Alkohol droga koju ignorišemo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hananah

Post by hananah »

Ma slagat cemo se mi svugdje negdje, ne sekiraj se
a nisam zatvorenih vidika i netolerantna, dapace
neka svako radi ono sto zeli dok time ne ugrozava druge
a oni koji vole da popiju nek piju sve dotle dok ne smetaju drugima s tim u fizickom ili psihickom smislu. Treba u svemu traziti umjerenost, tako i u alkoholu. Ali iskreno, ima li sta ljepse od case dobrog vina?
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

hananah wrote:U Sijatlu kisa pada
a moje se srce nada
da ce se alkohol tociti
u neumjerenim kolicinama

jer, ponavljam:
alkohol, alkohol
to je prava stvar
ko ne pije alkohol
nije normalan :D

Ko ne pije i ne trosi duhana njega meres smatrat za hajvana :lol:
ma nije to poenta ,ja volim zene sto vole sve sto njihov covjek voli :lol: :lol:
winetou

Post by winetou »

Meni je najcudnije sto se vodi otvoreni rat (potpuno opravdan) protiv duhanske industrije, a olako se prelazi preko socijalnih problema nastalih konzumiranjem alkohola. :sad:
JeAnEtTe

Post by JeAnEtTe »

hananah wrote:Ma slagat cemo se mi svugdje negdje, ne sekiraj se
a nisam zatvorenih vidika i netolerantna, dapace
neka svako radi ono sto zeli dok time ne ugrozava druge
a oni koji vole da popiju nek piju sve dotle dok ne smetaju drugima s tim u fizickom ili psihickom smislu. Treba u svemu traziti umjerenost, tako i u alkoholu. Ali iskreno, ima li sta ljepse od case dobrog vina?
Stvarno postujem svaciji izbor i ako nisi primjetila,nikad nisam optuzila nikog ni za sto,pogotovo za alkohol sto pije,zato sto ga ja ne pijem.To mi je najveca glupost.

Nadam se da se necemo vise prepirati,nisam zato ovdje. :)
hananah

Post by hananah »

Ma ne prepirem se ja, dapace
Samo kazem da mogu uzivati u vinu isto kao u pucini mora, vino je nesto sto mi probudi svaki nerv kao kad plivam u plavetnilu a sunce zalazi na horizontu, boje se preljevaju a more ulazi u svaku moju poru :)
Nisam osoba ni koja cesto pije ni koja pretjeruje u picu, to bi onda bilo ravno gusenju u tom moru :sad:
Pusa Jenifer 8)
shadowed

Post by shadowed »

Drug_Tito wrote:Jooj nemojte mi alkohola molim vas. Napio sam se ko konj u subotu navecer i evo 48 sati nista nisam jeo. Sta god da pojedem povratim :x Ali cim dodjem sebi, opet cu piti, samo ne onoliko puno ko prije 2 noci. Sto je najgore nejsecam se pola stvari sta se desilo, raja kaze da sam zavrsio u krevtu sa nekom malom, a samo znam da sam se zvaljio sa nekom, ali se vise nista ne sjecam. Znam da sam se probudio kod druga u 10 u jutro i sva mi se soba okretala u glavi. Sta se desilo izmedju ponoci i 10 u jutru pojma nemam.

Ali sto se tice nase rakije domace, dao ja nekim amerikancima koji stalno tvrde da nisu nikada nista jace od viskija pili. Dao im ja dvije casice, sljedecih 2 sata hodali pijani. I vise nece da piju rakiju jer to smatraju otrovom a ne alkoholom :-D Ali su priznali da ima nesto jace od viskija.

Sto se tice religije, sve je dobro imati samo nemoj pretjerati.
I vidis sad si ti faca, ono znas derneciti a mozda si toj curi upropastio zivot. Nesto cisto sumnjam da joj je bilo dobro... Jedan sam od onih "freakz" koji ne pije i extra mi je. Pricate nesto o politici, vjeri, moralu, drustvu a svi se naveliko falite svojim opijanjem cccc. Koji ste vi idijoti, al' opet ko sto rece hananah to je vasa stvar. hananah, btw, imas ti slobode i prostora da radis puno toga cak i kad se max pridrzavas tih pravila (ustvari to su vise smjernice nego pravila). To je za nase dobro, da nije lose nebi bilo zabranjeno.

P.S. Za ove face koje su tako hrabre da ispijaju lozu na ex pokusajte biti hrabri pa ne piti mjesec-dva.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Shodewood, nisam joj upropastio zivot. Raja su me odvukla od nje, jer su skontali da bi mogao sebi upropastiti zivot. Drugo ja nisam pijanica i ja sam jedan od onih hrabrih koji ne pije po 6 mjeseci. Jebiga skola, posao nemoze se to tako misko.

Nije tema o Seattle, ali kisa ne pada TOLIKO CESTO OVDJE. To su price za malu djecu. Bude oblacno u toku zime i propadava ona mala sitna dosadna kisa, ali bosna dobije vise kise u toku ljeta, kroz lokalne pljuskove, nego seattle za citavu zimu i polovicu proljeca. A rodom sam iz Banja Luke. Jeanneta, gdje si bila u Seattle. Nemoj samo reci Tukwilla. :-D
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

I samo jos jedno, vidite kakvi su amerikanci, dva ti dana govore da si spavao sa curom i onda na kraju kazu, sta je istina. Nije im bilo dosta sto su mi sva ledja isarali markerom. :-D
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

winetou wrote:Meni je najcudnije sto se vodi otvoreni rat (potpuno opravdan) protiv duhanske industrije, a olako se prelazi preko socijalnih problema nastalih konzumiranjem alkohola. :sad:
Ma znao sam ja moj vini da ces ti uz mene ,bar na ovome virtu postaviti pravo pitanje,odgovor znamo :lol: :lol:
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Mozda je razlika u tome sto alkohol mozes uzimati na manje kolicine i opet ne biti ovisan. Kada pocnes pusiti, velika je sansa da nemoze samo ono jednom sedmicno zapaliti. Sto se tice alkohola sve zavisi od kontrole.
AenemA

Post by AenemA »

Casica-dvije..ne vidim nista lose u tome...kad je party malo vise, naravno..sve u svoje vrijeme :D ,sex,drugs,r'n'r...sexa malo manje :(
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

alkohol + rnr = sex
JeAnEtTe

Post by JeAnEtTe »

Drug_Tito wrote:
Nije tema o Seattle, ali kisa ne pada TOLIKO CESTO OVDJE. To su price za malu djecu. Bude oblacno u toku zime i propadava ona mala sitna dosadna kisa, ali bosna dobije vise kise u toku ljeta, kroz lokalne pljuskove, nego seattle za citavu zimu i polovicu proljeca. A rodom sam iz Banja Luke. Jeanneta, gdje si bila u Seattle. Nemoj samo reci Tukwilla. :-D
Nazalost,ne znam kako se zove tacno naselje,ali blizu je centra.Tu mi je rodjak radio,pa sam ga bila posjetila.

pozdravs...
JeAnEtTe

Post by JeAnEtTe »

hananah wrote:Ma ne prepirem se ja, dapace
Samo kazem da mogu uzivati u vinu isto kao u pucini mora, vino je nesto sto mi probudi svaki nerv kao kad plivam u plavetnilu a sunce zalazi na horizontu, boje se preljevaju a more ulazi u svaku moju poru :)
Nisam osoba ni koja cesto pije ni koja pretjeruje u picu, to bi onda bilo ravno gusenju u tom moru :sad:
Pusa Jenifer 8)
Super je sto ne pretjerujes,a vec kad bih pila,onda bi to bilo vino,hehehe....
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

A odakle si ti Jeaneta?

Ako popijete jednu pivu, treba sat vremena da prodje dok ta piva neizadje iz vaseg tjela. Koliko mozete imati alkohola u sebi i voziti kola u BiH? Ovdje je 0.08
JeAnEtTe

Post by JeAnEtTe »

Iz Sarajeva :)
hananah

Post by hananah »

Djenet, rado cu podijeliti casu vina s tobom :)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ova tema je pravo svetogrdje i molim admine da je maknu na bez kontrole ma i izbrisu ako treba :D
ragib

Post by ragib »

horns&drums wrote:Ova tema je pravo svetogrdje i molim admine da je maknu na bez kontrole ma i izbrisu ako treba :D
A ko je to malo vise popio? :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

horns&drums wrote:Ova tema je pravo svetogrdje i molim admine da je maknu na bez kontrole ma i izbrisu ako treba :D
Mnogima vrijedja vjerska osjecanja... :D
Zox

Post by Zox »

kub lajkan wrote:
Evo ja vec krenuo da zapalim ceradu Sinalcoa.
Fair Life

Post by Fair Life »

kub lajkan wrote:
(...)

I slavih Bakha kao sveto bice,
Veneri pete jezikom sam lizo -
Vlastitim zubom ja sam svoje zice
Komad po komad kao zvijer grizo
Slavec Bakha ko bozansko bice.

Svaciji prezir pratio je mene,
Od sjene moje druzi mi bjezahu,
I sve me ciste klonile se zene ...
Vaj, tesko je bilo meni siromahu,
Jer ljudski prezir pratio je mene.

(...)

Ćatić, Musa Ćazim
kub lajkan

Post by kub lajkan »

I sta bi kasnije?

Dodjel' tobe? :D

S obzirom da je danas znamenit za ocekivat' je da je izis'o na pravi put...
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Drug_Tito wrote:Napio sam se ko konj u subotu navecer i evo 48 sati nista nisam jeo. Sta god da pojedem povratim :x Ali cim dodjem sebi, opet cu piti, samo ne onoliko puno ko prije 2 noci. Sto je najgore nejsecam se pola stvari sta se desilo, raja kaze da sam zavrsio u krevtu sa nekom malom, a samo znam da sam se zvaljio sa nekom, ali se vise nista ne sjecam. Znam da sam se probudio kod druga u 10 u jutro i sva mi se soba okretala u glavi. Sta se desilo izmedju ponoci i 10 u jutru pojma nemam.
Upravo zbog toga bi trebalo zakonom zabraniti konzumiranje alkohola.
Mene živcira dvoličnost ljudi. Pušenje se zabranjuje na javnim i drugim mjestima (truju se "pasivni" pušači), tretira se kao veliko zlo koje odnosi ljudske živote. Podržavam zabranu.
S druge strane ogroman broj saobračajnih nezgoda sa fatalnim posljedicama, uzrokovan je alkoholom, zatim porodično nasilje (gotovo uvijek ima veze sa alkoholom), zatim razbojništva, silovanja (bio pjan ko majka, ničeg se ne sjeća, itd. Ima toga čitavo more. Ali to nije dovoljno za zabranu, barem na javnim mjestima.
I još nešto glede dvoličnosti. Zalagati se za legalizaciju lakih droga a zabranjivati pušenje........ svaka čast.
Post Reply