"Genocid" Zvornik

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

..
Last edited by SherlockHolmes on 21/09/2006 22:27, edited 3 times in total.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

zavrzlama wrote:
BSn wrote:
zavrzlama wrote:Nije bila farsa samo su 90-tih isplivala govna koja su za vrijeme Tita cistila Wc na Golom Otoku....Odlukom da se izjednace cetnici i partizani u Srbiji je samo dalo krila ovakvim pojavama..ali ce to prvo Srbiju kostat gradanskog rata pa tek nas ostale..
Eh sad ako je tako ko sto ti kazes, pa onda je goli otok trebao biti 10 puta veci.

Ne nazalost, na golom otoku su bili oni najbolji medju najgorim, a svi oni monstrumi su, kako ce se ispostaviti pocetkom proslog stoljeca, ustvari bili slobodni i u i oko vlasti, a mnogo od njih su bili na toj vlasti i za vrijeme Broza, koji nije vodio politiku protiv njih nego politiku skrivanja njih od ociju javnosti, a oni su i dalje slobodno djelovali.
Tito je bio taj koji je udarao po usima nacionaliste iz svih naroda..samo je posle njegove smrti doslo do situacije da se svaki narod morao boriti sa svojim govnima i nacionalistima..svi su se izgleda izborili samo jos srbi nisu..nego su im dali i ustavnu potporu i izjednacili sa onim pravim i normalnim gradanima..u Hrvatskoj je prisutno ustastvo ali ga nema u Ustavu i nije dozvoljeno javno ispoljavanje i u tendenciji je opadanja na beznacajan faktor...u BIH se pojavljuju vehabije i sasjeceni su u startu tako da vise ne predstavljaju neku prijetnju od satanizacije BIH muslimana i ekstremnog djelovanja...U Srbiji imamo 3 miliona radikala od cega je njih 1 milon onih skstremno opasnih..u BIH imamo zaostavstinu Mladicevaca i Karadicevaca i tako da je slika porazna.

Srpske nacionaliste i radikale jedino moze unistiti sarpski narod..ali kako ima ona tradicija "inata" nacekat cemo se....
Nije na temu, ali samo ovoliko da kazem: ovo je jedna od vecih floskula koja se nonstop ponavlja na ovom forumu. Tito je "udarao po usima" prevashodno one koji su njemu bili neka konkurencija (najgori je bio upravo prema komunistima nakon rezolucije Informbiroa, koji su taj Goli Otok i ucinili poznatim). Kako se odnosio prema cetinicima i koliko je tu bilo principa, najbolja je ilustracija tekst iz Dana koji sam nekoliko puta postirao, o primanju cetnickih koljaca iz Foce u partizane.

Uostalom, uzmimo najvece zlotvore iz proslog rata (Karadzic, Mladic, Ostojic, Kalinic itd): molio bih da mi neko navede sta su doticni radili u soc. drustvu i na kada su to "cistili govna na Golom Otoku" (ili na bilo koji nacin bili kaznjavani zbog cetnistva). Ne, svi su bili "ugledni gradjani", a neki od njih su imali ne bas bezazlene funkcije u samom rezimu. Dakle, izvini zavrzalama, ali tvoja tvrdnja je glupost.
bedrudin

Post by bedrudin »

Upravo tako, medju onima koji su zaglavili na Golom Otoku najvise je bilo komunista. Zlocinci su uglavnom najvise dosli iz reda normalnih i uzoritih gradjana. Max.Cherry, tebi u ovome bitni fudbaleri Sarajeva? Kakva bolan djeca i neodgovorni roditelji, problem je u drustvu koje je ogrezlo u zlocinu. Problem je u tome sto je genocid i zlocin nagradjen, sto su ratni zlocinci uzdignuti na nivo svetaca, problem je u tome sto je drustveno prihvatljivo danasnje ponasanje u Zvorniku, a i drugdje. Halo, "Genocid" Zvornik, nacisticki pozdravi, "noz, zica Srebrenica, "klanje muslimana"... znas li ti sta je sve danas vidjeno! Nikave reakcije niti osude, a kamo li da neko snosi posljedice za to. Vjerovatno su danasnji stanovnici Zvornika ponosni na svoju omladinu. I kakav bolan inteligentniji pokret? Znas li ti uopste sta su nacisti cinili i kakvom su inteligencijom vodjeni? Isto kao i ovi omladinci iz Zvornika!
Ergot

Post by Ergot »

Hoce li neko prosvijetliti dijasporce? Sta je bilo?
pike

Post by pike »

... ili moramo nagadjati sta je bilo
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

bedrudin wrote:Upravo tako, medju onima koji su zaglavili na Golom Otoku najvise je bilo komunista. Zlocinci su uglavnom najvise dosli iz reda normalnih i uzoritih gradjana. Max.Cherry, tebi u ovome bitni fudbaleri Sarajeva? Kakva bolan djeca i neodgovorni roditelji, problem je u drustvu koje je ogrezlo u zlocinu. Problem je u tome sto je genocid i zlocin nagradjen, sto su ratni zlocinci uzdignuti na nivo svetaca, problem je u tome sto je drustveno prihvatljivo danasnje ponasanje u Zvorniku, a i drugdje. Halo, "Genocid" Zvornik, nacisticki pozdravi, "noz, zica Srebrenica, "klanje muslimana"... znas li ti sta je sve danas vidjeno! Nikave reakcije niti osude, a kamo li da neko snosi posljedice za to. Vjerovatno su danasnji stanovnici Zvornika ponosni na svoju omladinu. I kakav bolan inteligentniji pokret? Znas li ti uopste sta su nacisti cinili i kakvom su inteligencijom vodjeni? Isto kao i ovi omladinci iz Zvornika!
vidiš upravo je u tome problem - što ljudi pridaju značaj ljudima koji uzdižu zločin na neku instancu kao da du činili upravo suprotno. ja dobro znam šta je zločin, živio sam kroz njega i živim posljedice njega i deset godina gledam kako jedan glupi narod izvlači živce drugom po osnovu tih zločina. mi tu ne možemo ništa, sem, možda, da ih zaganjamo čime umijemo i da ih istjeramo u srbiju sve do jednog i živimo mirno u samo našoj Bosni. ali to je besmislica i to nije moguće (mada bih ja volio da jeste). ti ako misliš da će nešto pomoći tvoja, moja, tihićeva, paravčeva, musemićeva ili bilo čija osuda toga što su oni radili tokom utakmice, grdno se varaš. vjeruj mi, više njih boli kad nas zaboli ku*ac šta to oni rade tamo nego kad ti kažeš da su oni mali zlotvori još zlotvornijih očeva i majki. to jeste istina i oni se ponose time, što automatski iskljčuje mogućnost uvrede njihovog ega ako istakneš svoje saznanje da su oni to što jesu.

a što se tiče fudbalera Sarajeva, ili bilo kojih drugih fudbalera koji su se mogli zadesiti tamo... naravno da je bitno. izuzetno bitno, jer povod okupljanju i orgijanju glupe srpske mladeži bila je utakmica. zamisli kako čitav stadion navija i skandira stvari koje nemaju veze sa tekmom, ali nevjerovatno visoko dižu moral domaćim fudbalerima. i ljudi čak i povedu, znači adrenalin se diže i ti "mali zločinci" još više morala dobijaju da još gore porovociraju. ja mislim da smo smišljali bolji način da ih spustimo na zemlju od pobjede nad njihovom ekipom, ne bi ga smislili. možda da smo bacili dvije osamdesetke na tribinu, sve ih povaljali i gotovo. ali onda bi nas vrlo vjerovatno izbacili iz daljeg takmičenja.

glede nacizma i fašizma, tu imam svoje mišljenje, ali mi ga je mrsko dijeliti ovdje s tobom ili bilo s kim niti je ovo tema za to.
Edinko

Post by Edinko »

Pa ljudi moji,kako vam vec nije jasno?!

Ovo sto danas gledate,ove kako kazete osnovce ,ovu DJECU kako klicu fasismu,velicaju klanje i ubijanje,kako siju mrznju?!

Jeli vi zaista mislite da je to samo sada??

Da toga nije bilo ranije?!
U velikoj ste zabludi draga moja rajo ako mislite da je to od"jucer"...to je nazalost tako zadnjih hiljadu godina..
Prebacivana mrznja sa koljena na koljeno...nekada su to radili"tiho"a danas to rade otvoreno..u neku ruku i bolje..prije se nismo ni nadali,jer nismo znali sta misle...smatrali smo da su "u redu"...ali danas kada ih gledamo kako divljaju,kako urlicu,kako se dice svojom fasistickom proslosciu i"junastvom"na hiljadama silovanih Bosnjakinja ,ubistvima i klanjima starih ljudi,zena i djece( a sto je sve dokumentovano,znaci nije izmisljeno kako oni zele da predstave,te silne masovne grobnice su najbolji DOKAZ...)..danas arlaucu otvoreno i znamo odakle nam prijeti opasnost...a neko pomenu novi rat?...ne znam ko bi se kako proveo ako bi ga bilo ali se nadam da ga vise nikada nece biti..ali sa ovakvim povampirenim umovima,tesko ga je"izbjeci"..jedini lijek ce tada biti cini mi se "Oluja" i "Drinski zid" poput onog Berlinskog..Nedaj Boze ali ako ovako nastave druge nam nema..nazalost...jer ovo vise nema niti smisla,niti vodi nekom normalnom suzivotu(nakon svega sto napravise,jos uvijek se kofrce i od sebe prave zrtvu.."jadnici"...)
bedrudin

Post by bedrudin »

e svasta, kakva utakmica? organizovana skupina koja se naziva "genocid" zvornik, sa svom prepremljenom koreografijom. da nije utakmica, bilo bi nesto drugo. sve je ovdje vrlo dobro isplanirano, a kada tako olako prelazis preko svega pokusaj se staviti u kozu nekog zvornicanina koji se vratio u svoj grad, a udario na ovo danas.
BECHO

Post by BECHO »

Djecurlija, balavurdija, cetnici, sumnjaci, fasisti..

Image

Image
bedrudin

Post by bedrudin »

NA UTAKMICI U ZVORNIKU PUBLIKA KLICALA RATNIM
ZLOČINCIMA I SKANDIRALA "NOŽ, ŽICA, SREBRENICA"
Zvornik, 21.09.2006. - Policija Republike Srpske istražuje novi slučaj ispada na nacionalnoj osnovi na sportskim terenima. Na jučerašnjoj utakmici nogometnog Kupa BiH u Zvorniku između Drine i Sarajeva skandirane su parole: "Genocid Zvornik" i "Nož, žica, Srebrenica". Sa uzdignutom rukom u znaku nacističkog pozdrava navijači su, naočigled policije, veličali ratne zločine.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

SherlockHolmes wrote:
zavrzlama wrote:
BSn wrote: Eh sad ako je tako ko sto ti kazes, pa onda je goli otok trebao biti 10 puta veci.

Ne nazalost, na golom otoku su bili oni najbolji medju najgorim, a svi oni monstrumi su, kako ce se ispostaviti pocetkom proslog stoljeca, ustvari bili slobodni i u i oko vlasti, a mnogo od njih su bili na toj vlasti i za vrijeme Broza, koji nije vodio politiku protiv njih nego politiku skrivanja njih od ociju javnosti, a oni su i dalje slobodno djelovali.
Tito je bio taj koji je udarao po usima nacionaliste iz svih naroda..samo je posle njegove smrti doslo do situacije da se svaki narod morao boriti sa svojim govnima i nacionalistima..svi su se izgleda izborili samo jos srbi nisu..nego su im dali i ustavnu potporu i izjednacili sa onim pravim i normalnim gradanima..u Hrvatskoj je prisutno ustastvo ali ga nema u Ustavu i nije dozvoljeno javno ispoljavanje i u tendenciji je opadanja na beznacajan faktor...u BIH se pojavljuju vehabije i sasjeceni su u startu tako da vise ne predstavljaju neku prijetnju od satanizacije BIH muslimana i ekstremnog djelovanja...U Srbiji imamo 3 miliona radikala od cega je njih 1 milon onih skstremno opasnih..u BIH imamo zaostavstinu Mladicevaca i Karadicevaca i tako da je slika porazna.

Srpske nacionaliste i radikale jedino moze unistiti sarpski narod..ali kako ima ona tradicija "inata" nacekat cemo se....
Nije na temu, ali samo ovoliko da kazem: ovo je jedna od vecih floskula koja se nonstop ponavlja na ovom forumu. Tito je "udarao po usima" prevashodno one koji su njemu bili neka konkurencija (najgori je bio upravo prema komunistima nakon rezolucije Informbiroa, koji su taj Goli Otok i ucinili poznatim). Kako se odnosio prema cetinicima i koliko je tu bilo principa, najbolja je ilustracija tekst iz Dana koji sam nekoliko puta postirao, o primanju cetnickih koljaca iz Foce u partizane.

Uostalom, uzmimo najvece zlotvore iz proslog rata (Karadzic, Mladic, Ostojic, Kalinic itd): molio bih da mi neko navede sta su doticni radili u soc. drustvu i na kada su to "cistili govna na Golom Otoku" (ili na bilo koji nacin bili kaznjavani zbog cetnistva). Ne, svi su bili "ugledni gradjani", a neki od njih su imali ne bas bezazlene funkcije u samom rezimu. Dakle, izvini zavrzalama, ali tvoja tvrdnja je glupost.
Nije Tito mogao niti je trebao kaznjavati sve ljude koji su bili ustase i cetnici pa kasnije presli u partizane i komuniste..ako bi se tjerao mak na konac onda je tito trebao u goli otok poslat jedno 70% muslimana u BIH jer su bili ustase i jedno 80% srba jer su bili cetnici..rat je rat i u njemu se ljudi ili silom ili milom opredjeljuju za neku stranu u ratu...problem je sto su se recimo BIH muslimani distancirali i odvojili od ustastva kao folklora i nacina ziviota,dok su srbi vecinom zadrzali i pojacali prisustvo cetnistva u svome narodu.O tome ja govorim.....
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

daj ba, missing the point... zašto bi povratniku u Zvornik bilo teže sada, kada gleda ovu smijuriju i ovu glupu djecu kako bježe iz škole i dižu ruke u zrak, skandiraju "mladić heroj" i slično... nego što mu je bilo kad mu je babo od tog djeteta došao na vrata i otjerao ga iz kuće? I otkud znaš da je njemu teže gledati to, nego meni četnika komšiju kako se vratio na moj sprat i krv mi pije samo time što je tu, a ja znam gdje je bio i šta je radio u ratu??? ali ja sam to riješio ne tako što sam mu jebo mater i ganjo ga kašikarom po naselju (da jesam, isti oni koji su njemu omogućili da se vrati, mene bi poslali na izlet u Zenicu), nego sam ga ignorisao, što je njemu bilo teže nego da sam blebeto bezveze i dizo njemu rep iz dana u dan. na kraju je čovjek prodo stan i otišo odakle je došo.

zato ne šupljiraj više, i ne pravi se patriota veći nego što jesi time što ćeš trošiti vrijeme tipkajući o stvarima koje misliš da poznaješ bolje od ostalih. to što oni rade je čisti kretenizam i nedostatak pameti, kakva sistematska grupisanja i organizovana koreografija... očito nikad nisi bio na utakmici. i ja imam navijačku grupu, super organizovanu, sa transparentima i web stranicom a u njoj tri čovjeka. a ljudi misle mi teroristička organizacija. taj transparent može svaki talentovani tinejdžer išvrljat sprejom koji košta 6 maraka, i samim svojim djelom okupit još trideset njih, koji će jedva dočekati da pobjegnu iz škole, šta god bila alternativa.

to što radite je sizifov posao. možete pričati unedogled, a oni će bit sve gori i sve će im biti draže što vi budete bučniji. pa bujrum.
Šandor

Post by Šandor »

Zavrzlama, ne slažem se. Na Golom Otoku je završio veliki broj jadnika koji nisu skrivili ništa. Bilo ih je svih nacija i stavova. Četnika, ustaša, mudžahedina, boljševika, titoista, staljinista, istinskih demokrata.

Nakon drugog svjetskog rata režim u Jugoslaviji je veličao Staljina i predstavljao ga u najboljem svijetlu. Tako je narod mislio da im komunisti neće ništa ako veličaju Staljina.

Ali onda je nastupilo zahlađenje odnosa sa Sovjetskim Savezom. Ne treba da te podsjećam da je narod tada bio potpuno neinformisan i dezinformisan.

Običan narod je morao ići pred partijske komisije i reći šta misli o Staljinu. Mnogi koji su ga podržali učinili su to samo zato jer su bili neinformisani. Bili su smotani. Spetljali se i ni krivi ni dužni završili u zavoru. Odležali višegodišnju robiju.

Tačno je da su komunisti progonili nacionaliste. Ali nedovoljno.

Iz ove perspektive, nama bi bilo bolje da je došao Staljin. Pola nas se ne bi ni rodilo. Al ne bi se rodilo ni pola majmuna u Srbiji. :-) :D

Image
bedrudin

Post by bedrudin »

Max.Cherry wrote: zato ne šupljiraj više, i ne pravi se patriota veći nego .

molim te da ovakav ton i vokabular ne koristis u komunikaciji sa mnom. ja tebe nisam vrijedjao i ne zelim da trpim vrijedjanje. ako ne mozes da se suzdrzis od toga, onda je sva komunikacija izmedju nas zavrsena, a za ubuduce da znas, nisam ti ja nikakav "patriota".
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Šandor wrote:Zavrzlama, ne slažem se. Na Golom Otoku je završio veliki broj jadnika koji nisu skrivili ništa. Bilo ih je svih nacija i stavova. Četnika, ustaša, mudžahedina, boljševika, titoista, staljinista, istinskih demokrata.

Nakon drugog svjetskog rata režim u Jugoslaviji je veličao Staljina i predstavljao ga u najboljem svijetlu. Tako je narod mislio da im komunisti neće ništa ako veličaju Staljina.

Ali onda je nastupilo zahlađenje odnosa sa Sovjetskim Savezom. Ne treba da te podsjećam da je narod tada bio potpuno neinformisan i dezinformisan.

Običan narod je morao ići pred partijske komisije i reći šta misli o Staljinu. Mnogi koji su ga podržali učinili su to samo zato jer su bili neinformisani. Bili su smotani. Spetljali se i ni krivi ni dužni završili u zavoru. Odležali višegodišnju robiju.

Tačno je da su komunisti progonili nacionaliste. Ali nedovoljno.

Iz ove perspektive, nama bi bilo bolje da je došao Staljin. Pola nas se ne bi ni rodilo. Al ne bi se rodilo ni pola majmuna u Srbiji. :-) :D

Image

Kao prvo promasio si poentu mog pisanja...kao drugo obrati paznju na svoje izrazavanje jer ti nazivas majmunima pola Srbije....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Kada sam Aprila 92 godine uzeo pusku u ruke i krenuo u svoj prvi (a nadam se i posljednji) rat imao sam samo jedan cilj a to je da ne dozvolim da se moja domovina i moj grad ruse i da zastitiim sve one koji nisu sposobni da se suprostave unutrasnjoj i vanjskoj agresiji. Sam sebi sam zadao kodeks u kojem je najvaznija tacka bila da necu biti onakav kakav je moj neprijatelj jer nije tesko bilo prokuziti sta ce taj neprijatelj raditi. Dakle zadao sam si jedan od najtezih ratnih ciljeva a to je ostati cista obraza i bez imalo vlastite samohvale odgovorno tvrdim da sam to sproveo 100%. Mnoge znam koje nisu sa one strane pogotovo ali i sa ove i te kako. Koliko god mi na ovim prostorima bili slicni ovaj rat nas je i te kako napravio razlicitim, izmedju ostalog u poimanju onoga sta je za koga ispravno.
Gledajuci ovo "stado" djece nikako da mogu da vidim tog ovna predvodnika jer moje dijete je upravo ovih godina ali zaista ono nema pojma sta ta ruka znaci. On nema jos uvijek pojma sta je Bosnjak, Srbin i Hrvat pa iako ne pripadamo Bosnjackom korpusu on hoce da ide na vjeronauku zato sto tu ide pola njegovog razreda. I jednostavno kaze ako nisam Bosnjak onda sam Hercegovac a nasa zemlja u nazivu ima oboje pa sto onda ne bi isao. Ma prava zbrka u jednoj maloj glavici.
Zar vi zaista mislite da ona djeca znaju sta znaci taj fasisticki pozdrav, sta znaci genocid, sta znaci Srebrenica. Ne ne znaju ali onaj ovan predvodnik recituje a oni ponavljaju za njim jer je on njihov idol u danas zabacenoj selendri zvanoj Zvornik. Sada ne znaju ali da ce imati od koga nauciti e u to ne sumnjam. Najbolji ucitelji ce im doci sa Marakane. Ali....
Koliko god nas iritirali ovakvi maloumni potezi toliko i njih iritira svaki Tekbir na utakmicama, pa pjesma "Pusi k... ko te j... moze Bosna i bez tebe........ " i slicni izleti. Nikada u svom zivotu necu uporediti stravu i uzas Srebrenice sa ovim sto sam naveo ali arsini razmisljanja nas i njih su totalno dijametralni i ono od cega se mi jezimo oni se ponose a ono sto se kod nas smatra vrhunskom kreacijom kod njih se smatra ozbiljnom provokacijom. I to ce tako ici u beskonacno jer ovce postoje i ovdje i tamo a ovnovi i njihova razmisljanja skoro da su slicna a to je da se prave sranja, jer ovnovi samo u sranjima mogu biti glavni.
Zato dragi prijatelji nemojte traziti krivce u ovakvim slikama, krivce svaki dan gledate na TV ekranima ali niko od nas nema hrabrosti da ih skine sa pijedastala jer mi smo samo ovce i mada se u svakom stadu nadje i poneka crna koja ne slusa ovna ti ovnovi i dalje kolo vode.
Najvaznije je sacuvati vlastiti obraz jer onda u svakoj situaciji si ti taj koji moze uperiti prstom a u tebe ne moze niko. Sve dok u ovoj zemlji ljudi ne budu radili imace vremena da prave ovakva sranja i uce djecu kako ovi ili oni ne valjaju au suprotnom svaki ce im minut biti dragocijen.
danas

Post by danas »

zavrzlama wrote:
Kao prvo promasio si poentu mog pisanja...kao drugo obrati paznju na svoje izrazavanje jer ti nazivas majmunima pola Srbije....
greska u korcima... nije pola nego 75% :D i nisu majmuni nego cetnicija najgore vrste... :D :oops: :oops:
sarlo

Post by sarlo »

U RS je odgojena generacija vukova. U federaciji debatanata. Poslije rata je izvrsena "denacifikacija Bosnjaka", kako zasto mozemo samo pretpostaviti. Da se smire strasti, dovrsi genocid, , rijesi "muslimansko pitanje na Balkanu,...
Last edited by sarlo on 22/09/2006 00:29, edited 1 time in total.
branimir_s

Post by branimir_s »

zzzzz wrote:
branimir_s wrote:Nema vise JNA, nema avioni...
znaju to oni jako dobro. Jer slijedeci rat bi im bio posljednji.
Mi ih imamo jos manje branimire, cisto sumnjam da smo u boljoj poziciji nego 92', sto se tice spremnosti za odbranu BiH
U boljoj smo poziciji nego 92 godine milion puta. Prvo - nema bande po Sarajevu u tolikoj mjeri kao 92 (sjetite se barikada), nama bande po brdima, nema bande na Grbavici, Spicastoj stijeni...nema bande oko Bihaca. A i mi smo sada puno puno pametniji.
sarlo

Post by sarlo »

Na Golom otoku su internirani samo Informbiroovci a kasnije su kriminalci sluzili kazne.
Arslan_

Post by Arslan_ »

Naj3bacemo im se majke cetnicke kad tad :x
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Ako vec znamo da se ne mozemo osloniti na politicare, onda moze sam narod izaci na ulice i pokazati da je protiv nacionalizma i diskriminacije.
Opet uzimam za primjer Sarajevo, kao glavni grad BiH, gdje se narod okupljao na ulicama kad je najteze bilo i pokazivao svoj stav prema ratu.
Zasto se sad takvo nesto nebi ucinilo? Trebali bi da trazimo poostrenje sigurnosni mjera na utakmicama ili nakim drugim javnim manifestacijama.
Ovo je za mene opet ponavljanje '92, napad na Bosnu i Hercegovinu, vatra koja tinja sve dok ne bukne :x
visocicaguy

Post by visocicaguy »

:x
danas

Post by danas »

Bosanac_21 wrote:Ako vec znamo da se ne mozemo osloniti na politicare, onda moze sam narod izaci na ulice i pokazati da je protiv nacionalizma i diskriminacije.
Opet uzimam za primjer Sarajevo, kao glavni grad BiH, gdje se narod okupljao na ulicama kad je najteze bilo i pokazivao svoj stav prema ratu.
a to nam je strava pomoglo. jer eto -- postidjeli se cetnici postenog naroda tada, pa postidjece se valjda i sada.
i prestati sa sranjima... :oops:
Edin H.

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:Kada sam Aprila 92 godine uzeo pusku u ruke i krenuo u svoj prvi (a nadam se i posljednji) rat imao sam samo jedan cilj a to je da ne dozvolim da se moja domovina i moj grad ruse i da zastitiim sve one koji nisu sposobni da se suprostave unutrasnjoj i vanjskoj agresiji. Sam sebi sam zadao kodeks u kojem je najvaznija tacka bila da necu biti onakav kakav je moj neprijatelj jer nije tesko bilo prokuziti sta ce taj neprijatelj raditi. Dakle zadao sam si jedan od najtezih ratnih ciljeva a to je ostati cista obraza i bez imalo vlastite samohvale odgovorno tvrdim da sam to sproveo 100%. Mnoge znam koje nisu sa one strane pogotovo ali i sa ove i te kako. Koliko god mi na ovim prostorima bili slicni ovaj rat nas je i te kako napravio razlicitim, izmedju ostalog u poimanju onoga sta je za koga ispravno.
Gledajuci ovo "stado" djece nikako da mogu da vidim tog ovna predvodnika jer moje dijete je upravo ovih godina ali zaista ono nema pojma sta ta ruka znaci. On nema jos uvijek pojma sta je Bosnjak, Srbin i Hrvat pa iako ne pripadamo Bosnjackom korpusu on hoce da ide na vjeronauku zato sto tu ide pola njegovog razreda. I jednostavno kaze ako nisam Bosnjak onda sam Hercegovac a nasa zemlja u nazivu ima oboje pa sto onda ne bi isao. Ma prava zbrka u jednoj maloj glavici.
Zar vi zaista mislite da ona djeca znaju sta znaci taj fasisticki pozdrav, sta znaci genocid, sta znaci Srebrenica. Ne ne znaju ali onaj ovan predvodnik recituje a oni ponavljaju za njim jer je on njihov idol u danas zabacenoj selendri zvanoj Zvornik. Sada ne znaju ali da ce imati od koga nauciti e u to ne sumnjam. Najbolji ucitelji ce im doci sa Marakane. Ali....
Koliko god nas iritirali ovakvi maloumni potezi toliko i njih iritira svaki Tekbir na utakmicama, pa pjesma "Pusi k... ko te j... moze Bosna i bez tebe........ " i slicni izleti. Nikada u svom zivotu necu uporediti stravu i uzas Srebrenice sa ovim sto sam naveo ali arsini razmisljanja nas i njih su totalno dijametralni i ono od cega se mi jezimo oni se ponose a ono sto se kod nas smatra vrhunskom kreacijom kod njih se smatra ozbiljnom provokacijom. I to ce tako ici u beskonacno jer ovce postoje i ovdje i tamo a ovnovi i njihova razmisljanja skoro da su slicna a to je da se prave sranja, jer ovnovi samo u sranjima mogu biti glavni.
Zato dragi prijatelji nemojte traziti krivce u ovakvim slikama, krivce svaki dan gledate na TV ekranima ali niko od nas nema hrabrosti da ih skine sa pijedastala jer mi smo samo ovce i mada se u svakom stadu nadje i poneka crna koja ne slusa ovna ti ovnovi i dalje kolo vode.
Najvaznije je sacuvati vlastiti obraz jer onda u svakoj situaciji si ti taj koji moze uperiti prstom a u tebe ne moze niko. Sve dok u ovoj zemlji ljudi ne budu radili imace vremena da prave ovakva sranja i uce djecu kako ovi ili oni ne valjaju au suprotnom svaki ce im minut biti dragocijen.

Svaka cast na ovom postu hrasno
Post Reply