Slovenci protjerali 35 Roma u šumu i zabranili im povratak

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

bedrudin wrote:
kub lajkan wrote:
bedrudin wrote:u merkator moja noga krociti nece.
Inace, gdje zivis? U Celjigovicima? :D

u celjigovicima, pogodio si, ali nije bitno gdje ko zivi i gdje se ko rodio. ne znam zasto si se okomio celjigovice i celjigovicane? sta ti radimo? mora da ti smetamo zato sto u nasem selu nema takav simbol kao sto je merkator. sad selo cijelo kupuje u granapu kod mehe, ali i mi se nadamo da ce nam svanuti i da ce merkator stici i u nas kraj, a s merkatorom i nama i selu nasem bolji glas, ali nisam siguran da ce nas to uciniti boljim ljudima i da ce merkator istjerati malogradjanstinu iz nas. za pesimizam, eto tebe zivog, pa se pitam da li bas tamo malogradjanstina bubri i raste. ima u nas i abid, a abid je vidio grada, skolo se, najpametniji je u selu i uvijek je u pravu... ma ja cu sutra da ga pitam i to, a mozda mi bude znao reci i ima li nam zivota bez merkatora?

:thumbup: :lol: :lol: :lol:
Shoshana

Post by Shoshana »

Romi u Bosni su, inace, u svim pogledima (socialnim, ekonomskim, stambenim, zdravstvenim itd) ravnopravni svima ostalim :oops:

toliko o naslovu emisije :roll:

A za ovo ostalo.... sva sreca da mi nemamo predrasuda niokome, pa tako ni o onim poganim fasistickim lopovima - Slovencima :oops:

Pa, jebo te, kako vam vise ne dosadi? Nekidan se pljuju Albanci, danas Slovenci, Srbe i Hrvate da i ne spominjem, ni Ameri ne valjaju, Svedjani su rasisti, Belgijanci takodje, Francuzi su pi*ke, Englezi govna..... samo smo mi dobri :-?

Ogledalo, ogledalce moje.... :oops:
Helem

Post by Helem »

:oops: :oops: :oops:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Shoshana wrote:Romi u Bosni su, inace, u svim pogledima (socialnim, ekonomskim, stambenim, zdravstvenim itd) ravnopravni svima ostalim :oops:
Barem ih ne protjerujemo u okolne sume. :D
Srbe i Hrvate da i ne spominjem,
Zlatni su komsije. :D Slomise se cineci nam dobro, a mi nikako da se opametimo. :D
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Latinica wrote: Barem ih ne protjerujemo u okolne sume. :D

Trebali bismo poceti 8)
DUREX

Post by DUREX »

Slovenci = Iskompleksirana bezbojna GOVNA,u 80% slucajeva (a imao sam priliku cesto sesretati s njima radi posla koji sam radio...i to sa onom nadmenom ,prepotentnom kastom, toboznje evropske "gospode", kojima su babe i djedovi bili cistaci i cistacice po Becu,dok im se Kardelj nije pojavio)...sterilna konjusarska gamad ,koja je iskoristila guzvu (koriste je i dalje) i obogatila se na nesreci drugih (stedise,korumpirane vlasti okolnih zemalja ,itd)

Medjutim...boli mene kurac za Slovence,njih mozemo zauzeti na juris...Nego,pitanje je DALI SMO MI ISTA BOLJI??!!...NISMO!!!!!!

Mi smo 10 puta gori...GOVNA NAD GOVNIMA :)
felichi

Post by felichi »

svaka cast slovencima!

u sarajevu se pod pokroviteljstvom italijanske vlade gradi najveci centar za cigane u koji ce se prema planu premjestati cigani iz raznih dijelova italije, vecinom milana.
prvi dio plana je na kraju, napravljeno je citavo naselje u centru sarajeva - gorica.
citav projekat je dogovoren za vrijeme sdp-ove vlasti.

tako ce sarajevo za 10 godina postati ciganski rezervat a slovenci to pametno rastjeruju po sumama!

i da, jos je samo pitanje ko je uzeo novac talijanima da nam uvale hiljade njihovih nepozeljnih cigana
kub lajkan

Post by kub lajkan »

bedrudin wrote:
kub lajkan wrote:
bedrudin wrote:u merkator moja noga krociti nece.
Inace, gdje zivis? U Celjigovicima? :D

u celjigovicima, pogodio si, ali nije bitno gdje ko zivi i gdje se ko rodio.
Ma cisto me zanima je li principijelno ne ulazis u Merkator ili ti nije usput? :D
DUREX

Post by DUREX »

Aj´ne seri na sabahu ,matere ti...Jesu li te to na Dzumi informisali

Dugo nisam nesto gluplje procitao....

"Cigani iz Milana ce se doseliti u Sarajevo...."
:lol: :lol: :lol:
felichi

Post by felichi »

raspitaj se ko financira izgradnju naselja na gorici

mislis da to talijani rade iz merhametluka?
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Bosanac ide u Sloveniju da nadje posao.
Slovenac ide u Bosnu da nađe oca!
:)
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Jebes slovence, nisu oni krivi sto mi ne znamo.
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

mor'o je sdp upasti negdje u pricu.. jos samo da se haris spomene i jupi...

felichi wrote:svaka cast slovencima!

u sarajevu se pod pokroviteljstvom italijanske vlade gradi najveci centar za cigane u koji ce se prema planu premjestati cigani iz raznih dijelova italije, vecinom milana.
prvi dio plana je na kraju, napravljeno je citavo naselje u centru sarajeva - gorica.

tako ce sarajevo za 10 godina postati ciganski rezervat a slovenci to pametno rastjeruju po sumama!

i da, jos je samo pitanje ko je uzeo novac talijanima da nam uvale hiljade njihovih nepozeljnih cigana
:D
bedrudin

Post by bedrudin »

kub lajkan wrote:
bedrudin wrote:
kub lajkan wrote: Inace, gdje zivis? U Celjigovicima? :D

u celjigovicima, pogodio si, ali nije bitno gdje ko zivi i gdje se ko rodio.
Ma cisto me zanima je li principijelno ne ulazis u Merkator ili ti nije usput? :D
Razgovarao sam jutros sabahile sa Abidom i Abid kaze da je istina da tamo bubri malogradjanstina, ali je isto tako siguran da nam nema zivota bez Merkatora, pa smo se dogovorili veceras sazvati zbor u celjigovickom domu, i vidjeti sta nam je ciniti kako bi i mi postali ljudi koje postuju, a ne da nas ismijavaju po forumima i gdje god drugo stignu. Iako je u nas gusto naseljeno, razbijali smo glavu i dosli na ideju da su dvije lokacije najpogodnije za buducu crveno-zelenu zgradu u kojoj se svakom celjigovicanu i najpotisnutiji snovi mogu ostvariti. Abid je da porusimo celjigovicki dom, pa na to mjesto pozovemo Slovence da zasade Merkator, a ja radije da to bude mekteb, jer sta bi celjigovicani bez celjigovickog doma, gdje bi se donosile vazne odluke i pravili zborovi. Abid kaze u Merkatoru, ali mekteb ionako zjapi prazan. Sve bolan mlada celjad, i ona sto jako pet godina navrsise, pohrlise niz ledinu, pa pravo u grad. Glasat cemo veceras demokratski, pa sta narod odluci. Ako te zanima ishod rezultata gledaj Centralni dnevnik kod Senada Hadzifejzovica ili 60 minuta i onog malog Hadziomerovica (ne pofalih ti se da je bio jednom u nasem selu i onaj Kaletovic i ona gospoja Helac, trazili jagnjce za Prvi maj). Ma to ce biti razvojni projekat prve klase, a ti sto dva put isto pitas da znas, ne zvao se ja Bedrudin, i nama ce biti Merkator usput, sa sjela pa u Merkator, iz drva pa u Merkator, s pojate pa u Merkator, s ispase pa u Merkator, iz stale pa u Merkator, iz kokosinjca pa u Merkator, a siguran sam da ce nam i ovce vise mlijeka davati i koke vise jaja nositi, da ce trava biti zelenija, a svaka mlada celjigovicanka rumenija. Ma sve u Celjigovicima ima da se reformise.
bedrudin

Post by bedrudin »

Prpa.ba wrote:
Latinica wrote: Barem ih ne protjerujemo u okolne sume. :D

Trebali bismo poceti 8)
Prpa, kako zdravlje, prpa?
bedrudin

Post by bedrudin »

felichi wrote:svaka cast slovencima!

musolini, kako zdravlje, musolini?
dinash

Post by dinash »

vecu kolicine sovinistickih floskula tesko je naci cak i na ovom forumu.

zamisli, ima seljacina i medju slovencima. a bosanci su inace poznati po svom merhametluku prema romima, sandzaklijama, albancima, sebi samim itd.

srecom, bog je napravio svijet okrugao tako da svako ima svoj "jug" i svoje "juznjake".
Last edited by dinash on 29/10/2006 12:56, edited 1 time in total.
teletrader

Post by teletrader »

Slovenci...
Ne volim ih upravo zbog nacina na koji se ponasaju prema svim "Juzhnjacima"..njihove proizvodi ne kupujem odavno...
Prije neke 2 godine sam radio na jednom projektu gdje je grupa od nekih 5 slovenaca radila sa mojom firmom,bez obzira sto sam ja bio sef projekta,osjetio sam strasnu netrpeljivost prema svojoj malenkosti..
Ali nisam im ni ja ostao duzhan,dvojica su skinuta sa projekta a poslije i s posla...
:D
bedrudin

Post by bedrudin »

Slovenija: Rešenje za Rome?

29. oktobar 2006. | 10:49 | Izvor: B92

Ljubljana -- Kompromis za rešavanje situacije s Romima u Sloveniji, upozorava se na loš obrazac ponašanja prema Romima.

Posle pet dana provedenih u šumi, kuda su ih prognali žitelji slovenačkog sela Ambrus, Romi su sinoć su pokušali da se vrate u svoje naselje. Razjareni meštani su ih sačekali pretnjama smrću, zbog čega je u selo stigla specijalna policija.

Situacija u selu Ambrus, blizu Ljubljane, sinoć je dostigla kulminaciju. Trideset pet Roma, najvećim delom bebe i deca, i jedna trudnica, sinoć su uzaludno pokušali da se iz šume vrate u svoje naselje, a od razjarenih žitelja, kojima su se pridružili i stanovnici okolnih sela, Rome su morale da zaštite specijalne jedinice policije, pojačane specijalcima na konjima. Rešenje koje je ponudio ministar unutrašnjih poslova Dragutin Mate prihvatile su obe strane, pa tako Romi danas, dok ne bude nađena druga lokacija za njihovo naselje, biti smešteni u Centar za strance u Postojni.

Meštani su rešenje sa zadovoljstvom prihvatili jer to odgovara njihovom zahtevu da Romi budu odseljeni iz blizine njihovog sela, a Romi nisu ni imali izbora. Noćas su proveli poslednju noć u svom naselju, pod zaštitom specijalne policije, a ni u šumu nisu mogli da se vrate. Vlasnik šume je susedna opština Grosuplje, čiji su žitelji revoltirano zahtevali da Romi budu isterani iz šume.

Predsednik Romskog društva Novo Mesto Zoran Grm najavio je žalbe evropskim institucijama zbog odluke da Romi budu preseljeni. Grm je nezadovoljan jer smatra da bi ta odluka mogla postati obrazac ponašanja prema Romima.

Predstavnici vlasti Slovenije donekle su reagovali tek juče, kada je Romima zaprećeno smrću, iako sukobi traju već nedelju dana. Nijedan od meštana nije priveden zbog nasilja od koga su Romi pobegli, a isto tako nijedan od njih nije uhapšen zbog otvorenih pretnji Romima smrću, iako je takva pretnja u Sloveniji krivično delo.
bedrudin

Post by bedrudin »

Nevjerovatno! Bas kao 1941. :x :x :x :x
marijindvorac

Post by marijindvorac »

DONY wrote:Iz te fasisticke provincije jos mnogo "lijepog" ce doci..kao Argeta-smece,Alpsko mlijeko-veoma sumnjivo...itd...ali Bosanci i ostali nikad do pameti... :D :D
Kod nas je sve kurata emocija: Ne kupuj od prokletih slovenaca. Prodaj im sve sto imas al ne kupuj. Ja se opet pitam zasto kupovati od kuratih kineza? Sta su mi oni dobra ucinili?

A kada nam se razgrana trgovina pa pocnemo da kupujemo industrijske proizvode od arapa, hranu iz eritreje i somalije, i odjecu iz mikronezije ili Nove gvineje, onda cemo valjda biti snazni da se odupremo slovencima. :-)
Sogan

Post by Sogan »

Prpa.ba
PorukaUpisano: 29/10/2006 08:32 Naslov poruke:
Latinica (citat):

Barem ih ne protjerujemo u okolne sume. Very Happy

Trebali bismo poceti Cool
Hamush, ostavi prpu jebo ti mater svoo-ju!
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

marijindvorac wrote:
DONY wrote:Iz te fasisticke provincije jos mnogo "lijepog" ce doci..kao Argeta-smece,Alpsko mlijeko-veoma sumnjivo...itd...ali Bosanci i ostali nikad do pameti... :D :D
Kod nas je sve kurata emocija: Ne kupuj od prokletih slovenaca. Prodaj im sve sto imas al ne kupuj. Ja se opet pitam zasto kupovati od kuratih kineza? Sta su mi oni dobra ucinili?

A kada nam se razgrana trgovina pa pocnemo da kupujemo industrijske proizvode od arapa, hranu iz eritreje i somalije, i odjecu iz mikronezije ili Nove gvineje, onda cemo valjda biti snazni da se odupremo slovencima. :-)
Emotivno i racionalno - Slovenci su lesinari Jugoslavije. Slovenci su hostapleri koji su opeljali stednju svih Bosanaca i Hercegovaca - pa rekli nema. Slovencima smo 50 godina - valjali ma sta oni govorili jer su nas svojim marketingom isprogramirali da nema ves masine do Gorenje, nema bojlera do Tiki i nema pastete do Argete i vode do Radenske. Sad - nas guze gdje stignu a mi i dalje - opranih mozdanih vijuga - daj jos. U Americi u toliko prodavnica sam vidjeo njihove produkte jos nijednom, ama nijednom ne vidjadoh Amera da vuce 6 pack Radenske, ne vidjadoh da kupuje Argetu - to je njima "hrana za macke". Jos nigdje ne vidjadoh Gorenje - igdje ista. I sto je najbolje - ne vidjadoh nijedne Slovenacke firme u Americi od 300 miliona - dok se mrijeste i kote kod nas, u prljavstini i muljovitoj vodi.

Uzeti i otjerati zenu trudnicu u sumu je zlocin - protiv ne jednog vec dva covjeka i neceg izmedju ta dva svetog. Uzeti sebi to za pravo jer je neko "Slovenac" a trudnica je Firgoscanka - samo mi reflektuje nivo svijesti, psimenosti i izgradjenosti unutar tih samih ljudi. Mogu shvatiti da nikom nije prijatno imati Firgosa sa susjeda, narucito ako je negdje blizu granice i bavi se - mutnim poslovima - al' u svemu je potrebno imati mjeru i za sve postoji - ljepsi i ruzniji nacin. I u Bosanskom gadjenju prema Slovencima. I u Slovenackoj "Atila Bic Boziji" politici prema svima onima koji - nisu Slovenci. Najbolje je to oslikao film - Kajmak i Marmelada koji prikazuje koliko je sterilan duh - Slovenaca, toliko depresivan da se cak inferiorniji po pitnaju nekog staleza, ugladjenosti il' Europeziranosti Bosanci - privlacniji npr. nekim Slovenkama - od brakova u kojima njihovi roditelji zive.

Laku noc braco Janezi
Shvatam vas, sve su to geni
Mame vas habsburski kavezi
Neko je rodjen da seni

Malo ste plebiscirali
Pre tog ste puno rovarili
Tovarisi, dugo ste svirali
Dok se niste natovarili

'Ajte vi, braco Slovenci,
Nemojte s tim da se salite
Samo vas cekaju Nemci
Samo im vi jos falite

Kvarni ste, jadna vam majka,
Nismo iz istog filma
I decki iz treceg rajha
Za vas su GG firma

Ne kunem, ne kunem i ne pretim
Sve ovo smatrajte salom
Ja necu da vas se setim
Ni kad budem gledao slalom

Na nama svako ucari
I vi ste tako odlucili
Laku noc braco smucari
Dobro ste mi se smucili

Zelim vam mir i spokojstvo
I slavu vasoj zastavi
Bilo je zadovoljstvo
Jeb'o nas ko nas sastavi
tux

Post by tux »

Policija je ipak intervenisala. Sada treba otvoriti diskusiju medju Slovencima. Valjda su dovoljno pametni.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

bedrudin wrote: Prpa, kako zdravlje, prpa?
Dobro je, fala Bogu :D
Mada moze i bolje...recimo kad rastjeramo rome po brdima :lol: :oops: :D
Post Reply