Evo, ja ispunio svoju građansku dužnost!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li ste glasali na izborima?

Da
67
74%
Ne
24
26%

Total votes: 91

teletrader

Post by teletrader »

ja glasao 2 puta (a nisam ni matematiku 3 nekad davno iz prve polozhio)
Prvi put i nije bila neka guzhva,doduse cekao sam nekih sat vremena da dodjem na red..
Slusao komentare raje i valjao se od smijeha,a imao sam i priliku da se upoznam sa nekim komsijama iz ulice koje nisam poznavao do sada..
Drugi put u konzulatu,tu fakat nije bilo nikoga :)
UndergroundMan

Post by UndergroundMan »

Glas'o! Je l' trebam reci i za koga? :?

:-D
Tisina

Post by Tisina »

glasala, ali kad vidjeh oko sebe bake i dede, od sto godina koji ce cekati i sto sati da zaokruze svog dobinika.
a mladih..tek tu i tamo.dajte glasajte molim vas pa nece nam valjda dovijeka bake i dede odlucivati o sdbini...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Tisina wrote:glasala, ali kad vidjeh oko sebe bake i dede, od sto godina koji ce cekati i sto sati da zaokruze svog dobinika.
a mladih..tek tu i tamo.dajte glasajte molim vas pa nece nam valjda dovijeka bake i dede odlucivati o sdbini...
nece ni mladi glasaci sve rijesiti... vecina njih glasa ko ostatak domacinstva... nisu svi "napredni omladinci"
Arslan_

Post by Arslan_ »

Evo sad su javili da je do sada izlaznost biraca u odnosu na prosle izbore veca za 50% u Federaciji i oko 3% u RS-u :?

Izgleda da je narod u Federaciji ovo ozbiljnije shvatio :)
Dosta

Post by Dosta »

vatana wrote:Ma ne mogu mahmuran vako ni pred zgradu, kamol do skole da glasam :)
nemoj jadan, sto bi?! evo sad stogodisnju babu trojica unesose da glasa, ima ona, odlucice za tebe :D a ti kad se otrijeznis izadji 2010. normala!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

odoh prvo kenjati pa ću onda na glasanje :D:D:D

daklem ne idem glasati dok mi se ne prikenja :D :oops:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

I tako fino svih ovih sedmica prije izbora svi su trubili o kako im ne valja vlast, kako ih svi kradu, kako nista ne valja a sad kad dobiju sansu nece da promjene sebi zivot(il´ bar uzmu sansu za to) nego eto "ja radim, ja umoran, ja ovo, ja ono...) i tako ce isti ostat na vlasti i dalje. Nista, svi koji su ovdje rekli da ne glasaju cu lijepo kopirat pa kad god budu kritikovali nesto u BiH samo cu im to pokazat...
Sramota, imate sansu a necete, de ljudi je l´ tako tesko izdvojit malo vremena za glas? GLASAJTE ZBOG SEBE!
FaceOff

Post by FaceOff »

Naravno da sam glasao i to po prvi put. Mlade raje bilo popriličan broj. Inače riječ je o Bihaću.

Hvala Bogu, pa smo došli pameti i skontali da treba izaći i glasati!!!!
kobe_sa

Post by kobe_sa »

Zivim na Grbavici u stvari na Kovacicima , glasao sam u MZ odmah do OHR i onako dok cekam staru da iscita sve kandidate pitam onog u izbornog komisiji "imal posla" kaze bilo ujutro , sad nidje nikog , pa rekoh hocel izac makar pola regristrovanih glasaca , kaze NECE 100% :roll:

Zakljucak: ISTA META , ISTO ODSTOJANJE :roll:

a mi se kao nadamo bit ce bolje , bice nesta novo , nece bit viza ....

doduse ni starog nemogu ubjedit da glasa :sad:
Lace

Post by Lace »

underground wrote:Ja ne znam za koga glasati...u tome je problem.. :(
imam isti problem :-? :D
underground

Post by underground »

Lace wrote:
Da me bar neko razumije... :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

komi wrote:odoh prvo kenjati pa ću onda na glasanje :D:D:D

daklem ne idem glasati dok mi se ne prikenja :D :oops:
inace, u tz, kad se ide kenjat kaze se "idem glasat za republiku srpsku"... :D :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

underground wrote:
Lace wrote:
ma i ja sam tako, al seri ga, zacepio nos i glaso za govna koja malo manje smrde...
Pearl

Post by Pearl »

obavila gradjansku duznost :)

kao i svake godine, glasaci u mojoj mjesnoj, sa 3 biracka mjesta, mahom starci.. trci trci pa naletis na nekog mladjeg od 60 godina..

na istom birackom mjestu su MZ prigradskih naselja i ovdje mahom svi glasaju.. ove "urbane" MZ kao i svake godine do sad imaju uzasan odziv...

kako rekoh, dok "kulturna eminencija i elita" kafenise i kuka kako im je tesko, papanija i starci im glasaju za buducnost..

putuj evropo, ne cekaj na nas...
Pearl

Post by Pearl »

info iz prve ruke za glasanja iz dijaspore.. sreca pa ne glasaju masovno, koliko god da se neki ovdje bune..

od 200 000 registrovanih, glasalo je oko 38 000

gdje god se moze, glasa se za "svoje", pa preovladavaju opcije sda i snsd/sds..

jako veliki broj ljudi koji se nisu znali ni potpisati, mahom iz svedske i danske.. sta god da neko misli, ovo je ipak sramota..
dosta veliki broj nepravilno popunjenih listica (citaj: nevazecih)..

koliko sam cula, dijaspora iz USA "najkulturnije" glasala: em pravilno em se znaju potpisati...
neutral

Post by neutral »

Ja sam bas bila prijatno iznenadjena odzivom glasaca u mojoj MZ ( Stup)...
jako puno je bilo mladih...
glasala sam u podne (valjda su se svi razbudil popili kaficu i dosli...)
i puno mladih bracnih parova sa bebicama ...ama bas mi nesto bilo sve to lijepo vidjeti...

do 14 sati je glasalo u procentima:
propustila sam neke :)

Banja Luka 28 %
banovici 44
bihac 47
Bjeljina 30
Bos dubica 39
Bos brod 30
Bratunac 38
Brcko 35
Breza 41
Busovaca 36
cajnice 44
celinac 39
Centar Sa 32
Derventa 28
Doboj 22
Foca 36
gacko 41
Gorazde 43
Mostar 30
Ilidza 28
jablanica 38
Modriza 28
Novo Sarajevo 34
prijedor 27
Prozor 48
Sokolac 43
Teslic 36
Tuzla 26
Visegrad 37
Vogosca 36
Zvornik 40

Fedracija 31 %
RS 32%

UKupno 31 % do 14 sati
Pearl

Post by Pearl »

info iz prve ruke za glasanja iz dijaspore.. sreca pa ne glasaju masovno, koliko god da se neki ovdje bune..

jako veliki broj ljudi koji se nisu znali ni potpisati, mahom iz svedske i danske.. sta god da neko misli, ovo je ipak sramota..

koliko sam cula, dijaspora iz USA "najkulturnije" glasala: em pravilno em se znaju potpisati... :)
Arslan_

Post by Arslan_ »

Pearl wrote:info iz prve ruke za glasanja iz dijaspore.. sreca pa ne glasaju masovno, koliko god da se neki ovdje bune..

koliko sam cula, dijaspora iz USA "najkulturnije" glasala: em pravilno em se znaju potpisati... :)
Kako ih samo nije sramota da glasaju za SDA i "njihov" SNSD a dok je SNSD bio "nas" i dok je vazio za partnera SDP-u nisu glasali ovako za njega.Sram nek ih bude :D :D :D :D
morti

Post by morti »

Ev i ja ubacih listiće...

Nakon pola sata čekanja!

Al ajd!

:D
Lace

Post by Lace »

Alfons Kauders wrote:
underground wrote:
Lace wrote: imam isti problem :-? :D
ma i ja sam tako, al seri ga, zacepio nos i glaso za govna koja malo manje smrde...
hajd znaj koje je to govno..ako nisi procitao njihove lazi koje obecase
Arslan_

Post by Arslan_ »

Beatrice_22 wrote:halo ba :D:D:D

sutnja :-) :-) :D

Ma haj ba nek je veselo :D
mala-i

Post by mala-i »

svoju glasačku dužnost sam obavila jutros oko 9 i 30 sati u društvu porodice.sestra i ja bile smo ubjedljivo najmlađe.čekala sam oko 15 minuta.i nije bila neka gužva ali jedna starija gospođa je provela oko 10 minuta u kabini pa se znatno usporilo.
e sad,dogodovštine iz reda:iza nas dolazi jedan stariji gospodin,poslije njega 2 bakice.odjednom,čuje se jedna od bakica:e sad će ove dvije cure sarađivat s nama :? i pustit nas preko reda!!!moramo se poštovati.(naravno, sve u trećem licu,kao da mi nismo tu prisutne)
sestra i ja mudro šutimo.one ponavljaju kao mantru.stari se okreće i kulturno zbori:nas četvero ćemo vam ukupno uzeti 4 minute.one negoduju,ali malo tiše.dok ulazim čujem bakicu kako viče onom čovjeku:joj,kad bi me ti pustio!
mi završavamo za manje od 4 minute.iz komisije dopire:joj,jeste milina kad ovi mladi glasaju,začas!odjednom se čuje bakica i govori:E bogami,baš nije!!!
onda transfer do grada gdje se zatekoh upravo kad je jedan od najpopularnijih političara izvršio građansku dužnost.potom hodasmo za njim i jaranom mu cijelom ferhadijom i sad jedva čekamo da vidimo jesu li nas kamere snimile.
sretoh mnoštvo političara u promenadi.neki bijahu baš namrgođeni.živi bili pa vidjeli ko će namrgođen i ostati...
Beslija

Post by Beslija »

I ja sam glasao.......... :)

Cujem da je odziv zadovoljavajuci ...... ovdje na Dobrinji red po 10 ljudi....nije lose....dosta mlade raje.....
ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

Beatrice_22 wrote:uzorita gradjanka :D:D:D

ne znam u cemu je velika tezina, zaboga. sto oni koji nisu glasali jednostavno ne kazu - mrsko nam, sta nas briga, nemamo nekog posebnog razloga. a ne neke ko fol razumne i kriticke razloge nabrajati :D get real :)
Imam li pravo biti anarhista?
Post Reply