Izasao TM prvi navijacki magazin u BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

BSn wrote:Sto se tice magazina, za svaku pohvalu, na ovom vaktu ima jos vecu vrijednost.

SVAKA CAST!
Hvala od srca
BSn

Post by BSn »

horns&drums wrote:
BSn wrote: Moze se cak reci i Povjest, sto je nasa slavenska rijec....... ali istorija, to mi nekako prekodrinski i nema veze sa Bosnom, ni Bosancima, a ni Hercegovicma...............
Pasha, recidera ti meni tako neukom :D koji su sluzbeni jezici u BiH?
Ako promoviramo bh vrijednosti promoviramo bosanski jezik, ako promovisemo hrvatske vrijednosti promovisemo hrvatski, srpske srpski itd.

Ali ako hoces reci da zelite ispostovati ova sva tri jezika, gdje je hrvatska rijec za ovaj pojam? :roll:

Medjutim, to je sve manje bitno :D :D :D :D :-D :lol:
horns&drums

Post by horns&drums »

Znas, samim tim sto spominjemo i historiju i istoriju promoviramo BH vrijednosti. A znaju svi da u redovima Zeljinih navijaca ima priipadnika sva tri konstitutivna naroda.

Kupi magazin pa ces se i sam uvjeriti
shadow

Post by shadow »

horns&drums wrote:
Kupi magazin pa ces se i sam uvjeriti
jeste, svi kupite magazin da imate sta staviti pod guzu za 15-tak dana kad vam na golubarniku gostuje BORDO express, trebace vam jer samo cete sjediti i ibretiti se :D

btw. opet smo prvi, imate pozdrav s vrha :zzzz:
Edin H.

Post by Edin H. »

Svaka cast majstori :D

Zeljo se vratio u formu 8)

U derbiju ocekujem takvo ponizenje FK Sarajeva da ce se njihovi nvijaci morati skloniti na neko vrijeme iz Sarajeva - srecom i nema ih puno :oops:
King Kikapu

Post by King Kikapu »

BSn wrote:
horns&drums wrote:Nije sto ce VAM nego NAM , vidim da ti se svidja magazin navijaca najtrofejnijeg kluba u BiH

Odgovor na pitanje je takodjer sadrzan u prvoj recenici do zareza :D:D:D:D
Pasha, ja koliko znam Zeljo se uvjek izdavao za bh klub, koji promovira bh vrijednosti, a po bosasnki se kaze i pise Historija, a nikako ne (H)istorija.

Moze se cak reci i Povjest, sto je nasa slavenska rijec....... ali istorija, to mi nekako prekodrinski i nema veze sa Bosnom, ni Bosancima, a ni Hercegovicma...............
prvo, istorija i povijest nisu isto. povijest je sveukupnost prosle zbilje, a istorija je nauka o povijesti u klasicnom ili pripovijest o povijesti u savremenom shvatanju pojma.

drugo, u bosni se nikad, barem koliko je meni poznato nije govorilo historija, barem nije do pojave pravopisa bosanskoga jezika senahida halilovica. danas su ispravne, prihvatljive i u spotrebi obje varijante rijeci, a koju ces upotrijebiti zavisi od tvog jezickog osjecaja. ja govorim istorija.

horns, odlican magazin! nadam se da ce potrajati!
Santos

Post by Santos »

Kako vas nije stid 1 na tabeli pa 2 milje protiv Borca.Mi zadnji protiv Leotara frka sa smjenom trenera pa 2 milje.Eto vi imate navijace.Standardna pitarska capri.Nemoj bit ubjedzen da ce te nas razvalit.Jeste jaci ali polako smiri malo strasti.Cestitke za magazin kome krivo nek ne cita.Cuvaj te se Dzele sad je trener nesto ga hoce protiv vas.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

zasto jednostavno ne mozete pisati o temi,nego zastranjivati lijevo i desno :? ocigledno je i ptice na grani znaju da ja VOLIM f.k Sarajevo,al ako je nesto za pohvalu,onda se i pohvali.
sad odose sa temom,kako se kaze Historija,ili Istorija,onda o derbiju,pa o Dzeli.... :? nidje veze svega mi :-D
opet kazem,cestitam,jer nema razloga da budem ljubomorna niti iskompleksirana prema navijacima Zeljeznicara ,pa za boga dragog ljudi nismo iz Zenica,kakvi kompleksi :D :D
hool

Post by hool »

PITARKA_SA wrote:zasto jednostavno ne mozete pisati o temi,nego zastranjivati lijevo i desno :? ocigledno je i ptice na grani znaju da ja VOLIM f.k Sarajevo,al ako je nesto za pohvalu,onda se i pohvali.
sad odose sa temom,kako se kaze Historija,ili Istorija,onda o derbiju,pa o Dzeli.... :? nidje veze svega mi :-D
opet kazem,cestitam,jer nema razloga da budem ljubomorna niti iskompleksirana prema navijacima Zeljeznicara ,pa za boga dragog ljudi nismo iz Zenica,kakvi kompleksi :D :D
Ma da vi ste iz "metropole" :-) na tribinama ebete jedni drugima sve, a onda kad se tekma zavrsi , grlite se :-)
I koliko vidim , uvijek vi prvi pominjete Zenicu
TM - za magazin :thumbup:
horns&drums

Post by horns&drums »

Ako nas je ista probalo ujediniti s pitarima i njih s nama onda je to skandiranje o Markalama

Hvala za magazin :faraon1:
hool

Post by hool »

horns&drums wrote:Ako nas je ista probalo ujediniti s pitarima i njih s nama onda je to skandiranje o Markalama

Hvala za magazin :faraon1:
A sta vas je ujedinilo sa R.A. da poslije TEKME onako mijenjate salove, zastave , grlite se ljubite itd :-)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

hool wrote:
PITARKA_SA wrote:zasto jednostavno ne mozete pisati o temi,nego zastranjivati lijevo i desno :? ocigledno je i ptice na grani znaju da ja VOLIM f.k Sarajevo,al ako je nesto za pohvalu,onda se i pohvali.
Ma da vi ste iz "metropole" :-) na tribinama ebete jedni drugima sve, a onda kad se tekma zavrsi , grlite se :-)
Da,jesmo iz metropole :D Da,na tribinama cu im uvjek **bavati sve,Da,kada zavrsi utakmica naravno da cu sa svojom rajom otici negdje zezati se i grliti ih ako mi tako dodje :D :D ili mozda da najboljeg jarana kad me zovne na kafu kazem;sory ti navijas za zelju! :lol: LOL
i Da,pomenula sam zenicu u kontekstu, koji je cinjenicno stanje.
pussa iz rajvosa :D
Beslija

Post by Beslija »

Jel ovo vezano za KLUB ? Odnosno da li klub ima koristi novcane od prodaje magazina?
horns&drums

Post by horns&drums »

Beslija wrote:Jel ovo vezano za KLUB ? Odnosno da li klub ima koristi novcane od prodaje magazina?
Nema bolan, procitaj tekst

Nama klub nije platio autobusa jednog ima 5 godina
hool

Post by hool »

PITARKA_SA wrote:
hool wrote:
Da,jesmo iz metropole :D Da,na tribinama cu im uvjek **bavati sve,Da,kada zavrsi utakmica naravno da cu sa svojom rajom otici negdje zezati se i grliti ih ako mi tako dodje :D :D ili mozda da najboljeg jarana kad me zovne na kafu kazem;sory ti navijas za zelju! :lol: LOL
i Da,pomenula sam zenicu u kontekstu, koji je cinjenicno stanje.
pussa iz rajvosa :D
Idi HEKLAJ , nije navijanje za tebe :D
Beslija

Post by Beslija »

horns&drums wrote:
Beslija wrote:Jel ovo vezano za KLUB ? Odnosno da li klub ima koristi novcane od prodaje magazina?
Nema bolan, procitaj tekst

Nama klub nije platio autobusa jednog ima 5 godina
Zar nije korisnije da se u dogovoru sa klubom napravi magazin koji bi izlazio svaki mjesec (cijena 10 KM hajmo reci).....i da klub ima zaradu.

Sta ja imam i sta moj klub ima od toga sto su nekih 30-tak ljudi napravili magazin i stavili ga pod imenom "zeljo , maniacs ili slicno".....
SAmo mogu pomisliti da cete VI zaraditi novac...Nista moj klub ne dobija..

U ekipi koju ja pratim vec 13 godina to se radi veoma profesionalno i klub ima veoma dobru zaradu od prodaje magazina(Galatasaray).
Sad , da ja znam da ce zeljo imati zaradu , zasto ne bi kupio svaki mjesec ovaj magazin?....moj klub dobije novac , novcem kupi bolje igrace , popravi uslove treniranja i slicno...

a ovako , mislim da necu kupiti magazin. :)

Sretno!
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Ne znam HEKLAT,ja sam ipak gradsko djete,sa asfalta
:lol:
horns&drums

Post by horns&drums »

Beso, vidi sine, to ti je ljubav.

Ja niti sam pokrenuo magazin niti hocu da imam pare od toga. Ja sam ga i cu ga (sto je najbitnije) promovirati zbog Voljenog, ne zbog sebe.

E sada, Zeljo ima najljepsu koreografiju u drzavi, sta mislis odakle se to financira?

Beso i ostali, ljubav se ne kupuje novcem, znate i sami. A u nasem slucaju ni mastercarda nema :D :D
Beslija

Post by Beslija »

Ne razumijes me.

Kad se vec tako nesto odradilo , ZASTO, ako volite toliko klub , ZASTO se ne konsultujete sa klubom pa da na kraju KLUB ima zaradu...zaradu koja ce u narednim godinama POMOCI zelji...vasem voljenom klubu.

Nemoj mi price za djecu. Ako je ovo za "KLUB" , ako vi VOLITE KLUB , haj lagano urednik sutra na razgovor u klubske prostorije pa da ZELJO ima najvecu dobit.
mukkii

Post by mukkii »

cudo se mirci ne javlja :shock: :D

P.S. jel se ove novine normala uzimaju na trafikama il ima neko posebno mjesto?
horns&drums

Post by horns&drums »

Beso sine, ovo je prvi broj. Ljudi napravili sve od svojih para. Pilot projekat, kuzis?

Inace, opet ti kazem, mi za finale kupa ne mozemo dobiti 1 autobus.

Pitaj pitare kakvih su imali problema sa upravom. To su sine kriminalci, lopovi, zaradjuju na nama. Ja ne radim od maja. Ali dajem za kartu, dajem za gostovanja. Sta mislis od kuda?

S kim mislis da pricam? Sa papkom koji otjera trenera koji je tu 5 kola i koji je Zeljino dijete? Ili s kriminalcem koji ima sve a Zeljo mu hobi?

De malo ti ponovi gradivo i spusti e nazemlju.

Hvala tebi na briljantnim idejama. Hajd sada idi na torcidinu stranicu ili stranicu Evertona i pitaj koliko oni daju svojim navijacima. Ne ide ti to tako bolan
horns&drums

Post by horns&drums »

mukkii wrote:cudo se mirci ne javlja :shock: :D

P.S. jel se ove novine normala uzimaju na trafikama il ima neko posebno mjesto?

Kakva trafika, samo iz ruke u ruku

pred tekmu se prodaje na stadionu
Beslija

Post by Beslija »

Tu si upravu. Jebiga , ovo je Bosna. Ja sam iskljucivo govorio na iskustvima koje sam imao u "normalnim" okolnostima.

Eh , iz tih razloga koje si naveo ja i ne gledam bas ovaj nas fudbal.
Puno mi je zao , al sta ces.....

Sretno sa magazinom , sta da kazem... :roll:

(edit)

uvijek mozes biti ko LAZIO...pa kad uprava sere , na "razgovor". :D
mukkii

Post by mukkii »

horns&drums wrote:
Kakva trafika, samo iz ruke u ruku
pa ti spomenu neke 2KM, pa zato pitam :?
horns&drums

Post by horns&drums »

Napravili smo i to jednom, otjerali Dinu Djurbuzovica (zaustavili bus u Konjicu i prisili mu 3 vaspitne), doveli Amara i osvojili prvenstvo.

Al' od tada se promijenilo puno toga...
Post Reply