Uskoro velika turneja "Kad bih bio bijelo dugme"
Moderator: _BataZiv_0809
- asafa_powell
de ljudi okanite se vise bijelog dugmeta..skupljaju se samo da bi klepali pare od vas levata
-
car-x
dugme je sljedeceg mjeseca u beckoj "stadthalle".. ulaz 25 eura.. i ja malo prokontam.. vec davno izlizane pjesme u krestavoj tifinoj izvedbi, naprezanju mladog djedice od preko 60 godina i jos uvijek odlicnog alena kojeg ionako nikad nisam volio..
i za to da dam 50KM??!
radije cu ih dati u narodnu kuhinju..
i za to da dam 50KM??!
-
londza
Mala korekcija ... karte u Americi su $65 (sa shipping)titox16 wrote:Karte u Americi su 60 DOLARA! Jesuli oni normalni? Ovdje su ogromni bendovi ko Metallica i Tool jeftiniji od $60. Koja budala ce ove debile gledati za ovu lovu?
Obicno sranje.
A ako hoces VIP (
(p.s. nisu normalni)
Radi Bijelog Dugmeta otisla bi, ali ako nece biti Bregovic sta je onda pojenta otici?
Radi Tife sigurno ne, taj covjek nema pojma o pjevanju... a ostalo beze.. blah.. nista posebno ...
Samo ce biti seljakluk ipo, vec su seljaci navalili na karte ko budale...
-
medena1
NE! Okupit ce se opet za 20 godina, kad ce Zeljko imat 80. Dajte pustite ih vec nek se oproste i pokupe te pare. A onda nek se vrate kuci na Balkan jer i mi jedva cekamo njihov nastup. Zbog njih se nadam, da ce jos dugo trajat, ali se zbog mene nadam, da ce bit kratka, jer jedva ocekujem Alena na onom nastupu u Ljubljani. I nece mi bit vazno sta ce pjevat. Rock ili narodnjake, solo ili s bendom... Obozavam njegov glas i takvog nema.
-
KRV
londza wrote:Mala korekcija ... karte u Americi su $65 (sa shipping)titox16 wrote:Karte u Americi su 60 DOLARA! Jesuli oni normalni? Ovdje su ogromni bendovi ko Metallica i Tool jeftiniji od $60. Koja budala ce ove debile gledati za ovu lovu?
Obicno sranje.![]()
A ako hoces VIP () onda su $200 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(p.s. nisu normalni)
Radi Bijelog Dugmeta otisla bi, ali ako nece biti Bregovic sta je onda pojenta otici?
Radi Tife sigurno ne, taj covjek nema pojma o pjevanju... a ostalo beze.. blah.. nista posebno ...
Samo ce biti seljakluk ipo, vec su seljaci navalili na karte ko budale...
OK, ovako.....bio sam na koncertu u Torontu, kazu izmedju 4500 i 5000 ljudi.....bilo je LUDO, EXTRA, ODLICNO, SUPER, SAMO TAKO.....svak' ziv ko je mogao doci a nije dosao zajeb'o se PRAVO!
Jesam, platio $65 (kanadskih doduse) kartu, iduci vikend bi je opet platio da ih odem pogledati....
Ako se imalo razumjes u muziku znao bi sta su i ko su ustvari BIJELO DUGME!
Extra je koncert jer je tu doslo njih 4-5 iz Bebekovog benda, 3-4 iz Tifinog, 3 iz one generacije 70tih.....3 zenska prateca vokala, 3 mozda NAJBOLJA PJEVACA ove vrste muzike sto su ikad rodjena na podrucju balkana....i onda mi se ti nadjes ovdje pametovat, da TIFA veze nema sa pjevanjem.......otvori se zemljo da propadnem.....kakvih nas sve ima
Poruka svima vama u Americi, ne zalite pare, necete se pokajati....
BIJELO DUGME je u Torontu sviralo/pjevalo 46 pjesama, u roku od 3 sata i 45 minuta, BEZ PRESTANKA! SVAKA CAST - RESPEKT!
-
londza
Krv,
ocigledno je da si jedan ot tih seljaka sto su otisli na taj koncert...
Nisam nenormalna da dajem te pare.......pa ni U2 toliko ne charga (U2 bend jedan od najboljih na svjetu)
I moj ukus (sto nevolim Tifu, Tifin glas, Tifin bend, Tifin bilo sta) je MOJA STVAR!!!
Nisam nenormalna da dajem te pare.......pa ni U2 toliko ne charga (U2 bend jedan od najboljih na svjetu)
I moj ukus (sto nevolim Tifu, Tifin glas, Tifin bend, Tifin bilo sta) je MOJA STVAR!!!
-
KRV
Pa ti fakat ili si na drogama ili si prirodno puknutalondza wrote:Krv,
Meni kao jednom normalnom covjeku, ne moze biti jasna tvoja izjava da su samo seljaci slusali/slusaju/slusat ce Bijelo Dugme i da sam ja seljak, sto sam otisao na koncert. Ne mogu te nikako razumjeti sta znaci za tebe seljak?
zemljoradnik? ili mozda covjek sa sela? ili osoba koja ne zna ni pisat ni citat? ili nesto skroz deseto? ili osoba koja voli slusati Bijelo Dugme?
Ako "seljak" u tvojim mislima znaci ovo zadnje.....ja stvarno vise namam ni zivaca nit' vremena da trosim na osobe (ne bih te sad nazivao nikakvim imenima, jer ti vjerovatno otac mogu biti) poput tebe.....
Sretno tebi u zivotu, jer sa takvom pameti i pogledom na svijet neces daleko i dugo dogurati....
-
medena1
U Ljubljanu dolazi Bryan Adams i karte su 75 CAD. Volim i njega ali koliko ce mi ponuditi on sam. A da za 65 CAD mogu vidjeti i cuti Bebeka, Alena i Tifu... A oni sretnici u Kanadi jos i Srcani udar... Neprecenljivo. Samo sam ih imala priliku vidjeti u Zagrebu prosle godine i evo iz prve ruke NEZABORAVNO! KRV svidjas mi se. Danasnjoj mladezi fali strpljivosti.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
U2 toliko naplacuje i jos - toliko.londza wrote:Krv,
Ja sam bio na koncertu U2 u Chicagu. Platio kartu $120 da sjedim na nekom balkonu 200m od stage koji nazirem ocima. Onda sretnem crnca koji tu radi i nakon "everyday we hustlin'" za jos $40 po osobi sidjem na floor za koji su karte bile ja mislim oko $200 po regularnoj cijeni koja je rasprodana u roku od par sati, pa su neki prodavali te karte i za $500 dollara.
Ja za college football games placam po $200 za kartu, doduse sjedim u prvom redu na +/-10 yard line-u. I to je jos dobar "deal" - drugi placaju po $500 da bi sjedili tu.
Metallicu sam gledao dva puta. Oba puta $100+ dollara i sjedis u ogromnim salama gdje kad odes da se popisas ili kupis pivu nema te sat vremena, s parking otici je tek umjetnost, ostao sam 2+ sata na parkingu jer sam dosao medju zadnjim tako da sam medju zadnjim i otisao negdje u 3:30 ujutro s koncerta koji je zavrsio prije 1:00. Jos je sreca bila da je parking - vani. Jednom sam se parkirao u zgradi pa je trebalo 4 sata da izadjem, doduse ovdje se radilo o North American Auto Show-u u Detroitu.
Kada moze Merlin uzimati $40, kad moze CJ uzimati po $30 - karta za Bijelo Dugme jeste skupa - ali ko ne zna u Americi je najskuplji enterteinement. Za tih $60 koliko kosta karta za Dugme mogao sam otici pogledati Guns and Roses il' Disturbed sa Stone Sour-om. GnR vise nije to to, a Disturbed sam gledao. I jos nesto. Ti uopste ne racunas da ima ljudi koji ce potrositi vise para na gorivo ili avionsku kartu da dodju na koncert nego sto karta sama kosta. Istina jeste da Dugmici su karina i to teska, al' vecina ljudi idu na druzenje - Dugmici su samo razlog da se nadju svi na jednom mjestu u isto vrijeme. Koncert je povod.
Izadji u Chicagu jednu noc pa ces vidjeti "cijene". U prosjeku dok udjes u club i platis parkiraliste - za 4 insana kosta $100 i to izbiju ti iz dzepa za 30 sec tih $100 - za sta - nizasta. Po $20 za ulazak u club i $20 za parking. Pice $10, poslje toga.
Da pricamo o proslavi nove godine. Jos nije prosla da nisam potrosio $100+ da udjem negdje u neku rupetinu gdje ce svaka 10 pjesma biti tek Okey, a one izmedju naricaljke i gdje cekas da te neko praznom bocom po glavi mlacne jer te je zamjenio za Sefketa koji mu cijelo ljeto pod prozorom parkira auto pa on ne moze i slicne druge gluposti koje se prekalkulisu u toj noci izmedju buduce i prosle godine.
Ja mogu shvatiti nekog ko nece - da izlazi, narucito ne na mjesta koja kostaju da se tu izidje - al' budi onda principijelna. Skupo je skupo i za U2 i za Bijelo Dugme i za Sinana Sakica i za Lepu Brenu. A dzaba - nijedan od ovih - nece svirati. Bijelo Dugme je napravilo najveci koncert u Torontu u ovu proslu subotu na kojem je bilo 6000 ljudi - to je najveci koncert ex-Yu u Americi IKADA napravljen. Pa ako nista drugo - za to se i placa. Da vidis i da budes vidjen. I da ne mislis da si propusito nesto "golemo". A Dugme - pa vecina tih koji se skupljaju na njihovim koncertima - su bil' tek prohodali kad je Dugme svoje Dugmaralo, al' ko sto su u Sarajevu kad je U2 dosao mislil ljudi da ce zaigrati mecka - tako i na ovoj turneji. Ako je Dugme prodalo na brdovitom balkanu tri stadionska/hipodromska koncerta onda valjda svako ima svoj razlog zasto ljudi idu da ih vide i nijedan od ovih razlog nije isti dokle je god svaki od ovih razloga pravi razlog za onog ciji je. Ja idem na koncert jer mi je to jedina sansa da vidim par drugara koji zive od mene stotinama milja i ja od njih. A Dugme - mi je mnogo manje bitno od svega. Cijenim Tifu i volim Bebeka. Ostatak njih mi slabije podnosi slezena.
-
KRV
Opet ti kazem, vjeruj mi da se neces pokajati.......ja sam bio, odusevio sam. Mene su licno iznenadili. Znas i sam kakva je praksa "ovdje" (CAN/USA), spomenuo si vec neke grupe/pjevace...Nosferatu wrote:londza wrote: A Dugme - pa vecina tih koji se skupljaju na njihovim koncertima - su bil' tek prohodali kad je Dugme svoje Dugmaralo, al' ko sto su u Sarajevu kad je U2 dosao mislil ljudi da ce zaigrati mecka - tako i na ovoj turneji. Ako je Dugme prodalo na brdovitom balkanu tri stadionska/hipodromska koncerta onda valjda svako ima svoj razlog zasto ljudi idu da ih vide i nijedan od ovih razlog nije isti dokle je god svaki od ovih razloga pravi razlog za onog ciji je. Ja idem na koncert jer mi je to jedina sansa da vidim par drugara koji zive od mene stotinama milja i ja od njih. A Dugme - mi je mnogo manje bitno od svega. Cijenim Tifu i volim Bebeka. Ostatak njih mi slabije podnosi slezena.
Recimo, Merlin ti dodje za 35-40$, pred grupa svira jedno 45-60 minuta, on izadje otpjeva 10ak pjesama - PAUZA, jedno pola sata.....izadje opet otpjeva jos 7-8 pjesama, kraj koncerta, raja ga zovu nazad, on izadje otjepa jos 2 pjesme i fajront.......
HALO BA, 46 pjesama Bijelog Dugmeta, ne moze ni na DVA CD-a stati (naravno ako ne za mp3 player
Evo gledaj ovu situaciju. Koncert je bio u Hokejaskoj dvorani, gdje ima oko 5500 sjedecih mjesta, plus dole onaj teren, gdje je bila bina. Koncert je trebao poceti u 8:00pm, ja sam usao u salu u 7:05, nisam mogao doci do PRVOG reda dole, jer je u mom drustvu bilo 16 osoba....probijali smo se polako, i dodjemo do neke "djece" imaju izmedju 15 i 18 godina, 4-5 momaka....SVAKU PJESMU koju su pjevali, ovi momci su ih pratili......, nisu znali Bebekove i Tifine pjesme....(sto su oni izdavali na svojim albumima), ali sve ostale pjesme od Bijelog Dugmeta su pratili.....
Ja sve kontam, sad ce pauza, sad ce pauza, moram u WC (da prostite), trpi-trpi-trpi-trpi, nadjem jarana iz Toronta, radi u obezbjedjenu koncerta, pitam ga, daj majke ti vidi kad je pauza.....kaze on, nema ba pauze....njih trojica se samo mjenjaju....reko aj majko sta cu sad......
Kontam kako da odem do WC-a a da ne propustim puno pjesama...., poce Bebek pjevati "Selmu", reko evo sanse, trci gore u WC, i leti nazad dok pjesma traje.....jest da sam promasio cijelu pjesmu, ali morao sam....upiskio bi se u gace da nisam otisao, tek je bilo pola 11.
"Zavrsili" su koncert u 12:00, u ponoc, fol otisli, pa ih raja zove nazad, pa su izasli, sva trojica zajedno, otpjevali jos po 2 pjesme svaki, otisli opet, pa se opet vratili, pa otpjevali jos 3 pjesme zajedno....da bi zavrsili koncert u 12:45, (poceli su u 9:00).
Spomenuo bih jos i to, da su se u nekim pjesmama nalazila 2 bubnjara, 3 klavijaturista, 2 gitarista i 2 BAS gitarista od jednom, svi svirajuci istu pjesmu....ZVUCALO JE STRAVICNO DOBRO!
KAd odes na koncert, obrati paznju na Nihada (gitaristu iz Tifinog Benda - plava gitara), kao i na bubnjara (ne Djidji, nego ovaj drugi, BRKO - iz Bebekovog benda), ljudi RAZVALJUJU!!!!!!!!
Uzivaj kad ti je Bog dao........ne vjerujem da cemo vise ikad imati priliku vidjeti koncert ove vrste na ovim podrucijima....
-
londza
NO COMMENTKRV wrote:Pa ti fakat ili si na drogama ili si prirodno puknutalondza wrote:Krv,
Meni kao jednom normalnom covjeku, ne moze biti jasna tvoja izjava da su samo seljaci slusali/slusaju/slusat ce Bijelo Dugme i da sam ja seljak, sto sam otisao na koncert. Ne mogu te nikako razumjeti sta znaci za tebe seljak?
zemljoradnik? ili mozda covjek sa sela? ili osoba koja ne zna ni pisat ni citat? ili nesto skroz deseto? ili osoba koja voli slusati Bijelo Dugme?
Ako "seljak" u tvojim mislima znaci ovo zadnje.....ja stvarno vise namam ni zivaca nit' vremena da trosim na osobe (ne bih te sad nazivao nikakvim imenima, jer ti vjerovatno otac mogu biti) poput tebe.....
Sretno tebi u zivotu, jer sa takvom pameti i pogledom na svijet neces daleko i dugo dogurati....
-
genija
Moram priznati da mi se posmekalo otici do Chicaga radi Bijelog Dugmeta..Ali cijena im je aman zaman (Nisam ni baki mogla dati $200 posljedni put kada sam bila u BiH) eh njima cu ih dati (malo sutra)..asafa_powell wrote:de ljudi okanite se vise bijelog dugmeta..skupljaju se samo da bi klepali pare od vas levata
kao da nama u Americi rastu pare na drvecu.
-Reply za U2 (odlican band) isla sam na koncert, doduse prije par godina, i isplati se svaki cent jer su fantastican koncert odsvirali. Dakle, nikako nemozes uporediti cijenu od npr. grupe kao U2 i nasih 'grupica'...
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Sta zna U2/Tool (priznam dva opako dobra benda) koje Djordje Balasevic.Dakle, nikako nemozes uporediti cijenu od npr. grupe kao U2 i nasih 'grupica'...
I kakav je koncert covjek imao u Sarajevu, Februara 1997-me.
Takav samo jednom biva u zivotu, na pravom mjestu, sa pravim ljudima da ti pravi covjek tri i pol sata prave stvari svira. Bio sam ja na mnogo koncerata al' to mi je bio prvi i posljednji na kojem sam mnogo sto-sta naucio. A ponajvise kako da budes covjek.
-
genija
Ma bjazziii ba..
Jeste dobro za nas (Bosance) dakle....
Ja govorim u cijelom svjetu, recimo U2, Rolling Stones.. grupe koji cijeli svijet obozava i slusa, i gdje su sigurno imali koncert u svakoj zemlji do sada... to su svjetske grupe i nemozes uporediti to sa nasim 'grupicama'
A gdje sve sviro Balasevic??? ... odgovor: U BiH... (mozda po Ex-Jugi)
I to je to... nebrbljaj svasta po forumu...
Jeste dobro za nas (Bosance) dakle....
Ja govorim u cijelom svjetu, recimo U2, Rolling Stones.. grupe koji cijeli svijet obozava i slusa, i gdje su sigurno imali koncert u svakoj zemlji do sada... to su svjetske grupe i nemozes uporediti to sa nasim 'grupicama'
A gdje sve sviro Balasevic??? ... odgovor: U BiH... (mozda po Ex-Jugi)
I to je to... nebrbljaj svasta po forumu...
-
londza
Potpisujem...car-x wrote:dugme je sljedeceg mjeseca u beckoj "stadthalle".. ulaz 25 eura.. i ja malo prokontam.. vec davno izlizane pjesme u krestavoj tifinoj izvedbi, naprezanju mladog djedice od preko 60 godina i jos uvijek odlicnog alena kojeg ionako nikad nisam volio..
i za to da dam 50KM??!
Pogotovu to sa Tifom i Bendom...