Ciganka/e

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:-) Ne mogu ni ja da odolim. :-)
Image
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

hogar wrote:znaci, bilo te je sramota.

bitno je da si ovdje spomenula kako si ti siroka srca i kako ti dajes parica, kad ti ciganke pokucaju na vrata...

ali da na vratima toj zeni kazes kako ti je zao sto je izgubila muza u ratu i kako ti to sve razumijes jer i ti dolazis s tih prostora, to bi te pak poistovjetilo s njom, jer si se stidila. kazu lijepa rijec mnogo vise znaci od sadake....

i sad zasto s njom ne bi progovorila par rijeci na maternjem, kad vjerovatno ne zatvaras usta kad s nekim na svedskom pricas.

soul sista, imas krizu identiteta, i to bas ne prolazi laHko...
rekla sam na jednoj temi, ponavljam opet..nisam dosla ni sa kim da se svadzam...pa ni sa tobom Hogare jer si me vec osudio a ni ne znas me,,,to nije tvoje...ako postoji Bog kao sto neki tvrde da postoji, pusti to njemu...

uopste nismo pricale...ni na bosanskom ni na svedskom,,,OK??!! Da to covjek moze da tumaci kao da sam se stidila ali nisam...nego iskreno recceno sta sam ja njoj mogla da kazem...zao mi je! koda ce to nesto da promijeni...

SIROKA SRCA JESAM TOLIKO MOGU DA KAZEM ZA SEBE I PONOSNA SAM NA SEBE KAD SE SJETIM STA SAM PROSLA....PONOSNA SAM DIJELITI SA DRUGIMA ONE DOBRE STVARI STO SAM URADILA ALI ISTO ZNAM DA SAM PUNO PUTA ZASRALA,,,I POLIJE SE POKAJALA ALI STA TI ZNAS O TOME..VAZNO JE DA TI NEKOG OSUDIS I DA SE SAM OSJECAS BOLJE...

POZDRAV OD PONOSNE SISTE I VISE NEGO PONOSNE!
nikita

Post by nikita »

Naravno da treba davati i pomagati...sa time sto dobro djelo prestaje da bude dobro, kada se o njemu prica...
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

pape wrote::-) Ne mogu ni ja da odolim. :-)
Image
pape, reci da je to meni :D :-) :D
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 25/08/2004 02:40, edited 2 times in total.
hogar

Post by hogar »

halo ljudi,
prva i osnovna odlika svakog internet foruma je anonimnost.

ako neko od vas zeli iznijeti pune generalije, bujrum. samo sam jednog forumasa, prije 6,7 mjeseci upitao u privatnom mejlu o licnim podacima, tj. kad soul sista nije carovala sa svojim blogovima...

meni uopce ne treba da nekog znam "kakav je". to bi ja trebo iz njegovih postova zakljuciti. znaci soul sista, meni ne treba tvoja samodefinicija, dovoljni su postovi i teme koje pocinjes.

dakle, ja sam poceo od onog psihopatoloskog u svakodnevnom zivotu, kako bi to i drug freud definiso, zasto smo mi to nesto uradili.

ja sam samo jednom reagovao na maternji jezik, kada je zena pored mene zovnula sina mojim imenom. gospodja je primjetila da sam se ja trzno, pa sam joj (na maternjem) rekao da sam imenjak njezinom sinu.

tu situaciju, da mi ciganka pridje sam dozivio u Berlinu prije par godina, pa sam je upito o pojedinostima. lagala je sta je pisalo na papiru.

dakle, soul sista, imaj petlju pa iduci put s cigankom popricaj koju. da vidis da li govori istinu, za sta je sadaka i namijenjena i da joj malo olaksas da se "odrazi". pomoci ce i tebi sa samo-identitetom.

a mozda i postanete najbolje jaranice, pa podjete i kafu da ispijate. cuo sam da u Frankfurtu zvone samo na vrata "nasima", pa im gataju u fildzan...

za mene je diskusija zavrsesna, zivjeli.
tempora

Post by tempora »

Hm, po nekim mojim normama, duznost je djeliti. A svako djelo okaceno na zvono, gubi svaku svoju smisao i sluzi kao hrana onome cega se ponajvise moramo cuvati-sujeti!
I ako podjem od toga da je duznost djeliti, takva duznost nikada ne treba imati rijec niti hvalospjev, osim radost u sebi koja nosi mogucnost darivanja ali istovremeno i stid, dubok i ostar jer necija ruka moli......
Ne rijetko osjecam sramotu prema toj ruci, jer svako onaj koji poznaje momenat iznudjivanja na takav nacin, on zna i tezinu istoga.
Lako cemo podjeliti komad hljeba viska, stare pantalone, ofucani dzember...tek kada djelimo ono zadnje ili se odricemo istoga u necije tudje ime, tek onda zaista dajemo!
Sav ovaj visak, nije nista drugo do oslobadjanje od bespotrebne materije koja nam se u tom trenutku davanja ucini toliko velikom i toliko plemenitom! A kojoj u momentu prije nismo pridavali toliko vaznosti!
Ali nasa malodusnost uvijek nadje prostora da se uvelica. :(
hogar

Post by hogar »

"garava brigada" je dobila ime po njenom prvom komandantu, koji je crnoput. covjek nema veze sa ciganima. uostalom, otamo odakle on i dolazi nema cigana... informisani :)
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 25/08/2004 02:38, edited 1 time in total.
hogar

Post by hogar »

pa ja o tome i govorim "informisani".
a vec ovdje ako neko prosipa svoje "übermensch"-lihske aspiracije, dajuci sadaku i faleci se time, svakako ne ide u prilog jednakosti medju ljudskim rodom.
ispravka, u brckom i bijeljini je bila kolonija cigana cergara, u doboju tu i tamo, informisani :)
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 25/08/2004 02:41, edited 2 times in total.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Ima jedan drugi forum koji isto cesto citam i tamo ljudi bas aktivno dijele neke stvari sto su im se desile, sto su dozivjeli, sto su uradili, traze savjete, kako bi drugi uradili itd...ovaj jel se to vazi i za ovaj forum? Ili sam ja nesto to pogresno shvatila??

de mi reci jel se i ona hvali koliko je velikodusna:

http://forum.djesi.ba/showthread.php?t=1378

SRAM JE BILO!! BAS JE GROZNA!! CCC KAKO SAMO TO SMIJE DA PISE ... :D
Last edited by Soul_Sista on 19/06/2004 18:35, edited 1 time in total.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 25/08/2004 02:30, edited 1 time in total.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

..udzi gore pa ces da vidis..super raja stvarno! 8)
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 25/08/2004 02:37, edited 1 time in total.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

_BaykoNoor_ wrote:Vec sam tamo,evo tek se registrovao...malo im je drugacije okruzenje nego u ovom forumu.Teme su im super :-D
..ovaj puno su siri sto se tice nekih tema..nema ogranicenosti..."ovaj postavio temu da pokaze koliko je dobar" :? bezze skroz!...mislim da ces se dobro snaci na "ljubav i sex" :D ...(sjetila se one teme o neobicnim mjestima gdje ste se sexali) :D
gracija

Post by gracija »

Nerviraju me ljudi kao Babsy, sto nisu u stanju pomoci covjeku bilo kakve vjere ili izgleda on bio. Romima je jako tesko zivjeti u bilo kojoj zemlji i tako im treba pokusati pomoci da oni ostvare barem pola onoga sto drugi imaju (ali ovo je tesko u BiH posto vecina ljudi ovde nema dobar standard zivota). Uvijek treba pokusati pomoci posto se nikad ne zna kada nama treba pomoc! :roll: :D 8-)
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 25/08/2004 02:31, edited 1 time in total.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

_BaykoNoor_ wrote:imaju pravo puno clanova..jel to nesto nije dobro sa mojim pitanjem o nekonvencionalnim mjestima za sex?Nisam ti bas shvatio post :?
Ne ne nisam mislila tako, vise je bilo zato sto si vise puta rekao zasto niko ne odgovara, jel se stidite itd..a sa tim sto znam da tamo cesce diskutuju "sex" na sve i jedan izvodiv nacin :D mozda ti se bolje dopadne u vezi bas takvih tema... samo to :)

hello graciozna... :D ...!
Mjesecarka

Post by Mjesecarka »

Ja sam rekla vise nikad davati prosjacima. Jednom mi se desilo idem ulicom kad pridje mi zena kaze ide u bolnicu nosi kcerci odjecu, nema para da joj kupi sok i sl. I ja se sazalim i dam joj nesto novca. I tako poslije godinu-dvije idem ja ulicom kad ono ista zena sa potpuno istom pricom. Ili onaj jadni mrsavi dedo sa ruksakom. Svaki put kad sam ga vidjela rastuzila bih se. Dok nisam u novinama procitala pricu kako je on bogatiji od mene i mojih zajedno. A najgori su oni sa pricom: "Ja imam 4 djece od 1,3,5,11 godina(obratite paznju na godine) i zadnjih 10 godina poslije rata nemam krova nad glavom. Pa sto radjaju djecu ako nemaju para???
St.Germain

Post by St.Germain »

Babsy wrote:Mrzim cigose,...

Kineze i Cigane iz BiH,... poredat pa ko Hitler Jevreje... kratkim postupkom... :x
ti nisi normalna
Glumica

Post by Glumica »

mene uvijek bude stid kad nekome dajem nesto... pogotovo starim ljudima, koji su sigurno citav zivot radili, a danas moraju da prose :(
kijametdedo

Post by kijametdedo »

hogar, respect! :D

slazem se, poenta je bila sto je fakat nisi pitala za detalje. meni bi logicna reakcija bila da je pitam NA BOSANSKOM, jer su cigani skloni ubleharenju...

sto ne znaci da joj ne bi dao par eura, ako nista da mirnije spavam. ako nista, nadao bih se da ce iskoristiti te pare pametno.

a babsy je balavica, prema tome nema potrebe da komentarisem njene izljeve stupidnosti. vjerovatno joj nije palo na pamet da kinezi rade ko mravi kako bi dosli iz daleke kine u vukojebinu zvana bosna, kako bi opet radili i zaradili sebi i svojima. sta ce djevojcica, njoj su uzori besposlicari i vjeciti studenti iz strosmajerove ulice, kojima je glavna briga u zivotu jesul bili vidjeni kod bicakcica i ko se s kim pobio, a ko s kim "pokupio" preko vikenda... :(

over & out
mrmot

Post by mrmot »

Firauni su cool! Yo! (bolji ljudi od nas ihihi)
nikita

Post by nikita »

Ma jasta vec Yo....
Post Reply