čoban čera ovčice lakoj lane diri diri dane .....
KORPA DOBROTE 2006
- Ivy
Ocigledan je nedostatak drugarice Ivy na sirim prostorima Sarajeva...ali sto se tice Nove Godine i paketica, to imam da guram, pa makar i uzbrdo (kad se odsemestriram). Upravo sam dobila 10tku iz finansija pa cvjetam ko zumbulfrozen wrote:Nešto ste mi tihi, ko da su vas zamorili humanitarni eksperimentiMožemo jednim udarcem dvije muhe zakačiti, vidjeti sa čika Hošom da i paketiće za djecu organizujemo.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
DOSTA! suplje vise...
pricala sam sa frozen sinoc na tel, i kontamo uciniti slijedece:
posto nisam sigurna da cemo na saxu naci dovoljno volontera za dezure i obilaske Korpi, ja cu kontaktirati svoje DOSTAse koji su uvijek spremni pomoci, a isto tako cemo preko medija udariti na obraz drugim marketima ne bi li i oni isto uradili, naravno ne za kuhinju tetke zilhe, vec i za druge ustanove kojima je pomoc potrebna. Sto se mene tice, ko god procita ovo nek proba sta organizovati u svojoj mahali (ovo je a propos necijeg komentara "drzi sve u tajnosti ukrasce neko ideju") ... to me ne interesuje, dokle god se pomaze onima kojima je to potrebno...

pricala sam sa frozen sinoc na tel, i kontamo uciniti slijedece:
posto nisam sigurna da cemo na saxu naci dovoljno volontera za dezure i obilaske Korpi, ja cu kontaktirati svoje DOSTAse koji su uvijek spremni pomoci, a isto tako cemo preko medija udariti na obraz drugim marketima ne bi li i oni isto uradili, naravno ne za kuhinju tetke zilhe, vec i za druge ustanove kojima je pomoc potrebna. Sto se mene tice, ko god procita ovo nek proba sta organizovati u svojoj mahali (ovo je a propos necijeg komentara "drzi sve u tajnosti ukrasce neko ideju") ... to me ne interesuje, dokle god se pomaze onima kojima je to potrebno...
- Baghira
Pa svakako za, joj tebefrozen wrote:Pa, tuspasite se na forumu![]()
Kažete ja za, pa onda dogovaramo sve...
Joj, prošli put smo se napatili sa dijasporom i otvaranjem računa, prebacivanjem para![]()
Vi iz dijaspore pošaljite nekog ovdašnjeg da obavi kupovinu za vas
Znam. Prosli put nisam ni uspjela poslati.
Eto, pa javite
-
frozen
Ja cu danas na sastanak sa ovima iz Hose. Zvacu i tetku da vidimo sta im je potrebno. Saljite mail adrese ili mirci ili meni, pa da mailovima razmjenjujemo informacije. A racun za dijsporu...uuuuuhhhh. Prosli put smo stvarno napatili ljude koji su slali novac, cini mi se da je bilo i po nekoliko pokusaja dok novac nije legao na racun Kyoda... Također, pošto su svi pred kraj akcije bili na izmaku snaga, nije obavljena ta famozna velika kupovina nego smo novac odnijeli u kuhinju, pa je tetka opet preko Hoše obavila kupovinu. Dosta smo izgubili na bankarskim provizijama. Za tu opciju moramo razmotriti najbolje rješenje. Znači da vas što šaljete ne kolju provizijom, a da istovremeno ovdje ne moramo ganjati knjigovođe i sve ostale iz firme ili NGO-a kako bi transakcija bila uredna.
- danas
problem jeste slati iz dijaspore -- wire transfer meni naplate proviziju oko $30 bez obzira na iznos. zato mislim da je najbolje slati nekome od vas na ruke, ili cash ili western union (koji ima malu proviziju). ovo smo radili prije mi iz USA i nije bilo nikakvih problema.frozen wrote:Ja cu danas na sastanak sa ovima iz Hose. Zvacu i tetku da vidimo sta im je potrebno. Saljite mail adrese ili mirci ili meni, pa da mailovima razmjenjujemo informacije. A racun za dijsporu...uuuuuhhhh. Prosli put smo stvarno napatili ljude koji su slali novac, cini mi se da je bilo i po nekoliko pokusaja dok novac nije legao na racun Kyoda... Također, pošto su svi pred kraj akcije bili na izmaku snaga, nije obavljena ta famozna velika kupovina nego smo novac odnijeli u kuhinju, pa je tetka opet preko Hoše obavila kupovinu. Dosta smo izgubili na bankarskim provizijama. Za tu opciju moramo razmotriti najbolje rješenje. Znači da vas što šaljete ne kolju provizijom, a da istovremeno ovdje ne moramo ganjati knjigovođe i sve ostale iz firme ili NGO-a kako bi transakcija bila uredna.
- Baghira
Frozen, poslah ti pp.
Danas, zer niste i vi ono zadnji put slali preko Moneybookers-a?
Da cici, i djecu treba nahraniti. Ali ne bih da se mijesam...posto nisam na licu mjesta i samim tim ne mogu sudjelovati u kupovini i isporuci (znam da je zahtjevno i da trazi dosta vremena i zivaca
)
Da cici, i djecu treba nahraniti. Ali ne bih da se mijesam...posto nisam na licu mjesta i samim tim ne mogu sudjelovati u kupovini i isporuci (znam da je zahtjevno i da trazi dosta vremena i zivaca
- danas
nismo. bila je neka zackoljica, ne sjecam se vise sta... morao si cekati odredjeno vrijeme da ti se account aktivira, pa onda imao limit za iznos koji se salje... nesto tako... i na kraju smo poslali westernom...crna_pantera wrote:Frozen, poslah ti pp.
-
frozen
Joj, joj... koliko vas je iz dijaspore
a ovi domaci sute li, sute... moramo imati dovoljno dobrovoljaca za istovar, utovar i šarmiranje
ja sam za... mislim da se i djeci iz doma usmjeri nešto, to bi bilo super. Svakako smo prošli put u korpama imali i slatkiša i mazalica i svašta što se ne može baš iskoristiti za narodnu kuhinju, pa je tetka od toga pravila pakete za Srebrenicu. U svakom slučaju, akciju možemo organizovati na način da se pomogne više ugroženih kategorija (što ovo ružno zvuči)
Elem, panta i nina2 su se tuspasile, šta je sa ostalim humanitarcima 
-
mIRCerka
frozen wrote:Joj, joj... koliko vas je iz dijasporea ovi domaci sute li, sute... moramo imati dovoljno dobrovoljaca za istovar, utovar i šarmiranje
ja sam za... mislim da se i djeci iz doma usmjeri nešto, to bi bilo super. Svakako smo prošli put u korpama imali i slatkiša i mazalica i svašta što se ne može baš iskoristiti za narodnu kuhinju, pa je tetka od toga pravila pakete za Srebrenicu. U svakom slučaju, akciju možemo organizovati na način da se pomogne više ugroženih kategorija (što ovo ružno zvuči)
- Ivy
tuspas mene pu pu pufrozen wrote:Joj, joj... koliko vas je iz dijasporea ovi domaci sute li, sute... moramo imati dovoljno dobrovoljaca za istovar, utovar i šarmiranje
-
mIRCerka
Sve zainteresirane za suradnju u akciji molim da posalju mail na [email protected] da vas utefterimo finalno....
-
mIRCerka
mIRCerka wrote:Sve zainteresirane za suradnju u akciji molim da posalju mail na [email protected] da vas utefterimo finalno....