Francuski zakon o negiranje turskog genocida nad Armenima

Post Reply
danas

Post by danas »

spongebob wrote:
Šandor wrote:
Nikad neće osuditi ono što ih ne boli.

Zato im jebem mater. Nek tu svoju demokratiju prodaju nekom drugom.
ma divno, sve je dozvoljeno. Hajmo klat cetnike.
ne...
hajmo trazit od francuske da zakonom zabrani negiranje genocida nad muslimanima/bosnjacima u BH :wink:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Apsolutno se slazem da se Francuska zadnja smije oglasit naravno nakon njihove pro-cetnike politike ali opet ako je bilo genocida, a skoro sam siguran da jeste, treba ga priznat i osudit te izvinut i platit...
zzzzz

Post by zzzzz »

Francuzi glume Engleze :D

Mi smo zrtve genocidne politike kao i Armenci ali ni oni se plaho ne satrase da osude genocid nad Bosnjacima, cak sta vise.

Meni je interesantnije da je u francuskim i drugim evropskim atlasima Azerbejdzan zemlja iz dva dijela, presjecena Nagornjim Karabahom koji je osvojen (nesto kao RS) od strane Armenaca, nekako u isto vrijeme dok je trajao rat u BiH.

To znaci, da su osvajanja i izmjena granica silom, prihvacena od strane EU a zahtjevi Azerbejdzana da se rezultati agresije ne priznaju, slabo piju vode. Azerbejdzan je stalni clan evropskog savjeta za sigurnost i saradnju (ne znam kako se to tacno zove) kao i Armenija
Last edited by zzzzz on 17/10/2006 21:24, edited 1 time in total.
spongebob

Post by spongebob »

danas wrote:
spongebob wrote:
Šandor wrote:
Nikad neće osuditi ono što ih ne boli.

Zato im jebem mater. Nek tu svoju demokratiju prodaju nekom drugom.
ma divno, sve je dozvoljeno. Hajmo klat cetnike.
ne...
hajmo trazit od francuske da zakonom zabrani negiranje genocida nad muslimanima/bosnjacima u BH :wink:
hm...ovo sigurno i jeste izgurao armenski lobi u Francuskoj, jer ih tamo puno ima. Zasto da ne?
mala-i

Post by mala-i »

nisam znala puno o ovoj temi ali bez obzira na sve nauci ponesto covjek na ovom forumu :)
cak sam i mislila da je danone italijanska firma :oops:
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Mislim da bismo mi, ljudi koji vole BiH bez obzira na vjeru i naciju, trabli uputiti zahtjev da Francuska isto uradi kada je u pitanju srpski i hrvatski genocid nad Bosnjacima, prije svega jer postoje i presude tribunala koje to potvrdjuju za razliku od armenskog genocida ako se desio (ne poznajem tu historiju, pa ne mogu nista tvrditi ili negirati).

Takodjer potrebno je traziti i odgovornost Miterana koji je bio saucesnik genocida, prema rijecima Levija koji ga je molio da intervenise protiv srpske agresije, a Miteran mu je rekao da to nece uraditi, a na ovo se direktno moze primjeniti konvecija o sprjecavanju genocida, koju Miteran nije postovao.

I na kraju, ovo sto se radi s Turskom nema veze s genocidom. Jasno je svakom da Turska nikada nece biti dio EU, i da je samo levate. Meni nije jasno kako se zemlja koja ima tradiciju najmocnijeg carstva na planeti koje je trajalo 700 godina spustila na takav nivo da prosi pred vratima EU, a dojuce je bila jaca od svih evropskih zemalja. Umjesto da se okrene saradnji sa svojim susjedima, Turska ide, gdje je ne zele.
Šandor

Post by Šandor »

pape wrote::roll: Kame, ... 1915. godina je u pitanju, ... :roll:
Nisam mislio na Armene. Nego na sve ostale slučajeve. Počinjene prije 200-300 godina i ranije. Zločin je bio standard. Maltene ustavna kategorija. I Austro-Ugarska je do 1878. godine bila žešći istrijebljivač. Okupacija Bosne je jedan od prvih zabilježenih slučajeva da su kršćani poštedili muslimane. Možda i prvi slučaj okupacije nakon koje su muslimani nastavili živjeti kao građani prvog reda. Sa gotovo svim pravima koje ljudi trebaju imati.
danas

Post by danas »

spongebob wrote:
danas wrote:
spongebob wrote: ma divno, sve je dozvoljeno. Hajmo klat cetnike.
ne...
hm...ovo sigurno i jeste izgurao armenski lobi u Francuskoj, jer ih tamo puno ima. Zasto da ne?

moj jarane :D
a taman si me uvjerio :D da je francuska jedna slobodarska i postena drzava, kojoj je stalo do pravde kao pravde i do istine kao istine, bez obzira o kome se radilo :D a ne do zadovoljavanja ovih ili onih lobija :oops:

neise :D neka :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Grom iz vedra neba wrote:Mislim da bismo mi, ljudi koji vole BiH bez obzira na vjeru i naciju, trabli uputiti zahtjev da Francuska isto uradi kada je u pitanju srpski i hrvatski genocid nad Bosnjacima, prije svega jer postoje i presude tribunala koje to potvrdjuju za razliku od armenskog genocida ako se desio (ne poznajem tu historiju, pa ne mogu nista tvrditi ili negirati).

Takodjer potrebno je traziti i odgovornost Miterana koji je bio saucesnik genocida, prema rijecima Levija koji ga je molio da intervenise protiv srpske agresije, a Miteran mu je rekao da to nece uraditi, a na ovo se direktno moze primjeniti konvecija o sprjecavanju genocida, koju Miteran nije postovao.

I na kraju, ovo sto se radi s Turskom nema veze s genocidom. Jasno je svakom da Turska nikada nece biti dio EU, i da je samo levate. Meni nije jasno kako se zemlja koja ima tradiciju najmocnijeg carstva na planeti koje je trajalo 700 godina spustila na takav nivo da prosi pred vratima EU, a dojuce je bila jaca od svih evropskih zemalja. Umjesto da se okrene saradnji sa svojim susjedima, Turska ide, gdje je ne zele.
:thumbup:
zzzzz

Post by zzzzz »

Meni je interesantnije da je u francuskim i drugim evropskim atlasima Azerbejdzan zemlja iz dva dijela, presjecena Nagornjim Karabahom koji je osvojen (nesto kao RS) od strane Armenaca, nekako u isto vrijeme dok je trajao rat u BiH.
Jos samo da dodam da su Turci pichichi pravi, naime oni granice sa Azerbejdzanom i na pamet im nije palo da im pomognu (dok je Rusija pomagala Armeniju u ovom sukobu), tako bi pomogli i nama. Hebali bi se za sto dolara
spongebob

Post by spongebob »

danas wrote:
spongebob wrote:
danas wrote: ne...

moj jarane :D
a taman si me uvjerio :D da je francuska jedna slobodarska i postena drzava, kojoj je stalo do pravde kao pravde i do istine kao istine, bez obzira o kome se radilo :D a ne do zadovoljavanja ovih ili onih lobija :oops:

neise :D neka :D
hm. gdje sam to rekao?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Grom iz vedra neba wrote: I na kraju, ovo sto se radi s Turskom nema veze s genocidom. Jasno je svakom da Turska nikada nece biti dio EU, i da je samo levate. Meni nije jasno kako se zemlja koja ima tradiciju najmocnijeg carstva na planeti koje je trajalo 700 godina spustila na takav nivo da prosi pred vratima EU, a dojuce je bila jaca od svih evropskih zemalja. Umjesto da se okrene saradnji sa svojim susjedima, Turska ide, gdje je ne zele.
I sta je pisac ovim "hotio rijet"?
Vremena i historijske okolnosti se mijenjaju, ... i hvala Bogu da je tako.
Otomani gradise svoju imperiju na ognju i macu. Tih 700 godina je proslost i neka je.
Sad su zajahali drugi, grade imperije novcem i "novim svjetskim poretkom", a Turci bi samo da im se priklone.
Uostalom, zar i mi ne tezimo ulasku u Europske integracije.
Fenicani yebase zemaljsku kuglu, ... :oops: :D
Grom iz vedra neba

pape wrote:
Grom iz vedra neba wrote: I na kraju, ovo sto se radi s Turskom nema veze s genocidom. Jasno je svakom da Turska nikada nece biti dio EU, i da je samo levate. Meni nije jasno kako se zemlja koja ima tradiciju najmocnijeg carstva na planeti koje je trajalo 700 godina spustila na takav nivo da prosi pred vratima EU, a dojuce je bila jaca od svih evropskih zemalja. Umjesto da se okrene saradnji sa svojim susjedima, Turska ide, gdje je ne zele.
Otomani gradise svoju imperiju na ognju i macu. Tih 700 godina je proslost i neka je.
Sad su zajahali drugi, grade imperije novcem i "novim svjetskim poretkom", a Turci bi samo da im se priklone.
Otomani su imali najliberalniju imperiju ikad poznatu. U vrijeme dok je evropa przila ljude na lomaci zato sto su bili jevreji, heretici ili muslimani, ili sto su tvrdili da je zemlja okrugla, Otomani su dali utociste Jevrejima, "nevjernicima"...

Sto se tice poente, htio sam reci da se Turska ponizava, i da bi se trebala okrenuti sebi prije svega, a ne EU koja je ne zeli.
danas

Post by danas »

pape wrote:
svaka se imperija -- u ta doba -- gradila na ognju i macu. svaka. turska je jos i bila ponajmanje takva. kad se raspala otomanska imperija, ostalo je iza nje naroda i naroda, i jezika i jezika, i vjera i vjera. a maje i asteci svi odreda progovorise spanski, i evo ih se krste i dan-danas... samo za 50-ak godina, alzirci progovorise "naski" -- francuski :D :D :D

a turska treba da gleda sebe. njima EU ne treba. sto ce im? samo je pitanje dana kada ce to shvatiti i okrenuti se sebi. ko sto trebaju da se okrenu.
spongebob

Post by spongebob »

Grom iz vedra neba wrote: Sto se tice poente, htio sam reci da se Turska ponizava, i da bi se trebala okrenuti sebi prije svega, a ne EU koja je ne zeli.
pa ko im brani

a u duhu teme da zakljucim: u Evropi nema progona i hapsenja radi razlicitog misljenja. Sistem ljude zatvara jer pricaju o genocidu nad milion ljudi, halo?!
Grom iz vedra neba

spongebob wrote:
Grom iz vedra neba wrote: Sto se tice poente, htio sam reci da se Turska ponizava, i da bi se trebala okrenuti sebi prije svega, a ne EU koja je ne zeli.
pa ko im brani

a u duhu teme da zakljucim: u Evropi nema progona i hapsenja radi razlicitog misljenja. Sistem ljude zatvara jer pricaju o genocidu nad milion ljudi, halo?!
U Evropi ne dozvoljavaju da pokrivene djevojke pohadjaju skolu.

A ako cemo o sistemu, neka onda zatvaraju i one koji negiraju genocid nad Bosnjacima koji se desio u Evropi na kraju 20. vijeka kada je to bilo nezamislivo, nakon svih inih deklaracija i konvencija. Evropa je mirno gledala.
pitt

Post by pitt »

Pa munjo, ni u turskoj ne dozvoljavaju mahrame :D raspitaj se malo..... :roll:
Grom iz vedra neba

pitt wrote:Pa munjo, ni u turskoj ne dozvoljavaju mahrame :D raspitaj se malo..... :roll:
Znam. Nemam se sta raspitivat. Upravo sam o tome i rekao. Turksa se ponizava na sve nacine kako bi postala dio EU.
danas

Post by danas »

spongebob wrote: a u duhu teme da zakljucim: u Evropi nema progona i hapsenja radi razlicitog misljenja. Sistem ljude zatvara jer pricaju o genocidu nad milion ljudi, halo?!
malo si kontradiktoran.
evo -- sad ce biti hapsenja i progona zbog razlicitog misljenja :D ako kazes da nije bilo genocida -- fasuje ti bajbokana u francuskoj :D

i sta sad?
isto ko u turskoj :D samo tamo ides u 'apsanu ako kazes da da je bilo genocida :D volEm demokraCiju :D i ti mi onda kazes nisu turska i francuska slicne :lol:
spongebob

Post by spongebob »

Grom iz vedra neba wrote:
spongebob wrote:
pa ko im brani

A ako cemo o sistemu, neka onda zatvaraju i one koji negiraju genocid nad Bosnjacima koji se desio u Evropi na kraju 20. vijeka kada je to bilo nezamislivo, nakon svih inih deklaracija i konvencija. Evropa je mirno gledala.
u kojem dijelu naslova ove teme se spominju Bosnjaci :?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Grom iz vedra neba wrote: Otomani su imali najliberalniju imperiju ikad poznatu. U vrijeme dok je evropa przila ljude na lomaci zato sto su bili jevreji, heretici ili muslimani, ili sto su tvrdili da je zemlja okrugla, Otomani su dali utociste Jevrejima, "nevjernicima"...

Sto se tice poente, htio sam reci da se Turska ponizava, i da bi se trebala okrenuti sebi prije svega, a ne EU koja je ne zeli.
Malo mi para usi taj termin "liberalna imperija", .... :D
Ne zelim reci da nisu bili mudri imperijalisti, ... dali su oni povlastice svima onima od kojih su znali da ce imati korist.
Jevreji, ... od pamtivijeka bili dobri i sposobni trgovci. Dubrovacka republika imala samostalnost, ... sta mislis zbog cega? Etc, ... etc, ...
Kako li su prolazili oni koji su im se suprotstavili?
zzzzz

Post by zzzzz »

Grom iz vedra neba wrote: Evropa je mirno gledala.
Evropa je kurva, izvin'te me sto psujem :D
zzzzz

Post by zzzzz »

pape wrote: Kako li su prolazili oni koji su im se suprotstavili?
Kako prolaze oni koji se suprostavljaju USA 500 godina kasnije :D
Grom iz vedra neba

spongebob wrote:
spongebob wrote: pa ko im brani

u kojem dijelu naslova ove teme se spominju Bosnjaci :?
:-)

Valjda je diskusija sira od naslova. Osim ako ti se ne svidja.
danas

Post by danas »

pitt wrote:Pa munjo, ni u turskoj ne dozvoljavaju mahrame :D raspitaj se malo..... :roll:
Znam. Nemam se sta raspitivat. Upravo sam o tome i rekao. Turksa se ponizava na sve nacine kako bi postala dio EU.
ovaj zakon u turskoj je dosao na snagu sa ataturkom ako me sjecanje ne vara i nema nista sa turskim teznjama da udje u EU.
Post Reply