Alkohol u SA restoranima za vrijeme Ramazana?
-
klif
Nisam imao zelju da provociram ili da sirim bilo kakve neistine. Informaciju sam dobio od EU drzavljana koji su se nedavno vratili iz posjete Sarajevu i bili neposredni ucesnici situacije da tokom dana u nekom od kvalitetnih, centralno lociranih sarajevskih restorana nisu mogli (pozivanjem na ramazanske praznike) dobiti pivo i vino, a istovremeno su bili posluzeni vrsnim jelom. Njihov opsti utisak je bio da je grad dobrano islamiziran. Komentari tipa, „pa cak je i na Bliskom istoku moguce zu jelo popiti casu vina“, su me ponukali da postavim ovo pitanje.
Zadnji put sam bio u SA prije par mjeseci i licno nisam stekao takav utisak, s tim da svoju “objektivnost” uvijek zelim preispitati, jer mi je nemoguce steci uvid u sve sfere zivota.
U EU zemlji u kojoj se snalazim je lako doci do svih prehrambenih artikala koji su podobni za ispoljavanje religijskih obicaja bilo koje religijske skupine.
Zadnji put sam bio u SA prije par mjeseci i licno nisam stekao takav utisak, s tim da svoju “objektivnost” uvijek zelim preispitati, jer mi je nemoguce steci uvid u sve sfere zivota.
U EU zemlji u kojoj se snalazim je lako doci do svih prehrambenih artikala koji su podobni za ispoljavanje religijskih obicaja bilo koje religijske skupine.
- Bosanac sa dna kace
Isto tako i u Sarajevu!!!klif wrote: U EU zemlji u kojoj se snalazim je lako doci do svih prehrambenih artikala koji su podobni za ispoljavanje religijskih obicaja bilo koje religijske skupine.
-
mr__bosnjak
Pa sta i ako nema u nekim restoranima. I krcanski gradovi su puni bozicnih nakita itd. pred Bozic. Niko nece umrijet sto nema alkohola. A cisto sumnjam da nikud nema... to je nemogucnost kod nas....
- danas
veze ti nemas sa logikom... kakvi bolan bozicni ornamenti...mr__bosnjak wrote:Pa sta i ako nema u nekim restoranima. I krcanski gradovi su puni bozicnih nakita itd. pred Bozic. Niko nece umrijet sto nema alkohola. A cisto sumnjam da nikud nema... to je nemogucnost kod nas....
nego je pitanje -- ima li se za vrijeme katolickog posta kupiti sunke u radnji u stokholmu? prodaju li petkom u parizu jagnjece kotlete, ili u svim restoranima sluze samo ribu i nista drugo?
-
mala-i
mr__bosnjak wrote:Pa sta i ako nema u nekim restoranima. I krcanski gradovi su puni bozicnih nakita itd. pred Bozic. Niko nece umrijet sto nema alkohola. A cisto sumnjam da nikud nema... to je nemogucnost kod nas....
pa kakve veze bozicni nakit ima s alkoholom u restoranima
- danas
pa to je isti link kao i od drevnih ilira do modernih bosnjakamala-i wrote:mr__bosnjak wrote:Pa sta i ako nema u nekim restoranima. I krcanski gradovi su puni bozicnih nakita itd. pred Bozic. Niko nece umrijet sto nema alkohola. A cisto sumnjam da nikud nema... to je nemogucnost kod nas....
pa kakve veze bozicni nakit ima s alkoholom u restoranima
- danas
ja im jos ispreturam maksus one patuljke i jelene sto metnu po lawnupitt wrote:Ima mala rupchaga u linku al nema veze.....da se to premostiti:D Ja uvijek ozednim kad vidim okicene kuce po mahali za bozic a moja u mraku
:D Djeca me zovu Grinch
:D:D
sve satro autom zakacim kad se parkiram u rikverc
- pitt
mene ne vole od kako sam ih izlevatio prosle godine za halloween candydanas wrote:ja im jos ispreturam maksus one patuljke i jelene sto metnu po lawnupitt wrote:Ima mala rupchaga u linku al nema veze.....da se to premostiti:D Ja uvijek ozednim kad vidim okicene kuce po mahali za bozic a moja u mraku
![]()
sve satro autom zakacim kad se parkiram u rikverc![]()
![]()
A snjeska, rudolpha i ostale statue redovno grudvama obaram. baby Jesusa ne smijem.......da me kakav taxirat ne strefi
-
EI Presidente
Tolerantni smo u mp3pitt wrote:mene ne vole od kako sam ih izlevatio prosle godine za halloween candydanas wrote:ja im jos ispreturam maksus one patuljke i jelene sto metnu po lawnupitt wrote:Ima mala rupchaga u linku al nema veze.....da se to premostiti:D Ja uvijek ozednim kad vidim okicene kuce po mahali za bozic a moja u mraku
![]()
![]()
:D
A snjeska, rudolpha i ostale statue redovno grudvama obaram. baby Jesusa ne smijem.......da me kakav taxirat ne strefi:D:D
-
water
cekaj dok i ti dobijes svoju. Vidjecu te kad pocnes po komsiluku sa korpicom obilazitipitt wrote:mene ne vole od kako sam ih izlevatio prosle godine za halloween candydanas wrote:ja im jos ispreturam maksus one patuljke i jelene sto metnu po lawnupitt wrote:Ima mala rupchaga u linku al nema veze.....da se to premostiti:D Ja uvijek ozednim kad vidim okicene kuce po mahali za bozic a moja u mraku
![]()
![]()
A snjeska, rudolpha i ostale statue redovno grudvama obaram. baby Jesusa ne smijem.......da me kakav taxirat ne strefi:D:D
-
Pearl
ne znam za kafice, slabo sam izlazila ovaj mjesec
ali sam docekala da ne mogu da kupim one 7-days kroasane sa okusom sampanjca jer pobogu imaju alkohola
helouuuuuuuuu... nidje veze...
koliko znam, u takvu hranu se stavlja samo aroma, a ne pravi alkohol.. a i ako se stavlja, ne vidim razlog da se rum prodaje u istoj radnji a kroasani sa aromon sampanjca ne..
kad se neki igraju vjernika.. na baterije...
ali sam docekala da ne mogu da kupim one 7-days kroasane sa okusom sampanjca jer pobogu imaju alkohola
helouuuuuuuuu... nidje veze...
koliko znam, u takvu hranu se stavlja samo aroma, a ne pravi alkohol.. a i ako se stavlja, ne vidim razlog da se rum prodaje u istoj radnji a kroasani sa aromon sampanjca ne..
kad se neki igraju vjernika.. na baterije...
- pitt
Vidjet ce oni u ponedeljak........kad izletim na dek u 8 ujutru i pocnem ean ucitiEI Presidente wrote:Tolerantni smo u mp3pitt wrote:mene ne vole od kako sam ih izlevatio prosle godine za halloween candydanas wrote: ja im jos ispreturam maksus one patuljke i jelene sto metnu po lawnu![]()
![]()
-
EI Presidente
Odsad te zovem Abu Pitt, Pittsburski ringliderpitt wrote:Vidjet ce oni u ponedeljak........kad izletim na dek u 8 ujutru i pocnem ean ucitiEI Presidente wrote:Tolerantni smo u mp3pitt wrote: mene ne vole od kako sam ih izlevatio prosle godine za halloween candy:D
:D:D:D Gledaj CNN
:D:
- Irm@
mislim da ne postoji razlog zasto neko ne bi tocio alkohol za vrijeme Ramazana...osoba koja nece da pije alkohol za vrijeme Ramazana ne mora i ne treba mu/joj smetati sto neko konzumira isti niti osudjivati konzumiranje...
postoje ljudi koji nisu muslimanske vjeroispovijesti i koji mogu postovati mjesec Ramazana kao nesto sto muslimanima jako puno znaci ali isto tako njima ne predstavlja bas nista...
tema je apsurdna
postoje ljudi koji nisu muslimanske vjeroispovijesti i koji mogu postovati mjesec Ramazana kao nesto sto muslimanima jako puno znaci ali isto tako njima ne predstavlja bas nista...
tema je apsurdna
-
EI Presidente
u vatrogasnom se nije disat moglo, a kamoli snimatpitt wrote:Samo ti provociraj....snimili su oni i tebe u kako loces sa mnom u firehouse:D:D
-
Ali_G
Dobro su te slagali ti eu gradjani. Jos jedna u nizu dezinformacija da bi nas sto vise ocrnili. Cuj grad dobro "islamiziran", ma nema pravi teheran Nek ti dusebriznci napisu imena tih restorana i lokala gdje nisu dobili trazeno. Ja znam da je u par kafica za vrijeme ramazana sklonjen alkohol. Te kafice na prste jedne ruke moze prebrojat.
K'o sto vec rekose, u Sarajevu ima ljudi koji nisu muslimani ili onih koji ne poste. nit' drze do Ramazana, tako da ne znam sto bi ih se uskratilo. Meni je drago vidjeti tako da je neko sklonio alkohol, al ne osudjujem ni one koji su ga sklonili. Mada stojim pri tome da ekskluzivna mjesta nisu sklonila.
K'o sto vec rekose, u Sarajevu ima ljudi koji nisu muslimani ili onih koji ne poste. nit' drze do Ramazana, tako da ne znam sto bi ih se uskratilo. Meni je drago vidjeti tako da je neko sklonio alkohol, al ne osudjujem ni one koji su ga sklonili. Mada stojim pri tome da ekskluzivna mjesta nisu sklonila.
- pitt
same serbeEI Presidente wrote:u vatrogasnom se nije disat moglo, a kamoli snimatpitt wrote:Samo ti provociraj....snimili su oni i tebe u kako loces sa mnom u firehouse:D:D
sudeci po tvojim izjavama danas, cini mi se da nas nece vise upratit s pivom u ruci. Znaci odsad samo dubey?
![]()
il se varam
-
EI Presidente
pa sta ti to uradise u tim amerikamapitt wrote:same serbeEI Presidente wrote:u vatrogasnom se nije disat moglo, a kamoli snimatpitt wrote:Samo ti provociraj....snimili su oni i tebe u kako loces sa mnom u firehouse:D:D
sudeci po tvojim izjavama danas, cini mi se da nas nece vise upratit s pivom u ruci. Znaci odsad samo dubey?
![]()
il se varam
da vidim dokle cu izdrzat