Prvi znaci trudnoce

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

neupucena

Post by neupucena »

ztluhcs wrote: Haj dobro, idemo praviti naučni rad o plodnim danima, količini aktivnih spermića u tom trenutku, načinu zaštite, da ili je jedan način ili više načina i sl...

ZAJEBAVAM SE! Laički ili ne - ZAJEBANCIJA.
Necu vise. Prestajem. Ovo je jedna od tema na koju se nikad ne mogu zezati i izvini sto sam te peglala.
BHG

Post by BHG »

sta ba analizirate toliko...ima ginekolog...ultrazvuk, testovi i nalazi krvi i urina...sta je tu komplikovano
idic

Post by idic »

Jedina pouzdana provjera je test, ostalo je sve individualno. Testovi ti daju pouzdan rezultat kod samo par dana izostanka menstruacije. Ima žena koje čak u prvih par mjeseci imaju blaga krvarenja za koja misle da su menstruacija, a ni jedan simptom nije tako specifičan ni obavezan da se na to možeš pouzdati. Uradi test ako je pozitivan to je to :) ako je negativan onda trkom kod ginekologa. Puno sreće ti želim u oba slučaja :D :D
slatkusina

Post by slatkusina »

Uradila sam test. Pokazane su dvije linije s tim da je druga malo svjetlija od prve kontrolne.
zena21

Post by zena21 »

slatkusina wrote:Uradila sam test. Pokazane su dvije linije s tim da je druga malo svjetlija od prve kontrolne.
Cestitam buduca majko :-) :-)
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Uskoro beba/e na forumu :D
Čestitam!
slatkusina

Post by slatkusina »

Hvala Vam puno. Pravo sam izgubljena sada. Nadam se da je test tacan i da ta drga svjetlija linija zaista pokazuje da sam trudna:))iako je svjetlija.

Znam da sam dosadna ali i neiskusna...mora li ta druga crvena linija biti jednako crvena kao i prva? (ima li to veze s tim kada se uzima urin jer ipak kod mene to nije bio prvi)
zena21

Post by zena21 »

Ne mora boja biti istog intenziteta :)

Ja bih ti preporucila da odmah zakazes kod ljekara i da uradis potrebne nalaze - krv i urin...a onda ce te Dr. dalje uputiti sta i kako...

Sretno i cestitam jos jednom :-) :-) :-)
neupucena

Post by neupucena »

hadzinica wrote: p.s. kad bi htjela da otvorim temu o tridnoci, djeci, porodu....gdje da to smijestim kad nekako nema taj dio rezervisan maxuz za takve teme??? hm, sta mislite, hajd da skontamo, pa da se buduce mamice, zenice i slicne, razmahalaju....
Mislim da jedino mozes na podforumu "Umjetnost zivljenja".
slatkusina

Post by slatkusina »

Hvala vam punoooooo!!! Puno mi pomazete. Ova buduca majka je danas jako izgubljena. Sutra idem ginekologu. Mozda bi najbolje bilo da danas ostavim posao i odem kuci jer nista konkretno ne mogu da uradim:))

A bilo bi zaista dobro otvoriti teme o trudnoci, majkama i tim stvarima jer i meni ce to zaista trebati sada:)
slatkusina

Post by slatkusina »

Moze se ta tema otvoriti i pod "Ljubav i sex"
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

hadzinica wrote:
neupucena wrote:
hadzinica wrote: p.s. kad bi htjela da otvorim temu o tridnoci, djeci, porodu....gdje da to smijestim kad nekako nema taj dio rezervisan maxuz za takve teme??? hm, sta mislite, hajd da skontamo, pa da se buduce mamice, zenice i slicne, razmahalaju....
Mislim da jedino mozes na podforumu "Umjetnost zivljenja".
a da nekako kontaktiramo moderatore pa da nam otvore podforum "porodica... i djeca"tako nekako, uostalom ko je zaduzen za otvaranje tih podforuma? redovno pratim i citam neke teme na forumu, ali mi se ne da ukljucivati, uvjek se nasekiram :-D da mi je nekako o necemu gdje nema mjesta svadji i prepucavanj( bar mislim da nema)...he o bebicama,redjenim, malim, malo vecim i onim koje nam tek dolaze :-D ...
hajd skontacu nesto, pa se cujemo
nedaju moderatori. Ja pitala prije dvije godine i napravise budalu od mene :-)
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

slatkusina wrote:Uradila sam test. Pokazane su dvije linije s tim da je druga malo svjetlija od prve kontrolne.
to sto ti je jedna crtica svjetlija od druge znaci da je trudnoca veoma mala. Uradi test za 10-ak dana i vidjet ces da ce crta biti tamnija :)

Cestitam ti od srca. :kiss: I ako ti sta treba samo pitaj. Ako hoces putem pp-a ti mogu poslati link nekoliko foruma za mamice. Ima nas jos sa ovog foruma... :D
slatkusina

Post by slatkusina »

hvala vam puno, divni ste. cekam PP:)
Vingo

Post by Vingo »

slatkusina wrote:Hvala vam punoooooo!!! Puno mi pomazete. Ova buduca majka je danas jako izgubljena. Sutra idem ginekologu. Mozda bi najbolje bilo da danas ostavim posao i odem kuci jer nista konkretno ne mogu da uradim:))

A bilo bi zaista dobro otvoriti teme o trudnoci, majkama i tim stvarima jer i meni ce to zaista trebati sada:)
Bolje nemoj draga, jer ovdje ce ti se uvijek naci neko ko ce se zajebavati na tvoj i na racun tvog nerodjenog djeteta.....osim ako se i sama ne zelis zajebavati... :)

By the way linije potamne u ovisnosti od kolicine Beta HCG hormona, koji je najvisi oko 10. sedmice trudnoce. Dakle da si test radila koju sedmicu poslije, vjerovatno bi bilo tamnije.

Vise informacija i sve sto te zanima, a bez suvisne zajebancije naci ces na http://www.roda.hr, http://www.mameibebe.net.....i jedan neuspio pokusaj na http://www.bebano.com
slatkusina

Post by slatkusina »

hvala puno,. Oni koji zele da se zezaju na ovu temu, govorie samo o svojoj nezrelosti
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

jako sam sretna radi tebe,stvarno..kao da se meni licno desava :) :)
sve najbolje i nemoj nam se sekirati puno :kiss:
slatkusina

Post by slatkusina »

hvala hvala, a one stranice susupeeeerrr...steta sto mi nemamo to...
stripiii

Post by stripiii »

Ma no sikiriki :D

Pogledaj PP.Valjda češ nači šta te interesuje :D
stripiii

Post by stripiii »

stripiii

Post by stripiii »

stripiii

Post by stripiii »

E hebi ga...Sorry
anais_nin

Post by anais_nin »

hadzinica wrote:
Vingo wrote:
slatkusina wrote:Hvala vam punoooooo!!! Puno mi pomazete. Ova buduca majka je danas jako izgubljena. Sutra idem ginekologu. Mozda bi najbolje bilo da danas ostavim posao i odem kuci jer nista konkretno ne mogu da uradim:))

Bolje nemoj draga, jer ovdje ce ti se uvijek naci neko ko ce se zajebavati na tvoj i na racun tvog nerodjenog djeteta.....osim ako se i sama ne zelis zajebavati... :)

By the way linije potamne u ovisnosti od kolicine Beta HCG hormona, koji je najvisi oko 10. sedmice trudnoce. Dakle da si test radila koju sedmicu poslije, vjerovatno bi bilo tamnije.

Vise informacija i sve sto te zanima, a bez suvisne zajebancije naci ces na http://www.roda.hr, http://www.mameibebe.net.....i jedan neuspio pokusaj na http://www.bebano.com
zasto neuspio??? sad gledala, odlicne teme,samo nekako malo csece spominjati(reklamirati :D ) ma super je! ne budu li nam dali
mjesto na sarajevo-x, definitivno se selim tamo!!!!
slobodno otvorite temu na podforumu Umjetnost zivljenja a ja cu se pobrinuti da ista ne bude zatrpana komentarima nevezanim za temu :D
cestitke buducoj mami :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

nego da te pitam...zna'l babo??! :D :roll: :D
Pacco

Post by Pacco »

U stvari, osim propustene menstruacije i nemas simptoma. Stomak te boli kao da trebas dobiti (ja sam cak i Brufen popila jer sam bila sigurna da cu dobiti)... Mozda si prije par dana primjetila svijetlu krv, par tackica? To se desava prilikom zaceca, tako kad primjetis malo krvi na gacicama i nista poslije toga: CESTITAM!!! Bices mama :-D
Post Reply