Necu vise. Prestajem. Ovo je jedna od tema na koju se nikad ne mogu zezati i izvini sto sam te peglala.ztluhcs wrote: Haj dobro, idemo praviti naučni rad o plodnim danima, količini aktivnih spermića u tom trenutku, načinu zaštite, da ili je jedan način ili više načina i sl...
ZAJEBAVAM SE! Laički ili ne - ZAJEBANCIJA.
Prvi znaci trudnoce
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
neupucena
-
idic
Jedina pouzdana provjera je test, ostalo je sve individualno. Testovi ti daju pouzdan rezultat kod samo par dana izostanka menstruacije. Ima žena koje čak u prvih par mjeseci imaju blaga krvarenja za koja misle da su menstruacija, a ni jedan simptom nije tako specifičan ni obavezan da se na to možeš pouzdati. Uradi test ako je pozitivan to je to
ako je negativan onda trkom kod ginekologa. Puno sreće ti želim u oba slučaja

-
slatkusina
Uradila sam test. Pokazane su dvije linije s tim da je druga malo svjetlija od prve kontrolne.
- nebojeplavo
Uskoro beba/e na forumu
Čestitam!
Čestitam!
-
slatkusina
Hvala Vam puno. Pravo sam izgubljena sada. Nadam se da je test tacan i da ta drga svjetlija linija zaista pokazuje da sam trudna:))iako je svjetlija.
Znam da sam dosadna ali i neiskusna...mora li ta druga crvena linija biti jednako crvena kao i prva? (ima li to veze s tim kada se uzima urin jer ipak kod mene to nije bio prvi)
Znam da sam dosadna ali i neiskusna...mora li ta druga crvena linija biti jednako crvena kao i prva? (ima li to veze s tim kada se uzima urin jer ipak kod mene to nije bio prvi)
-
neupucena
Mislim da jedino mozes na podforumu "Umjetnost zivljenja".hadzinica wrote: p.s. kad bi htjela da otvorim temu o tridnoci, djeci, porodu....gdje da to smijestim kad nekako nema taj dio rezervisan maxuz za takve teme??? hm, sta mislite, hajd da skontamo, pa da se buduce mamice, zenice i slicne, razmahalaju....
-
slatkusina
Hvala vam punoooooo!!! Puno mi pomazete. Ova buduca majka je danas jako izgubljena. Sutra idem ginekologu. Mozda bi najbolje bilo da danas ostavim posao i odem kuci jer nista konkretno ne mogu da uradim:))
A bilo bi zaista dobro otvoriti teme o trudnoci, majkama i tim stvarima jer i meni ce to zaista trebati sada:)
A bilo bi zaista dobro otvoriti teme o trudnoci, majkama i tim stvarima jer i meni ce to zaista trebati sada:)
-
slatkusina
Moze se ta tema otvoriti i pod "Ljubav i sex"
-
mamica papucarka
nedaju moderatori. Ja pitala prije dvije godine i napravise budalu od menehadzinica wrote:a da nekako kontaktiramo moderatore pa da nam otvore podforum "porodica... i djeca"tako nekako, uostalom ko je zaduzen za otvaranje tih podforuma? redovno pratim i citam neke teme na forumu, ali mi se ne da ukljucivati, uvjek se nasekiramneupucena wrote:Mislim da jedino mozes na podforumu "Umjetnost zivljenja".hadzinica wrote: p.s. kad bi htjela da otvorim temu o tridnoci, djeci, porodu....gdje da to smijestim kad nekako nema taj dio rezervisan maxuz za takve teme??? hm, sta mislite, hajd da skontamo, pa da se buduce mamice, zenice i slicne, razmahalaju....da mi je nekako o necemu gdje nema mjesta svadji i prepucavanj( bar mislim da nema)...he o bebicama,redjenim, malim, malo vecim i onim koje nam tek dolaze
...
hajd skontacu nesto, pa se cujemo
-
mamica papucarka
to sto ti je jedna crtica svjetlija od druge znaci da je trudnoca veoma mala. Uradi test za 10-ak dana i vidjet ces da ce crta biti tamnijaslatkusina wrote:Uradila sam test. Pokazane su dvije linije s tim da je druga malo svjetlija od prve kontrolne.
Cestitam ti od srca.
-
slatkusina
hvala vam puno, divni ste. cekam PP:)
-
Vingo
Bolje nemoj draga, jer ovdje ce ti se uvijek naci neko ko ce se zajebavati na tvoj i na racun tvog nerodjenog djeteta.....osim ako se i sama ne zelis zajebavati...slatkusina wrote:Hvala vam punoooooo!!! Puno mi pomazete. Ova buduca majka je danas jako izgubljena. Sutra idem ginekologu. Mozda bi najbolje bilo da danas ostavim posao i odem kuci jer nista konkretno ne mogu da uradim:))
By the way linije potamne u ovisnosti od kolicine Beta HCG hormona, koji je najvisi oko 10. sedmice trudnoce. Dakle da si test radila koju sedmicu poslije, vjerovatno bi bilo tamnije.
Vise informacija i sve sto te zanima, a bez suvisne zajebancije naci ces na http://www.roda.hr, http://www.mameibebe.net.....i jedan neuspio pokusaj na http://www.bebano.com
-
slatkusina
hvala puno,. Oni koji zele da se zezaju na ovu temu, govorie samo o svojoj nezrelosti
-
PITARKA_SA
jako sam sretna radi tebe,stvarno..kao da se meni licno desava
sve najbolje i nemoj nam se sekirati puno
sve najbolje i nemoj nam se sekirati puno
-
slatkusina
hvala hvala, a one stranice susupeeeerrr...steta sto mi nemamo to...
- anais_nin
slobodno otvorite temu na podforumu Umjetnost zivljenja a ja cu se pobrinuti da ista ne bude zatrpana komentarima nevezanim za temuhadzinica wrote:zasto neuspio??? sad gledala, odlicne teme,samo nekako malo csece spominjati(reklamiratiVingo wrote:Bolje nemoj draga, jer ovdje ce ti se uvijek naci neko ko ce se zajebavati na tvoj i na racun tvog nerodjenog djeteta.....osim ako se i sama ne zelis zajebavati...slatkusina wrote:Hvala vam punoooooo!!! Puno mi pomazete. Ova buduca majka je danas jako izgubljena. Sutra idem ginekologu. Mozda bi najbolje bilo da danas ostavim posao i odem kuci jer nista konkretno ne mogu da uradim:))
A bilo bi zaista dobro otvoriti teme o trudnoci, majkama i tim stvarima jer i meni ce to zaista trebati sada:)![]()
By the way linije potamne u ovisnosti od kolicine Beta HCG hormona, koji je najvisi oko 10. sedmice trudnoce. Dakle da si test radila koju sedmicu poslije, vjerovatno bi bilo tamnije.
Vise informacija i sve sto te zanima, a bez suvisne zajebancije naci ces na http://www.roda.hr, http://www.mameibebe.net.....i jedan neuspio pokusaj na http://www.bebano.com) ma super je! ne budu li nam dali
mjesto na sarajevo-x, definitivno se selim tamo!!!!
cestitke buducoj mami
-
Svemirski_Jebach
nego da te pitam...zna'l babo??!slatkusina wrote:Hvala vam punoooooo!!! Puno mi pomazete. Ova buduca majka je danas jako izgubljena. Sutra idem ginekologu. Mozda bi najbolje bilo da danas ostavim posao i odem kuci jer nista konkretno ne mogu da uradim:))
-
Pacco
U stvari, osim propustene menstruacije i nemas simptoma. Stomak te boli kao da trebas dobiti (ja sam cak i Brufen popila jer sam bila sigurna da cu dobiti)... Mozda si prije par dana primjetila svijetlu krv, par tackica? To se desava prilikom zaceca, tako kad primjetis malo krvi na gacicama i nista poslije toga: CESTITAM!!! Bices mama