Inace, cvrsto vjerujem da postoji vanzemaljski zivot, mada on ne mora biti u smislu Zvjezdanih staza
Postojanje vanzemaljskog života
- nebojeplavo
#26 Postojanje vanzemaljskog zivota
Cini mi se da sam skoro negdje procitala da su pronasli fosilne ostatke bakterija na Marsu ili tako nesto.
Inace, cvrsto vjerujem da postoji vanzemaljski zivot, mada on ne mora biti u smislu Zvjezdanih staza
-
mr__bosnjak
Ma mor´o si se ti mog posta latit pa makar..digger wrote:Sve je rijeseno. Zatvorimo temu.mr__bosnjak wrote:Apsolutno postoje! ... Sve u svemu, mislim da postoje, dakle da ih je Allah Stvorio.
@_Bosanac
Hvala. ZNao sam vec sta su, ali sam trazio malo detaljnije objasnjenje, ali nema veze hvala opet...
Npr. neki govore da su dzini nevidljivi jer bi covjek umro kad bi ih vidio a neki da izgledaju kao mi, ima i nekih sto kazu da ih je mnogo u WC-ima
-
Dolina avalona
U Kur'anu se kaze da je Allah dz.s. gospodar i tvorac svih svjetova!
Da..., postoji i drugi svijet(vanzemaljci), i na ovom i Onom svijetu...!
Da..., postoji i drugi svijet(vanzemaljci), i na ovom i Onom svijetu...!
-
PITARKA_SA
vjerujem da postoje i neka druga bica ,osim nas..ali ne u smislu americkih filmova,zelenih glava i cunjoglavaca
to mogu biti i neke biljke,insekti ili sta god i ako ne vjerujem u zivot prije zivota i poslije,ne znam zasto to mjesate sa ovom temom?to su sasvim razlicte stvari,barem po meni 
-
Haqqani
Pa jel se ovdje moze reci svoje misljenjePITARKA_SA wrote:vjerujem da postoje i neka druga bica ,osim nas..ali ne u smislu americkih filmova,zelenih glava i cunjoglavacato mogu biti i neke biljke,insekti ili sta god i ako ne vjerujem u zivot prije zivota i poslije,ne znam zasto to mjesate sa ovom temom?to su sasvim razlicte stvari,barem po meni
- morti
100% sam uvjeren da nismo sami...
Dovoljno je pogledati u nebo puno zvijezda za vedrih noći!
O veličini Svemira je smiješno raspravljati, bar po meni...
I samo to naše ne shvatanje Stvarnosti, ne mogućnost da je razumijemo, otvara tolike mogućnosti...
A da li ćemo ikad stupiti u kontakt sa njima zavisi samo od nas...
Naravno...ako budemo spremni da sami sebe ne uništimo...

I samo to naše ne shvatanje Stvarnosti, ne mogućnost da je razumijemo, otvara tolike mogućnosti...
-
Haqqani
Ima ljudi koji su vec u kontaktu sa drugim svjetovima....morti wrote:100% sam uvjeren da nismo sami...
-
PITARKA_SA
.......??Haqqani wrote:Ima ljudi koji su vec u kontaktu sa drugim svjetovima....morti wrote:100% sam uvjeren da nismo sami...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
nebitno je da li vanzemaljci postoje
bitno je da li će se ikada moći prevazići ogromne udaljenosti između civilizacija
mislim da neće
osim toga svemir je star koliko???? 15 milijardi godina
moguće je da su vanzemaljci postojali ili će postojati ali nikako u isto vrijeme sa čovječanstvom
to ti je ono... voleo sam te volela si me ... ali ne u isto vreme
bitno je da li će se ikada moći prevazići ogromne udaljenosti između civilizacija
mislim da neće
osim toga svemir je star koliko???? 15 milijardi godina
moguće je da su vanzemaljci postojali ili će postojati ali nikako u isto vrijeme sa čovječanstvom
to ti je ono... voleo sam te volela si me ... ali ne u isto vreme
- Murat Sabanovic
u svemiru postoji vise od milijrdu galaksija .zasto ne bi postojala 1 galksija slicna nasoj
- NIN
Postoje milioni galaksila slicnih nasoj!Murat Sabanovic wrote:u svemiru postoji vise od milijrdu galaksija .zasto ne bi postojala 1 galksija slicna nasoj
Postoje milijarde zvijezda identicnih nasem suncu!
Postoje milioni planetarnih sustava identicnih nesem, samim tim, postoje slicne stjenovite planete na slicnim udaljenostima od svojih maticnih sunaca!
...conclusion?...
Pozdrav...
-
FortunaBela
Pa otvori novu temu o sihrama i džinima..._BosanaC wrote:Dzini su paralelan svijet nasem, ljudskom, i za nase oko nevidljiv.mr__bosnjak wrote:P.S. Moze li mi neko objasniti to oko dzina?
Raspitaj se malo i sta je sihir i kakva je veza sihira i dzina, cisto da ne bude da:
a) zacatavamo temu
b) da tebi cafir objasnjava sta su dzini i sedam svjetova koje Kur'an spominje
-
u Fatime vise Jajca
evo dobrih primjera snimanih satelitom Nasa-e
http://www.youtube.com/results?search_query=ufo+nasa
http://www.youtube.com/results?search_query=ufo+nasa
-
King Kikapu
fale ti klingonci, borg...a i ljudi su nekom vanzemaljci.njonjica wrote:Kako ne postoje, vidi sta hin je
![]()
![]()
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#44 Re: Re:
Sahara, recimo, nije uvijek bila pustinja... isto kao što bi se recimo moglo desiti da trenutno vrlo bogate poljoprivredne površine istočno od Rocky Mt. postanu pustinje, kao posljedica globalnog zatopljenja.jOFLA wrote:mr__bosnjak wrote:za sta ce onda cijeli univerzum?
Iz istog razloga zbog kojeg je i cijela onolika Sahara, pustinja Gobi, i sl. Nepotrebno i beskorisno razbacivanje prostorom. Zar je Bog pragmatičan ?
P.S. Možda je poskupio kvadrat svemira pa je prostor univerzuma odjednom postao važan.
ne repliciram ti na temu, samo velim da ti primjer ne stoji...
-
zemo_online
#45 Re: Postojanje vanzemaljskog života
vanzemaljski zivot postoji samo je ljudska tehnologija i tehnika toliko nerazvijena da bi mogla da ga otkrije,a pitanje dali ce ikad i biti?
-mozda je zivot na zemlji experiment neke druge civilizacije iz svemira?
-mozda je zivot na zemlji experiment neke druge civilizacije iz svemira?
- Skyfox
#46 Re: Postojanje vanzemaljskog života
Bilo je vec rasprava na ovu temu i kao sto sam vec negdje napisao -
apsolutmo je egoistcno vjerovati da smo sami, jedini, jedinstveni... u necemu sto naucnici smatraju beskonacnim!

apsolutmo je egoistcno vjerovati da smo sami, jedini, jedinstveni... u necemu sto naucnici smatraju beskonacnim!

- _veleposlanik
#47 Re: Postojanje vanzemaljskog života
pogledajte ovo, sa malo strpljenja, pa bi svima trebalo biti jasno.
THE DISCLOSURE PROJECT
skoro smo mogli cuti vijesti kako su Vatikan i Britanska vlada potvrdili "veliku mogucnost postojanja vanzemaljaca", kao i clana posade Apola 14 koji cak tvrdi da nam to kriju decenijama.
ne znam da li je pametno ovo sto cu reci, ali postoji mogucnost da su ustvari vanzemaljci dosli na ovu planetu jos i prije nastanka covjecanstva. postoji i dosta dovoljno indicija da imam tu opciju kao mogucnost. ne znam da li bih trebao nastaviti o ovom, jer znam kakve me reakcije ocekuju.
ja bih samo pozvao na citanje, istrazivanje, historiju i arheologiju... i malo slobodniji, otvoreniji razum.
da postoje, u to nema sumnje. pitanje je da li su medju nama, i ako jesu, od kada?
THE DISCLOSURE PROJECT
skoro smo mogli cuti vijesti kako su Vatikan i Britanska vlada potvrdili "veliku mogucnost postojanja vanzemaljaca", kao i clana posade Apola 14 koji cak tvrdi da nam to kriju decenijama.
ne znam da li je pametno ovo sto cu reci, ali postoji mogucnost da su ustvari vanzemaljci dosli na ovu planetu jos i prije nastanka covjecanstva. postoji i dosta dovoljno indicija da imam tu opciju kao mogucnost. ne znam da li bih trebao nastaviti o ovom, jer znam kakve me reakcije ocekuju.
ja bih samo pozvao na citanje, istrazivanje, historiju i arheologiju... i malo slobodniji, otvoreniji razum.
da postoje, u to nema sumnje. pitanje je da li su medju nama, i ako jesu, od kada?
- Vozdra raja :-)
#48 Re: Postojanje vanzemaljskog života
Mislim da je vrlo naivno, bezobrazno, glupo tvrditi da smo sami u ovom svemiru. Pored toliko zvijezda, planeta, sazvijezdja..., nema sanse da budemo sami.
U ime Allaha, milostivog, samilosnog,
Gospodara svih svjetova,
Tebi se klanjamo...,
(El-Fatiha)
Dokaz da nismo sami, dokaz nase primitivnosti i slabosti, dokaz koliko neznamo..., se moze naci i u trenutnom ratu izmedju Gruzije i Rusije, Izraela i Palestine...!!
U ime Allaha, milostivog, samilosnog,
Gospodara svih svjetova,
Tebi se klanjamo...,
(El-Fatiha)
Dokaz da nismo sami, dokaz nase primitivnosti i slabosti, dokaz koliko neznamo..., se moze naci i u trenutnom ratu izmedju Gruzije i Rusije, Izraela i Palestine...!!
- _veleposlanik
#49 Re: Postojanje vanzemaljskog života
ako budete gledali, posebno obratite paznju na tvrdnju ovih strucnjaka kako Amerika krije pored spoznaje o vanzemaljcima, i tehnologiju koja bi oslobodila svijet od fakticki ropstva u kojem zivimo. ovisnost o energiji je cijena nase slobode. postoji tehnologija koju je otkrio genije Nikola Tesla i koja jos uvijek nije ugledala svjetlost dana. slobodna energija ili "free energy" - eter.
kada se covjecanstvo docepa ovog, postacemo slobodni, svjesno cemo se uzdici na veci nivo. ovaj sljam od svijeta u kojem zivimo ce biti ruzna proslost, a putovanje u svemir nova meta.
znam unaprijed da cu biti proglasen nema cim nema. postedite me toga i pokusajte malo istraziti vlastitom voljom, zadovoljite svoj kuriozitet ako taj uopste postoji. ja sam sretan sto znam da je svijetu kakvog mi poznajemo dosao kraj, i sto ce covjecanstvo dostici svijest i uzvisenje koje smo dosada samo mogli pripisivati vanzemaljcima.
nesto sam spomenuo i na temi "interesantan film" na ovom podforumu.
ja ovo smatram vitalnom temom za sviju nas, nista u zivotu vaznije nismo niti cemo dozivjeti. zato mi nije jasna sutnja, skepticizam, mentalna barijera koji mnogi ne zele ni pokusati izbjeci...
kada se covjecanstvo docepa ovog, postacemo slobodni, svjesno cemo se uzdici na veci nivo. ovaj sljam od svijeta u kojem zivimo ce biti ruzna proslost, a putovanje u svemir nova meta.
znam unaprijed da cu biti proglasen nema cim nema. postedite me toga i pokusajte malo istraziti vlastitom voljom, zadovoljite svoj kuriozitet ako taj uopste postoji. ja sam sretan sto znam da je svijetu kakvog mi poznajemo dosao kraj, i sto ce covjecanstvo dostici svijest i uzvisenje koje smo dosada samo mogli pripisivati vanzemaljcima.
nesto sam spomenuo i na temi "interesantan film" na ovom podforumu.
ja ovo smatram vitalnom temom za sviju nas, nista u zivotu vaznije nismo niti cemo dozivjeti. zato mi nije jasna sutnja, skepticizam, mentalna barijera koji mnogi ne zele ni pokusati izbjeci...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#50 Re: Postojanje vanzemaljskog života
Osmanagichu jes' to ti dushe ti
mor'o sam, bio je zicer

mor'o sam, bio je zicer