Alkohol u SA restoranima za vrijeme Ramazana?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pitt

Post by pitt »

Ok.........ne brini, naletit cu jednom :D:D
klif

Post by klif »

Nisam imao zelju da provociram ili da sirim bilo kakve neistine. Informaciju sam dobio od EU drzavljana koji su se nedavno vratili iz posjete Sarajevu i bili neposredni ucesnici situacije da tokom dana u nekom od kvalitetnih, centralno lociranih sarajevskih restorana nisu mogli (pozivanjem na ramazanske praznike) dobiti pivo i vino, a istovremeno su bili posluzeni vrsnim jelom. Njihov opsti utisak je bio da je grad dobrano islamiziran. Komentari tipa, „pa cak je i na Bliskom istoku moguce zu jelo popiti casu vina“, su me ponukali da postavim ovo pitanje.

Zadnji put sam bio u SA prije par mjeseci i licno nisam stekao takav utisak, s tim da svoju “objektivnost” uvijek zelim preispitati, jer mi je nemoguce steci uvid u sve sfere zivota.

U EU zemlji u kojoj se snalazim je lako doci do svih prehrambenih artikala koji su podobni za ispoljavanje religijskih obicaja bilo koje religijske skupine.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

klif wrote: U EU zemlji u kojoj se snalazim je lako doci do svih prehrambenih artikala koji su podobni za ispoljavanje religijskih obicaja bilo koje religijske skupine.
Isto tako i u Sarajevu!!!
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Pa sta i ako nema u nekim restoranima. I krcanski gradovi su puni bozicnih nakita itd. pred Bozic. Niko nece umrijet sto nema alkohola. A cisto sumnjam da nikud nema... to je nemogucnost kod nas....
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:Pa sta i ako nema u nekim restoranima. I krcanski gradovi su puni bozicnih nakita itd. pred Bozic. Niko nece umrijet sto nema alkohola. A cisto sumnjam da nikud nema... to je nemogucnost kod nas....
veze ti nemas sa logikom... kakvi bolan bozicni ornamenti... :-)
nego je pitanje -- ima li se za vrijeme katolickog posta kupiti sunke u radnji u stokholmu? prodaju li petkom u parizu jagnjece kotlete, ili u svim restoranima sluze samo ribu i nista drugo?
mala-i

Post by mala-i »

mr__bosnjak wrote:Pa sta i ako nema u nekim restoranima. I krcanski gradovi su puni bozicnih nakita itd. pred Bozic. Niko nece umrijet sto nema alkohola. A cisto sumnjam da nikud nema... to je nemogucnost kod nas....

pa kakve veze bozicni nakit ima s alkoholom u restoranima :?
danas

Post by danas »

mala-i wrote:

pa kakve veze bozicni nakit ima s alkoholom u restoranima :?
pa to je isti link kao i od drevnih ilira do modernih bosnjaka :D :D :D
pitt

Post by pitt »

Ima mala rupchaga u linku al nema veze.....da se to premostiti :D:D Ja uvijek ozednim kad vidim okicene kuce po mahali za bozic a moja u mraku :D:D Djecaiz mahale me zovu Grinch from Bosnia :D:D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:Ima mala rupchaga u linku al nema veze.....da se to premostiti :D:D Ja uvijek ozednim kad vidim okicene kuce po mahali za bozic a moja u mraku :D:D Djeca me zovu Grinch :D:D:D
ja im jos ispreturam maksus one patuljke i jelene sto metnu po lawnu :D
sve satro autom zakacim kad se parkiram u rikverc :D :D :D
pitt

Post by pitt »

danas wrote:
pitt wrote:Ima mala rupchaga u linku al nema veze.....da se to premostiti :D:D Ja uvijek ozednim kad vidim okicene kuce po mahali za bozic a moja u mraku :D:D Djeca me zovu Grinch :D:D:D
mene ne vole od kako sam ih izlevatio prosle godine za halloween candy :D:D
A snjeska, rudolpha i ostale statue redovno grudvama obaram. baby Jesusa ne smijem.......da me kakav taxirat ne strefi :D:D:D
mala-i

Post by mala-i »

joj,oplakah :lol:
EI Presidente

Post by EI Presidente »

pitt wrote:
danas wrote:
A snjeska, rudolpha i ostale statue redovno grudvama obaram. baby Jesusa ne smijem.......da me kakav taxirat ne strefi :D:D:D
Tolerantni smo u mp3 :D
water

Post by water »

pitt wrote:
danas wrote:
cekaj dok i ti dobijes svoju. Vidjecu te kad pocnes po komsiluku sa korpicom obilaziti :lol:
Pearl

Post by Pearl »

ne znam za kafice, slabo sam izlazila ovaj mjesec :D:D:D

ali sam docekala da ne mogu da kupim one 7-days kroasane sa okusom sampanjca jer pobogu imaju alkohola
helouuuuuuuuu... nidje veze...

koliko znam, u takvu hranu se stavlja samo aroma, a ne pravi alkohol.. a i ako se stavlja, ne vidim razlog da se rum prodaje u istoj radnji a kroasani sa aromon sampanjca ne..

kad se neki igraju vjernika.. na baterije...
pitt

Post by pitt »

Samo se ti smij little one al ja se osjecam ugorzen :D:D Provociraju me djecurlija.....cuj Grinch....doduse i on je zelen men se cini :D:D
pitt

Post by pitt »

EI Presidente wrote:
pitt wrote:
danas wrote: ja im jos ispreturam maksus one patuljke i jelene sto metnu po lawnu :D
Vidjet ce oni u ponedeljak........kad izletim na dek u 8 ujutru i pocnem ean uciti :D:D:D:D Gledaj CNN :D:D:
EI Presidente

Post by EI Presidente »

pitt wrote:
EI Presidente wrote:
pitt wrote: mene ne vole od kako sam ih izlevatio prosle godine za halloween candy :D:D
Vidjet ce oni u ponedeljak........kad izletim na dek u 8 ujutru i pocnem ean uciti :D:D:D:D Gledaj CNN :D:D:
Odsad te zovem Abu Pitt, Pittsburski ringlider :D
mala-i

Post by mala-i »

iduci blockbuster
kako je pitt ukrao bozic
s happy end-om
za pitta naravno :D
pitt

Post by pitt »

Samo ti provociraj....snimili su oni i tebe u kako loces sa mnom u firehouse :D:D:D
Irm@

Post by Irm@ »

mislim da ne postoji razlog zasto neko ne bi tocio alkohol za vrijeme Ramazana...osoba koja nece da pije alkohol za vrijeme Ramazana ne mora i ne treba mu/joj smetati sto neko konzumira isti niti osudjivati konzumiranje...
postoje ljudi koji nisu muslimanske vjeroispovijesti i koji mogu postovati mjesec Ramazana kao nesto sto muslimanima jako puno znaci ali isto tako njima ne predstavlja bas nista...
tema je apsurdna :?
EI Presidente

Post by EI Presidente »

pitt wrote:Samo ti provociraj....snimili su oni i tebe u kako loces sa mnom u firehouse :D:D:D
u vatrogasnom se nije disat moglo, a kamoli snimat :D sudeci po tvojim izjavama danas, cini mi se da nas nece vise upratit s pivom u ruci. Znaci odsad samo dubey? :D :D il se varam :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Auuu alkohol, auuu toce po Sarajevu. Po nasem Sarajevu, gdje ce im dusa, eee Allahu dragi na sta ce ovaj dunjaluk.

Vela havle, Veli Joze, Vela Luka da samo ovo hoce na bigajri hak izaci, hajd' da abdest ne izgubim
Ali_G

Post by Ali_G »

Dobro su te slagali ti eu gradjani. Jos jedna u nizu dezinformacija da bi nas sto vise ocrnili. Cuj grad dobro "islamiziran", ma nema pravi teheran Nek ti dusebriznci napisu imena tih restorana i lokala gdje nisu dobili trazeno. Ja znam da je u par kafica za vrijeme ramazana sklonjen alkohol. Te kafice na prste jedne ruke moze prebrojat.
K'o sto vec rekose, u Sarajevu ima ljudi koji nisu muslimani ili onih koji ne poste. nit' drze do Ramazana, tako da ne znam sto bi ih se uskratilo. Meni je drago vidjeti tako da je neko sklonio alkohol, al ne osudjujem ni one koji su ga sklonili. Mada stojim pri tome da ekskluzivna mjesta nisu sklonila.
pitt

Post by pitt »

EI Presidente wrote:
pitt wrote:Samo ti provociraj....snimili su oni i tebe u kako loces sa mnom u firehouse :D:D:D
u vatrogasnom se nije disat moglo, a kamoli snimat :D sudeci po tvojim izjavama danas, cini mi se da nas nece vise upratit s pivom u ruci. Znaci odsad samo dubey? :D :D il se varam :D
same serbe :D da vidim dokle cu izdrzat :D
EI Presidente

Post by EI Presidente »

pitt wrote:
EI Presidente wrote:
same serbe :D da vidim dokle cu izdrzat :D
pa sta ti to uradise u tim amerikama :-?
Post Reply