OVO SMO NEKADA SLUSALI

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

molson

Post by molson »

zikamu, e jesi ono fakat napravio posao...a raja posandrcala...ljudi, citav trud sto je ovaj "zikamu" napravo je copy-paste sa orginalne stranice na kojoj su svi ovi albumi postavljeni, tj. linkovi za download...zikamu se nije potrudio ni da nadje te ploce i albume niti da ih ripuje zato majke vam ga ne hvalite ga...mogo si ljudima komotno dat link za blog pa nek sami gledaju i skidaju, ne ovdje lafo ubirat neke kredite i pravit se faca...
molson

Post by molson »

ali naletio sam na neke stare i nezaboravne albume iz perioda YU pop-rocka (70-80) koje bih zelio da podijelim sa svima onima koji su zainteresovani
ovo ti je glavno...ma da si ti sav trud ulozio imao bi sta i da podijelis s drugima ovako se samo kitis tudjim perjem...
iznervira me covjek namah
zikamu

Post by zikamu »

molson wrote:zikamu, e jesi ono fakat napravio posao...a raja posandrcala...ljudi, citav trud sto je ovaj "zikamu" napravo je copy-paste sa orginalne stranice na kojoj su svi ovi albumi postavljeni, tj. linkovi za download...zikamu se nije potrudio ni da nadje te ploce i albume niti da ih ripuje zato majke vam ga ne hvalite ga...mogo si ljudima komotno dat link za blog pa nek sami gledaju i skidaju, ne ovdje lafo ubirat neke kredite i pravit se faca...
Ohladi malo, dobri moj Molsone! :D
Nije rijec ni o kakvom kicenju tudim perjem niti o ubiranju nekakvih kredita. Jednostavno; sto sam negdje nesto surfajuci nasao to sam, kako i kazes, ovdje copy-paste da i drugima bude dostupno. Ne znam samo sto je u tome lose!? To ljudi rade na hiljadana slicnih foruma i stranica. Cemu ti ta kritika, ako vec nisi u stanju da budes zahvalan ukoliko si nesto od ponudjenog nasao za sebe.
Ah, da, jos nesto (kad smo vec kod ubiranju kredita, kako ti kazes); ako ti nije mrsko provjeri u mom prifilu koliko sam albuma i pjesama postavio na temama kao sto su "Ima li ko...? Hvala unaprijed.", "Kompilacije -MP3", "MP3 Djerdan vol.10"... koji su original moji postovi, skidani ripovani i uploadovani sa mojih CD-ova i svi do jednoga prepoznatljivi po passwordu sarajevo-x u cast ove predivne web-stranice... :D Da samo znas koliko je vremena i truda za to trebalo...(Na stranu cinjenica da moja radna sedmica traje sest dana, tacnije 68 sati) Ali nije tesko kad se nesto voli, a to je muzika i ljudi koji vole muziku. Meni je na primjer, puno vise zaparalo usi i zasmetala cinjenica da su pojedini ovdje prepoznali odakle je muzika posudjena, ali im nije ni na pamet palo da to podijele sa ostalima.
Tebi lijep pozdrav sa iskrenim zeljama da u najskorije vrijeme na ovome forumu postanes slavna "faca" poznata po ulozenom trudu na postavkama tvojih i samo tvojih originalnih muzickih postova :)
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

GiGo wrote:Bem ti Pass...Skino sebi album od grupe COD i nece mi nesto pokazuje kao da sam pogresan pass unio..
meni je radio ovaj postavljeni pass

najpogodnijemesto
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

mensečini da je to molsonov blog :D
Saian

Post by Saian »

Molsone jesi ti stavio muziku da je ljudi nadju i uzivaju u njoj (ovo je moj naivni humanistichki pristup) ili da ti dodju na blog i povecaju broj posjeta. Ako je ovo prvo onda se fino zikamu zahvali, ako je ovo drugo onda si bash bezze :D
Saian

Post by Saian »

eki mi rodjaka s Neletom, Zenom i Djurom, pih covjece, imam frontmenskih gena :D :D :D :-) :-) :P :P 8-)
asafa_powell

Post by asafa_powell »

bljak :x :x :x
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

zikamu wrote: Ohladi malo, dobri moj Molsone! :D
Nije rijec ni o kakvom kicenju tudim perjem niti o ubiranju nekakvih kredita. Jednostavno; sto sam negdje nesto surfajuci nasao to sam, kako i kazes, ovdje copy-paste da i drugima bude dostupno. Ne znam samo sto je u tome lose!? To ljudi rade na hiljadana slicnih foruma i stranica. Cemu ti ta kritika, ako vec nisi u stanju da budes zahvalan ukoliko si nesto od ponudjenog nasao za sebe.
Zikaa jarane, ne obaziri se..nego nastavi,radis finu stvar i ja sam zahvalan.
Kazes da si naletio na neke stvari,valjda je i slijepcu jasno o cemu se radi.
Tvoj nik je muzika,na ovom podforumu tvoj angazman je ne sebican.
Za nas koji smo vani nije problem doci do originala dobre zike,ali do starog dobrog ex- yu rocka(Boga mi i pop-a)svakako jeste.

No,zato je tu Sarajevo-x i neka fina raja da nas izbjeglicke i dijasporske duse obraduje. :D ;-) :music2:
jazzer

Post by jazzer »

breba wrote:evo nasao sam Dinar i Volim te Bahro ako jos nekoga interesuje: http://www.grupadinar.com
Svaka cast majstore, i tebi i zikamu.
Od kada samo ovo nisam cuo....
serpico

Post by serpico »

breba wrote:evo nasao sam Dinar i Volim te Bahro ako jos nekoga interesuje: http://www.grupadinar.com
A kako se skida muzika odavdje? Kada zelim save as dolazi misamo html a ne mp3 :x
zikamu

Post by zikamu »

TIME - Time (1972)

(Po meni jedan od najboljih albuma sa nasih prostora)
:thumbup: Image :thumbup:

1. Istina mašina
2. Pjesma no3
3. Hegedupa upa
4. Kralj alkohol
5. Za koji život treba da se rodim

Brane Lambert Živković - klavir, flauta, klavijature
Dado Topić - vokal
Mario Mavrin - bas
Ratko Divjak - bubnjevi
Vedran Božić - gitare, vokal
Tihomir Pop Asanović - orgulje
TIME biography

Adolf Dado Topic, the key figure of the band, left KORNI GRUPA in mid-1971, moved to Zagreb and with help from Vladimir Mihaljek formed TIME. The original line-up consisted of Topic-vocals, Tihomir Pop Asanovic-organ, Vedran Bozic-guitar, Mario Mavrin-bass, Ratko Divjak-drums and Brane Lambert Zivkovic-piano, flute. The eponymous debut album was released in summer 1972, ranking among the very first LP records of rock music issued in Yugoslavia at the time. The initial edition was issued in 500 copies only, because the record company did not expect any commercial success. However, this album proved its value in the decades to come and it was re-issued several times thereafter. The original line-up split in January 1973 after several personnel changes. In 1974 Topic spent some time in prison due to avoiding military service and there he wrote most of the material for the second album. "Time II" appeared in 1975 and it was recorded by Topic-vocal, bass, acoustic guitar, Asanovic-keyboards, Divjak-drums, congas, Dragi Jelic-electric guitar (guest musician from YU GRUPA) and Dabi Lukac-moog, mellotron. Topic then moved to London where he played bass in the FOUNDATIONS during some 40 gigs across England. At the beginning of 1976, during the FOUNDATIONS tour in Yugoslavia, Topic with his bandmates Petar Petej-drums and Chris Nicholls-keyboards decided to re-form TIME. Petej would occasionally play with TIME, but two original members, Bozic and Divjak, rejoined the band for recording of the third album. "Zivot u cizmama sa visokom petom", a concept album about the life of a rock'n'roll star, was recorded in Munich, Germany with these musicians: Topic-vocal, Bozic-guitar, Nicholls-keyboards, Divjak-drums, Karel Charlie Novak-bass, Ivan Piko Stancic-drums and Zdenka Kovacicek-backing vocals. After several tours during 1976/77, TIME finally disbanded in late 1977 and Topic started his solo career. In 1998 Topic, Bozic and Divjak with several young musicians resurrected TIME for a limited number of live concerts and again in 2001, this time in original line-up with Mavrin and Asanovic, they played several gigs in Zagreb.

Their style can be described as progressive rock with jazz influences. Similar bands of the ex-Yugoslavian scene were INDEXI, KORNI GRUPA and SMAK, while on the international scene one can mention the cross between GENESIS, FOCUS, TRAFFIC and STEELY DAN for example. The first album is the best and the dominating instruments were Hammond organ, piano and flute. "Time II" is more hard rock oriented with some nice ballads with a rare use of Mellotron in ex-Yugoslavia, while the third one is the best produced and more into jazz-funk style.

For prog fans the first album "Time" is highly recommended for listening. It is one of the best debuts in the former Yugoslavian rock scene and it influenced many generations of musicians. "Time II" and "Zivot u cizmama..." are less strong pieces and less progressive in sound, but nonetheless are worth hearing, especially for enthusiasts. "Time" was reissued on CD by Croatia Records in 1993, while the second and the third one were coupled on one CD under the title "Time & Dado Topic", issued by Raglas/PGP RTS in 1996.
http://rapidshare.de/files/35866761/Tim ... _.rar.html
-----------------------------------------------------------------------------
pass: sarajevo-x
-----------------------------------------------------------------------------
:music2:
MCCCXII

Post by MCCCXII »

Evo ovo je moj prvi post i ujedno poklanjam jedan album za dobrosusjedske odnose i buduću suradnju :-D

Legende YU Rocka 8)

http://rapidshare.de/files/34532467/Leg ... a.rar.html
Zemzem

Post by Zemzem »

Da nema ko staaaaaaru pjesmu "Šošana"?
ufa

#40 Missing file - Indexi

Post by ufa »

Indexi - Indexi (1972) YUG

Bitrate: 256 mp3
Size: 73.5
This is a tape rip

Tracklist:

A
1. DAN KAO OVAJ
2. HEJ TI
3. DA LI POSTOJI LJUBAV
4. NAJLEPŠE STVARI

B
5. JA ODLAZIM SUTRA
6. NEGDJE U KRAJU U ZATIŠJU
7. GALIJOM SNA

http://rs.dr.ag/y0/eDIyMDcweTE-d/Indexi ... 2__YUG.rar

Moze li neko postaviti ponovo ovo od Index-a. Gornji link vise ne radi.
Kralj Rajko

Post by Kralj Rajko »

Divan izbor. Meni, nažalost nedostižan. Kad kliknem na bilo koji link završi se sa porukom -file not find. Molim za pomoć.
karabaja17

Post by karabaja17 »

http://www.dzuboks.de/download.php

imate ovdje od Miladina Sobica gotovo sve pjesme i objavljene i ne.
Jedna ili dvije hvale, a ima ih u nekoliko primjeraka.

Pri dnu stranice je download i dostupan svima!
superemir

Post by superemir »

znal mi iko pomoci zasto ovi linkovi koji pocinju sa http://rs. ne rade. stalno mi govori file not found na rapidshareu? pliz, tako bih volio imati ovu muziku... :sad:
Fair Life

Post by Fair Life »

Zemzem wrote:Da nema ko staaaaaaru pjesmu "Šošana"?
http://www.balkanshare.com/download.php?file=379069
Feliks

Post by Feliks »

MCCCXII wrote:Evo ovo je moj prvi post i ujedno poklanjam jedan album za dobrosusjedske odnose i buduću suradnju :-D

Legende YU Rocka 8)

Molim, moze li se ovo ponovo postaviti, link ne radi.
Hvala.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

molson wrote:zikamu, e jesi ono fakat napravio posao...a raja posandrcala...ljudi, citav trud sto je ovaj "zikamu" napravo je copy-paste sa orginalne stranice na kojoj su svi ovi albumi postavljeni, tj. linkovi za download...zikamu se nije potrudio ni da nadje te ploce i albume niti da ih ripuje zato majke vam ga ne hvalite ga...mogo si ljudima komotno dat link za blog pa nek sami gledaju i skidaju, ne ovdje lafo ubirat neke kredite i pravit se faca...
skida muziku sa Costanovog bloga. Costan nema nista protiv toga, ali je vec pola ovih ploca stavljeno na temu ex Yu nostalgija na kojoj postaju rbadovin, bado, stripi i ostali
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Fair Life wrote:
Zemzem wrote:Da nema ko staaaaaaru pjesmu "Šošana"?
http://www.balkanshare.com/download.php?file=379069
Sosana je na albumu povratak grupe Dah koji vec danima stoji na ex yu nostalgija temi, ljudima se, naravno, ne da traziti :-D
nobra

Post by nobra »

Feliks wrote:
MCCCXII wrote:Evo ovo je moj prvi post i ujedno poklanjam jedan album za dobrosusjedske odnose i buduću suradnju :-D

Legende YU Rocka 8)

Molim, moze li se ovo ponovo postaviti, link ne radi.
Hvala.
i ja ovo vec dugo trazim. ako neko ima da okaci zahvaljujem
Post Reply