meatoverhere wrote:Zar su to dvije stranke?
SDA i SBiH formiraju koaliciju!!
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
- jeza u ledja
Ja se sjecam jos tamo negdje 95-e i 'raskola' Silajdzica i A. Izetbegovica i kao formiranja nove 'umjerene' stranke i onda ma ni godinu dana poslije iste dvije stranke, koje bi po nekoj logici zbog raskola trebalo da su suprostavljene jedna drugoj prave koaliciju 'za cjelovitu BiH'. Isto kao kad bi sad SDU i SDP ili HDZ X i HDZ Y pravili koaliciju, i to zvanicnu na izbornim listama, ne postizbornu zbog toga sto su primorani.
To je definitivno jedna stranka.
To je definitivno jedna stranka.
-
haris ubleha
Safet Halilovic (Stranka ZAgraBiH): Mi smo do sada bili u vlasti neka vrsta korektora, a sada želimo odlučivati s punim ingerencijama. SBiH ni u kakvoj koaliciji ne želi dominaciju, ali joj ne pada na pamet da trpi diktat drugih stranaka kao koalicionih partnera.
Ne sirite dezinformacije...
- Vodenjak
Ova njihova teza u prevodu znaci da su ljudi glasali za Hareta ne zato sto je tip dobar vec zato sto Lagumdzija ne valja!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jes, jes, samo da Zlaja ode bi svi glasali za SDP a citava bi drzva krenula u bolje sutra sa nasim vodjom Haretom iz ZAgraBiH.joker wrote:Znas i ti pokoju pametnu izbaciti...Jimmy_The_Saint wrote:Ma Hare Rama Hare Kriška Margarina po glavi stanovnika Mašala i Šućur Slaviša.
Šta sad, treba da se SDP odrekne Lagumdžije, a Bošnjaci glasaju za pravog socijaldemokratu Nijaza Durakovića koji je naoružanje TO predao JNA da bi ga KOS podijelio SDS-u?
Ovo je super stanje, samo ako nastavi ovo strovaljivanje.... Na idućim izborima magarcima će se naliti voda u uši, a SDP možda u međuvremenu shvati da ne moraš biti nacionalist da bi se pozabavio i nacionalnim interesima.![]()
A da se SDP odrekne Zlatka to bi vec nesto bilo. Ali sada ti je situacija u kojoj je SDP kao bolesnik koji ima rak ali ne zeli ili ne smije ici na operaciju da ga odstrani.
To dovoljno govori o snazi njihovog slavnog izabranika.
Drugi zakljucak koji se namece je taj da kad Harica ne uradi ono sto svako pametan zna da nije ni mislio uraditi, glavnu krivicu za to ce snositi Lagumdzija...
Koji mentalni sklopovi hebo te...
- taxi_driver
ma da nema zlaje trebali bi ga izmisliti.
-
joker
Kako ste samo ograniceni jebo te. Pa ovdje citavo vrijeme placete sto ste ga popusili na izborima, bacate drvlje i kamenje na Silajdzica i SBiH (SDA vise nikom i ne smeta, cudmo je l' de-mozda zbog Tihica koji vam je postao drag- rekao vam vozd da je dobar, sta li?) prejudicirate i govorite kako nam nece nista dobro donijeti (kao Zlatko nam je donio), a ne kopcate osnovni problem zbog kojeg pusite redovno na izborima-Zlatko Lagumdzija. Jos ste se usudili bezobrazno kritikovati one koji njega kritikuju, kao to je ekskluzivno pravo samo SDP-ovaca. Ma vi ste samo smjesa ispranih mozgova.Vodenjak wrote:Ova njihova teza u prevodu znaci da su ljudi glasali za Hareta ne zato sto je tip dobar vec zato sto Lagumdzija ne valja!Drvosjeca iz Dejcica wrote: Jes, jes, samo da Zlaja ode bi svi glasali za SDP a citava bi drzva krenula u bolje sutra sa nasim vodjom Haretom iz ZAgraBiH.
Drugi zakljucak koji se namece je taj da kad Harica ne uradi ono sto svako pametan zna da nije ni mislio uraditi, glavnu krivicu za to ce snositi Lagumdzija...
Koji mentalni sklopovi hebo te...![]()
Da pojasnim onima koji to ionako nece moci shvatiti. Ljudi su za Silajdzica glasali iz potrebe koju su osjetili, a to je da Bosnjaci opet imaju jakog politicara da stiti i predtavlja njihove interese, jer su se uvjerili da Lagumdzija i Tihic (prvi ne zeli, drugi ne zna) to ne mogu. O jacini Silajdzica kao politicara govori i sama cinjenica kako ste ga jednoglasno napali i vi (SDP) i SDA i opet popusili. On sam dobio glasova kao oba vasa kandidata, pa jos i vise.
SDP bi mogao dobiti vrlo malo glasova onih koji su te glasove poklonili SBiH, ali bi, mulci moji, mogao bez Lagumdzije animirati puno vise ljudi da izadju na izbore i pokupi njihove glasove. Zaboravljate da je SDP 2000-te dobio 235 hiljada glasova i da vecina tih glasaca vise ne glasa za SDP zbog Lagumdzije, a zapravo veliki dio njih uopste vise i ne izlazi na izbore. E tu vam je kriv vas vozd, jer da se povukao i da se tim ljudima ponovo ponude neka stara imena i neka potpuno nova, oni bi vjerovatno ponovo nasli smisla u podrsci SDP-u.
Ali kada vidim vas mulce ovdje, pomislim da bi u slucaju da ode Lagumdzija SDP mozda izgubio vase glasove
-
_BosanaC
Sta ono rece, neko place zbog izbornog gubitka?
Bolje biti dobra opozicija nego vjecito losa pozicija, ali ni ti @joker ni inteligentna, pametna i nadasve napredna masa nece to valjda nikada skontati.
A koji je tvoj IQ kada uopste polemises sa ogranicenim mulcima ispranih mozgova?
Pricas li i sa zivotinjama? I ako cujes glasove otkrij nam kakve? 
Bolje biti dobra opozicija nego vjecito losa pozicija, ali ni ti @joker ni inteligentna, pametna i nadasve napredna masa nece to valjda nikada skontati.
A koji je tvoj IQ kada uopste polemises sa ogranicenim mulcima ispranih mozgova?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ogranicenje ti se ocituje u tome sto samo slijepci ne vide da je SDP sto se parlamentarnih fotelja tice mnogo bolji na ovim izborima nego 2002 godine, a SDP ide u opoziciju sad.joker wrote:
Kako ste samo ograniceni jebo te.
E sad, posto je SDA popusila na ovim izborima, zasto niko ne trazi Tihicevu glavu?
Zato sto ste preofirno optereceni likom Lagumdzije.
I kao sto mnogi rekose na forumu, Kad vidim ko ga sve pljuje, nesto mi postaje drag!
- Vodenjak
Hoces li biti dobar da mi kazes koji je to bosnjacki politicar bio jak prije jakog Hareta?joker wrote:
Kako ste samo ograniceni jebo te. Pa ovdje citavo vrijeme placete sto ste ga popusili na izborima, bacate drvlje i kamenje na Silajdzica i SBiH (SDA vise nikom i ne smeta, cudmo je l' de-mozda zbog Tihica koji vam je postao drag- rekao vam vozd da je dobar, sta li?) prejudicirate i govorite kako nam nece nista dobro donijeti (kao Zlatko nam je donio), a ne kopcate osnovni problem zbog kojeg pusite redovno na izborima-Zlatko Lagumdzija. Jos ste se usudili bezobrazno kritikovati one koji njega kritikuju, kao to je ekskluzivno pravo samo SDP-ovaca. Ma vi ste samo smjesa ispranih mozgova.
Da pojasnim onima koji to ionako nece moci shvatiti. Ljudi su za Silajdzica glasali iz potrebe koju su osjetili, a to je da Bosnjaci opet imaju jakog politicara da stiti i predtavlja njihove interese, jer su se uvjerili da Lagumdzija i Tihic (prvi ne zeli, drugi ne zna) to ne mogu. O jacini Silajdzica kao politicara govori i sama cinjenica kako ste ga jednoglasno napali i vi (SDP) i SDA i opet popusili. On sam dobio glasova kao oba vasa kandidata, pa jos i vise.
SDP bi mogao dobiti vrlo malo glasova onih koji su te glasove poklonili SBiH, ali bi, mulci moji, mogao bez Lagumdzije animirati puno vise ljudi da izadju na izbore i pokupi njihove glasove. Zaboravljate da je SDP 2000-te dobio 235 hiljada glasova i da vecina tih glasaca vise ne glasa za SDP zbog Lagumdzije, a zapravo veliki dio njih uopste vise i ne izlazi na izbore. E tu vam je kriv vas vozd, jer da se povukao i da se tim ljudima ponovo ponude neka stara imena i neka potpuno nova, oni bi vjerovatno ponovo nasli smisla u podrsci SDP-u.
Ali kada vidim vas mulce ovdje, pomislim da bi u slucaju da ode Lagumdzija SDP mozda izgubio vase glasoveDobro rece onaj anemicni Halilovic pretvarate se u sektu, jebo te.
-
dashing
slazem se u mnogo cemu. tacno je da bi sda koaliranje sa sdp-om nekako i mogla opravdati da je ne vodi vozd i da nisu prokockali onu jedinstvenu sansu koju su imali u periodu 2000-2002. medjutim, vrhuska sda dobro zna da bi to baza zestoko kaznila na opcinskim izborima - i to nece proci. znaci lagumdzija ja gurn'o ove dvije u zagrljaj.joker wrote:Kako ste samo ograniceni jebo te. Pa ovdje citavo vrijeme placete sto ste ga popusili na izborima, bacate drvlje i kamenje na Silajdzica i SBiH (SDA vise nikom i ne smeta, cudmo je l' de-mozda zbog Tihica koji vam je postao drag- rekao vam vozd da je dobar, sta li?) prejudicirate i govorite kako nam nece nista dobro donijeti (kao Zlatko nam je donio), a ne kopcate osnovni problem zbog kojeg pusite redovno na izborima-Zlatko Lagumdzija. Jos ste se usudili bezobrazno kritikovati one koji njega kritikuju, kao to je ekskluzivno pravo samo SDP-ovaca. Ma vi ste samo smjesa ispranih mozgova.Vodenjak wrote:Ova njihova teza u prevodu znaci da su ljudi glasali za Hareta ne zato sto je tip dobar vec zato sto Lagumdzija ne valja!Drvosjeca iz Dejcica wrote: Jes, jes, samo da Zlaja ode bi svi glasali za SDP a citava bi drzva krenula u bolje sutra sa nasim vodjom Haretom iz ZAgraBiH.
Koji mentalni sklopovi hebo te...![]()
Ali kada vidim vas mulce ovdje, pomislim da bi u slucaju da ode Lagumdzija SDP mozda izgubio vase glasoveDobro rece onaj anemicni Halilovic pretvarate se u sektu, jebo te.
mislim da je ipak ovo realnije. sda i sbih osvojili su procentualno, medju bosnjackim glasackim tijelom, onoliko glasova koliko i bjelocarapaski traktorista iz laktasa - sto znaci da trebaju da preuzmu odgovornost za sve dobro i lose sto se moze desiti u sljedece 4 godine.
Last edited by dashing on 13/10/2006 11:25, edited 2 times in total.
-
joker
Pa kada kritikujem Tihica nema nikakvih mulaca koji ga brane, pa nemam s kim polemisati. A izgleda da ni Tihic, na zalost, nece sletiti, vec ostaje na celu, samo sto nece moci uraditi ono sto je Zlatko uradio SDP-u. Za te parlamentarne fotelje bas i nisam siguran, sacekaj rezultate...mIRCerka wrote:ogranicenje ti se ocituje u tome sto samo slijepci ne vide da je SDP sto se parlamentarnih fotelja tice mnogo bolji na ovim izborima nego 2002 godine, a SDP ide u opoziciju sad.joker wrote:
E sad, posto je SDA popusila na ovim izborima, zasto niko ne trazi Tihicevu glavu?
I kao sto mnogi rekose na forumu, Kad vidim ko ga sve pljuje, nesto mi postaje drag!
P.S. Mulci bi i trebali samo nijemo posmatrati...
Meni je IQ natprosjecan...
- Vodenjak
Isto sto je "baza" kaznila SBiH na ovim izborima zbog alijanse sa Lagumdzijom prije par godina...dashing wrote:
slazem se u mnogo cemu. tacno je da bi sda koaliranje sa sdp-om nekako i mogla opravdati da je ne vodi vozd i da nisu prokockali onu jedinstvenu sansu koju su imali u periodu 2000-2002. medjutim, vrhuska sda dobro zna da bi to baza zestoko kaznila na opcinskim izborima - i to nece proci. znaci lagumdzija ja grlo ove dvije u zagrljaj.
mislim da je ipak ovo realnije. sda i sbih osvojili su procentualno, medju bosnjackim glasackim tijelom, onoliko glasova koliko i bjelocarapaski traktorista iz laktasa - sto znaci da trebaju da preuzmu odgovornost za sve dobro i lose sto se moze desiti u sljedece 4 godine.
Jebo te, ispasce da nasi ljudi razmisljaju kad idu na glasanje!
-
mIRCerka
sa bi te maya mlatnula patkicom i rekla JEL TI VECI OD BROJA CIPELAjoker wrote:
Pa kada kritikujem Tihica nema nikakvih mulaca koji ga brane, pa nemam s kim polemisati. A izgleda da ni Tihic, na zalost, nece sletiti, vec ostaje na celu, samo sto nece moci uraditi ono sto je Zlatko uradio SDP-u. Za te parlamentarne fotelje bas i nisam siguran, sacekaj rezultate...
P.S. Mulci bi i trebali samo nijemo posmatrati...Pazi, ovo mulci je vise "figurativno"
Istina je da bi neki od vas i imali sta za reci kada bi pokusali razmisljati i upotrijebiti svoj mozak. Ovako...
zasto da mi razmisljamo svojim mozgom kad ima vas koji ste pametni za sve nas dzematile?
vozdrica
PS VOLIM TE ZELJ(K)O!!!!
-
dashing
ok mircerka - onda trebamo biti svi zadovoljni. sto ga mi vise kritiziramo - vama je sve drazi --> sdp ostaje vjecno u opoziciji. komunjare i ostali tipovi koji ne znaju ni jesu l' dosli ni posli nemaju sanse da se ikada vise pitaja o sudbini bosnjackoj naroda. svi smo zadovoljni - i mirna bosna. ljepota svima...mIRCerka wrote:ogranicenje ti se ocituje u tome sto samo slijepci ne vide da je SDP sto se parlamentarnih fotelja tice mnogo bolji na ovim izborima nego 2002 godine, a SDP ide u opoziciju sad.joker wrote:
-
mIRCerka
nemoj se ti sekirat za bosnajcki naroddashing wrote:ok mircerka - onda trebamo biti svi zadovoljni. sto ga mi vise kritiziramo - vama je sve drazi --> sdp ostaje vjecno u opoziciji. komunjare i ostali tipovi koji ne znaju ni jesu l' dosli ni posli nemaju sanse da se ikada vise pitaja o sudbini bosnjackoj naroda. svi smo zadovoljni - i mirna bosna. ljepota svima...mIRCerka wrote:ogranicenje ti se ocituje u tome sto samo slijepci ne vide da je SDP sto se parlamentarnih fotelja tice mnogo bolji na ovim izborima nego 2002 godine, a SDP ide u opoziciju sad.joker wrote:
sredice to Hare Magare, on se voli brinuti...
- Vodenjak
Tebi stvarno tako dobro?dashing wrote:ok mircerka - onda trebamo biti svi zadovoljni. sto ga mi vise kritiziramo - vama je sve drazi --> sdp ostaje vjecno u opoziciji. komunjare i ostali tipovi koji ne znaju ni jesu l' dosli ni posli nemaju sanse da se ikada vise pitaja o sudbini bosnjackoj naroda. svi smo zadovoljni - i mirna bosna. ljepota svima...mIRCerka wrote:ogranicenje ti se ocituje u tome sto samo slijepci ne vide da je SDP sto se parlamentarnih fotelja tice mnogo bolji na ovim izborima nego 2002 godine, a SDP ide u opoziciju sad.joker wrote:
-
_BosanaC
Blago tebi i tvojoj mamijoker wrote:Pa kada kritikujem Tihica nema nikakvih mulaca koji ga brane, pa nemam s kim polemisati. A izgleda da ni Tihic, na zalost, nece sletiti, vec ostaje na celu, samo sto nece moci uraditi ono sto je Zlatko uradio SDP-u. Za te parlamentarne fotelje bas i nisam siguran, sacekaj rezultate...
P.S. Mulci bi i trebali samo nijemo posmatrati...Pazi, ovo mulci je vise "figurativno"
Istina je da bi neki od vas i imali sta za reci kada bi pokusali razmisljati i upotrijebiti svoj mozak. Ovako...
-
dashing
ja se ne sekiram, a koliko se sjecam ti si se busala u prsa da si nesto "cetvrto"... sto bi se onda ti brinula za bosnjacki narod.mIRCerka wrote:nemoj se ti sekirat za bosnajcki naroddashing wrote:ok mircerka - onda trebamo biti svi zadovoljni. sto ga mi vise kritiziramo - vama je sve drazi --> sdp ostaje vjecno u opoziciji. komunjare i ostali tipovi koji ne znaju ni jesu l' dosli ni posli nemaju sanse da se ikada vise pitaja o sudbini bosnjackoj naroda. svi smo zadovoljni - i mirna bosna. ljepota svima...mIRCerka wrote: ogranicenje ti se ocituje u tome sto samo slijepci ne vide da je SDP sto se parlamentarnih fotelja tice mnogo bolji na ovim izborima nego 2002 godine, a SDP ide u opoziciju sad.
I kao sto mnogi rekose na forumu, Kad vidim ko ga sve pljuje, nesto mi postaje drag!a ni bosnu...
- Drvosjeca iz Dejcica
Tako ti Harisa hajde prebroj koliko si puta ponovio popusili. Mislim, mozes li ti normalnim rijecnikom bez omalovazavanja ostalih razmjeniti misljenje? Ah, izvini, ja sam zaboravio da si ti pristalica Harisa tako da to mnogo objasnjava.joker wrote:
Kako ste samo ograniceni jebo te. Pa ovdje citavo vrijeme placete sto ste ga popusili na izborima, bacate drvlje i kamenje na Silajdzica i SBiH (SDA vise nikom i ne smeta, cudmo je l' de-mozda zbog Tihica koji vam je postao drag- rekao vam vozd da je dobar, sta li?) prejudicirate i govorite kako nam nece nista dobro donijeti (kao Zlatko nam je donio), a ne kopcate osnovni problem zbog kojeg pusite redovno na izborima-Zlatko Lagumdzija. Jos ste se usudili bezobrazno kritikovati one koji njega kritikuju, kao to je ekskluzivno pravo samo SDP-ovaca. Ma vi ste samo smjesa ispranih mozgova.
Stranka SDA, za razliku od stranke ZAgraBiH, je u kriticnom momentu pokazala svu zrelost i ozbiljnost. Druga je stvar sto je ZAgraBiH hinjski iskoristila priliku da bi samo mogli dobiti izbore. Sjeti se kada se Tihic htio povuci sa pregovora zbog Donald Haisa i njegovog nacina vodjenja pregovora, samo je ZAgraBiH ostala i dalje na pregovorima. Da su se tada SDA i SDP definitivno povukle, vjerujem da bi ZAgraBiH ostala do kraja i besramno branila ustavne promjene kao sto je doskora bila protiv njih. SBiH je obicna skupina kriminalnih likova i demagoga. Fizickim manama ljudi se ne treba rugati, ali kada vidim Halilovica dodje mi da mu doniram pravljenje proteze da jednom lici na covjeka a ne na krezubu spodobu. Uljudan fizicki izgled je takodjer jedan od odraza cjelokupne licnosti, ako ne vodi racuna o sebi kako ce sutra o drzavi.
Hoce li i uplakani Jata znati stitit interese Bosnjaka?Silajdzica glasali iz potrebe koju su osjetili, a to je da Bosnjaci opet imaju jakog politicara da stiti i predtavlja njihove interese
-
mIRCerka
pa maco, meni su bosnjaci vrlo bliski i fizicki blizu...dashing wrote:ja se ne sekiram, a koliko se sjecam ti si se busala u prsa da si nesto "cetvrto"... sto bi se onda ti brinula za bosnjacki narod.mIRCerka wrote:nemoj se ti sekirat za bosnajcki naroddashing wrote: ok mircerka - onda trebamo biti svi zadovoljni. sto ga mi vise kritiziramo - vama je sve drazi --> sdp ostaje vjecno u opoziciji. komunjare i ostali tipovi koji ne znaju ni jesu l' dosli ni posli nemaju sanse da se ikada vise pitaja o sudbini bosnjackoj naroda. svi smo zadovoljni - i mirna bosna. ljepota svima...a ni bosnu...
Sayonara
PS Ja se ne sekiram, izbjegavam stres pod svaku cijenu
-
mIRCerka
opet si izostavila bosanske Slovence!A wrote:Vjerovatno neces vjerovati, ali ima ljudi koji smatraju i Bosnjake, i bosanske Srbe i bosanske Hrvate i bosanske Madjare i bosanske Jevreje - svojim sunarodnicima, koji su im svi jednako vazni.dashing wrote:ja se ne sekiram, a koliko se sjecam ti si se busala u prsa da si nesto "cetvrto"... sto bi se onda ti brinula za bosnjacki narod.
ma no sikiriki
btw Dash, da pratis sta pisem, skontala bi da se u mojoj porodici ljudi dijele na LJUDE i NELJUDE...a ne bosnjake, hrvate, srbe i ostale
- Vodenjak
mIRCerka wrote:opet si izostavila bosanske Slovence!A wrote:Vjerovatno neces vjerovati, ali ima ljudi koji smatraju i Bosnjake, i bosanske Srbe i bosanske Hrvate i bosanske Madjare i bosanske Jevreje - svojim sunarodnicima, koji su im svi jednako vazni.dashing wrote:ja se ne sekiram, a koliko se sjecam ti si se busala u prsa da si nesto "cetvrto"... sto bi se onda ti brinula za bosnjacki narod.
ma no sikirikiAko sam jedno, valjda moram mrziti one druge..to je ta neka logika kojom dashing razmislja...
btw Dash, da pratis sta pisem, skontala bi da se u mojoj porodici ljudi dijele na LJUDE i NELJUDE...a ne bosnjake, hrvate, srbe i ostale
Cccccc...
Nikad se opametiti...
-
mIRCerka
odo se sad istuc po guzi!Vodenjak wrote:mIRCerka wrote:opet si izostavila bosanske Slovence!A wrote: Vjerovatno neces vjerovati, ali ima ljudi koji smatraju i Bosnjake, i bosanske Srbe i bosanske Hrvate i bosanske Madjare i bosanske Jevreje - svojim sunarodnicima, koji su im svi jednako vazni.
ma no sikirikiAko sam jedno, valjda moram mrziti one druge..to je ta neka logika kojom dashing razmislja...
Cccccc...
Nikad se opametiti...![]()
![]()