SDP i izbori

Liberalism

Post by Liberalism »

car-x wrote:interesantna pojava na ovom forumu je taj "fanatizam" kojim se brani lagumdzija.

ne mogu da vjerujem da se 14% SDP-a istice kao uspjeh naspram 47% (22+ 25 SBiH + SDA), a lagumdzija kao lucidni politicar koji je potuko sve svoje kontrahente..

za sebe mislim kako razmisljam "gradjanski" i kao takav sam potencijalni glasac SDP-a.. ali ovakav SDP jednostavno nema sansi.. ni kod mene, a ni u drzavi kakva je BiH..

ne razumijem odakle taj neprestani kredit koji ljudi imaju za lagumdziju.. dokle vise.. koliko posto treba da izgubi na bilo kojim izborima, pa da mu neko kaze, jarane, dosta je.. izgubio je 2002.. izgubio je 2004.. izgubio 2006.. dokle vise..
bas bi volio cuti ko je to bolji politicar po tebi od Lagumdzije?

vama izgleda ni Boziji poslanik ne bi valjo, tobe jarabum
car-x

Post by car-x »

mostarac wrote: itekako jeste, bar nas 50 hiljada koji smo clanovi te stranke. Mi smo jedini vlasnici SDP-a.
Ne vidim ko bi drugi bio i ko bi drugi polagao pravo na to.
Ako mi kazemo da je nama dobar Zlaja, onda je dobar, jer on je nas predsjednik i samo nama polaze racune za rezultate izbora, a prema drugima nema obavezu ni bilo sta drugo. Njegova jedina obaveza sto se tice rezultata izbora je poloziti racune nama clanovima i nikom vise, a o tome jesmo li mi zadovoljni ili nismo izbornim rezultatima i sta je to sto mi mislimo da bi Zlatko trebao da uradi je stvar o kojoj ce se raspravljati unutar SDP-a, a ne na sa-x. Sigurno je da nama niko nece smjenjivati predsjednika dok mi sami ne odlucimo da ga smjenimo. za sada se jos nismo odlucili na taj korak, ili mozda jesmo? Uglavnom nije to stvar ljudi izvan SDP-a, nego nasa vlastita i nase kuce.
jako uskogrudno.. mislim da je ovo glavna mustra ponasanja unutar SDP-a.. i mislim da je tih 50 hiljada premalo da bi se u BiH dobili izbori.. ali ako je vama dobar, dzaba vam.. ;)
mostarac

Post by mostarac »

car-x wrote:
mostarac wrote: itekako jeste, bar nas 50 hiljada koji smo clanovi te stranke. Mi smo jedini vlasnici SDP-a.
Ako mi kazemo da je nama dobar Zlaja, onda je dobar, jer on je nas predsjednik i samo nama polaze racune za rezultate izbora, a prema drugima nema obavezu ni bilo sta drugo. Njegova jedina obaveza sto se tice rezultata izbora je poloziti racune nama clanovima i nikom vise, a o tome jesmo li mi zadovoljni ili nismo izbornim rezultatima i sta je to sto mi mislimo da bi Zlatko trebao da uradi je stvar o kojoj ce se raspravljati unutar SDP-a, a ne na sa-x. Sigurno je da nama niko nece smjenjivati predsjednika dok mi sami ne odlucimo da ga smjenimo. za sada se jos nismo odlucili na taj korak, ili mozda jesmo? Uglavnom nije to stvar ljudi izvan SDP-a, nego nasa vlastita i nase kuce.
jako uskogrudno.. mislim da je ovo glavna mustra ponasanja unutar SDP-a.. i mislim da je tih 50 hiljada premalo da bi se u BiH dobili izbori.. ali ako je vama dobar, dzaba vam.. ;)
a ko bi drugi trebao biti vlasnik SDP-a i odlucivati o predsjedniku te partije?
car-x

Post by car-x »

Liberalism wrote:bas bi volio cuti ko je to bolji politicar po tebi od Lagumdzije?
pa s obzirom na izborne rezultate, izgleda da su i tihic i silajdzic bolji, jer su sa svojim strankama osvojili skoro pa duplo vise glasova..
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

mostarac wrote:
manijak1 wrote:Nije Vam SDP privatna prćija da je neznanjem ubijate :oops: i tjerate sposobne ljude iz stranke .
i u svim normalnim zemljama i strankama neko za to podnese ostavku
ma daj ....Zlatko će to svaliti na druge :oops: đe bi on bio krivac :oops:
itekako jeste, bar nas 50 hiljada koji smo clanovi te stranke. Mi smo jedini vlasnici SDP-a.
SDP ocito na izbore i izlazi samo zbog clanstva. Samo sto se isto po izbornim rezultatima, izgleda, nesto bas i ne povecava iz godine u godinu.

Dobar izbor, i mrak izgovor :thumbup:
Vingo

Post by Vingo »

A najbolji je bez sumnje - Mile :D
car-x

Post by car-x »

mostarac wrote: a ko bi drugi trebao biti vlasnik SDP-a i odlucivati o predsjedniku te partije?
majstore, ideja socijaldemokratije je nastala davno prije bosanskog SDP-a.. a o predjsedniku jedne partije najbolje govore njegovi rezultati na izborima, ako mene pitas.. a odlucuje on sam i upravni odbor stranke (ili kongres, zavisi vec dokle je voda dosla)..
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Vingo wrote:A najbolji je bez sumnje - Mile :D
Ima li æumura konoooo :) :lol:
car-x

Post by car-x »

sudeci po izbornim rezultatima, mile je dostigo procenat o kojem lagumdija smao moze sanjati..
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

mostarac wrote:
car-x wrote:
nosara wrote:Koji su to sposobni ljudi napustili SDP? Koliko dobise glasova?
Ubleha, naravno.
Sve dok se glasaci ne opredjeljuju za nekog vec protiv nekog, SDP ce gubit izbore (ako je ovo poraz).
Narod u BiH je sludjen i vec godinama glasa na svoju stetu. Niko ni na ovom forumu ne diskutuje o ponudjenim programima, jedina tema je Zlatkova "arogancija" i to koliki ima stan i kakve plocice u hali.
Poslije cete kukat kako nemate posla, sve poskupljuje i niko vas ne sljivi.
Sve u svemu, kako se ponasate kad treba mucnut glavom, jos vam je i dobro.
vidi, ako je tom zlatku toliko stalo do SDP-a kako svi tvrdite, i s druge strane, ako toliko naroda tvrdi da bi mozda i pristupilo ideji SDP-a, samo da nije zlatka, na njegovom mjestu bi reko, hajde da vidimo i taj film.. elem, upravo je to ono sto meni smeta.. ta njegova "zaludjenost" vodjstvom..
ideji se pristupa iz ideje a ne zbog ljudi, dakle ko stvarno hoce u SDP doci ce a ova ubleha "ja bi sve samo da nije zlatka" bi se ubrzo pretvorila u ublehu "ja bi sve samo da nije zeljka" ili "ja bi sve samo da nije Damira" itd.
Onaj ko ima stvarne namjere, ne smeta mu zlatko
Ti upravo ovim "opra" SBiH. i za njih onda ne glasas "zbog ljudi" vec "zbog ideje" (ukidanje RS, ovo ono). Svasta.
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Nekad sam rekao .....nije Tito Staljin ali su staljinisti ostali uz Tita :oops: :D
mostarac

Post by mostarac »

car-x wrote:
mostarac wrote: a ko bi drugi trebao biti vlasnik SDP-a i odlucivati o predsjedniku te partije?
majstore, ideja socijaldemokratije je nastala davno prije bosanskog SDP-a.. a o predjsedniku jedne partije najbolje govore njegovi rezultati na izborima, ako mene pitas.. a odlucuje on sam i upravni odbor stranke (ili kongres, zavisi vec dokle je voda dosla)..
pa tebi niko ne brani da osnujes novu socijaldemokratsku stranku ako mislis da mi nismo pravi pa se izbori za ideju ako mislis da je mi kvarimo. Evo ovi iz SDU su se predstavili narodu kao pravi socijaldemokrati a narod ih je vidimo prepoznao brojem glasova manjim nego prosjecna posjeta Velezova utakmice.
car-x

Post by car-x »

SherlockHolmes wrote:Ti upravo ovim "opra" SBiH. i za njih onda ne glasas "zbog ljudi" vec "zbog ideje" (ukidanje RS, ovo ono). Svasta.
:-) :-)
mostarac

Post by mostarac »

SherlockHolmes wrote:
mostarac wrote:
car-x wrote: vidi, ako je tom zlatku toliko stalo do SDP-a kako svi tvrdite, i s druge strane, ako toliko naroda tvrdi da bi mozda i pristupilo ideji SDP-a, samo da nije zlatka, na njegovom mjestu bi reko, hajde da vidimo i taj film.. elem, upravo je to ono sto meni smeta.. ta njegova "zaludjenost" vodjstvom..
ideji se pristupa iz ideje a ne zbog ljudi, dakle ko stvarno hoce u SDP doci ce a ova ubleha "ja bi sve samo da nije zlatka" bi se ubrzo pretvorila u ublehu "ja bi sve samo da nije zeljka" ili "ja bi sve samo da nije Damira" itd.
Ti upravo ovim "opra" SBiH. i za njih onda ne glasas "zbog ljudi" vec "zbog ideje" (ukidanje RS, ovo ono). Svasta.
pa SBiH nema ideju, osim ako pod idejom mislis "ko sta jami jamio je" :D
Vingo

Post by Vingo »

car-x wrote:
sudeci po izbornim rezultatima, mile je dostigo procenat o kojem lagumdija smao moze sanjati..

I ne samo Lagumdzija..... :D
Bravo Mile!
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

mostarac wrote:
SherlockHolmes wrote:
mostarac wrote: ideji se pristupa iz ideje a ne zbog ljudi, dakle ko stvarno hoce u SDP doci ce a ova ubleha "ja bi sve samo da nije zlatka" bi se ubrzo pretvorila u ublehu "ja bi sve samo da nije zeljka" ili "ja bi sve samo da nije Damira" itd.
Haj probaj ponovo :D
manijak1

Post by manijak1 »

Uglavnom nije to stvar ljudi izvan SDP-a, nego nasa vlastita i nase kuce.
Eh ..... :D :D nalazim da se povlačite u ilegalu ...... :D :D demokratije :D :D
car-x

Post by car-x »

mostarac wrote:pa tebi niko ne brani da osnujes novu socijaldemokratsku stranku ako mislis da mi nismo pravi pa se izbori za ideju ako mislis da je mi kvarimo. Evo ovi iz SDU su se predstavili narodu kao pravi socijaldemokrati a narod ih je vidimo prepoznao brojem glasova manjim nego prosjecna posjeta Velezova utakmice.
za razliku od "tvog" stranackog sefa, meni nije cilj da vladam niti da se predstavljam narodu kao pravi ili krivi socijaldemokrata, nego da imam alternativu desnicarima i onim malo desnijim, i da dam svoj glas nekom ko je u stanju skinuti nacionaliste sa vlasti..

elem, vidim da sam kod danasnjeg SDP-a na krivoj adresi, jer ste ocigledno svi zaljubljeni u svog sefa koji nije u stanju prepustiti svoje mjesto nekom ko nema tako negativan imidz u narodu za cije se glasove bori..
mostarac

Post by mostarac »

SherlockHolmes wrote:
mostarac wrote:
SherlockHolmes wrote: Ti upravo ovim "opra" SBiH. i za njih onda ne glasas "zbog ljudi" vec "zbog ideje" (ukidanje RS, ovo ono). Svasta.
Haj probaj ponovo :D
zasto da ukidaju nesto sto su sami legalizovali. To je isto kao da ja kazem da je ideja SDP-a da bosanci osvoje Mars. ja ideje i govana.
Jedina stvarna ideja SBiH-a je "100% ZA BiH bez love u dzepovima gradjana"
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Koliko se sjecam i Zlaja je bio u Dejtonu, kao predstavnik opozicije. Komso neki dan rece da se radovao kad je Dejton potpisan.

A ono sto nas jos drzi u g*vnim@, i drace jos dugo -- izborni zakon -- podrzali su i Lepi Haris i Pametni Zlatko.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

mostarac wrote: zasto da ukidaju nesto sto su sami legalizovali. To je isto kao da ja kazem da je ideja SDP-a da bosanci osvoje Mars. ja ideje i govana.
Jedina stvarna ideja SBiH-a je "100% ZA BiH bez love u dzepovima gradjana"
Programira¹ li ti ¹ta crvenim fontom ili po vas dan brabonja¹ online... :lol: :lol: :lol:

Kad Se pije kafa po¹to Drugaèije ne Prati¹ poruke...
mostarac

Post by mostarac »

car-x wrote:
mostarac wrote:pa tebi niko ne brani da osnujes novu socijaldemokratsku stranku ako mislis da mi nismo pravi pa se izbori za ideju ako mislis da je mi kvarimo. Evo ovi iz SDU su se predstavili narodu kao pravi socijaldemokrati a narod ih je vidimo prepoznao brojem glasova manjim nego prosjecna posjeta Velezova utakmice.
za razliku od "tvog" stranackog sefa, meni nije cilj da vladam niti da se predstavljam narodu kao pravi ili krivi socijaldemokrata, nego da imam alternativu desnicarima i onim malo desnijim, i da dam svoj glas nekom ko je u stanju skinuti nacionaliste sa vlasti..

elem, vidim da sam kod danasnjeg SDP-a na krivoj adresi, jer ste ocigledno svi zaljubljeni u svog sefa koji nije u stanju prepustiti svoje mjesto nekom ko nema tako negativan imidz u narodu za cije se glasove bori..
ja ti jos jednom kazem, danas se govori da nije zlatka, sutra bi se spominjalo zeljkovo, damirovo, ljubisino ili necije drugo ime. Nije problem Zlatko, problem je PREDSJEDNIK SDP-a kao funkcija
Liberalism

Post by Liberalism »

car-x wrote:
Liberalism wrote:bas bi volio cuti ko je to bolji politicar po tebi od Lagumdzije?
pa s obzirom na izborne rezultate, izgleda da su i tihic i silajdzic bolji, jer su sa svojim strankama osvojili skoro pa duplo vise glasova..
Svaka cast!

Znaci po tebi bi SDP bio bolji kada bi imao lidera koji bi narod prepadao otcjepljenjem RS i koji bi Bosnjacima govorio kako ce ukinuti RS a Srbima kako od toga nema nista. I po istom principu svi politicari u RS su losiji od Dodika jer nisu bili bolji od Dodika u kreiranju ciljeva koji bi doveli do rata u Bosni.

Ako ti mislis da je SDP stranka koja je losa zato sto ne zagovara RAT onda je problem u tebi i s tobom normalan covjek nema sta diskutovati.

Nije mi ni cudo sto SDP nije dobio vise glasova. Da bog da da u ovoj zemlji ima vise od 100.000 normalnih ljudi kojima je bitniji mir i prosperitet nego rat i mrznja prema drugom.
car-x

Post by car-x »

mostarac wrote:ja ti jos jednom kazem, danas se govori da nije zlatka, sutra bi se spominjalo zeljkovo, damirovo, ljubisino ili necije drugo ime. Nije problem Zlatko, problem je PREDSJEDNIK SDP-a kao funkcija
sto se mene tice, i ljudi s kojima sam imo prilike pricat glede aktuelnih izbora, problem je definitivno zlatko, njegovo ponasanje i arogantni stav.. nista vise..
manijak1

Post by manijak1 »

Komso neki dan rece da se radovao kad je Dejton potpisan.
Još nas je bilo takvih :D :D ali .....vrijeme je pokazalo da se s nekim ne može razgovarati :oops:
Nije problem Zlatko, problem je PREDSJEDNIK SDP-a kao funkcija
..... :? :? :D :D
E pa ......stvarno :D :D ko je ovdje Trocki a ko Staljin ? :D :D
Post Reply