geler

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

rajvosa^

#26 Re: geler

Post by rajvosa^ »

štzngrm wrote:u ratu sam skupljao gelere, imao sam najveći geler u društvu i svi su mi zavidjeli, jedan klipan mi je nudio deset manjih gelera i dva metka za nj
nisam ga dao. poslije ga je neko od familije bacio u smeće i bio sam tužan danima... uvijek me je zanimalo nakon eksplozije kakvi će se oblici stvoriti od metala,
bio sam fasciniran gelerima, vi?
Sta ti je zivot... Ja 80tih skupljao klikere (troperce, sestoperce, bambuse), slicice (ko je imao maradonu, bio hadjo), sutali na male... a ova generacije skuplja gerele... :sad:
dinash

Post by dinash »

Teufik iz Los Angelesa wrote:eh a tek padobrani od svjetlecih.....to je bila premija :-)
ja sam frajeru u zamjenu za padobran nudio dva repa stodvaesetke i jedan osamdesetke sa inicijalnom kapsulom i nije prihvatio.
poslije rata mi je stara pobacala komplet "kolekciju". poslije toga nisam sedam dana progovorio s njom.
sada mi je krivo samo sto mi nije ostavila tu osamdeseticu sa inicialnom ... ostalo, fakat goni.
black

#28 Re: geler

Post by black »

štzngrm wrote:u ratu sam skupljao gelere, imao sam najveći geler u društvu i svi su mi zavidjeli, jedan klipan mi je nudio deset manjih gelera i dva metka za nj
nisam ga dao. poslije ga je neko od familije bacio u smeće i bio sam tužan danima... uvijek me je zanimalo nakon eksplozije kakvi će se oblici stvoriti od metala,
skupljao sam i ja i dan danas imam uspomene od njih u obliku rupa...i jos uvijek neke cuvam..........u svom tjelu...i ja sam ostao fasciniran kako tako mali komadici zeljeza naprave tolike rupe...
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

PITARKA_SA wrote:
štzngrm wrote:sa ekipom sam jednom postavio nekakvu cijev prema četničkim linijama i stavio unutra metak od pama, ispod cijevi smo ložili vatru i čekali da eksplodira, sva sreća pa nije
nije to nista,mi smo isli do pionirske doline,ne znam kako smo zivi dosli,da kao bacimo bombu na cetnike :lol: dok nas nije neki covjek iz nase armije zaustavio i rekao:"Djeco draga jeste vi poludili?dje'cete to?" :lol: :lol: i naravno,oduzeo nam bombu :D
Hej nek se čuje čuje hej nek se zna
Da je mlada partizanka bombe bacala :D
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

ja imam jedan rep od osamdesetke (čuva knjige da ne panu), jedan geler od ko-zna-čega negdje u sobi (ptice znaju gdje), i jedan aluminijski geler u ramenu. po belaju, sad me boli rame al ne ono gdje je geler. to je zdravo. pitam se da me spičio u desno rame, možda me ne bi bolilo sad... :roll:

helem, stojimo mi pred zgradom '92., zajebavamo se, k'o tinejdžeri kad prošišta granata i spiči negdje, ni blizu ni daleko. mi, kako se trznusmo i razbježasmo u sekundi, nismo skontali gdje je roknula a znatiželjne budale početkom rata, htjeli smo odmah vidjeti gdje šta i kako je uradila. i okrenem se ja :shock: u sekundi da vidim da nije blizu, kad ne vidi se ništa. ne vidi se od zgrade. ali, u trenutku ugledam geler kako pada blizu nas, u slobodnom padu (beli je roknula dalje negdje) i ostavlja mali trag dima iza sebe. ni to nije pomoglo mojoj glupoj glavi da skonta očitu stvar, i poletim ja da ga uzmem isto ko da će pobjeć negdje. kako stigoh do mjesta gdje pade, ugledam ga vrlo brzo i hop - u ruku uzmem. jadna majko kako sam se spržio... jebo sam i geler i glupost svoju. najgore je bilo kad me raja počela ofirat... :sad:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Svugdje u svijetu mame zovu djecu da uđu u kuću zbog kiše, mraka i slično, a samo se kod nas moglo čuti:
-Amareeee, Amaaaareeee sine, brzo kući padaju granate!
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

PipiDugaDevetka wrote:Svugdje u svijetu mame zovu djecu da uđu u kuću zbog kiše, mraka i slično, a samo se kod nas moglo čuti:
-Amareeee, Amaaaareeee sine, brzo kući padaju granate!
:( Dobro si, jesmo cvake.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

nista to nije,naj ludje je bilo kada nam ukljuce struju,citavo naselje se ori od vristanja :lol: odma znas sta je u pitanju :D :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

a zastavice UN-a, sa transportera ? :D :D ja imam jednu, iz tog perioda :D poklopnio mi jedan malac, kad je kreno za svedsku :D podijelio pun paket "kolekcije", mene zapala zastava :D
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Ja sam skuplajo metke i gelere. Imao sam punu jednu kanticu.

A onda mi je jednog dana neko rekao da geleri donose nesrecu, i ja ih sve pobacam u nabujalu rijeku, jedan po jedan!

Sad mi zao, da prezaliti nemogu...!!!
gavrilo

Post by gavrilo »

sjecam se prvog gelera. bio sam malo iznenadjen jer sam ga nekako drugacije zamisljao. mislim da su ih sva djeca skupljala, jer nam je to tada bila jedina (ili jedna od rijetkih) zabava. vjerovatno smo pokusavali kroz igru (skupljanje gelera) da zaboravimo rat. psihicki zastitni mehanizam svakog djeteta. stvaras sebi uljepsani imaginerni svijet u surovom i realnom okruzenju.

kad god bi brat i ja donosili gelere u kucu, majka bi ih bacala. tada mi je bilo krivo, sada je razumijem... nadam se da ce moja djeca skupljati slicice.
Lace

Post by Lace »

Dolina avalona wrote:Ja sam skuplajo metke i gelere. Imao sam punu jednu kanticu.

A onda mi je jednog dana neko rekao da geleri donose nesrecu, i ja ih sve pobacam u nabujalu rijeku, jedan po jedan!

Sad mi zao, da prezaliti nemogu...!!!
ma ne treba ti biti zao...zraci to sranje :-? :D

mislim da negdje u kuci imam jedan mali metak...uletio kroz prozor...bio je vec u padu pa nije bilo neke stete :D
underground

Post by underground »

Lacika...mene je geler zamalo fuilio...Sta cu kad imam srece u zivotu... :-) :D
Lace

Post by Lace »

underground wrote:Lacika...mene je geler zamalo fuilio...Sta cu kad imam srece u zivotu... :-) :D
ja sam fakat bila nake lude srce...ni ogrebotine...a nije da nisam bila blizu eksplozija

a gdje te je zamalo fulio...da ljubim :D
underground

Post by underground »

Joj stid me ja da kazem ovdje..znas da sam ja fin i stidan... :D

Ali dobro je...sve je u funkciji...

A ti ljubi..nemam ja nista protiv... :D
Lace

Post by Lace »

sad nesto kontam...jedina ogrebotina od eksplozije mi je bila na vratu...eksplodirala mi sijalica stolne lampe u lice...dok sam se sminkala :D

naravoucenje: sminkanje moze biti opasno :-? :D
underground

Post by underground »

Ljubim ja vrat onda... :-) :D

Joj necemo ovdje...zachatasmo temu ljudima..haj vamo da ti pokazem nesto... :D
Lace

Post by Lace »

underground wrote:Ljubim ja vrat onda... :-) :D

ja sam tu...al tebe nema...idem da pavam :D
underground

Post by underground »

Smrc..vidimo se uskoro...oprostit ces mi ono za petak ja se nadam... :D
Lace

Post by Lace »

underground wrote:Smrc..vidimo se uskoro...oprostit ces mi ono za petak ja se nadam... :D
sad ti frajer :D :P
underground

Post by underground »

Znas i sama da sam lafcina... :-) :D
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

underground wrote:Smrc..vidimo se uskoro...oprostit ces mi ono za petak ja se nadam... :D

Ima i to veze s temom. Petak dan za metak. Vidis ima i tu oruzja. :D
Lace

Post by Lace »

rajvosa^ wrote:

Ima i to veze s temom. Petak dan za metak. Vidis ima i tu oruzja. :D
kakve su ovo spekulacije :D

i mene zanima...sta bi sa zivotinjama...javovima i tigjovima :D
cHupjahalic@

#49 Re: geler

Post by cHupjahalic@ »

Mi smo se u ulici takmicili ko ce vise gelera sakupiti, sjecam se samo da smo jednom trebali ici u posjetu kod rodjaka a ja sam unaprijed djeci u komsiluku rekla da dolazim sa "iznenadjenjem". Uspjela "iznenadjenje" ubaciti u torbu, roditelji srecom nisu vidjeli :D... ta djeca su zivjela u drugom gradu koji se nije tada jos bio poceo granatirati.
Kasnije su i oni imali gelera... na bacanje. :(
Nisam sacuvala ni jedan, niti mi je zao.
mojhaver

Post by mojhaver »

Ja imam jedan, cuvam ga u ljevoj nozi :) , bolan suvenir!
Post Reply