kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#26 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by dr.gog »

Mobitel se locira jako brzo ako postoji potreba.Uznemiravanje pojedinačnog korisnika ,koji nema neki sigurnosni prioritet(nije službenik Vlade,Policije,VIP osoba,ili zaposlenik Telecom-a) nije problem koji Telecom mora rješavati lociranjem.Odvajaju se dragocjeni personal i vrijeme za nešto što se dešava stotinama ljudi svaki dan tako da se gubi smisao potraga.

I ja bih volio znati koji tačno telefoni imaju pametnu opciju filtriranja...Mislim, jednostavno blokiranje određenog broja ili grupe iz imenika, najviše bih volio-kao i većina mislim-blokirati brojeve po svom ćejfu....
Inat je inat, i kreten je kreten, pa mislim da je recimo i promjena broja bezveze :-? ...
Haris.ba

#27 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by Haris.ba »

neretvaa wrote: Na kraju da ti i ovo napomenem, da imaju mogucnost prisluskivanja i kada nemas aktivnu vezu, dovoljno je samo da se mobitel drzi upaljen. Ovo se moze sprijeciti, lemljenjem par zica.. ( tehnicki malo potesko ali izvodljivo )
Cuo sam za ovo. Imas li vise informacija?
Ma.Le.Na

#28 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by Ma.Le.Na »

Haris.ba wrote:
neretvaa wrote: Na kraju da ti i ovo napomenem, da imaju mogucnost prisluskivanja i kada nemas aktivnu vezu, dovoljno je samo da se mobitel drzi upaljen. Ovo se moze sprijeciti, lemljenjem par zica.. ( tehnicki malo potesko ali izvodljivo )

i ja sam ovo vidjela...doduse na filmu :oops:
johnnykola

#29 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by johnnykola »

Ma.Le.Na wrote:
Haris.ba wrote:

i ja sam ovo vidjela...doduse na filmu :oops:
a i onog linkolnovog sineka u prizn brejku
posvuda pratise preko mobaca u njega.
ja imam ovu levatinu:
Image
po karakteristikama nista narocito:
http://www.gsmarena.com/nokia_1208-1977.php
ali cak i on ima screened numbers.
ono, baca u jedan folder screen pozive
i poruke. samo namjestis koji broj da screen-a.
tako jednom slucajno ubacih jarana i
nije me mogao dobiti, nema sanse.
sumnjam da noviji mobiteli
nemaju istu ovakvu funkciju.
ono, da se ne gnjavite sa nekim softverom i skidate
bezveze isti s net-a.

tegoba je to sa pozivima.
tako je moju sestru kloc zvao 3 debele godine.
:-) :-) :-) :-) :-)
neretvaa

#30 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by neretvaa »

Necu da se pravim pametan, jer mislim da nisam. Da, postoji velika mogucnost da te neko slusa, a BHTel. to moze samo ako si interesantan.
To sto ste vidjeli na filmovima, je samo jedan mali dio - ali je moguce. Mozete misliti kolike su mogucnosti od onog sto nece da prikazu na filmovima.

O modifikaciji necu govoriti, to nije tema ovdje.

Evo da mu jos malo pomognemo, ako ti mobitel ima Symbian OS onda imas mogucnost da instaliras softver.
Imas softwer, call recorder ( ovako nesto ) Snima svaki tvoj razgovor.

Ja znam da sam snimao sve razgovore svoje, kada sam ima potrebu za tim. Odlican softver.

Kada snimis dovoljno razgovora, u policiju i trazi da te zastite. Vrijeme je da i onu zarade svoju platu.

Pozdrav,
respo

#31 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by respo »

Ma.Le.Na wrote:meni su se jednom naklatili na mobilni..zvali me u gluho doba noci...
najgore ne mogu iskljuciti mobilni jer me alarm ujutro budi :-)
zvala postu....kaze ne mogu oni tu nista

zastita korisnika how jes no :x
mozes iskljuciti mobilni kad je alarm ukljucen on se sam upali i oglasi alarm ;)

probaj recimo kad si slobodna namjesti sat i vidi hoce li se upaliti
sodom

#32 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by sodom »

Grohotom se smijem. :lol:
neretvaa

#33 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by neretvaa »

sodom wrote:

Lijepo je kada se covjek smije, kazu dobro za srce.
Ali je veoma lose kada se nosi glava samo zbog frizure.

Pozdrav,
sodom

#34 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by sodom »

neretvaa wrote:
sodom wrote:
Lijepo je kada se covjek smije, kazu dobro za srce.
Ali je veoma lose kada se nosi glava samo zbog frizure.
Pozdrav,
Ti dokaži to što tvrdiš a ja ću da se prestanem smijati.(smijes koristiti grafove, opisati komunikacione protokole šta god već hoćeš)
neretvaa

#35 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by neretvaa »

sodom wrote:
Ti dokaži to što tvrdiš a ja ću da se prestanem smijati.(smijes koristiti grafove, opisati komunikacione protokole šta god već hoćeš)

Komunikacioni protokoli, opa, ovo se malo procitalo knjiga.....

Ja tebi nemam sta dokazivati. Ja znam da nista ne znam.
Ali, sada ti mene nasmija svojom gl.

Pozdrav,
bez_ideje

#36 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by bez_ideje »

U mene So-Er S500i i ne pali mu se alarm kad je iskljucen :( :(
cute poison

#37 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by cute poison »

vesna55 wrote:Dobijem sms poruke koje ne želim. Postoji li način da ih blokiram????
Kakva su vaša iskustva, kako blokirati takve poruke?
Postoji mogucnost ako imas Samsung-ov telefon da blokiras i pozive i poruke! Tako ja nekad radim pa me neke osobe pitaju sto ti je stalno zauzeto ili sto ti poruku ne mogu da posaljem :D
respo

#38 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by respo »

bez_ideje wrote:U mene So-Er S500i i ne pali mu se alarm kad je iskljucen :( :(
mjenjaj telefon hos kupiti se w880i :D
black

#39 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by black »

neretvaa wrote:
Na kraju da ti i ovo napomenem, da imaju mogucnost prisluskivanja i kada nemas aktivnu vezu, dovoljno je samo da se mobitel drzi upaljen. Ovo se moze sprijeciti, lemljenjem par zica.. ( tehnicki malo potesko ali izvodljivo )
hajd' svega ti objasni kakvo je to prislushkivanje :mrgreen: to onda mobitel samo funkcionishe kao mikrofon a tamo neko slusha i valja se od shege tvojim nebulozama :mrgreen:
reeves

#40 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by reeves »

Huh.. Imao sam i ja problema sa uznemiravanjem na telefon posebno po noci. Al lagano iskljucim telefon cim prodje 12. 1,2,3 noc i prestalo je zvati.
Neelix

#41 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by Neelix »

moja djevojka je imala slican problem. jednom sam se ja javio i jebo mu zivo i mrtvo, familiju 10 koljena unazad, bogove, alahe, djecu, roditelje, i cega sam se vec jos sjetio. vise je nikad nije nazvao :D
clav

#42 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by clav »

black wrote:
neretvaa wrote:
Na kraju da ti i ovo napomenem, da imaju mogucnost prisluskivanja i kada nemas aktivnu vezu, dovoljno je samo da se mobitel drzi upaljen. Ovo se moze sprijeciti, lemljenjem par zica.. ( tehnicki malo potesko ali izvodljivo )
hajd' svega ti objasni kakvo je to prislushkivanje :mrgreen: to onda mobitel samo funkcionishe kao mikrofon a tamo neko slusha i valja se od shege tvojim nebulozama :mrgreen:
moguce je 100%
http://www.wthr.com/Global/story.asp?s=9346833
ROTOR 9

#43 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by ROTOR 9 »

SE od 2007 modeli ---- radi alarm kad je mob iskljucen.
Mozete zabranit pozive:
-izvan imenika
-izvan grupe
-pojedinacno
Zvuk u slusalici onog drugog koji vas poziva je isti kad okrenete 4 ili 5 cifri i uputite poziv., dakle veza se aut.prekida.

Uskoro ce mob. misliti umjesto nas., a vi se zamarate pozivima :D
ROTOR 9

#44 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by ROTOR 9 »

Od prvog dana gsm-a u BiH i Sarajevu., svaka poruka i poziv prolazi kroz jedan filter (kutiju) koju cuvaju stranci.. :D
Sjecam se poslijeratnog instaliranja istog., kakvo je bilo obezbjedjenje IFora kao da imaju vakcinu za 200 godina zivota.. :shock:
strong69

#45 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by strong69 »

20cm wrote:U slučaju da vas neko uznemirava, bilo na mobilni ili fiksni telefon, a to čini prikrivanjem svog broja ( ako ste korisnik bh telekom usluge), pomoći vam nema.
Pomoci ima i to bez BHTelecoma. Makar za mobilni. Sve sto je potrebno su;
1. Uredaj sa operativnim sistemom WM ili Symbian
2. Aplikacija koja kontrolise odlazne i dolazne pozive i koju mozete konfigurisati po volji (za WM MagiCall, za Symbian Best Black List, Handy Blacklist, IVCM itd...)

Postoji i aplikacija za regulisanje nezeljenih spam sms poruka.

Neki telefoni (Samsung) imali su opciju regulisanja poziva i poruka iako imaju fabricki OS pa probajte i to.

Do slusanja :D
ovajonaj

#46 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by ovajonaj »

ROTOR 9 wrote:Od prvog dana gsm-a u BiH i Sarajevu., svaka poruka i poziv prolazi kroz jedan filter (kutiju) koju cuvaju stranci.. :D
Sjecam se poslijeratnog instaliranja istog., kakvo je bilo obezbjedjenje IFora kao da imaju vakcinu za 200 godina zivota.. :shock:
kad su tek postavili ovu opremu za presretanje i prisluskivanje cisto iz fazona sam proguglao po netu i nasao dosta programa za symbian koji kodiraju npr sms poruke i to cak sa 256 bitnim kodom koji je pa ja mislim stvarno nemoguce razbiti... cak sam nasao i jedan u javi koji bi se u pravilu mogao instalirati na bilo koji mobitel... uglavnom instalirao sam kod sebe i kod prijatelja i testirao i fenomenalno je radilo..a ako dobijes taj kodirani sms na telefon koji nema sifru za dekodiranje dobijes gomilu besmislenih slova i znakova... tako da sipa i ostali mogu tu svoju opremu okaciti macku o rep kad sam ja u pitanju mada ja uopste ne koristim taj program jer nemam potrebe...za sad.. :)
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#47 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by anjusha »

@neretvaa
Opomena zbog upotrebljenog rječnika. Na OVOM forumu nema vrijeđanja, eksplicitnog niti implicitnog! Još jednom i-ban!
mahalas505

#48 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by mahalas505 »

ovajonaj wrote:
ROTOR 9 wrote:Od prvog dana gsm-a u BiH i Sarajevu., svaka poruka i poziv prolazi kroz jedan filter (kutiju) koju cuvaju stranci.. :D
kad su tek postavili ovu opremu za presretanje i prisluskivanje cisto iz fazona sam proguglao po netu i nasao dosta programa za symbian koji kodiraju npr sms poruke i to cak sa 256 bitnim kodom koji je pa ja mislim stvarno nemoguce razbiti... cak sam nasao i jedan u javi koji bi se u pravilu mogao instalirati na bilo koji mobitel... uglavnom instalirao sam kod sebe i kod prijatelja i testirao i fenomenalno je radilo..a ako dobijes taj kodirani sms na telefon koji nema sifru za dekodiranje dobijes gomilu besmislenih slova i znakova... tako da sipa i ostali mogu tu svoju opremu okaciti macku o rep kad sam ja u pitanju mada ja uopste ne koristim taj program jer nemam potrebe...za sad.. :)
I to sve stane u 160 karaktera jedne poruke :roll: ...
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#49 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by Big Boy »

mahalas505 wrote:
ovajonaj wrote:
Jedan bit ne znaci da je to jedan karakter. Jedan karakter uvijek ima vise bitova... zavisno u kojem se sistemu radi.

A i kljuc za sifriranje/desifriranje se ne salje u poruci... poruka se salje sifrirana pa se na drugom kraju desifrira sa odredjenim kljucem.
ovajonaj

#50 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by ovajonaj »

mahalas505 wrote:
ovajonaj wrote:
legendo ne ide ti kod u smsu...kod imas ti ukucan u taj program i tvoj prijatelj sa druge strane...pomocu tog koda program desifruje sms na ispravan nacin...
Post Reply