FABIA RS ??
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Anell
Samo ova zuta Fabia, eto i ako nije RS, predobra je, mislim njen vlasnik ju je extra sredio. Ja sam fakat mislio da jeste, npr. kada se vrata otvore na pragu ima one srebrene lajsne na kojima stoji onaj znak skode za njihov moto-sport odjel i pise RS. To sam jednom prilikom primjetio dok sam prolazio pored nje. Moze biti da ima neki paket opreme RS, ili nesto sl. tome. Al haj dobro nije to toliko ni bitno. Uglavom kad bih imao pare za nju, kupijo bih je.
- Qler
nemoj se ljutiti al ti je bolja investicija pravopis....Anell wrote:Samo ova zuta Fabia, eto i ako nije RS, predobra je, mislim njen vlasnik ju je extra sredio. Ja sam fakat mislio da jeste, npr. kada se vrata otvore na pragu ima one srebrene lajsne na kojima stoji onaj znak skode za njihov moto-sport odjel i pise RS. To sam jednom prilikom primjetio dok sam prolazio pored nje. Moze biti da ima neki paket opreme RS, ili nesto sl. tome. Al haj dobro nije to toliko ni bitno. Uglavom kad bih imao pare za nju, kupijo bih je.
a ona fabia je po meni malo previse "sredjena".. kao htio bi da je RS pa sad stavlja sve moguce na nju samo da ne lici na obicnu... vidjao sam fabia-e i sa mnogo diskretnijim spojlerima i ostalim dodatcima koje izgledaju mnogo bolje od ove..
-
Wolfheart
http://www.skoda.de/index.php?e=1-16-13
na ovom gore linku mozete vidjeti crnu i zutu novu Fabiu RS.
ja ovakvo auto ne vidjeh nigdje po gradu.
na ovom gore linku mozete vidjeti crnu i zutu novu Fabiu RS.
ja ovakvo auto ne vidjeh nigdje po gradu.
- VR6
Ta zuta je TDI, ona najjaca verzija ispod RS, znaci 100-tinjak KS. Ona crna iz Tuzle takodjer nije RS, nego isti motor kao u ovoj, al chipovan na nekih 130 KS. Neko spomenu da ima 170-ak KS sto je potpuno netacno, vidio sam par puta kako ide, i mnogo brza bi bila da ima tu snagu. Fabiu RS nijednu ja nisam vidio u Sarajevu.
Ako ti se svidja Fabia mislim da je to ok autic, ima dobar motorcic, otvrdnut malo ovjes, trebao bi biti jako zadovoljan s njom. Steta sto su joj zbog VW politike malo "krivo" proracunali mjenjac, inace bi bila jos brza u ubrzanjima. Samo gledaj da je uzmes u pravoj boji i bit ces zadovoljan, mozes se i sa kojom dvicom GTI poganjati sa semafora.
Ako ti se svidja Fabia mislim da je to ok autic, ima dobar motorcic, otvrdnut malo ovjes, trebao bi biti jako zadovoljan s njom. Steta sto su joj zbog VW politike malo "krivo" proracunali mjenjac, inace bi bila jos brza u ubrzanjima. Samo gledaj da je uzmes u pravoj boji i bit ces zadovoljan, mozes se i sa kojom dvicom GTI poganjati sa semafora.
-
neko iz mase
a sto vodite polemiku, na kraju joj ni ferari nece biti ravan. Ma zvijeeeerrrrrrrr
-
DONY
Qler wrote:Anell wrote:Samo ova zuta Fabia, eto i ako nije RS, predobra je, mislim njen vlasnik ju je extra sredio. Ja sam fakat mislio da jeste, npr. kada se vrata otvore na pragu ima one srebrene lajsne na kojima stoji onaj znak skode za njihov moto-sport odjel i pise RS. To sam jednom prilikom primjetio dok sam prolazio pored nje. Moze biti da ima neki paket opreme RS, ili nesto sl. tome. Al haj dobro nije to toliko ni bitno. Uglavom kad bih imao pare za nju, kupijo bih je.
nemoj se ljutiti al ti je bolja investicija pravopis....
a ona fabia je po meni malo previse "sredjena".. kao htio bi da je RS pa sad stavlja sve moguce na nju samo da ne lici na obicnu... vidjao sam fabia-e i sa mnogo diskretnijim spojlerima i ostalim dodatcima koje izgledaju mnogo bolje od ove..
od ovih "pismenih' ne mozes oka otvoriti.. qler..qler..
-
Frutek
Ne znam šta se toliko ima hvalit taj motor kod RS-a. Radi se o klasičnom 1.9 TDI-u 130 KS. Još jači motor se ugradjuje u Golf-ve 5 i u Audi A3, 2.0 TDI 140 KS (a sad je izašla i nova paleta motora koju je već počeo Seat da ugradjuje a to je TDI 170 KS). Jest da su Golf i Audi malo teži što se mase vozila tiče, al ne treba sad pravit bauk od Fabie RS što ima taj motor. Pa nema V6-cu unutraWolfheart wrote: uglavnom ova RS Fabija....nemam rijeci. Motor odnese...cupa, a oprema i vise nego dovoljna.
-
Wolfheart
pa u pravu si, ali kad vozis nesto dosta slabije prije i kad ti ovakvi navedeni motori i nisu bas dostupni onda si odusevljen i sa ovim 130 TDI.Frutek wrote:Ne znam šta se toliko ima hvalit taj motor kod RS-a. Radi se o klasičnom 1.9 TDI-u 130 KS. Još jači motor se ugradjuje u Golf-ve 5 i u Audi A3, 2.0 TDI 140 KS (a sad je izašla i nova paleta motora koju je već počeo Seat da ugradjuje a to je TDI 170 KS). Jest da su Golf i Audi malo teži što se mase vozila tiče, al ne treba sad pravit bauk od Fabie RS što ima taj motor. Pa nema V6-cu unutraWolfheart wrote: uglavnom ova RS Fabija....nemam rijeci. Motor odnese...cupa, a oprema i vise nego dovoljna.
al fakat je mrak motor za onako malo auto