Nije OPT nego sam na CPT (radim Master i ujedno radim na CPT/internship)...guardian wrote:U kom statusu radis "internship"? Je li to OPT ("optional practical training") ili si na F-1 pa volontiras (jer s F-1 ne mozes raditi van kampusa)? Pitam zato sto putovanja u OPT statusu (pogotovo ako planiras preci na H-1) mogu biti malo zapetljana -- ne previse ali mozda ne bi bilo lose da odes do nekog od savjetnika u "international student office" na tvom univerzitetu (neki od njih su advokati za imigraciona pitanja).sure_alma wrote:razlog zbog kojeg zelim da izvadim novi pasos (ovaj istice u aprilu 2007) je to sto kompanija za koju trenutno radim ce da aplicira za moju radnu vizu...eh sad, da bi se poceo novi proces radne vize meni treba pasos koji je najmanje validan za narednih 6 mjeseci...radna viza se moze aplicirati u aprilu kad meni i pasos istice...sad trenutno radim kao internship...
eto reko samo da dam malo vise informacija...
hvala raja!
Sto se zapadne Evrope tice, jedina zemlja koja dopusta tranzit izmedju aerodroma bez tranzitne vize je UK, i to samo ukoliko je tranzit < 24 sata (ispravite me ako grijesim). A UK ima i suprotnih ekstrema: listu zemalja na kojoj je bila SCG a jedno vrijeme i Hrvatska (onomad dok se kofrcila oko Gotovca) cijim drzavljanima nije dozvoljeno stupiti na UK aerodrom bez tranzitne vize (cak i ako ne namjeravaju napustiti aerodrom). Ko zna, mozda se i nama posreci prije ili kasnije
Hvala!