Danska: Na pomolu novi skandal sa crtežima Muhameda a.s.

Rasprave o vjerskim temama.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

ztluhcs wrote:
Velika budala prije... Sa psima se ne priča... :lol: :lol: :lol:
Osim Sv. Franje :D:D ali to je iz drugog uputstva za provodjenje zivota :D:D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

horns&drums wrote:
ztluhcs wrote:
Velika budala prije... Sa psima se ne priča... :lol: :lol: :lol:
e da te pitam nesto, ako krenu objavljivat te karikature, sta ces ti uraditi ovdje? da li ces ici paliti zastave ispred danske ambasade, pucati na osoblje iste, ili ces uraditi nesto drugo?
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

mIRCerka wrote:
horns&drums wrote:
ztluhcs wrote:
Velika budala prije... Sa psima se ne prièa... :lol: :lol: :lol:
e da te pitam nesto, ako krenu objavljivat te karikature, sta ces ti uraditi ovdje? da li ces ici paliti zastave ispred danske ambasade, pucati na osoblje iste, ili ces uraditi nesto drugo?
Kopirati i dijeliti raji... I hinjski se smijati... Èuj ¹ta æe... :D

Petokolona¹ :lol: :lol: :lol:
horns&drums

Post by horns&drums »

1. otvoriti pivu

2. upaliti radio

3. otvoriti pivu

4. (kao i 1 i 2 :D:D:D )
Baghira

Post by Baghira »

Bosanac, onda je jos veci idiot, nego sto pretpostavih. :-?

Ali nije tema muslimani i siroca stenad u Sarajevu :D , vec ponovno karikature. :(

Nadam se da ce ovog puta muslimani sirom svijeta biti pametniji i sabraniji. Na onakav nacin, paljenjem zastava i ambasada, se izjednacavas sa idiotima kojima nista nije sveto, i koji, sto je najgore, ne postuju svetinje drugih. Manipulacija, po ko zna koji put. Boze, kako uvijek pali.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

horns&drums wrote:1. otvoriti pivu

2. upaliti radio

3. otvoriti pivu

4. (kao i 1 i 2 :D:D:D )
hm, ja cu onim sirokim selotejpom osigurati svoje proyore i gledat Tv, a pivo pijem iskljucivo radi problema sa pijeskom u bubreGi.
horns&drums

Post by horns&drums »

Kako panta rece, nadam se da ce muslimani biti pametniji ovaj put

Mirco, mene ce u jednom kaficu prikljuciti infuzijom na bure :D:D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

crna_pantera wrote:Bosanac, onda je jos veci idiot, nego sto pretpostavih. :-?

Ali nije tema muslimani i siroca stenad u Sarajevu :D , vec ponovno karikature. :(

Nadam se da ce ovog puta muslimani sirom svijeta biti pametniji i sabraniji. Na onakav nacin, paljenjem zastava i ambasada, se izjednacavas sa idiotima kojima nista nije sveto, i koji, sto je najgore, ne postuju svetinje drugih. Manipulacija, po ko zna koji put. Boze, kako uvijek pali.
O tome upravo i pricam...

Ne moze neko zahtjevati samo i iskljucivo da se svi prilagodjavaju njegovim normama i pravima a sam ne raditi nista da postuje i prilagodi se tudjem.

Da sam, recimo, rodjen u Teheranu, to bi mi bilo sve jasno 1/1. Medjutim, uzasno me nerviraju idioti ciji primjeri hrane Dodu i ine koji ce sutra doci i cijelu jednu populaciju suditi po pojedincima :x

Interesantno je da se tu noc sa navedenim psom igrao pas lika koji radi u Hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu, a covjek je tu sjedio i gledao. I dodje nindza i nabije mu psa nogom, a vec sutra se na SA-X otvori tema kako VL i ine slicne novine pljuju po Sarajevu i svemu sto je muslimansko :?

Primitivizam na sve strane... Kao i onaj njaki Isusov kamp gdje se spremaju mozda modernije samoubice i ini slicni primjeri.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

horns&drums wrote:Kako panta rece, nadam se da ce muslimani biti pametniji ovaj put

Mirco, mene ce u jednom kaficu prikljuciti infuzijom na bure :D:D
Transfuzija??? Sta, imas previse krvi u pivu?

sramota, pricamo o pivu... a tema omladinska desnica u danSkoj..
horns&drums

Post by horns&drums »

Naravno Mirci. Osim Tuborga koji im je hajd' koliko toliko dobar ostale pive nisu vrijedne spomena :D:D:D
ztluhcs

Post by ztluhcs »

mIRCerka wrote: sramota, pricamo o pivu... a tema omladinska desnica u danSkoj..
reèe piWCi...
horns&drums

Post by horns&drums »

Zao mi je, ali ne odricem se ni Image ni Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ja bih pitao starije forumaše... 40+ godina

jel prije bilo ovakvih uvreda... ne mislim na jugu

nego odnos zapad vs islam "demokracija" vs zemlje sa muslimanskom većinom
horns&drums

Post by horns&drums »

Joj Komislave sto ces ban popusiti... :D:D:D:D
Baghira

Post by Baghira »

_BosanaC wrote:
crna_pantera wrote:Bosanac, onda je jos veci idiot, nego sto pretpostavih. :-?

O tome upravo i pricam...

Ne moze neko zahtjevati samo i iskljucivo da se svi prilagodjavaju njegovim normama i pravima a sam ne raditi nista da postuje i prilagodi se tudjem.

Da sam, recimo, rodjen u Teheranu, to bi mi bilo sve jasno 1/1. Medjutim, uzasno me nerviraju idioti ciji primjeri hrane Dodu i ine koji ce sutra doci i cijelu jednu populaciju suditi po pojedincima :x

Interesantno je da se tu noc sa navedenim psom igrao pas lika koji radi u Hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu, a covjek je tu sjedio i gledao. I dodje nindza i nabije mu psa nogom, a vec sutra se na SA-X otvori tema kako VL i ine slicne novine pljuju po Sarajevu i svemu sto je muslimansko :?

Primitivizam na sve strane... Kao i onaj njaki Isusov kamp gdje se spremaju mozda modernije samoubice i ini slicni primjeri.
E pa problem je upravo taj sto se uvijek i svagdje vide i cuju, (ili mozda samo zele cuti i vidjeti?) oni najglasniji, koji , gle cuda, nisu bas najuzorniji dio drustva. Ko sad ima koje koristi od toga ostaje upitno i mozda nikad otkriveno, ali sam sigurna da se nista ne desava slucajno. :-? Znam, citam previse trilere :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Till the roof comes off, till the lights go out
Till my legs give out, can’t shut my mouth.
Till the smoke clears out and my high burns out
I’ma rip this shit till my bones collapse.

:D :D :D :D :D
ztluhcs

Post by ztluhcs »

A wrote:
komi wrote:ja bih pitao starije foruma¹e... 40+ godina

nego odnos zapad vs islam "demokracija" vs zemlje sa muslimanskom veæinom
Ja se ne sjecam da je bilo.

Muslimani su bili "nevidljiviji", naime zivjeli su u svojim zemljama i tih godina je tek pocinjala emigracija prema zapadu. S druge strane, sadasnja zarista su bila u drugoj politickoj situaciji - Afganistan se borio protiv SSSR-a, Irak i Iran su ratovali medjusobno, u Libanu je bio gradjanski rat, Cecenija je bila jedna od republika SSSR-a, Magreb je bio stabilan, Egipat se vrlo zestoko obracunavao sa svojom lokalnom religijskom desnicom. Rezultat - svi sukobi unutar islamskog svijeta su bili vrlo lokalnog karaktera. Jedino je Palestina bila poznati intrareligijski sukob, kao i palestinski terorizam jedini vanevropski. U Evropi se tada zivjelo u strahu od Bader-Meinhof, Eta, Crvene brigade, IRA. Znaci, niti je islamski svijet bio interesantan zapadu (niti ga se bojao), niti je neko znao sta se objavljuje u zapadnim novinama, a i da je znao - imao je lokalnih vecih problema.

(legal disclaimer: ova "analiza" je rezultat dvominutnog razmisljanja, sigurno ima mnogo propusta i pojednostavljivanja, tema zasluzuje vise koncentracije i rada)
Amerika imala dovoljno resursa i velikog fiktivnog neprijatelja... Zadnjih godina joj malo zafalilo resursa i fiktivnih neprijatelja pa je bilo pod hitno potrebno napraviti nove (izvore i neprijatelje)...

:zzzz: :zzzz: :zzzz:

Da, ranije je bilo drugaèije...
horns&drums

Post by horns&drums »

Zar je amerika objavila karikature? :?

Covjek svaki dan nesto nauci, fakat...
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

komi wrote:ja bih pitao starije forumaše... 40+ godina

Je shinko, bilo je, kako da nije. Sicam se provokacije na drzavnoj televiziji (kad je babo digo kredit i kupilo televizor u boji) su prikazali Arafata sa zelenkasto-bijelim kockicama na marami. Tradicionalnu crno-bijelu kombinaciju su izopacili.. Mozes li mislit koji je to gnjev izazvalo al jebiga nije se moglo tad protestirat.
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Pa, nisam tako mator, ali u jeku prošle frke malo sam posurfao tematiku. Dosta gadnije stvari od one Danske objavljivane su prije 7-8 godina u Francuskoj, čini mi se u Charlie Hebdo, i osim francuskih muslimana (arapa, berbera, tuarega, kurca-palca) niko se nije mnogo bunio. Prije toga, najstarije karikature što sam vidio, nekad sedamdesetih.... A puno, puno prije, naravno, Dante Alighieri i njegov famozni Pakao.... Tu je Muhammed a.s. ocrnjen k'o malo gdje drugo. Bilo je, dakle, akcije. Al' ovako histerične globalne reakcije nikad, i to je ono što je razlog za zabrinutost. Očito globalizacija + terorizam + rat protiv terora + sukob civilizacija vodi malo dublje u kurac od ranijih zajebancija.
vatana

Post by vatana »

Danska je daleko vise rasisticka zemlja od Holandije, a pogotovo Njemacke. To ne mozes poredit.

U Danskoj nemaju skoro pa nikakvih unutrasnjih problema i kad su im izbori oni nemaju o cemu da diskutuju, nego svu svoju izbornu kampanju posvete strancima koji cine nekih 3-4% od ukupnog stanovnistva Danske.

U takvim izbornim kampanjama oni svojim biracima predstavljaju strance kao jedini i najveci problem u njihovom drustvu. Stranci su ti koji nece da rade, sjede na socijali, kriminalni su, vecinom su muslimani vjernici i opasni su po njihovo drustvo. (sto vecinom nije istina)

E kad to prosjecni Danac slusa svaki dan na TV-u, on vjeruje u to i glasa za takve stranke, jer ga putem medija svaki dan truju time.

Socijaldemokratska vlada koja je zadnjih 20 god. bila na vlasti je ostvarila rekordan visak u budzetu, imaju rast ekonomije od oko 6-7%, sto je samom vrhu EU-a. Ali ipak nisu uspjeli dobit zadnje izbore, jer su desnicari toliko okrenuli kampanju u pravcu stranaca i navodnih problema sa njima (kako mogu 3% stanovnistva ugrozit ostalih 97%?) i dobili su glatko izbore. Poostrili su enormno zakone za strance, ali to u stvari i nije bio njihov cilj. Glavni cilj im je da postepeno uniste socijalnu drzavu i sve povlastice koje su siromasniji ljudi u DK imali. Ustvari oni teze ka americkom liberalnom kapitalizmu, a izbore dobivaju obmanom glasaca predstavljajuci strance, muslimane kao najveci problem drzave.

Ovi sada novi crtezi su naruceni 100% jer se u zemlji vodi velika debata i protesti roditelja jer im postepeno gase obdanista i zatvaraju ih. Ovo je imalo za cilj da skrena paznju s toga, da bi u miru mogli sprovest taj zakon.
horns&drums

Post by horns&drums »

Pa u ratu objavise nadrealisti skec "Pod zastavom Muhameda" pa im se ne zavrti vise od 7 dana.

A scena je da Zenit (ja mislim, ne sjecam se vise) radi kao automehanicar ispod zastave 128 i govori pomocniku "Muhamede dodaj mi kljuc osmicu-okasti"
ztluhcs

Post by ztluhcs »

A wrote:
ztluhcs wrote:Amerika imala dovoljno resursa i velikog fiktivnog neprijatelja... Zadnjih godina joj malo zafalilo resursa i fiktivnih neprijatelja pa je bilo pod hitno potrebno napraviti nove (izvore i neprijatelje)...

:zzzz: :zzzz: :zzzz:
Amerika se oporavljala od Vijetnama, u isto vrijeme razvaljivala tadasnjeg neprijatelja - demokratske i socijalisticke vlade Juzne Amerike. Pogledaj samo pozitivne trendove u tom kraju sad, kad je "najveca demokratija svijeta" okrenuta drugdje.
Oporavljala? Pa meni se vi¹e èini da su (stalni) "Vijetnami" samo posljedice njihove dugoroène strategije ekonomsko politièke dominacije...

Mora¹ biti bilo hajvan bilo imati ¾estok razlog za ponavljanje istih (u oèima svijeta) "gluposti" svakih par godina... Meni se èini da oni nisu budale veæ samo psihopate sa dovoljno sredstava...

Te navedene dr¾ave su "naèete", samo ¹to je privremeno izletio "neprijatelj" vi¹eg prioriteta i na zanimljivijoj lokaciji...
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

A wrote:

Ja se ne sjecam da je bilo.

Muslimani su bili "nevidljiviji", naime zivjeli su u svojim zemljama i tih godina je tek pocinjala emigracija prema zapadu. S druge strane, sadasnja zarista su bila u drugoj politickoj situaciji - Afganistan se borio protiv SSSR-a, Irak i Iran su ratovali medjusobno, u Libanu je bio gradjanski rat, Cecenija je bila jedna od republika SSSR-a, Magreb je bio stabilan (Alzir poslije neovisnosti, Maroko pod diktaturom kralja Hasana, Libija prosperitetna prije Gadafija, poslije izolovana, Tunis miran), Egipat se vrlo zestoko obracunavao sa svojom lokalnom religijskom desnicom. Rezultat - svi sukobi unutar islamskog svijeta su bili vrlo lokalnog karaktera. Jedino je Palestina bila poznati intrareligijski sukob, kao i palestinski terorizam jedini vanevropski. U Evropi se tada zivjelo u strahu od Bader-Meinhof, Eta, Crvene brigade, IRA. Znaci, niti je islamski svijet bio interesantan zapadu (niti ga se bojao), niti je neko znao sta se objavljuje u zapadnim novinama, a i da je znao - imao je lokalnih vecih problema.

(legal disclaimer: ova "analiza" je rezultat dvominutnog razmisljanja, sigurno ima mnogo propusta i pojednostavljivanja, tema zasluzuje vise koncentracije i rada)
Potroši i treću minutu, i reci:

KO SE BORIO PROTIV SSSR-a u AFGANISTANU?

A) Partizani
B) Nijemci
C) domaći izdajnici
D) MUDŽAHEDINI

Nije li Libija bila prosperitetnija sa Gadafijem nego prije njega, sve do afere Lockerbie i druge polovine osamdesetih? (Izolacija i sankcije nastupaju potkraj osamdesetih, a Pukovnik Muamer na vlasti je od ranih sedamdesetih... Dvadesetak godina fali.)

Osim palestinskog terorizma, vanevropski su još i:

A) Sendero luminoso
B) ASALA (Jermeni, roknuli su i turskog ambasadora u BG)
C) Hizbullah (Hezbollah itd. Veze nema s Palestijancima)
D) LTA (Tamilski tigrovi. Veze ni s Evropom ni s islamom)
E) All of the above and a few more.

Ostatak posta je korektan: svi se o svom jadu bjehu zabavili, da.
horns&drums

Post by horns&drums »

Pa usudio se Reis zalbom i skec je skinut. No onda jos nisu postojale demokratskije metode :D:D:D Nije covjek znao, jbga :D
Post Reply