Snobizam.djugum wrote: Inace se slabo prodaju pa me zanima razlog (pitanje za vlasnike datog automobila).
SKODA Oktavia
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sulesavic
#26 Re: SKODA Oktavia
-
jusuff
#27 Re: SKODA Oktavia
mislis slabo se prodaju polovne? garant se ljudima zao rastati od tako dobrog autasulesavic wrote:Snobizam.djugum wrote: Inace se slabo prodaju pa me zanima razlog (pitanje za vlasnike datog automobila).
- Drvosjeca iz Dejcica
Pa neka je sa srecom, da promjenis na bolje...mislim na auto naravnoLeKo wrote:Tesko je naci da se prodaje polovnjak, ja sam trazio i ono sto sam nasao bilo je oko 20.000 KM, odustao od polovnjaka, odvezao svoj stari auto i zamjenio za novu TOUR 1.9 TDI, preuzimanje je sada u subotu, javljam impresum
-
LeKo
Hvala Drvosječo, stari je bio Fabia, evo sad Octavia, valjda ce se za par godina moci SuperB potkacit.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa neka je sa srecom, da promjenis na bolje...mislim na auto naravnoLeKo wrote:Tesko je naci da se prodaje polovnjak, ja sam trazio i ono sto sam nasao bilo je oko 20.000 KM, odustao od polovnjaka, odvezao svoj stari auto i zamjenio za novu TOUR 1.9 TDI, preuzimanje je sada u subotu, javljam impresum![]()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Koliko su ti Fabiu zacijenili?LeKo wrote:Tesko je naci da se prodaje polovnjak, ja sam trazio i ono sto sam nasao bilo je oko 20.000 KM, odustao od polovnjaka, odvezao svoj stari auto i zamjenio za novu TOUR 1.9 TDI, preuzimanje je sada u subotu, javljam impresum
- Altsa
pa kako su tako malo je procijenili. da li je imala kakvih ostecenja i koliko je presla. sta ima od dodatne opreme. interesuje me jer i ja imam isto fabiju 1.4 (16 V) i mislio sam da isto mijenjam staro za novo.LeKo wrote:2004, 1.4Altsa wrote:koje je godiste i koji motorLeKo wrote:Procjenili je 10.000 KM
-
LeKo
Altsa, kod mene je bila 1.4 - 16v 101 KS, prvi vlasnik, metalik lak, kolor stakla, servo, centralno daljinsko sa alarmom, CD MP3, alu felge 15 i nove ljetne gume + čelične felge 14 i zimske gume, prešla 59.000 KM, extra je ocuvana bila (garažirana u vlastitoj kuci), nije imala klimu i elektro podizače stakala.
P.S. zasto su je "malo" procjenili - odgovor leži u ovim novim 1.2 HTP sa klimom i ostalim budalastinama koje na cesti izadju oko 16.000, a kazu da je danas teze prodati auto bez klime nego bez motora, stavio sam je ja bio u oglas, niko me za 7 dana nije nazvao, tako da je i ovaj cener ruke dao.
P.S. 2. Bio je neki cova zajedno samnom na procjeni, on dovezao Fabiu 1.9 TDI Elegance (znas vec sta sadrzi od opreme, izmedju ostalog i klimu) 2003.g. stvarno ocuvano auto, procjena 12.000 KM, a primjera radi taj TDI je nov bio oko 27.000 KM.
Pozdrav i da tvoju procjene min. 13.000
P.S. zasto su je "malo" procjenili - odgovor leži u ovim novim 1.2 HTP sa klimom i ostalim budalastinama koje na cesti izadju oko 16.000, a kazu da je danas teze prodati auto bez klime nego bez motora, stavio sam je ja bio u oglas, niko me za 7 dana nije nazvao, tako da je i ovaj cener ruke dao.
P.S. 2. Bio je neki cova zajedno samnom na procjeni, on dovezao Fabiu 1.9 TDI Elegance (znas vec sta sadrzi od opreme, izmedju ostalog i klimu) 2003.g. stvarno ocuvano auto, procjena 12.000 KM, a primjera radi taj TDI je nov bio oko 27.000 KM.
- Altsa
makar imam klimu i el.podizaceLeKo wrote:Altsa, kod mene je bila 1.4 - 16v 101 KS, prvi vlasnik, metalik lak, kolor stakla, servo, centralno daljinsko sa alarmom, CD MP3, alu felge 15 i nove ljetne gume + čelične felge 14 i zimske gume, prešla 59.000 KM, extra je ocuvana bila (garažirana u vlastitoj kuci), nije imala klimu i elektro podizače stakala.
hvala
-
mehopuzic
pa ja sam prodao 1.4 MPi 2001 godina bez ikakve opreme za 10.500 KM...LeKo wrote:Altsa, kod mene je bila 1.4 - 16v 101 KS, prvi vlasnik, metalik lak, kolor stakla, servo, centralno daljinsko sa alarmom, CD MP3, alu felge 15 i nove ljetne gume + čelične felge 14 i zimske gume, prešla 59.000 KM, extra je ocuvana bila (garažirana u vlastitoj kuci), nije imala klimu i elektro podizače stakala.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Dobre su ove nase Oktavije
samo sto ponekad ti otpadne tocak u voznji a inace je ok

-
LeKo
Horny, to za tocak si u pravu, mom rodjaku na 20.000 predjenih kilometara u voznji otpao prednji lijevi tocak.horns&drums wrote:Dobre su ove nase Oktavijesamo sto ponekad ti otpadne tocak u voznji a inace je ok
![]()
![]()
![]()
![]()
Btw. .ebat ga, ako ce otpast nek otpadne
-
LeKo
Meho, svaka cast, a za navlakusu "staro za novo" sada u sistemu PDV-a hajdemo reci i jeste navlakusa jer nema vise placanja poreza na ostatak vrijednosti, a sto sam ja otisao na procjenu i zamjenu staro za novo, a nisam prodavao - odgovor lezi u mom ne strpljenju pa mi je lakse zijaniti npr. milju nego popizdit od nervoze dok se to ne zavrsi, elem svako ima svoje sto naravno cijenim, a vlastito zadrzavam za sebe i nikome ga ne namecem.mehopuzic wrote:pa ja sam prodao 1.4 MPi 2001 godina bez ikakve opreme za 10.500 KM...LeKo wrote:Altsa, kod mene je bila 1.4 - 16v 101 KS, prvi vlasnik, metalik lak, kolor stakla, servo, centralno daljinsko sa alarmom, CD MP3, alu felge 15 i nove ljetne gume + čelične felge 14 i zimske gume, prešla 59.000 KM, extra je ocuvana bila (garažirana u vlastitoj kuci), nije imala klimu i elektro podizače stakala.
Pozz.
-
mehopuzic
Sve to stoji. i ja znam da bi najbolje bilo (kad bi bilo love i kad u ulici ne bi žbirali stalno ko šta voza i ko koliko para ima) svake 2-3 godine samo vratiti auto i uzeti novo, bez ikakvih zezanja oko prodaje, ali dok je situacija kakva jest ja im dole ne bih ostavio marke viška... kao što ti kažeš, svako sebi zna najbolje
pozdrav
pozdrav
-
nesvrstan
Evo ja cu ti reci sta mislim o OCTAVIJI i mislim da ovo sto cu ti reci jeste njen najveci nedostatak i razlog sto nije bas trazena.
ZADNJE SJEDISTE !
Ja mislim da ne postoji auto ove dimenzije sa tako lose rjesenom zadnjom klupom. Svako ko sjedne u oktaviju na zadnje sjedniste reci ce ti da je FABIA komfornija. To je nesto sto bi ja nazvao tvornickom greskom.
Oktavia ima ogroman gepek i sve su prilike da je predviđena za prevoz tereta sa maksimalno dvoje putnika !
ZADNJE SJEDISTE !
Ja mislim da ne postoji auto ove dimenzije sa tako lose rjesenom zadnjom klupom. Svako ko sjedne u oktaviju na zadnje sjedniste reci ce ti da je FABIA komfornija. To je nesto sto bi ja nazvao tvornickom greskom.
Oktavia ima ogroman gepek i sve su prilike da je predviđena za prevoz tereta sa maksimalno dvoje putnika !
-
ado-šampion
Ta Octavia je rađena na platformi Golfa IV i ako si ikad sjedio na zadnjem sjedištu Golfa IV skontaćeš da je logično da Octavia kao i navedeni oskudjeva prostorom na zadnjoj klupi, zato što je razmak osovina na toj platformi samo 251 cm.nesvrstan wrote:Evo ja cu ti reci sta mislim o OCTAVIJI i mislim da ovo sto cu ti reci jeste njen najveci nedostatak i razlog sto nije bas trazena.
ZADNJE SJEDISTE !
Za usporedbu, BMW trica E46 (znači prethodna) je klasa Octavie a imala je međuosovinski razmak 270 cm, možda i malo više.
-
jusuff
koliko znam motori su isti u cijeloj grupaciji...nedom wrote:Seat toledo,prosle generacije,kazu ima slabiji motor od golfa4,naravno mislim na isti motor,pa me zanima,da li je to istina?Inace toledo je 100 put bolji od octavie,vozio sam se vise puta u svakom od nijh
-
nesvrstan
Tu sam te ceko!ado-šampion wrote:Ta Octavia je rađena na platformi Golfa IV i ako si ikad sjedio na zadnjem sjedištu Golfa IV skontaćeš da je logično da Octavia kao i navedeni oskudjeva prostorom na zadnjoj klupi, zato što je razmak osovina na toj platformi samo 251 cm.nesvrstan wrote:Evo ja cu ti reci sta mislim o OCTAVIJI i mislim da ovo sto cu ti reci jeste njen najveci nedostatak i razlog sto nije bas trazena.
ZADNJE SJEDISTE !
Za usporedbu, BMW trica E46 (znači prethodna) je klasa Octavie a imala je međuosovinski razmak 270 cm, možda i malo više.
Sta mislis da je u FABIE vece osno rastojanje ?
Ne, ali zato i u GOLFU i U FABIJI su to bolje rijesili. Jednostavno, zadnje sjediste se malo uvuce uzmedju zadnjih tockova i to ti je to. To su ti ti detalji koji cine auto. Ako cemo pravo svi su na nakoj slicnoj sasiji i niko ne bira auto prema sasiji vec prema onome sto se na njoj nalazi.
Jesi li primjetio da svaki ponosni vlasnik Oktavije, ili onaj ko je nekom uvaljuje prvo otvara gepek!
Gepek je fakat ogroman, ali kome to treba neka uzme kakav caddy.
-
RPM
Pozdrav, nisam siguran koliko se vas zaista vozilo na zadnjem sjedistu ali naslon je osjetno visociji (zbog cega je samo udobnija)od stare pa ako se niste navikli moze se uciniti da je klupa kratka. U odnosu na proslu verziju, medjuosovinski razmak je veci za 7cm i ne moze se reci da je sve potroseno na povecanih 38 litara prtljaznika, nova klupa je i veca i udobnija od stare.
Iz licnog iskustva, svakodnevnog, a probao sam i golfa 5, novog megana, novu astru i corollu, nova Octavia zaostaje samo po primjerenoj tvrdoci (koja se primjeti jedino po nasim tzv. putevima) iza megana i astre a nikako po prostranosti. Po meni, bilo ko ko je visociji od 190 cm osjetit ce se skuceno u svakom autu donje srednje klase ali u Octaviji najmanje, recimo da me po prostoru podsjeca na Mazdu 3. Da li mislite da su dizajneri toliko promasili i unakazili zadnju klupu? I oni se vode odredjenim zakonitostima, jedna kota utice na drugu, ali eto pored toliko foruma o automobilima kao najveci nedostatak, zadnju klupu, sam procitao bas ovdje.
Najbolje bi bilo provozati barem pet automobila u istoj klasi (i priblizne cijene) pa donijeti sud, ako nista i ako nekoga interesuje, idite u prodajni salon pa samo zalupite vratima, iznenadili bi se koliko se pojedini modeli losi a neki dobri.
Takodje, neki porede Toleda i Octaviu A5, pa ovaj prvi je za istu opremu skuplji gotovo za 8,000 KM sto ga sigurno vise primice visokoj srednjoj klasi a ne donjoj u kojoj je Octavia. Glede Golfa V, uvlacenje zadnjeg sjedista medju tockove rezultira udaranjem gleve o krov kao i skuceniju klupu sto se na njegovih kracih gotovo 40 cm (ili jos malo pa pola metra) dobrano osjeti (sve to za nekih skupljih 6,000 KM bolje rijeshenih ..
. Za Fabiju nema smisla niti komentarisati.
Ako Octavia A5 nije trazena, volio bih cuti koje vozilo jeste? ...
Octavia sigurno nije auto koje podize adrenalin i budi osjecaje ali je sigurno vozilo za one kojima je najbitnija sigurnost i dobiti protuvrijednost za ulozeni novac (ne tvrdim da je najbolje rijesenje ali pri samom vrhu sigurno jeste).
Iz licnog iskustva, svakodnevnog, a probao sam i golfa 5, novog megana, novu astru i corollu, nova Octavia zaostaje samo po primjerenoj tvrdoci (koja se primjeti jedino po nasim tzv. putevima) iza megana i astre a nikako po prostranosti. Po meni, bilo ko ko je visociji od 190 cm osjetit ce se skuceno u svakom autu donje srednje klase ali u Octaviji najmanje, recimo da me po prostoru podsjeca na Mazdu 3. Da li mislite da su dizajneri toliko promasili i unakazili zadnju klupu? I oni se vode odredjenim zakonitostima, jedna kota utice na drugu, ali eto pored toliko foruma o automobilima kao najveci nedostatak, zadnju klupu, sam procitao bas ovdje.
Najbolje bi bilo provozati barem pet automobila u istoj klasi (i priblizne cijene) pa donijeti sud, ako nista i ako nekoga interesuje, idite u prodajni salon pa samo zalupite vratima, iznenadili bi se koliko se pojedini modeli losi a neki dobri.
Takodje, neki porede Toleda i Octaviu A5, pa ovaj prvi je za istu opremu skuplji gotovo za 8,000 KM sto ga sigurno vise primice visokoj srednjoj klasi a ne donjoj u kojoj je Octavia. Glede Golfa V, uvlacenje zadnjeg sjedista medju tockove rezultira udaranjem gleve o krov kao i skuceniju klupu sto se na njegovih kracih gotovo 40 cm (ili jos malo pa pola metra) dobrano osjeti (sve to za nekih skupljih 6,000 KM bolje rijeshenih ..
Ako Octavia A5 nije trazena, volio bih cuti koje vozilo jeste? ...