavlja i samim tim što je bio svjestan te opasnosti onda ga znači NIJE BILO BRIGA za to. :x
Post Reply