Jel ti znas citat ili ti trebaju naocale? Gdje si vidio rijec preplavljanje. Uhvati ponekad kontekst i pravilno citaj. A kontekst je bio (tako sam ga ja shvatio) da imam koji dodje u Australiju nema sta tu trazit, jer je imam, jer bi da prepravlja zemlju. Ja ne ulazim u njegove stavove, niti diskusiju o tome, jer je suvisno o tome i diskutovato (no comment), nego o cinjenici da danasnji Australijanci nemaju moralno pravo da ljudima brane da se doseljavju, jer su se oni doselili u tudju zemlju i radili na njenom "prepravljanju"...mr__bosnjak wrote:Kakvom bolan preplavljanju?Grom iz vedra neba wrote:Informacije radi, Australiju su prepravili kriminalci i lopovi koje su Evropljani slali brodovima u izgnanstvo zbog pocinjenih krivicnih djela...prvi val naseljenika na zemlju Aboridzana nije bio tako davno prije 200 godina...drugi valovi su bili veci i jos vise pjenusaviji...tako da niko osim prezivjelih Aboridzana nema bas neko moralno pravo da govori o prepravljanju...samo toliko, informacije radi...
IMAMU ZABRANJENO DRZATI MISE!
-
Grom iz vedra neba
-
Grom iz vedra neba
Znam ko je osnovao Republiku Srpsku, a Bosnu su osnovali dobri Bosnjani, slavenska plemena cudne vjere i cudnih nadgrobnih spomenika.komi wrote:australiju su "osnovali" kriminalci i najgori zločinci ubojice prevaranti i silovatelji:D:D
ko li je onda bosnu osnovao
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Grom iz vedra neba wrote:Informacije radi, Australiju su prepravili kriminalci i lopovi koje su Evropljani slali brodovima u izgnanstvo zbog pocinjenih krivicnih djela...prvi val naseljenika na zemlju Aboridzana nije bio tako davno prije 200 godina...drugi valovi su bili veci i jos vise pjenusaviji...tako da niko osim prezivjelih Aboridzana nema bas neko moralno pravo da govori o prepravljanju...samo toliko, informacije radi...
-
mr__bosnjak
PREPRAVLJANJE - PREPLAVLJANJE fulio sam jedno slovo ne moras se hvatat "trebaju li ti naocale" nivoa.
Niko ovdje nije govorio o sta tu imam ima trazit nego o cinjenici da imam brani kriminalno djelo ili u najmanju ruku ga opravdava. To bi ustvari bili i dovoljno da mu se uzme "imamska licenza".
Niko ovdje nije govorio o sta tu imam ima trazit nego o cinjenici da imam brani kriminalno djelo ili u najmanju ruku ga opravdava. To bi ustvari bili i dovoljno da mu se uzme "imamska licenza".
-
Grom iz vedra neba
mr__bosnjak wrote:PREPRAVLJANJE - PREPLAVLJANJE fulio sam jedno slovo ne moras se hvatat "trebaju li ti naocale" nivoa.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
znao sam da će me pogrešno shvatiti zato sam i editovao poruku...Grom iz vedra neba wrote:Znam ko je osnovao Republiku Srpsku, a Bosnu su osnovali dobri Bosnjani, slavenska plemena cudne vjere i cudnih nadgrobnih spomenika.komi wrote:australiju su "osnovali" kriminalci i najgori zločinci ubojice prevaranti i silovatelji:D:D
ko li je onda bosnu osnovao
ciljao sam na kvalitet života u spomenute zemlje
ps. smrt šumskoj
-
Grom iz vedra neba
Koliko ja znam jedina nelegalno osnovana drzava ili paradrzava nastala genocidom je Republika Srpska, doduse postojala je slican pandan Herceg-Bosna, ali je nestala.pape wrote:Grom iz vedra neba wrote:Informacije radi, Australiju su prepravili kriminalci i lopovi koje su Evropljani slali brodovima u izgnanstvo zbog pocinjenih krivicnih djela...prvi val naseljenika na zemlju Aboridzana nije bio tako davno prije 200 godina...drugi valovi su bili veci i jos vise pjenusaviji...tako da niko osim prezivjelih Aboridzana nema bas neko moralno pravo da govori o prepravljanju...samo toliko, informacije radi...Hajde budi konzekventan pa nam reci koju o nekim slicnim desavanjima na Balkanu od par vijekova unazad. Ili su ovdje neki navracali `nako, ... iz ljubavi prema Bosni !? A, ... prepravise dosta toga, ...
Bosna je nastala u 9. vijeku.
A ove genocidne tvorevine 92. godine.
Australija je nastala na slican nacin, na Aboridzanskoj zemlji, koja je oteta od svojih ranijih stanovnika, a osnovana je nova drzava.
- Salko sto je u vodu skako
#34 Re: IMAMU ZABRANJENO DRZATI MISE!
nije imam kriv sto australijanci siluju i tuku zene!!!!shuriken wrote:Vecernji list:
27.10.2006 09:06
Nakon usporedbe ena s 'nepokrivenim mesom', muslimanski klerik suspendiran
Nakon usporedbe ena s nepokrivenim mesom na ulici, glavni muslimanski klerik u Australiji suspendiran je na tri mjeseca iz slube. To znači da, unatoč tomu to se javno ispričao, Sheikh Taj el-Din al Hilali u tom razdoblju neće moći drati mise i to zbog izjava koji su digle cijeli svijet na noge.
On je jučer postao glavna vijest većine svjetskih medija nakon to je izjavio da su ene koje ne nose povez preko lica (feredu) same krive ukoliko ih netko siluje jer načinom svog odijevanja provociraju mukarce.
"Ako na ulici ostavite nepokriveno meso, a mačke dođu i pojedu ga, tko će tu na kraju biti kriv? Mačke ili onaj tko je ostavio nepokriveno meso", kae klerik Hilali te nastavlja jo okantnije:
"Da je silovana ena bila pokrivena i da je ostala u svom domu umjesto da se izazovno eće po ulici, ne bi joj se nita dogodilo!".
Australski premijer John Howard smatra de je klerikova suspenzija na tri mjeseca suvie blag potez, a s njim se slae i većina Australaca pa čak i neki muslimanski lideri koji su za Hilalija zateraili trajno izbacivanje iz slube.
Hilali se pak brani i govori da su njegove izjave izvučene iz konteksta.
"Ispričavam se svakoj eni koju sam uvrijedio svojim komentarima. Imao sam namjeru samo zatititi čast ena. ene u Australiji se imaju pravo odijevati kako god ele", kae Hilali.
- pape
Grom iz vedra neba wrote: A kontekst je bio (tako sam ga ja shvatio) da imam koji dodje u Australiju nema sta tu trazit, jer je imam, jer bi da prepravlja zemlju. Ja ne ulazim u njegove stavove, niti diskusiju o tome, jer je suvisno o tome i diskutovato (no comment), nego o cinjenici da danasnji Australijanci nemaju moralno pravo da ljudima brane da se doseljavju, jer su se oni doselili u tudju zemlju i radili na njenom "prepravljanju"...
Ne budi pizda nego se ponasaj kao razumno musko, ako ti je stalo do korektne diskusije.
Nigdje se nije insinuiralo da taj imam nema sta da trazi u Australiji. Dole ima muslimana i njemu jeste tu mjesto.
On bi, a to je ocito, da malo "prepravlja". Jasno sam rekao da na to ima pravo prema svojim pripadnicama dzemata, a ne da to pravo prisvaja i pokusava naturiti kao neku normu i vrijednost na tom kontinentu. Koji je on cimbenik (kurac) da to sebi uzima za pravo.
-
mr__bosnjak
Ma nema on pravo to naturati ni dzematu.
-
Grom iz vedra neba
#38 Re: IMAMU ZABRANJENO DRZATI MISE!
Vecernjak nema veze s pamecu, jer nije sokantna druga recenica nego prva, a oni to predstavljaju vidi se ne analiticki nego kao neko ko je jedva docekao da se razbacuje terminima: sokantno.Salko sto je u vodu skako wrote:nije imam kriv sto australijanci siluju i tuku zene!!!!shuriken wrote:Vecernji list:
Nakon usporedbe �ena s 'nepokrivenim mesom', muslimanski klerik suspendiran
Nakon usporedbe �ena s nepokrivenim mesom na ulici, glavni muslimanski klerik u Australiji suspendiran je na tri mjeseca iz slu�be. To znači da, unatoč tomu �to se javno ispričao, Sheikh Taj el-Din al Hilali u tom razdoblju neće moći dr�ati mise i to zbog izjava koji su digle cijeli svijet na noge.
On je jučer postao glavna vijest većine svjetskih medija nakon �to je izjavio da su �ene koje ne nose povez preko lica (fered�u) same krive ukoliko ih netko siluje jer načinom svog odijevanja provociraju mu�karce.
"Ako na ulici ostavite nepokriveno meso, a mačke dođu i pojedu ga, tko će tu na kraju biti kriv? Mačke ili onaj tko je ostavio nepokriveno meso", ka�e klerik Hilali te nastavlja jo� �okantnije:
"Da je silovana �ena bila pokrivena i da je ostala u svom domu umjesto da se izazovno �eće po ulici, ne bi joj se ni�ta dogodilo!".
Australski premijer John Howard smatra de je klerikova suspenzija na tri mjeseca suvi�e blag potez, a s njim se sla�e i većina Australaca pa čak i neki muslimanski lideri koji su za Hilalija zatera�ili trajno izbacivanje iz slu�be.
"Ispričavam se svakoj �eni koju sam uvrijedio svojim komentarima. Imao sam namjeru samo za�tititi čast �ena. �ene u Australiji se imaju pravo odijevati kako god �ele", ka�e Hilali.
Naime prva recenica je neprihvatljiva jer je silovatelj kriv, a ne objekt silovanja kako imam sugerise, a druga recenica je stvar logike, a kaze da objekt ne bi bio silovan da nije bio na mjestu silovanja, sto je 100% tacno, a ne "sokantnije" kako Vecernji kaze. To pokazuje da oni ne prenose vijesti s ciljem da informisu javnost, nego traze povod da huskaju i da se razmecu terminologijom. Kao sto su neki dan izmislili "teroristicki napad na kriz", a nidje teroristickog napada.
-
Grom iz vedra neba
A sta si ti inkvizicija da tumacis ono moje interpretacije? Inace sto se mene tice, ti mozes biti pizda ako hoces, ali ne ponasaj se kao da su ljudi na grani rasli.pape wrote:Grom iz vedra neba wrote: A kontekst je bio (tako sam ga ja shvatio) da imam koji dodje u Australiju nema sta tu trazit, jer je imam, jer bi da prepravlja zemlju. Ja ne ulazim u njegove stavove, niti diskusiju o tome, jer je suvisno o tome i diskutovato (no comment), nego o cinjenici da danasnji Australijanci nemaju moralno pravo da ljudima brane da se doseljavju, jer su se oni doselili u tudju zemlju i radili na njenom "prepravljanju"...Dajes upute mr_bosnjaku kako treba citati i interpretirati, a bezobrazno interpretiras sugovornika ciji ti stav "ne lezi".
Ne budi pizda nego se ponasaj kao razumno musko, ako ti je stalo do korektne diskusije.
Nigdje se nije insinuiralo da taj imam nema sta da trazi u Australiji. Dole ima muslimana i njemu jeste tu mjesto.
On bi, a to je ocito, da malo "prepravlja". Jasno sam rekao da na to ima pravo prema svojim pripadnicama dzemata, a ne da to pravo prisvaja i pokusava naturiti kao neku normu i vrijednost na tom kontinentu. Koji je on cimbenik (kurac) da to sebi uzima za pravo.
Rekao si:
"Dobar je fol u ovom skandalu zamijeniti tezu i pricati o misi, a ne hajvanu koji ode u Australiju i on bi da ju "malo prepravi". "
Dakle ti bi htio da se prica o hajvanu (koji je imam) i koji ode u Australiju da je prepravlja.
A ja sam o tome i govorio. A to je da Australijanci nemaju moralno pravo da govore o hajvanima koji dolaze u tu zemlju (u ovom slucaju imamu), jer su njihovu zemlju napravili hajvani.
P.S.
What the hell is chimbenik???
- pape
Grom iz vedra neba wrote: A sta si ti inkvizicija da tumacis ono moje interpretacije? Inace sto se mene tice, ti mozes biti pizda ako hoces, ali ne ponasaj se kao da su ljudi na grani rasli.
Rekao si:
"Dobar je fol u ovom skandalu zamijeniti tezu i pricati o misi, a ne hajvanu koji ode u Australiju i on bi da ju "malo prepravi". "
Dakle ti bi htio da se prica o hajvanu (koji je imam) i koji ode u Australiju da je prepravlja.
A ja sam o tome i govorio. A to je da Australijanci nemaju moralno pravo da govore o hajvanima koji dolaze u tu zemlju (u ovom slucaju imamu), jer su njihovu zemlju napravili hajvani.
P.S.
What the hell is chimbenik???
Jeste, mislim da treba pricati o hajvanu koji je eto imam i koji bi da malo po svom prepravlja Australiju.
Cimbenik je, a to je i gore vidljivo, .... nesto kao (kurac).
Zasto onda zamjeras nekome iz Vecernjaka (smeca) koji ne poznaje neki termin, a ti koji nisi rastao na grani ne znas sta je cimbenik.
- Salko sto je u vodu skako
#42 Re: IMAMU ZABRANJENO DRZATI MISE!
najgore u svemu tome je da se na zapadu svaki ludak moze proglasiti imamom!!!!shuriken wrote:Vecernji list:
Nakon usporedbe ena s 'nepokrivenim mesom', muslimanski klerik suspendiran
Nakon usporedbe ena s nepokrivenim mesom na ulici, glavni muslimanski klerik u Australiji suspendiran je na tri mjeseca iz slube. To znači da, unatoč tomu to se javno ispričao, Sheikh Taj el-Din al Hilali u tom razdoblju neće moći drati mise i to zbog izjava koji su digle cijeli svijet na noge.
On je jučer postao glavna vijest većine svjetskih medija nakon to je izjavio da su ene koje ne nose povez preko lica (feredu) same krive ukoliko ih netko siluje jer načinom svog odijevanja provociraju mukarce.
"Ako na ulici ostavite nepokriveno meso, a mačke dođu i pojedu ga, tko će tu na kraju biti kriv? Mačke ili onaj tko je ostavio nepokriveno meso", kae klerik Hilali te nastavlja jo okantnije:
"Da je silovana ena bila pokrivena i da je ostala u svom domu umjesto da se izazovno eće po ulici, ne bi joj se nita dogodilo!".
Australski premijer John Howard smatra de je klerikova suspenzija na tri mjeseca suvie blag potez, a s njim se slae i većina Australaca pa čak i neki muslimanski lideri koji su za Hilalija zateraili trajno izbacivanje iz slube.
"Ispričavam se svakoj eni koju sam uvrijedio svojim komentarima. Imao sam namjeru samo zatititi čast ena. ene u Australiji se imaju pravo odijevati kako god ele", kae Hilali.
ne postoje kriteriji...i sve to ide na stetu samih muslimana...
-
Grom iz vedra neba
Pa ja sam pristojan covjek i ne znam te proste terminepape wrote:Grom iz vedra neba wrote: A sta si ti inkvizicija da tumacis ono moje interpretacije? Inace sto se mene tice, ti mozes biti pizda ako hoces, ali ne ponasaj se kao da su ljudi na grani rasli.
Rekao si:
P.S.
What the hell is chimbenik???Eto, sad sam i inkvizicija, ....
![]()
Jeste, mislim da treba pricati o hajvanu koji je eto imam i koji bi da malo po svom prepravlja Australiju.
Cimbenik je, a to je i gore vidljivo, .... nesto kao (kurac).![]()
Zasto onda zamjeras nekome iz Vecernjaka (smeca) koji ne poznaje neki termin, a ti koji nisi rastao na grani ne znas sta je cimbenik.![]()
-
Grom iz vedra neba
Uh sta opsovazoom66 wrote:neprijeporan je chimbenik glede vracanja sata unatrag da je ipak kasno te da pozivam shtovano forumsko puchanstvo na mir, dobro & pochinak...:P:D
-
Grom iz vedra neba
Necu moc spavat, a ni hanuma, od ove prve dvije rijeci...da ne govorim, odoh na spavanjezoom66 wrote:ejvala mumine, 'osh prevod?...Grom iz vedra neba wrote:Uh sta opsovazoom66 wrote:neprijeporan je chimbenik glede vracanja sata unatrag da je ipak kasno te da pozivam shtovano forumsko puchanstvo na mir, dobro & pochinak...:P:D
![]()
:D:D>
-
leonard
Diskusija na ovoj temi apsolutno odudara od konteksta iste (teme). Nacin komunikacije i razmisljanja je zapanjujuci. Pitanje za ucesnike diskusije: Koji je vas nivo obrazovanja? Nemam namjeru da vrijedjam ljude; no, volio bih analizirati relaciju izmedju nacina izrazavanja pojedinca i nivoa osobnog obrazovanja.