sretno vambc_chupo wrote:jednostavno mrzim busha i njegove odluke a amerika je ta koja ih ispunjava jer ak malo promislis da nije americka vojska htjela da napadne to se nebi desilo jbg jer vojska je stvarno velika i da su se svi usprotivili nista se ne bi desilo medjutim oni vole busha i njegove odluke pa ih prate i ubijaju ja ni malo ne mislim da je amerika sama sebe napala to je tako glupa teorija da nema gluplje to su ljudi izmislili damo da bi sjebali busha....medjutim nije tako osama je onaj koji je sjebo busha i moje vidjenje nasih odluka je da e svi muslimani formiraju u jednu vele silu i razvalimo amere do daske......
U Iraku 655 000 mrtvih do ovog trenutka
-
mala-i
- Bosanac sa dna kace
Ameriko čemerikoooo
-
pijem_i_derem
Islam je druga po velicini religija odma iza krstanstva.Izmedju te dvije religije i ne postoji velika razlika u broju pripadnika, sto posto sam siguran da sve sto se desava danas u svijetu ima pozadinu unistavanja islama i islamskog svijeta.Pokusali su nas ovdje u Bosni pobiti, sta mislite UN-u i Amerima je trebalo tri godine da dodju i da nas rastave od srba???na ovako maloj zemlji, a Irak koji je 15 puta veci osvojise za 15-tak dana...i znam da su cekali da nas srbi i hrvati pobiju jer ne mogu oni direktno jer oni njegu "demokratiju" i "slobodu religija"...vjerujte mi nikad vatikan nece dati da muslimani u evropi budu jedan narod kao sto mi to hocemo...i sad kad smo se mi odbranili od bosanskih srba i hrvata (koji su imali potpore jos 10 miliona ljudi iz susjedne dvije zemlje), ameri i ostala govna su pod pritiskom "svojih" muslimana (kojih u americi ima oko 10-15 miliona) ali i svojih naftnih partnera (saud. arabija, iran...) odlucile posto srbi i hrvati su pickice onda ce nam zemlju podijelit napola i tako niti ce muslimani imati svoju zemlju, a srbi i hrvati ce im moci srati do mile volje, mada muslimana ima i ko hrvata i srba pa jos duplo.Ovo sto na ovogodisnjim izborima rekose da srba u RS-u ima oko milion..hahaha...procitajte popis stanovnistva prije rata i oduzmite broj poginulih u ratu pa cete skontati...i tako malo po malo ode afganistan, pa irak, sljedeci je iran...brojke zaista krsnacima nisu bitne...ovo je samo nastavak krizarskog rata iz srednjeg vijeka samo sad pod modernijim nazivom "borba protiv terorizma".
-
bc_chupo
mala-i wrote:sretno vambc_chupo wrote:jednostavno mrzim busha i njegove odluke a amerika je ta koja ih ispunjava jer ak malo promislis da nije americka vojska htjela da napadne to se nebi desilo jbg jer vojska je stvarno velika i da su se svi usprotivili nista se ne bi desilo medjutim oni vole busha i njegove odluke pa ih prate i ubijaju ja ni malo ne mislim da je amerika sama sebe napala to je tako glupa teorija da nema gluplje to su ljudi izmislili damo da bi sjebali busha....medjutim nije tako osama je onaj koji je sjebo busha i moje vidjenje nasih odluka je da e svi muslimani formiraju u jednu vele silu i razvalimo amere do daske......
joj pickice
-
bc_chupo
danas wrote:smiri se bolan...bc_chupo wrote:jednostavno mrzim busha i njegove odluke a amerika je ta koja ih ispunjava jer ak malo promislis da nije americka vojska htjela da napadne to se nebi desilo jbg jer vojska je stvarno velika i da su se svi usprotivili nista se ne bi desilo medjutim oni vole busha i njegove odluke pa ih prate i ubijaju ja ni malo ne mislim da je amerika sama sebe napala to je tako glupa teorija da nema gluplje to su ljudi izmislili damo da bi sjebali busha....medjutim nije tako osama je onaj koji je sjebo busha i moje vidjenje nasih odluka je da e svi muslimani formiraju u jednu vele silu i razvalimo amere do daske......
situacija nije crno-bijela, mada bi najlakse bilo da je tako. bush je ukrao izbore; zemlja je podijeljena na one koji ga podrzavaju i one koji bi ga najradije okacili za muda; a i u vojsci se sve vise javljaju glasovi koji se protive ovome sto se desava. slazem se, cijela administracija je kriminalna i zlocinacka, i treba ici na sud -- ili nacionalni ili medjunarodni (poput haga). i prva sam za to da USA place ratnu odstetu iraku... a tvoje rijesenje sa nuklearkama ne vidim da ce olaksati ista onim nesretnicima u iraku...
ni ja ne vidim da to tvoje rjesenje da ameri plate ratnu ostetu ima smisla......svo bogasto ovog svjeta ne moze ozivit 650 000 mrtvih
- danas
ne moze. mrtve nista ne moze vratiti. posto je to tako, onda ti nisi ni da srbija placa odstetu BH -- jer zaboga, mrtvi se ne mogu vratiti novcem i odstetom? ali se eto mogu vratiti tvojim nuklearkama?bc_chupo wrote:danas wrote:smiri se bolan...bc_chupo wrote:jednostavno mrzim busha i njegove odluke a amerika je ta koja ih ispunjava jer ak malo promislis da nije americka vojska htjela da napadne to se nebi desilo jbg jer vojska je stvarno velika i da su se svi usprotivili nista se ne bi desilo medjutim oni vole busha i njegove odluke pa ih prate i ubijaju ja ni malo ne mislim da je amerika sama sebe napala to je tako glupa teorija da nema gluplje to su ljudi izmislili damo da bi sjebali busha....medjutim nije tako osama je onaj koji je sjebo busha i moje vidjenje nasih odluka je da e svi muslimani formiraju u jednu vele silu i razvalimo amere do daske......
situacija nije crno-bijela, mada bi najlakse bilo da je tako. bush je ukrao izbore; zemlja je podijeljena na one koji ga podrzavaju i one koji bi ga najradije okacili za muda; a i u vojsci se sve vise javljaju glasovi koji se protive ovome sto se desava. slazem se, cijela administracija je kriminalna i zlocinacka, i treba ici na sud -- ili nacionalni ili medjunarodni (poput haga). i prva sam za to da USA place ratnu odstetu iraku... a tvoje rijesenje sa nuklearkama ne vidim da ce olaksati ista onim nesretnicima u iraku...
ni ja ne vidim da to tvoje rjesenje da ameri plate ratnu ostetu ima smisla......svo bogasto ovog svjeta ne moze ozivit 650 000 mrtvih
-
mala-i
javi kad budete poceli ratovanje da se ovog puta na vrijeme ispalim...recimo na novi zeland za koji se toplo nadam da nece biti ukljucen u razvaljivanje do daskebc_chupo wrote:mala-i wrote:sretno vambc_chupo wrote:jednostavno mrzim busha i njegove odluke a amerika je ta koja ih ispunjava jer ak malo promislis da nije americka vojska htjela da napadne to se nebi desilo jbg jer vojska je stvarno velika i da su se svi usprotivili nista se ne bi desilo medjutim oni vole busha i njegove odluke pa ih prate i ubijaju ja ni malo ne mislim da je amerika sama sebe napala to je tako glupa teorija da nema gluplje to su ljudi izmislili damo da bi sjebali busha....medjutim nije tako osama je onaj koji je sjebo busha i moje vidjenje nasih odluka je da e svi muslimani formiraju u jednu vele silu i razvalimo amere do daske......
joj pickice
-
array
Pa nemoze zato jer jos nisu mrtvi. Samo nenacitani moron zaslijepljen mrznjom i Al Qaida vjeruju da ih ima toliko. Svi relevantni faktori su za taj broj rekli ne samo da nije ni blizu istini nego je i totalno nemoguc. Da je 650000 ljudi ubijeno to znaci da svako dan u prosjeku bi moralo poginuti skoro 700 ljudi. Toliki broj nebi mogao sakriti ni Sjevernokorejski predsjednik a kamoli Bush. Najblizi istini je vjerovatno IraqBodyCount.com koji kaze da je poginulo izmedju 44000 - 49000.bc_chupo wrote:
-
Shoshana
Samo nenacitani moron zaslijepljen mrznjom moze zanemariti cinjenicu da Iraq body count kaze da je u Iraku poginulo 44000-49000 civila - zena, djece i staraca. I IBC broji samo poginule cija je pogibija medijski objavljena.array wrote:Pa nemoze zato jer jos nisu mrtvi. Samo nenacitani moron zaslijepljen mrznjom i Al Qaida vjeruju da ih ima toliko. Svi relevantni faktori su za taj broj rekli ne samo da nije ni blizu istini nego je i totalno nemoguc. Da je 650000 ljudi ubijeno to znaci da svako dan u prosjeku bi moralo poginuti skoro 700 ljudi. Toliki broj nebi mogao sakriti ni Sjevernokorejski predsjednik a kamoli Bush. Najblizi istini je vjerovatno IraqBodyCount.com koji kaze da je poginulo izmedju 44000 - 49000.bc_chupo wrote:
Kako te vise nije sramota braniti americke zlocine u Iraku?!
- danas
da je i jedan jedini neduzan covjek poginuo -- previse je... samo sto je tebi svejedno...array wrote:Pa nemoze zato jer jos nisu mrtvi. Samo nenacitani moron zaslijepljen mrznjom i Al Qaida vjeruju da ih ima toliko. Svi relevantni faktori su za taj broj rekli ne samo da nije ni blizu istini nego je i totalno nemoguc. Da je 650000 ljudi ubijeno to znaci da svako dan u prosjeku bi moralo poginuti skoro 700 ljudi. Toliki broj nebi mogao sakriti ni Sjevernokorejski predsjednik a kamoli Bush. Najblizi istini je vjerovatno IraqBodyCount.com koji kaze da je poginulo izmedju 44000 - 49000.bc_chupo wrote:
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
Upoznala sam jedan bracni par iz Iraka s dvoje male djece. Muz vec 6 mjeseci ne smije reci zeni da joj je cijela familija pobijena. Laze je svaki put kad ona pokusava telefonirati svojima, pao je u depresiju, ali nema hrabrosti da joj kaze istinu. Ne znam, nisam ih vidjela nekoliko mjeseci, mozda joj je i rekao. Uzas.crna_pantera wrote:![]()
![]()
![]()
Moj suprug ima radnog kolegu koji je iz Iraka. Bio je skoro u domovini i kaze da je stanje puno gore u odnosu na prosli put kad je bio. Uopste se vise ne zna ko koga i zasto ubija.![]()
Nadajmo se da necemo gledati reprizu u Iranu
I ja se nadam da ce se Iran izvuci.
-
shin
Upoznala sam jedan bracni par iz Iraka s dvoje male djece. Muz vec 6 mjeseci ne smije reci zeni da joj je cijela familija pobijena. Laze je svaki put kad ona pokusava telefonirati svojima, pao je u depresiju, ali nema hrabrosti da joj kaze istinu. Ne znam, nisam ih vidjela nekoliko mjeseci, mozda joj je i rekao. Uzas.
I ja se nadam da ce se Iran izvuci.[/quote]

To su perzijanci, nema tu zajebancije.
Cmon mother fuckers

I ja se nadam da ce se Iran izvuci.[/quote]

To su perzijanci, nema tu zajebancije.
Cmon mother fuckers

- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
I kada bi 655 000 Amerikanaca poginulo, tesko da bi oni razumjeli, da svi oni koji su zbog njih pod zemljom, nisu nista manje ljudi nego sto su to oni. Neki su mnogo veci ljudi od njih, ali sta se moze. Moc u pogresnim rukama je veliko zlo i tesko se s tim boriti trenutno.
Pa prosjecan Amerikanac ne zna ni sve USA drzave, a sve dalje od toga je za njih kao da mi opisujemo dnevne navike Aboridzina npr.
Pa prosjecan Amerikanac ne zna ni sve USA drzave, a sve dalje od toga je za njih kao da mi opisujemo dnevne navike Aboridzina npr.
- Bosanac sa dna kace
Da, nevjerovatno je to na koji nacin jedan prosjecan americki student/ica poimaju svijet van Amerike!Latinica wrote:I kada bi 655 000 Amerikanaca poginulo, tesko da bi oni razumjeli, da svi oni koji su zbog njih pod zemljom, nisu nista manje ljudi nego sto su to oni. Neki su mnogo veci ljudi od njih, ali sta se moze. Moc u pogresnim rukama je veliko zlo i tesko se s tim boriti trenutno.
Nije bitno dal je 650 000 ili 49 000, to su opet LJUDI!
-
array
Jah, samo što "načitani" moron namjerno zaboravlja reći ko ubija te civile. Ako malo bolje pretražiš IBC web site, vidjećeš da je oko 95% civila ubijeno od strane terorista ili u međusobnim obračunima suni i šija Iračana.Shoshana wrote:
Samo nenacitani moron zaslijepljen mrznjom moze zanemariti cinjenicu da Iraq body count kaze da je u Iraku poginulo 44000-49000 civila - zena, djece i staraca. I IBC broji samo poginule cija je pogibija medijski objavljena.
Ne branim Bušovu agresiju na Iraq ali mrzim kad se manipuliše žrtvama kao što to neki rade. Buš ne postavja bombe u džamije, po pijacama, školama itd. Ne vidim ovdje da iko krivi teroriste koji namjerno ubijaju Iračke civile što mi kaže da ih vi u stvari podržavate.
-
bc_chupo
ej moj denga......... pa moram sad psovat makar nek me skinu sa forumaShoshana wrote:array wrote:Pa nemoze zato jer jos nisu mrtvi. Samo nenacitani moron zaslijepljen mrznjom i Al Qaida vjeruju da ih ima toliko. Svi relevantni faktori su za taj broj rekli ne samo da nije ni blizu istini nego je i totalno nemoguc. Da je 650000 ljudi ubijeno to znaci da svako dan u prosjeku bi moralo poginuti skoro 700 ljudi. Toliki broj nebi mogao sakriti ni Sjevernokorejski predsjednik a kamoli Bush. Najblizi istini je vjerovatno IraqBodyCount.com koji kaze da je poginulo izmedju 44000 - 49000.bc_chupo wrote:
PA KONJU JEDAN AKO JE RECENO 1 000 000 A POGINULO SAMO 10 000 TO JE OPET RATNI ZLOCIN NIJE TO VOJNI GUBITAK NEGO SU TO CILVILI.......MAJMUNE JEDAN KAKO IMAS HRABROSTI SKIDAS KRIVNJU SA BUSHA..... MRZIM LJUDE SA PRIMITIVNIM RAZMISLJANJEM ! ! !
- Bosanac sa dna kace
Ma da isto kao sto su ljudi u cetnickim logorima igrali golfa, razred Fatime Gunic ubio plin, Srebrenicani pocinli kolektivno smaoubistvo....array wrote:Jah, samo što "načitani" moron namjerno zaboravlja reći ko ubija te civile. Ako malo bolje pretražiš IBC web site, vidjećeš da je oko 95% civila ubijeno od strane terorista ili u međusobnim obračunima suni i šija Iračana.Shoshana wrote:
Samo nenacitani moron zaslijepljen mrznjom moze zanemariti cinjenicu da Iraq body count kaze da je u Iraku poginulo 44000-49000 civila - zena, djece i staraca. I IBC broji samo poginule cija je pogibija medijski objavljena.
Ne branim Bušovu agresiju na Iraq ali mrzim kad se manipuliše žrtvama kao što to neki rade. Buš ne postavja bombe u džamije, po pijacama, školama itd. Ne vidim ovdje da iko krivi teroriste koji namjerno ubijaju Iračke civile što mi kaže da ih vi u stvari podržavate.
ko ti prezentira sve te informacije?
-
mr__bosnjak
Sta ce se desiti sa Irakom? Ozbiljno, hoce li to ikada postat normalna drzava?
I onda jos neki Amerikanci kazu da je dole gradjanski rat, slusam ima nekoliko sedmica Jay Leno(kojem inace puknem od smijeha svaki put) i kaze "pa meni je to gradjanski rat, komsije pucaju jedni na druge, mislim...". Zvuci poznato? 
-
array
Žao mi je ako mrziš sam sebe.bc_chupo wrote:Shoshana wrote:ej moj denga......... pa moram sad psovat makar nek me skinu sa forumaarray wrote: Pa nemoze zato jer jos nisu mrtvi. Samo nenacitani moron zaslijepljen mrznjom i Al Qaida vjeruju da ih ima toliko. Svi relevantni faktori su za taj broj rekli ne samo da nije ni blizu istini nego je i totalno nemoguc. Da je 650000 ljudi ubijeno to znaci da svako dan u prosjeku bi moralo poginuti skoro 700 ljudi. Toliki broj nebi mogao sakriti ni Sjevernokorejski predsjednik a kamoli Bush. Najblizi istini je vjerovatno IraqBodyCount.com koji kaze da je poginulo izmedju 44000 - 49000.
PA KONJU JEDAN AKO JE RECENO 1 000 000 A POGINULO SAMO 10 000 TO JE OPET RATNI ZLOCIN NIJE TO VOJNI GUBITAK NEGO SU TO CILVILI.......MAJMUNE JEDAN KAKO IMAS HRABROSTI SKIDAS KRIVNJU SA BUSHA..... MRZIM LJUDE SA PRIMITIVNIM RAZMISLJANJEM ! ! !![]()
![]()
U Iraku civili danas ginu više nego ikad zato što teroristi postavljaju bombe po džamijama i drugim mjestima gdje se ljudi masovno okupljaju. Cilj je ubiti što više civila kako bi se sav bijes prebacio na koga drugog nego na Amerikance. Pošto takvi kao ti nevide dalje od svog prsta, šta se onda tu onda ima pričati.
-
Shoshana
MOja opaska o civilima je imala samo jednu svrhu, a to je da pokaze da broj koji ti navodis kao ispravan (iako je taj broj ogranicen samo na medijski raportirane zrtve) prikazuje iskljucivo broj poginulih civila. Dok broj u naslovu teme spominje broj poginulih. Nije bas isto.array wrote:Jah, samo što "načitani" moron namjerno zaboravlja reći ko ubija te civile. Ako malo bolje pretražiš IBC web site, vidjećeš da je oko 95% civila ubijeno od strane terorista ili u međusobnim obračunima suni i šija Iračana.Shoshana wrote:
A sto se tice ostalog, ne znam da li je do nacitanosti, pismenosti ili jednostavno lazes kada tvrdis da je 95% zrtava ubijeno od strane terorista. Evo ti link pa citaj (ukoliko nije do pismenosti) http://www.iraqbodycount.net/press/pr12.php
"US-led forces killed 37% of civilian victims."
Evo ti jos jedan link da (u skladu sa mogucnostima) shvatis da su amerikanci krivi za sve ljudske zrtve nastale kao posljedica bezvlasca prouzrokovanog americkom intervencijom.
http://www.iraqbodycount.org/background.php