KasimaMurisno1 wrote:pa kako se to matere ti zovešin medias res wrote:po mjesecu u kojem sam se rodila......![]()
![]()
kazu da se nisu mogli dogovoriti, pa onda je to ispao kao neki kompromis
Po kome ste dobili ime :)
Moderator: anex
-
car-x
stariji polubrat imo nekog rodjaka koji se zvao damir i tako i ostade.. a mladji brat je po nepisanom pravilu imo nesrecu da se rodio poslije damira.. pa je ostalo samo amir.. 
da smo kojim slucajem poslije toga dobili sestru, garant bi se zvala mira..
elem, kako to u mahalama obicno biva, po imenu me rijetko ko moze naci u mojoj mahali, ali zato je nadimak skoro svima poznat..
da smo kojim slucajem poslije toga dobili sestru, garant bi se zvala mira..
elem, kako to u mahalama obicno biva, po imenu me rijetko ko moze naci u mojoj mahali, ali zato je nadimak skoro svima poznat..
-
in medias res
svida mi se.....ali nije......Grom iz vedra neba wrote:VeljacaMurisno1 wrote:pa kako se to matere ti zovešin medias res wrote:po mjesecu u kojem sam se rodila......![]()
![]()
- Bumbar
hahahah...isto po pjesmi...rimovalo im se jer su neposredno prije mog rodjenja trebali preseliti u novi stanmala-i wrote: stari i stara sjekli vene kad bi muharem počeo šeherzaaaaaadaaaaaaaaaaaa
i svidja mi se
-
in medias res
mislis Martina??? logicnije.....Latinica wrote:Marina ? ( prelijepo imein medias res wrote:po mjesecu u kojem sam se rodila......![]()
![]()
kazu da se nisu mogli dogovoriti, pa onda je to ispao kao neki kompromis)
- adda_sa
tak sto sam se rodila, odveli me moji kod tetke, da me tetka vidi, i a njoj u kuci bila neka jaranica zubarka Aida i pricali kako ce djete da se zove...
tata bio za nadja, po nekoj gimnasticarki,tako nesta, mama neodlucna... i kaze teta aida neka se zove kao ja , to je bas cool ime...
eto....
nidje veze 
tata bio za nadja, po nekoj gimnasticarki,tako nesta, mama neodlucna... i kaze teta aida neka se zove kao ja , to je bas cool ime...
eto....
- nebojeplavo
#42 Po kome ste dobili ime :)
Amidza me usrecio sa imenom
Inace, kao znacenje je navedeno da se radi o izvedenici od rijeci Jermen
Inace, kao znacenje je navedeno da se radi o izvedenici od rijeci Jermen
-
unipege
pretpostavljam da joj je ime MajaGrom iz vedra neba wrote:VeljacaMurisno1 wrote:pa kako se to matere ti zovešin medias res wrote:po mjesecu u kojem sam se rodila......![]()
![]()
Ne znam tacno po kome sam dobila ime, jer je i s mamine i s tatine strane postojalo vise verzija te price