Ne ide ti baš dobro, pa ajde da ja probam.SherlockHolmes wrote:Dakle, da zakljucim onda:
Lol. Da, bit jest u ekonomiji jer, pazi čuda, kad država bankrotira i budžet bankrotira, nema više ničega. A zajebi onda sva prava sviju.1.) Posto je sistem u RSu puno efikasniji, hajmo onda jedan takav i u Federaciji. Ako to ugrozava prava Hrvata, ovo jos vise ugrozava prava Bosnjaka. Ali to nije ni bitno, jer bit je u ekonomiji, ne?![]()
Inače, u Federaciji je više Bošnjaka nego Hrvata, tako da ovo ne može ugroziti prava Bošnjaka.
Nisam to ni rekao. Dapače, potpuno se slažem s tobom. Ti ljudi će imati više para kad budu plaćali manje poreza jer je birokracija smanjena.2.) Sto u nekim selima u RS nema Bosnjaka stalo je najvise onim koji su odatle protjerani. Ne mogu ni ja reci da mi je svejedno da su ljudi postali bez svojih imanja i privrede u jednoj Srebrenici, Visegradu ili Foci.
Ne razumijem. Ovo je korak ka mijenjanju tih ingerencija. Radi se o politici. Ne možeš postići sve što bi htio postići tek tako, odjednom. Prve ustavne promjene ne mogu mijenjati ingerencije Republike Srpske. To se jednostavno ne može dogoditi. Ali, ako državni budžet (od kojeg budžet RS-a redovno posuđuje lovu3.) Ako nema promjena u ingerencijama "jedinica", ovo je zadnji udarac BiH. Nakon toga ili rat ili nestanak zemlje.