Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Oduvijek se pitam...
Zašto tako mora biti
Greška je u odgoju...obrazovanju?
Ili Znanje tajnovito željeli su skriti
Oni što imali su Snagu i Moć...
Pa nas uvjeravaju da jedino se
Preko trnja do zvijezda može doć'...
I zašto je potrebna patnja i žrtva
Zašto Molitva se izgovara
Bez Osjećaja...kao da je Duša mrtva...
Kada cijeli Svemir u Radosti pleše
U Svjetlosti pjeva...
Dok knjige su nam pune straha
i od dosade se svima zijeva...
Puke činjenice servirane na taci...
Pojedinac proizveden kao na tvorničkoj traci
Pitanje postaviti največi je grijeh...
Grliti i ljubiti...za osudu je i podmukli smijeh...
Sve postavljeno je naglavačke
Brzinu Svjetlosti ne ljubimo...
Još koristimo tačke...
Barem što se duhovnoga napretka tiče..
Važna je tehnologija...i političke priče,
O trnovitome putu...
Što vodi do uspjeha i sreće,
A Istinu pravu niko ne želi znati
I saznati ovako nikada neće...
Jer Trn je izdanak Predivnoga Cvijeta
I Čovjeku ne bi trebao da smeta...
Ljepota Trenutka...ono je što nam treba
Kad stope se Mirisi...Beskrajno Nebo i Boje...
Sve u jednoj minuti...
Jedino za takav Put do Zvijezda
Moja Duša želi čuti...
Beatrice_22 wrote:ma koliko nesklona mistici, mislim da mi presanjamo pola zivota. to je u redu. ali mi ga pola i PRESPAVAMO. panika me uhvati jer bih da se probudim, brzo i odmah, posto vrijeme istice... a sve mi govori da je ipak ovaj zivot nasa jedina sansa.
p.s. dobro mi dodje ova tema, ne znam jesam li fulila
ovdje ne mozes fulit temu, nego pisi sto ti na srcu lezi danas, a da nema veze s preliminarnim rezultatima.. jbt, na forumu milion forumasha i jedna tema aktivna.. pa jebe li ko sta u ovoj drzavi, osim jedni druge u zdrav mozak..
jednom, prije 2-3 godine sam jednoj frendici na poklon kupio knjigu supersex od tracey cox.. bila je odusevljena, a i ja sam prelisto knjigu i pravo mi se svidjela.. neki dan sam je slucajno vidio na ebay-u i kupio.. mogu je samo toplo preporuciti..
nije da se sad poslije citanja iste postaje nesto ekstra kul ljubavnik/ca ili nesto slicno, ali knjiga ko knjiga ima svoju vrijednost i svakako je vrijedi imati u kucnoj biblioteci..
Ne bih se petljao u rasplitanje bilo čega, ali ne mogu odoljeti a da se ne izjasnim po pitanju Opće Opasnosti....
To je tako retro-džank bilo kad se pojavilo.... Baš kao ja što sam. Oduševljen vazda. Čak sam jednom kupio i original CD Ruski rulet, sve ili metak... I plakao što na njemu nema Jednom kad noć ukrade nebu...
Jimmy_The_Saint wrote:Ne bih se petljao u rasplitanje bilo čega, ali ne mogu odoljeti a da se ne izjasnim po pitanju Opće Opasnosti....
To je tako retro-džank bilo kad se pojavilo.... Baš kao ja što sam. Oduševljen vazda. Čak sam jednom kupio i original CD Ruski rulet, sve ili metak... I plakao što na njemu nema Jednom kad noć ukrade nebu...
alek wrote:meni bi trebalo nesto jace da me ujutro probudi
princ
hm.. sujmam da te limunadice ko purpure rain ili kiss mogu razdrmati.. ako se vec drzis pop-a, onda probaj sa billy jean od m.j... ima taj neki "wake-up" efekt.. hehe..
najefikasniji metod je, doduse jako ogranicen na samo jedan dan u hefti, komsija koji bas nedjeljom bas u 7:30 po nalogu svoje bajne supruge busi rupu za karnislu u plocu ispod tvoje spavace sobe..
car-x wrote:najefikasniji metod je, doduse jako ogranicen na samo jedan dan u hefti, komsija koji bas nedjeljom bas u 7:30 po nalogu svoje bajne supruge busi rupu za karnislu u plocu ispod tvoje spavace sobe..
a ovi iznad preguravaju namjestaj po stanu, rad kosi oko zgrade a postar zvoni 20 puta
car-x wrote:najefikasniji metod je, doduse jako ogranicen na samo jedan dan u hefti, komsija koji bas nedjeljom bas u 7:30 po nalogu svoje bajne supruge busi rupu za karnislu u plocu ispod tvoje spavace sobe..
a ovi iznad preguravaju namjestaj po stanu, rad kosi oko zgrade a postar zvoni 20 puta
jos ako dodas i privatno preduzece jatta koje popravlja saobracajnicu ispred zgrade, onda je budjenje i vise nego efikasno..
jedino sto u covjeku budi nekakve negativne tenzije, pa je onda bolje i ne probuditi se.. zamisli to, probudis se, i momentalno ustanes na lijevu nogu.. nema nista gore..
kad sam vec kod snova. sanjo sam pravo cudan san. vozio sam se sa dzonijem u autu, i reko mi je da ne treba da budem tersav i iskljuciv i da malo poradim na sebi.
ja se probudio i zamislio. mozda poslusam dzonija.
.
jes to dobio u silvertaunu neku digresiju na ovaj racun od kak'e mrke
MRAVOJED wrote:da al kosilica je nenadmašna pa kao takva ne mere biti predmet ove rasprave
kad smo kod nenadmashnih, oko moje zgrade ol araund su skele i poljaci baustelci prve krov, fasadu, balkone te negdje oko 7:30 pocnu lupat po zidu do kojeg ja spavam, kad josh zvekne po staklu prozora iz ko zna kojeg raloga, mosh i Jimmyja i kosilicu machku o rep objesit