Kamenovali džamiju u Kiseljaku
- Abu FEED el-Castro
Bosanac sa dna kace wrote:da i sve bi to bio terorizam, nasle bi se veze domaceg stanovnistva sa Ebu Sajafom na Flipinima, i saznal bi smo kako je cak Meho Sefikin sa Glavice bio glavni dobavljac oruzja za bin Ladena i drustvo!mr__bosnjak wrote:Tacno k´o tri trecine Ramazana, ih kakva gamad! Da su bile crkve EUFOR bi ganj´o pocinitelje.![]()
![]()
- Bosanac sa dna kace
i sta kazu? imal kakvih novih vijesti povodm ovog antiteroristickog akta? 
-
Grom iz vedra neba
Jel neko zna kako se zove dzamija u Kiseljaku? Jel to ista dzamija koju su srusili u ratu ili je neka druga u pitanju?
-
mr__bosnjak
Sve su tamosnje dzamije srusene u ratu.

-
Grom iz vedra neba
Ma da. Nego interesuje me kako se konkretno zove ova. Znal neko. Znam da se ona u Jasenici zove Berićet džamija, a za ovu niko ništa da kaže. Samo pominju Kiseljak.mr__bosnjak wrote:Sve su tamosnje dzamije srusene u ratu.![]()
-
Strom
Šta je sa našim uzoritim kardinalom zašto šuti?Zašto ne osudi te terorističke akte.On kao shepard katoličke zajednice trebao bi to uraditi.Zašto ih ne pozove na razum?
Drago mi je što nije bilo odmazdi mada sam se pribojavao da neki nadribošnjak u bunilu ne pomisli da je vandaliziranje crkava u osveti nekakav ramazanski ibadet.
Drago mi je što nije bilo odmazdi mada sam se pribojavao da neki nadribošnjak u bunilu ne pomisli da je vandaliziranje crkava u osveti nekakav ramazanski ibadet.
-
zzzzz
Mozda cekaju BozicStrom wrote:Šta je sa našim uzoritim kardinalom zašto šuti?Zašto ne osudi te terorističke akte.On kao shepard katoličke zajednice trebao bi to uraditi.Zašto ih ne pozove na razum?
Sve u svemu, tri napada na dzamije u toku ramazana, sve tri na teritoriji pod kontrolom Kardinala Uzoritog (Stolac, Z Mostar i Kiseljak)......od njega ni rijeci
- danas
e, to je pravo pitanje....Strom wrote:Šta je sa našim uzoritim kardinalom zašto šuti?Zašto ne osudi te terorističke akte.On kao shepard katoličke zajednice trebao bi to uraditi.Zašto ih ne pozove na razum?
on se izgleda javi samo kad se osjeca 'ugrozen'...
a kad u njega mu ovcice nekoga ugrozavaju i sire 'toleranciju' na njima svojstven nacin, onda ni mukajet...
-
IagoAspas
#36 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
Nakon što je objavljeno da su austrijski državljani Dejan Ljubičić i Daniel Sudar bacali pivske flaše na džamiju u Kiseljaku, ekspresno je reagovala katolička crkva u BiH.
Naime, oni su odlučili da 30.12. bude održana posebna misa za ove, kako kažu nevine, momke kojom žele poslati jasnu poruku svim onima koji na sve načine pokušavaju majorizirati Hrvate u Bosni i Hercegovini.
„Ovo je definitivno samo nastavak huškanja protiv Hrvata u BiH, a to sve traje od nepravedne presude našoj šestorci. Daniel i Dejan su uzorni katolici i prema našim saznanjima njima su upravo Bošnjaci prodali te flaše Heinekena. Oni su iz zahvalnosti htjeli da popiju koji gutljaj ispred džamije, ali eto malo ih je prenijelo i flaše su same poletile prema džamiji. Da je pravde osuđeni bi bili Bošnjaci koji su im prodali te pive, a ne naši Daniel i Dejan“, rekao je za naš portal fra Ivan Sesar.
Hrvatski član predsjedništva BIH, Dragan Čović je pozdravio ovu odluku i pozvao Hrvate u Bosni i Hercegovini na jedinstvo u ovim teškim vremenima.
https://klix.com/y9t9ufvc
Naime, oni su odlučili da 30.12. bude održana posebna misa za ove, kako kažu nevine, momke kojom žele poslati jasnu poruku svim onima koji na sve načine pokušavaju majorizirati Hrvate u Bosni i Hercegovini.
„Ovo je definitivno samo nastavak huškanja protiv Hrvata u BiH, a to sve traje od nepravedne presude našoj šestorci. Daniel i Dejan su uzorni katolici i prema našim saznanjima njima su upravo Bošnjaci prodali te flaše Heinekena. Oni su iz zahvalnosti htjeli da popiju koji gutljaj ispred džamije, ali eto malo ih je prenijelo i flaše su same poletile prema džamiji. Da je pravde osuđeni bi bili Bošnjaci koji su im prodali te pive, a ne naši Daniel i Dejan“, rekao je za naš portal fra Ivan Sesar.
Hrvatski član predsjedništva BIH, Dragan Čović je pozdravio ovu odluku i pozvao Hrvate u Bosni i Hercegovini na jedinstvo u ovim teškim vremenima.
https://klix.com/y9t9ufvc
- JThomas
#37 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
sarkazam je malo na mjestu, a malo i nije. jer male incidente i male prekršioce će osuditi sve vjerske zajednice i sve nacionalne stranke zajedno sa njima. a kad počnemo priču o hiljadama ljudi ili desetinama miliona maraka, e onda ide ta retorika koja se tu parodira... 
- BHCluster
#38 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
Nositelji europskih vrijednosti.
-
vernes81
#39 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
I domaci pivaBHCluster wrote:
Nositelji europskih vrijednosti.
- arzuhal
#40 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
Bundesligaš pivskim flašama oštetio džamiju u Kiseljaku

http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... aku/458214
- animals
#41 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
Tom Ljubicicu znam oca, a ovog drugog vjerovatno isto..
sramota, uzoriti sportasi da naprave tako nesto..#
pa cemu su ih roditelji ucili..
zna se ko su..jedan je igrac Rapida a drugi bivsi igrac Rapida..
normalno nisu Austrijanci..
kazu izvinili se..pa odkud im takva ideja..
vjerovatno iz kuce..
vjerovatno iz kuce..
- muha_sa
#42 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
100% iz kuceanimals wrote:Tom Ljubicicu znam oca, a ovog drugog vjerovatno isto..
vjerovatno iz kuce..
-
smijesni_ste
#43 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
Zaradjuju u dvadesetim više nego što će većina nas za cijelog života pogotovo ovaj što u Rapidu igra i ovim se na odmoru bave... 
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#44 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
Spirtski direktor Rapida najavio sankcije. Mali debil se bas pogurao u karijeri
- animals
#45 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
Nisam mislio da su im roditelji naredili, ali kultura se gradi iz doma svoga..muha_sa wrote:100% iz kuceanimals wrote:Tom Ljubicicu znam oca, a ovog drugog vjerovatno isto..
vjerovatno iz kuce..
znaci, odbojnost prema Bosnjacima ili dzamiji je postojala..
a nisu je ponjeli iz Rapida..
- muha_sa
#46 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
razumio sam ja tebe šta si ti mislioanimals wrote:Nisam mislio da su im roditelji naredili, ali kultura se gradi iz doma svoga..muha_sa wrote:100% iz kuceanimals wrote:Tom Ljubicicu znam oca, a ovog drugog vjerovatno isto..
vjerovatno iz kuce..
znaci, odbojnost prema Bosnjacima ili dzamiji je postojala..
a nisu je ponjeli iz Rapida..
roditelj sam--mom sinu to ni u ludilu ne bi na pamet palo i iza toga stojim ne 100% vec bih glavu na cjepalo dao
- insomnia78
#47 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
Toliko o onoj “Nacionalizam je tema do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča...”
- Norm
#48 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
...kiSELJACI...

- insomnia78
#49 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
A dobro. Decko rodjen dje dzamije nema. Prepo se
- animals
#50 Re: Kamenovali džamiju u Kiseljaku
Da je crkvu gadjao, osusila bi mu se ruka..
ovako je imao srece, nece mu se nista osusiti, osim mozga..
ovako je imao srece, nece mu se nista osusiti, osim mozga..