Sanse za ukidanje tzv. RS?

Sta mislite dali ce se tzv. RS ukinuti za vrijeme mandata aktuelnog predsjednistva?

Da
7
9%
Ne
69
91%

Total votes: 76

Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

cevapXXL wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Moj Vapaće, žvaći ti tu svoju mesinu. Ukinut će, al' u QURČINI.

Nije da ne bi volio. I ja sam s Drine, i imam kokardu na rodnom listu. Al' ne, nisam glas'o za Hareta zato što sam budala pa mislim de će je ukinut. Nego zato što me boli kurac za ustavne reforme, NEĆU da "moj" narod i mene predstavlja RAHITIČNA SELJAČINA IZ ŠAMCA SA GLAVOM GOLLUMA IZ GOSPODARA PRSTENOVA. Nek' onu svoju ALIENSKU unučad nina, je be me se.
Izvini al dajes mi osjecaj da si komunjara iz uvjerenja :D
Ti meni daješ osjećaj da si neviđeno glup.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Vingo wrote:Ako cemo mjeriti rezultate izbora na drzavnom nivou, na agendu prvo idu onomad propale ustavne promjene.
E sad jel zbog dobrobiti gradjana, ulaska u EU ili sujete....? Nije ni bitno.

:D
Vingo - ubi¹e nam poku¹aj pu¹enja na onoj pu¹less temi... :(
cevapXXL

Post by cevapXXL »

Jimmy_The_Saint wrote:
cevapXXL wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Moj Vapaće, žvaći ti tu svoju mesinu. Ukinut će, al' u QURČINI.

Nije da ne bi volio. I ja sam s Drine, i imam kokardu na rodnom listu. Al' ne, nisam glas'o za Hareta zato što sam budala pa mislim de će je ukinut. Nego zato što me boli kurac za ustavne reforme, NEĆU da "moj" narod i mene predstavlja RAHITIČNA SELJAČINA IZ ŠAMCA SA GLAVOM GOLLUMA IZ GOSPODARA PRSTENOVA. Nek' onu svoju ALIENSKU unučad nina, je be me se.
Izvini al dajes mi osjecaj da si komunjara iz uvjerenja :D
Moze bit al kada vidim tebe onda se tjesim.
Vingo

Post by Vingo »

Pa jesi li ti uopste svjestan koliko smo prilika dobili za navedene radnje?

Ne tuguj! :-D
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Vingo wrote:Pa jesi li ti uopste svjestan koliko smo prilika dobili za navedene radnje?

Ne tuguj! :-D
Haha, prvi put mo¾emo otvoreno prièati - nije zaèatavanje (tehnièki) :lol:
Jimmy_The_Saint

cevapXXL wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
cevapXXL wrote: Izvini al dajes mi osjecaj da si komunjara iz uvjerenja :D
Moze bit al kada vidim tebe onda se tjesim.
Vrijeđam kada me vrijeđaju. Kažem ti opet. S DRINE SAM. Ne volim pionire, Tita, maramu, pičke mater'ne.
Goran_35

#32 Re: Sanse za ukidanje tzv. RS?

Post by Goran_35 »

cevapXXL wrote:
Dezze wrote:
cevapXXL wrote:Kada pogledam clanove nasega predsjednistva poslije nedavnih izbora siguran sam da cemo puno vise uciniti nego ikada dosada jer Komsic i Haris imaju zajednicki interes a to je ocuvanje drzavnosti BiH.
Zanima me sta misle drugi, dali postoji mogucnost da se tzv. RS koja je nastala onako kako je nastala a to svi znamo kako: na krvlju nesrpskoga stanovnista na tom podrucju, moci uspijeti ukinutin mirnim putem i da BiH konacno zaplovi prema boljem sutra za sve narode koji zive u njoj i osjecaju je svojom jednom i jedinom domovinom?
Pitam se ko li je ovdje jedini glasao da ce se RS ukinuti? :lol:

Moj cevapcicu, samo ti sanjaj....Kad ti jos SBiH i SNSD spucaju koaliciju, vidjeces ti onda kako se ukida RS. Mada, evo nesto kontam, to ukidanje RS-a ce se se verbalno desiti opet tamo negdje 4-5 mjeseci pred naredne izbore. Ali, debilima ce i to biti dovoljan razlog da glas daju Jatinom sponzoru.
Sa ovim priznajem da sam BIO navian. I to znas zasto? Zato sto si mi TI otvorio oci. Jebote kada se sjetim jarana iz 1992, mi u rovu sa nekom ruskom tandzarom i po 10 metaka, koji mi kaze " jebalo te sarajevo, ma to su ti egoisti i boli njih kurac za nas sto mi ovdje ginemo!"
I ja konj se jos sa njim svadao da nije tako da je to ipak glavni grad, te deblokada itd....

Da sam ga tada posluso imo bi mozda koju manje sijedu na glavi. Samo je zalosno sto je MOJ DIO BiH prodat a ne VAS. Al jebiga tako je to nekome mora biti zavuceno da bi drugi mogli bolje zivjeti,
Imas pravo care. Zaboli me kurac i za sarajevom i za bosnom odsada. Bio sam tamo kad je trebalo, nisam za to nista dobio niti mi sta treba a ako zatreba bicu opet. A sada sto zivim vani , sto imam super posao hvala dragome Allahu dz.s. mislim da sam morao negdje kod dragoga boga i to zasluziti.
A kako ste vi klinci krenuli sa zaboravljanjem opet ce zatrebat samo je zalosno sto ce ponovo se desavati srebrenica, drina itd.

Hvala kralju na savjetu :D

Pa to sam ja davno rekao.Boli njih za ostalima,daj samo nama ....
I evo vec su se pomirili sa sudbinom,za njih je RS realnost.Gorka tableta :oops: ali ta tableta se lako guta u zamjenu za fotelju i podjelu vlasti. :oops: Hebote,ponasaju se kao da je RS od uvjek tu postojala?

Ja naravno podrzavam svakoga koji se zalaze za ukidanje genocidne tvorevine.Svakako necu podrzati nekoga ko se pomirio sa sudbinom i jos mi sere da je ukidanje nemoguce.

A kako ukinuti genocidnu tvorevinu?

Pa recimo jedan od nacina je da se tuzi drzava BiH zbog postojanja jedne takve tvorevine zasnovane na fasistickoj politici Slobodana Milosevica.Zatim da se tuzi UN zbog genocida u Srebrenici.Da se tuzi drzava BiH zbog ustava u kojem postoje samo tri naroda a gradjana nema nigdje?A to nijedna drzava na svjetu nema takav ustav.Dakle,ne mora to biti oruzanim putem,jedino sto prvo treba uraditi jeste reforma policije-nesto cemu se Mile strasno protivi :D (zna on zasto :oops: )

A vi i vasi politicari koji ste prihvatili RS ne zaboravite da se i vama moze desiti isto.Jer mozda je nase vrijeme proslo,rastjerani smo i pusteni da se utopimo po drugim zemljama.Svakako da vam smetamo i vi bi,kao sto je to cinio i Karadzic,najradije da nas izbrisete gumicom.Mozda vam i uspije?Ali ako vam uspije,ne zaboravite da ce doci i vase vrijeme.Kad tad!Ako ne vama onda vasoj djeci sigurno!
Goran_35

Post by Goran_35 »

I da kazem,dao sam svoj glas na anketi-treci glas...

A ako Haris ne uspije,onda je krajnje vrijeme da se mi politicki organizujemo i osnujemo partiju koja ce zastupati nase interese.A postoje i drugi putevi...
privremeni

Post by privremeni »

Nije Haris obecao ukinuti, on je samo obecao "raditi" na tome.
Da ga nebi neko sutra prozvao kako ne ispunjava obecanja. :zzzz:
Jimmy_The_Saint

#35 Re: Sanse za ukidanje tzv. RS?

Goran_35 wrote: Da sam ga tada posluso imo bi mozda koju manje sijedu na glavi. Samo je zalosno sto je MOJ DIO BiH prodat a ne VAS. Al jebiga tako je to nekome mora biti zavuceno da bi drugi mogli bolje zivjeti,
Imas pravo care. Zaboli me kurac i za sarajevom i za bosnom odsada. Bio sam tamo kad je trebalo, nisam za to nista dobio niti mi sta treba a ako zatreba bicu opet. A sada sto zivim vani , sto imam super posao hvala dragome Allahu dz.s. mislim da sam morao negdje kod dragoga boga i to zasluziti.
A kako ste vi klinci krenuli sa zaboravljanjem opet ce zatrebat samo je zalosno sto ce ponovo se desavati srebrenica, drina itd.

I evo vec su se pomirili sa sudbinom,za njih je RS realnost.Gorka tableta :oops: ali ta tableta se lako guta u zamjenu za fotelju i podjelu vlasti. :oops: Hebote,ponasaju se kao da je RS od uvjek tu postojala?

Ja naravno podrzavam svakoga koji se zalaze za ukidanje genocidne tvorevine.Svakako necu podrzati nekoga ko se pomirio sa sudbinom i jos mi sere da je ukidanje nemoguce.

Pa recimo jedan od nacina je da se tuzi drzava BiH zbog postojanja jedne takve tvorevine zasnovane na fasistickoj politici Slobodana Milosevica.Zatim da se tuzi UN zbog genocida u Srebrenici.Da se tuzi drzava BiH zbog ustava u kojem postoje samo tri naroda a gradjana nema nigdje?A to nijedna drzava na svjetu nema takav ustav.Dakle,ne mora to biti oruzanim putem,jedino sto prvo treba uraditi jeste reforma policije-nesto cemu se Mile strasno protivi :D (zna on zasto :oops: )

A vi i vasi politicari koji ste prihvatili RS ne zaboravite da se i vama moze desiti isto.Jer mozda je nase vrijeme proslo,rastjerani smo i pusteni da se utopimo po drugim zemljama.Svakako da vam smetamo i vi bi,kao sto je to cinio i Karadzic,najradije da nas izbrisete gumicom.Mozda vam i uspije?Ali ako vam uspije,ne zaboravite da ce doci i vase vrijeme.Kad tad!Ako ne vama onda vasoj djeci sigurno![/quote]

Koji bolan "mi" i "naši" političari... Nisam bolan JA prihvatio da mi na kući spaljenoj kokarda visi, nego Alija Izetbegović. A ja i ti druže, ne da smo izbrisani gumicom, nego nismo više ni upisani. Jesi nekad vadio rodni list u Šumskoj? Tri rubrike ostaju prazne: nacionalnost, vjeroispovjest, državljanstvo. Nikad se nisam popsov'o s matičarem oko toga jer moj život je sada negdje drugdje. Al' ne misli da praštam, da ne sanjam, da se ne borim....

Samo, buraz, treba sanjati dooobro otvorenih očiju. A ovdje kud god ti okom, kokarda skokom. Tamo bolan od male djece do velikih socijaldemokrata svi vole radovanovo govno više nego tvoju pitu. Kurcu je sučeš, jarane.
klif

Post by klif »

Bilo kakav oblik federalizacije ili otcjepljenja dijelova teritorije drzave BiH, cemu u konacnici teze zastupnici postojanja RS i FBiH, je poguban za drzavu BiH. RS je anahronizam i tvorevina bez presedana u novijoj evropskoj istoriji. Produkt ostvarivanja velikodrzavnih interesa jedne drzave na stetu druge. Nastala je silom i protivno svim evropskim pravnim i moralnim principima. Medjutim, koliko god paradoksalno da zvuci, RS je nastala sporazumom svih relevantnih faktora odlucivanja u BiH. Njeno ukidanje ili redefinisanje, koliko god da predstavlja imperativ BH i evropskoj politici, je moguce ostvariti samo istim takvim sporazumom.To bi, znaci, bilo sprovodivo samo uz punu saglasnost konstitutivnih naroda BiH. Samo ukoliko bi legalno i legitimno izabrani predstavnici svih BH naroda stavili potpis na takav sporazum, bilo bi moguce sprovesti secesionisticki ili scenario (ponovnog) uspostavljanja BH centralizma.

Licno smatram da tek onog momenta kada se Srbija, kao idejni tvorac ovog projekta i glavni podstrekac njegovog sprovodjenja, demokratizira i bude voljna prihvatiti evropske pravne norme i standarde, ce biti moguce govoriti o pomacima u rjesavanju ovoga pitanja. Koliko dugo ce taj proces trajati, je pitanje za sebe. Evidento je, medjutim, da, uzme li se u obzir cinjenica da ce Rumunija i Bugarska pocetkom 2007. godine, a Hrvatska 2009. godine postati punopravnim clanicama EU, jedinu mrlju na karti Evrope predstavljaju Srbija i BiH. Rjesavanje problema Srbije je za politicku stabilnost BiH kljucni preduslov. BiH kao drzava i svi njeni konstitutivni narodi su, na zalost, dovedeni u poziciji talaca politike BG. Politike koja je, ne dodje li do tektonskih poremecaja u EU, u konacnici nesprovodiva.

Isto tako je evidentno da, zbog rasporeda trenutnih polickih snaga u zemlji, BiH iz sopstvenih snaga nece, na zalost, u sljedecem zakonodavnom periodu biti u stanju rjesiti ovo pitanje. Mislim da su toga svjesni svi politicari u BiH. U ovom momentu, radikalizacija pitanja postojanja RS sluzi politickim strukturama RS i FBiH prije svega kao paravan za ostvarivanje drugih, prije svega (njihovih?, tudjih?) strateskih ekonomskih interesa putem definitivne rasprodaje drzavne i drustvene imovine. Svjesnom manipulacijom i vjestim manevrima situacija se dovodi do eskalacije, pa se stisava, cime se zamagljuje cinjenica da je zemlja fakticki dovodena u stanje neokolonijalne zavisnosti. Od toga najvecu korist imaju odredjene BH politicke struje, a najmanju narod.

Jer glavne poluge rjesavanja unutrasnjeg politickog uredjenja BiH odavno nisu u BL i SA, nego negdje drugo.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Spominjes Bugarsku i Rumuniju?Pa uci ce i Hrvatska i Srbija u EU a BiH ce ostati na nivou Dejtonskog sporazuma-jer je upravo taj sporazum u ovakvoj politickoj situaciji jedini garant opstanka BiH u ovim granicama.
Pred nama je rjesavanje pitanja Kosova a Srbijanski rezim u svome rukavu cuva RS kao glavni adut.To je najveci problem i po meni radikalizacija pitanja RS-a nije samo kako ti kazes zbog politickih interesa nekih grupa u BiH.Vec zaista postoji opasnost da Mile na komandu Beograda raspise referendum
zzzzz

Post by zzzzz »

neupucena wrote:
komi wrote:ja kad vidim dali dalje ne čitam
Zasto druze komi, Dali je izvrstan :D
A i vi lektori, uhvatili se za jednu rijec pa bi sad palamudili do zore.
Mr_M

Post by Mr_M »

Od ukidanja Rs nema nista.
Sve price o ukidanju su samo masta pojedinih ljudi.
dripac

Post by dripac »

Ukinuti RS može samo srpski narod i tu je kraj priće o nekim Silajdžićima koji će to raditi jer "imaju" veze u Evropi i Americi. Mišljenja sam ipak da će do kakvog-takvog nestanka RS doći ali za 15-20 godina, ali mislim da to nije tema o kojoj treba da razmišljate ni vi, ni oni koji vode ovu zemlju. Haris i Stranka za BiH su zaustavili ustavne promjene prije 2 mjeseca radi svojih sebičnih interesa i zauzimanja određenih pozicija u vlasti i gdje smo sad. Za nekih 2-3 mjeseca će te iste ustavne reforme, u istom onom paketu u kojem su već bile pred poslanicima, biti usvojene i šta je Haris uradio sa zaustavljanjem istih. Ništa, za sebe je dobio poziciju člana predsjedništva iz reda Bošnjaka, a mislim da mu je to i bio cilj, a to što smo opet izgubili pola godine, libo njega kar.

Mislim da je sad najveći problem što pojedinci, nakon početne euforije, shvataju da su prevareni i da baš nisu glasali mozgom, te da od ukidanja RS nema ništa.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Kao sto klif rece, kljuc je Srbija, a tamo se stanje nece normalizovati jos dugo. Pored toga, dio odgovora je i na zapadu, posebno u Americi, jer isto tako bez njihovog pritiska ne moze biti nista. Ni tu nema nista skoro, bar dok u Bijelu Kucu ne dodje neko normalniji.

Dakle, ima neke sanse (sjetite se Tudjmana i Herceg-Bosne), ali nista na brzinu i trebace se dobro namuciti. Da su ovi amandmani prosli (ili ako, ovakvi kakvi su, nakndano sada prodju), vratili bi se jos tri koraka nazad jer bi stanje bilo zacementirano, a i Srbi i stranci oprali usta.
vlado986

#42 Ukinut će se RS, kad-tad

Post by vlado986 »

Ja sam mišljenja da će RS ukinuti kad-tad. Nažalost čini mi se da će to biti tek onda kada se svi drugi bitni geo-politički problemi u regiji riješe. A to je dakako status Kosova, ulazako Rumunjske i Bugarske u EU kao i svih drugih zemalja "zapadnog balkana". Tek tada će se svijet pozabaviti sa Republikom Srpskom. Makar bi ja volio da se ostvare najave iz današnjeg broja Večernjeg lista u kojem se kaže da će Amerikanci raditi s Komšićem novi ustav BiH.
Dezze

Post by Dezze »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ukidanja R.S-a, bar onako kako to mnogi glasaci SBiH ocekuju, nece biti. R.S bi se vremenom trebala transformirati u oblast sa odredjenim nadleznostima, ali o ukidanju AD HOC nema govora. Sada pitanje je da li je sa Dodikom na vlasti moguce ostvariti bilo kakav napredak koji je u interesu BiH. Ocekuju nas cetiri teske godine... :roll:
Slazem se.
Dezze

#44 Re: Sanse za ukidanje tzv. RS?

Post by Dezze »

Jimmy_The_Saint wrote:
Goran_35 wrote: Da sam ga tada posluso imo bi mozda koju manje sijedu na glavi. Samo je zalosno sto je MOJ DIO BiH prodat a ne VAS. Al jebiga tako je to nekome mora biti zavuceno da bi drugi mogli bolje zivjeti,

A vi i vasi politicari koji ste prihvatili RS ne zaboravite da se i vama moze desiti isto.Jer mozda je nase vrijeme proslo,rastjerani smo i pusteni da se utopimo po drugim zemljama.Svakako da vam smetamo i vi bi,kao sto je to cinio i Karadzic,najradije da nas izbrisete gumicom.Mozda vam i uspije?Ali ako vam uspije,ne zaboravite da ce doci i vase vrijeme.Kad tad!Ako ne vama onda vasoj djeci sigurno!
Koji bolan "mi" i "naši" političari... Nisam bolan JA prihvatio da mi na kući spaljenoj kokarda visi, nego Alija Izetbegović. A ja i ti druže, ne da smo izbrisani gumicom, nego nismo više ni upisani. Jesi nekad vadio rodni list u Šumskoj? Tri rubrike ostaju prazne: nacionalnost, vjeroispovjest, državljanstvo. Nikad se nisam popsov'o s matičarem oko toga jer moj život je sada negdje drugdje. Al' ne misli da praštam, da ne sanjam, da se ne borim....

Samo, buraz, treba sanjati dooobro otvorenih očiju. A ovdje kud god ti okom, kokarda skokom. Tamo bolan od male djece do velikih socijaldemokrata svi vole radovanovo govno više nego tvoju pitu. Kurcu je sučeš, jarane.[/quote]

Za RS ne prozivajte Mileta i Zlaju (po hiljaditi put kazem-ne volim ga, ali vam je on ipak ovdje dezurni krivac), vec Aliju i Lepog (oni su to ispred bosnjackog naroda potpisali).

A za BiH kakva jeste (nakaradna po uredjenju) tuzite opet one koji su potpisali Dejtonski sporazum, a ne drzavu. Cuj, drzava je kriva sto je takva kakva jeste. Zamisli da tvrdis: Mentalno zaostali su krivi sto su zaostali. E to ti je isto.
Last edited by Dezze on 04/10/2006 18:33, edited 1 time in total.
Jimmy_The_Saint

dripac wrote:Ukinuti RS može samo srpski narod i tu je kraj priće.
Ćasti ti, šta misliš da su ćetnici klali da bi ukidali?

Jebi ga. Znam i ja da je nužan pristanak ili nestanak Srba da bi se RS ukinula. Al' de malo ne seri... Jedno je biti građanski orijentiran, ili čak nacional-ljevičar, a drugo pomiriti se s najkrvavijim fašističkim projektom poslije II Svjetskog rata! I to preko mojih leđa, jel'de?
Dezze

Post by Dezze »

Jimmy_The_Saint wrote:

Jebi ga. Znam i ja da je nužan pristanak ili nestanak Srba da bi se RS ukinula. Al' de malo ne seri... Jedno je biti građanski orijentiran, ili čak nacional-ljevičar, a drugo pomiriti se s najkrvavijim fašističkim projektom poslije II Svjetskog rata! I to preko mojih leđa, jel'de?
Ja mislim da Srbi cekaju samo da Ramazan prodje i namah ce ukinuti RS. To ce mozebit bidne poklon za Bajram :)
cevapXXL

Post by cevapXXL »

Dezze wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:

Ja mislim da Srbi cekaju samo da Ramazan prodje i namah ce ukinuti RS. To ce mozebit bidne poklon za Bajram :)
Hladnokrvno gledajne na postojanje RSa od pojedinih "bosnanaca" ovdje je tacno zastrasujuce.

SHVATITE LJUDI DA JE RS ZA NAS ISTO KADA BI HITLER NAPRAVIO SVOJU DRZAVU U PO IZRAELA!!!

al koa sto goran rece zaboli vas ona stvar sto je 50 % raseljeno vazne su fotelje. A ti sa kokardom na rodnom listu imat ces je vazda dokle budes tako mislio. Ja, Goran, vatra i voda.. i jos par pojedinaca nemozemo nista sami promjeiti al na hiljade cevapaxxl, gorana_35, varta i vode mogli utjecati za bolje sutra u ovoj drzavi. Pasivnost vodi ka zaboravljaju!
Dezze

Post by Dezze »

cevapXXL wrote:
Dezze wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: Ćasti ti, šta misliš da su ćetnici klali da bi ukidali?

Hladnokrvno gledajne na postojanje RSa od pojedinih "bosnanaca" ovdje je tacno zastrasujuce.

SHVATITE LJUDI DA JE RS ZA NAS ISTO KADA BI HITLER NAPRAVIO SVOJU DRZAVU U PO IZRAELA!!!

al koa sto goran rece zaboli vas ona stvar sto je 50 % raseljeno vazne su fotelje. A ti sa kokardom na rodnom listu imat ces je vazda dokle budes tako mislio. Ja, Goran, vatra i voda.. i jos par pojedinaca nemozemo nista sami promjeiti al na hiljade cevapaxxl, gorana_35, varta i vode mogli utjecati za bolje sutra u ovoj drzavi. Pasivnost vodi ka zaboravljaju!
Ne podrzavam genocidnu tvorevinu. I ne znam sto bi meni bile vazne fotelje....dovodis me u neku cudnu vezu sa tim namjestajem....

Ljudi (a mislim prije svega na stanovnike Federacije BiH) jesu pasivni, ali ne zato sto ih je SDS razocarao ili njihove fasisticke ideje, nego sto su ih sopstveni politicari razocarali.

I sta ti sad predlazes? Onako sve skupa?! Da se glasa (sad vec trebalo glasati) za Harisa? Mislis da ce ti on pomoci? Get real!

Samo me zanima kako cete reagovati kad vam Hare obznani koaliciju sa Dodikom. Ali kasno Marko onda na Kosovo stize...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Samo Allah zna!
dripac

Post by dripac »

Jimmy_The_Saint wrote:

Stvarno mi nije jasno šta želite od nas vi koji ste van BiH. Vratite se brate ovdje pa se borite, lako je tuđim k....m gloginje mlatiti. Misliš da je meni lako kada dođem u drugoj polovini mjeseca kod svojih, a oni nemogu iskupiti hljeb da kupe, a Haris mi priča o ukidanju RS. Mislim da je njegova kompletna kampanja bila najmanje patriotski čin, a više čin razbijanja BiH. BiH će opstati kao država i prije ili kasnije će biti na vratima EU, ali tamo neće biti sa ovakvim uređenjem. Do promjena će doći, ali dogovorima a ne dizanjem tenzija. Stranka za BiH nas je samo svojom predizbornom retorikom vratila unazad 5 godina, a da ustavne reforme i ne pominjem.

Dugo vremena pratim forume na kojima su pripadnici hrvatskog naroda većina i vidim da su njihova mišljena o BiH u velikoj mjeri evoluirala u odnosu na posljeratni period i BiH više ne doživljavaju kao nužno zlo. To isto će se desiti i sa pripadnicim srpskog naroda, ali silom neće ići. I na kraju krajeva mislim da svi vi koji ste vani, a protjerani ste sa teritorija koji se sad nalazi u RS, ako Vam je zaista stalo do kućnog praga, vratite se kući i borite za svoja prava.
Post Reply