telering i milorad (shajkacha) dodik
-
haris ubleha
Mijesas uzroke i posljedice, realno i nerealno... Srbe je oko referenduma ujedinio niko drugi nego Lepi Hare koji je - u nemogucnosti da sa svojom lopovskom strankom svom narodu ponudi bolji zivot i posao - odabrao da Bosnjacima baci kosku "ukidanja RS-a". One iste tvorevine ciji je nastanak on aminovao. Dodik je ovo jedva docekao i sada dva ublehasa - Mile svercer i Lepi Hare demagog - jasu na osedlanim konjima nacionalizma i prepadanja pomazuci jedan drugom u osvajanju glasova svojih zaplasenih stada ovaca koji poput ovog Bambyja rezonuju "trebamo se ujediniti oko jednog politicara" bla, bla. A i Mile Svecer i Lepi Hare Ubleha znaju, i to im medjunarodni predstavnici svaki dan pricaju: NEMA UKIDANJA RS + NEMA REFERENDUMA O ODCJEPLJENJU RS. Jedino sto mozemo je ono sto zagovara Tihic: postepeno, malo po malo, prenosenje nadleznosti sa entiteta na drzavu, da u jednom trenutku Srbi shvate da im je RS balast.SherlockHolmes wrote:Ova tema samo pokazuje kolika smo mi stoka. Dok se Srbi ujedinjuju i po pitanju referenduma i ustava i ostalog, nas jad se po starom dobrom obicaju takmici ko ce prvi svom vozdu oblizati anus.
Fuj, jadnici.
Ali, Lepi Hare misli da to moze "ho-ruk" ukidamo RS i "puj-pike moj potpis u Dejtonu vise ne vazi". Ustvari, i on sam zna da to ne moze, ali bitno je ublehama osvojiti vlast pa onda rasprodavati firme za 1 marku. U narednom ciklusu prodaju se Telekom i Elektroprivreda, a Jata ceka k'o zapeta puska... Spremio je jednu marku...
-
SherlockHolmes
Sa sitnim poltronima i budalasima iz principa ne ulazim u diskusije, ali da razjasnimo jedno. Dodik je bio krkan i prije ustavnih promjena, kada je Zlatko Visarionovic najavljivao koaliciju s njim. Silajdzic nije ni zapoceo price o ukidanju RS, vec se o tome raspravlja jos od Dejtona. Opstinski maticar Tihic je pokrenuo zalbu o imenu pred Ustavnim sudom, koji je kao trebao ponistiti ustav koji treba da brani, pa zatim istu i povukao. Toliko o jadnicima i oportunim simpanzama, zvali se oni Tihic ili Dodik, i demagozima Silajdzicevog kova.
-
Beslija
E moj "haris ubleha"...ako ti mislis da smo mi sa htjenjem potpisali dejtonski sporazum , ti si jednostavno glup. Ili si cetnik.
Zar ne vidis da jedan Dodik namjerno zeli povesti narod u cilju odcjepljenja?
I ti bi da se jedan Tihic , spori i "demokratski" Tihic , usprostavi Dodiku?
Pokusavas ismijavati sto covjek obecava "rad"?? a glasas za one koji obecavaju blagostanje kojeg jos uvijek nema...
Govoris da se Haris mukotrpno zalagao za Gorazde....u negativnom smislu. Pa to moze samo jedna kratkovidna osoba. Razmisli malo zasto je koridor za Goradze bio vazan.
Previse vjerujes u Evropu , ne znam koliko imas godina ali vidim da si zaboravio sta je bilo u Bosni i ko je agresor , kao nazalost i svi ostali stanovnici Bosne. Ne znas da u RS kuju planove za odcjepljenje , smatras to smijesnim bas kao sto su ljudi prije rata smatrali "rat" smijesnim, govoris o "pregovorima" , kako se moze pregovarati sa ljudima koji ne zele Bosnu,koji su nacionalisti i koji te mrze?.....malo ta osnovna pitanja prouci pa onda pricaj o nekakvim kradama Silajdzica i Telekomima i Elektroprivredama.....
Zar ne vidis da jedan Dodik namjerno zeli povesti narod u cilju odcjepljenja?
I ti bi da se jedan Tihic , spori i "demokratski" Tihic , usprostavi Dodiku?
Pokusavas ismijavati sto covjek obecava "rad"?? a glasas za one koji obecavaju blagostanje kojeg jos uvijek nema...
Govoris da se Haris mukotrpno zalagao za Gorazde....u negativnom smislu. Pa to moze samo jedna kratkovidna osoba. Razmisli malo zasto je koridor za Goradze bio vazan.
Previse vjerujes u Evropu , ne znam koliko imas godina ali vidim da si zaboravio sta je bilo u Bosni i ko je agresor , kao nazalost i svi ostali stanovnici Bosne. Ne znas da u RS kuju planove za odcjepljenje , smatras to smijesnim bas kao sto su ljudi prije rata smatrali "rat" smijesnim, govoris o "pregovorima" , kako se moze pregovarati sa ljudima koji ne zele Bosnu,koji su nacionalisti i koji te mrze?.....malo ta osnovna pitanja prouci pa onda pricaj o nekakvim kradama Silajdzica i Telekomima i Elektroprivredama.....
-
kahro
samo kad budemo imali ovakvu drzavu:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=28644
onda cemo zivjeti u miru! Samo pitanje je da li imamo ijednog politicara momentalno da je ovakvu napravi?!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=28644
onda cemo zivjeti u miru! Samo pitanje je da li imamo ijednog politicara momentalno da je ovakvu napravi?!
-
haris ubleha
Ja tebi necu reci da si glup (makar bih mogaoBeslija wrote:E moj "haris ubleha"...ako ti mislis da smo mi sa htjenjem potpisali dejtonski sporazum , ti si jednostavno glup. Ili si cetnik.
Njemu je jasno da nema odcjepljenja, ali je mudar pa je takvima budalama bacio kost da se glodjete... I da na izborima ne razmisljate ko Vam moze dati posao i bolji zivot nego ko prosipa najvise demagogije. A Dodiku je jasno: ekonomski slaba i opljackana Federacija = jaka RSZar ne vidis da jedan Dodik namjerno zeli povesti narod u cilju odcjepljenja?
Malo pravopisa od Halilovica ne bi bilo lose da procitas... Ne trebaju se ni Tihic ni Lagumdzija ni Silajdzic "usprostaviti" Dodiku kada je referendum u pitanju jer REFERENDUMA NECE BITI, vec mu se trebaju "usprostaviti" kada pljacka Federaciju kroz raspodjelu para od PDV-a, kada nizim doprinosima privlaci preduzeca iz Federacije da se fiktivno prijavljuju u RS-u, trebaju mu se "usprostaviti" tako sto ce bolje od njega privuci strane investitore i dati narodu posla umjesto sto Haris lopov prodaje firme za jednu marku...I ti bi da se jedan Tihic , spori i "demokratski" Tihic , usprostavi Dodiku?
Dalekovidi Hare pregovarao o koridoru za Gorazde umjesto da se izbori da drzava ima vise nadleznosti, umjesto da se izbori ako vec ne moze sprijeciti entitetsku podjelu da se makar cetnitet ne zove RS... I koliko je bio dalekovid: vec dvije godine nakon Dejtona Bosnjaci iz Sarajeva za Gorazde poceli putovati preko Foce ili Rogatice... a prodje mu takav Ustav da bilo sta sto se tice RS-a trebaju Srbi prvo aminovati... Pravo dalekovid politicar, daleko mu kuca od nase...Govoris da se Haris mukotrpno zalagao za Gorazde....u negativnom smislu. Pa to moze samo jedna kratkovidna osoba. Razmisli malo zasto je koridor za Goradze bio vazan.
Ko ne zeli pregovarati, uvijek ima ratna opcija... za koju se nasa dijaspora tako zdusno zalaze...Previse vjerujes u Evropu , ne znam koliko imas godina ali vidim da si zaboravio sta je bilo u Bosni i ko je agresor , kao nazalost i svi ostali stanovnici Bosne. Ne znas da u RS kuju planove za odcjepljenje , smatras to smijesnim bas kao sto su ljudi prije rata smatrali "rat" smijesnim, govoris o "pregovorima" , kako se moze pregovarati sa ljudima koji ne zele Bosnu,koji su nacionalisti i koji te mrze?.....
...malo ta osnovna pitanja prouci pa onda pricaj o nekakvim kradama Silajdzica i Telekomima i Elektroprivredama
-
Beslija
Haris Ubleha.....
1. Cim smatras da je Haris lopov i Demagog , ti si za mene licnost koja ne misli dobro za Bosnjacki narod i BiH.
2. Zvucis mi kao oni pred sam pocetak rata , govoreci "ma nemaa referenduma "...znas ono , " ma kakav rat , bratstvo i jedinstvo "...pa zar si tako povrsan da ne vidis slicnost izmedu ova dva gore navedena primjera?...
3. Ne boj se ti za moj pravopis , kada mi bude vazno sta ti mislis o mom pravopisu , pisacu kako treba. Uostalom, ovo nije cas Bosanskog jezika.
4. Dati narodu posla....? TI NEMAS JEBENU DRZAVU O KAKVOM POSLU PRICAS???...haj pokusaj ponovo....
5. Da li je ikada Haris bio u 100% mogucnosti u vladi da svoja obecanja ispuni? dajes nerealne primjere.
6. Da sprijeci ime RS?? .... Haj mi reci od kakve je vaznosti koridor za Gorazde..ako mi to odgovoris , dalje cemo razgovarati o ovoj temi.
7. E sad si fakat GLUP. Tvoja recenica glasi : " Hare im je dao ono sto su zeljeli ".... ! ( nemoj misliti da te pokusavam licno nesto uvrijediti , ali to je jednostavno neizbjezan zakljucak )
"KO ne zeli pregovarati ima ratna opcija" - Pa to ti cijelo vrijeme i govorim. Dodik ne zeli pregovarati , on zeli rat to jest odcjepljenje. Ti ne zelis rat a zelis pregovarati.... A sad normalan inteligentan covjek kaze " Ne mozes pregovarati sa osobom koja NE ZELI pregovarati" .. jel razumijes o cemu pricam ili treba skice donositi?
" Ko hoce da mjenja stanje , mukotrpni pregovori ili rat "... pa JA TI GOVORIM da SILAJDZIC(onaj sto ga ti ne volis) zeli da ide na mukotrpno pregovaranje i uz pomoc okolnosti da skine RS. NIKO drugi osim njega to ne radi!!..i ne zeli....!
8. Ne kontam sto koristis tolike "smjehuljice"...ako se stvarno toliko smijes mora da je tvoje mentalno stanje malo upitno. NIsam u talu , samo govorim ono sto je ocigledno. Prije bih rekao da si TI u talu sa nekim "ljudima".
Ili jednostavno tabloidi i propaganda djeluju na tebe malo vise.....!
1. Cim smatras da je Haris lopov i Demagog , ti si za mene licnost koja ne misli dobro za Bosnjacki narod i BiH.
2. Zvucis mi kao oni pred sam pocetak rata , govoreci "ma nemaa referenduma "...znas ono , " ma kakav rat , bratstvo i jedinstvo "...pa zar si tako povrsan da ne vidis slicnost izmedu ova dva gore navedena primjera?...
3. Ne boj se ti za moj pravopis , kada mi bude vazno sta ti mislis o mom pravopisu , pisacu kako treba. Uostalom, ovo nije cas Bosanskog jezika.
4. Dati narodu posla....? TI NEMAS JEBENU DRZAVU O KAKVOM POSLU PRICAS???...haj pokusaj ponovo....
5. Da li je ikada Haris bio u 100% mogucnosti u vladi da svoja obecanja ispuni? dajes nerealne primjere.
6. Da sprijeci ime RS?? .... Haj mi reci od kakve je vaznosti koridor za Gorazde..ako mi to odgovoris , dalje cemo razgovarati o ovoj temi.
7. E sad si fakat GLUP. Tvoja recenica glasi : " Hare im je dao ono sto su zeljeli ".... ! ( nemoj misliti da te pokusavam licno nesto uvrijediti , ali to je jednostavno neizbjezan zakljucak )
"KO ne zeli pregovarati ima ratna opcija" - Pa to ti cijelo vrijeme i govorim. Dodik ne zeli pregovarati , on zeli rat to jest odcjepljenje. Ti ne zelis rat a zelis pregovarati.... A sad normalan inteligentan covjek kaze " Ne mozes pregovarati sa osobom koja NE ZELI pregovarati" .. jel razumijes o cemu pricam ili treba skice donositi?
" Ko hoce da mjenja stanje , mukotrpni pregovori ili rat "... pa JA TI GOVORIM da SILAJDZIC(onaj sto ga ti ne volis) zeli da ide na mukotrpno pregovaranje i uz pomoc okolnosti da skine RS. NIKO drugi osim njega to ne radi!!..i ne zeli....!
8. Ne kontam sto koristis tolike "smjehuljice"...ako se stvarno toliko smijes mora da je tvoje mentalno stanje malo upitno. NIsam u talu , samo govorim ono sto je ocigledno. Prije bih rekao da si TI u talu sa nekim "ljudima".
Ili jednostavno tabloidi i propaganda djeluju na tebe malo vise.....!
-
haris ubleha
Beslija wrote:1. Cim smatras da je Haris lopov i Demagog , ti si za mene licnost koja ne misli dobro za Bosnjacki narod i BiH.
Ponovo: nema rata, nema odcjepljenja, nema ukidanja RS... ali ima izbora za dvije sedmice i zato cijela ova frka. Vidim da ti je to malo tesko shvatiti, ali valjda ces uspjeti...2. Zvucis mi kao oni pred sam pocetak rata , govoreci "ma nemaa referenduma "...znas ono , " ma kakav rat , bratstvo i jedinstvo "...pa zar si tako povrsan da ne vidis slicnost izmedu ova dva gore navedena primjera?...
3. Dati narodu posla....? TI NEMAS JEBENU DRZAVU O KAKVOM POSLU PRICAS???...haj pokusaj ponovo....
Vidim da se malo mucis dok razmisljas... shvatices valjda jednom...6. Da sprijeci ime RS?? .... Haj mi reci od kakve je vaznosti koridor za Gorazde..ako mi to odgovoris , dalje cemo razgovarati o ovoj temi.
Ne mogu vise biti pristojan... Glupane, ovo je 2006. godina, mi nismo na livadi da stvaramo drzavu i postavljamo uslove "ovako moze, ovako ne moze". Ovakvu drzavu je dogovorio Lepi Hare u Dejtonu 1995. Nama se ne svidja entitetska podjela, a Srbima svidja. Mi hocemo promjene i ako hocemo da mijenjamo, moramo sa njima sjesti i dogovoriti sto se moze dogovoriti da nam drzava bude bolja i efikasnija, onako kako su to uradili Tihi i Zlaja. Ali, ne da Lepi Hare svoje chedo iz Dejtona.7. E sad si fakat GLUP. Tvoja recenica glasi : " Hare im je dao ono sto su zeljeli ".... ! ( nemoj misliti da te pokusavam licno nesto uvrijediti , ali to je jednostavno neizbjezan zakljucak )
U StrankuZAgraBiH po nove instrukcije...
-
Jasho
Da se zna Hare i Dodik savršeno odgovaraju jedan drugom, jer svojim izjavama grupišu oko sebe naivne budakle da glasaju za njih, a poslije ko vas j..., bitno je da smo mi dobili vlast i da možemo krasti! Zna Hare da nema ništa od ukidanja RS-a, kao i Dodik, da od referenduma nema ništa! I Srbija je dala svoj stav i mišljenje i rekla da BiH vidi kao cjelovitu državu sastavljenu od 2 entiteta i to u njenim sadašnjim granicama i da nema govra o izdvajanju bilo kojeg njenog dijela, kao što je i Međunarodna zajednica jasno rekla da ni od jedne ni od druge opcije nema ništa! Bošnjački korpus se mora ujediniti? Apsolutno pogrešno, ne treba da se ujedini Bošnjački korpus, već Bosansko i Hercegovački korpus, koji bi činili građani svih vjera i nacija i samo tako možemo pobijediti Dodika i slične idiote. Suprostaviti Srpskom nacionalizmu, Bošnjački je pogrešno i naruku ide Dodiku i njegovom razmišljanju, samo multietnički korpus može da pobijedi Dodika i pošalje ga na smetljište historije. Zlatko jest potpisao dogovor o saradnji s SNSD-om, tj. koaliciju, ali je takođe tu koaliciju napustio kad je Dodik skrenuo u desno i postao veći nacionalista i od SDS-a. Ako pogledamo koje u koaliciji sa Dodikom u RS, vidjećemo da da je to Lepi ublehaš Hare i njegova SBiH, kao i SDA! I zato otvorite oči i shvatite da je Hare potrošena roba i ako uspije da uđe u predsjedništvo, prije dogovoriti podjelu s Dodikom, kao što je to radio i s Krajišnikom 1993, nego što će mu se suprostaviti!
-
Beslija
Haris ubleha
Neobrazovan si. Ne znas. Tri puta vec govoris da je Haris "dogovorio i htio" ovakvu drzavu...To nije istina. Ne znas. Nema potrebe sa tobom se raspravljati. Ne znas NISTA o koridoru za Gorazde , pa i ne odgovaras. Nemas drzave a hoces da imas posla...To je isto graditi kucu i poceti prvo od krova prema temelju. Nisi inteligentan , neobrazovan si. Cilj ti je ubijanje dosade. Nemam vremena za tebe , zao mi je.
Kao sto sam rekao , nekim ljudima bi trebali zabraniti koristenje interneta zbog prekomjerne gluposti i povrsnosti.
Budi pozdravljen.
(edit)
Sada cete vidjeti da ce me citirati recenicu po recenicu i pokusati provocirati....Ubleha, ZNAS da si to htio.
Neobrazovan si. Ne znas. Tri puta vec govoris da je Haris "dogovorio i htio" ovakvu drzavu...To nije istina. Ne znas. Nema potrebe sa tobom se raspravljati. Ne znas NISTA o koridoru za Gorazde , pa i ne odgovaras. Nemas drzave a hoces da imas posla...To je isto graditi kucu i poceti prvo od krova prema temelju. Nisi inteligentan , neobrazovan si. Cilj ti je ubijanje dosade. Nemam vremena za tebe , zao mi je.
Kao sto sam rekao , nekim ljudima bi trebali zabraniti koristenje interneta zbog prekomjerne gluposti i povrsnosti.
Budi pozdravljen.
(edit)
Sada cete vidjeti da ce me citirati recenicu po recenicu i pokusati provocirati....Ubleha, ZNAS da si to htio.
-
haris ubleha
Beslija wrote:Neobrazovan si.
Sram Vas bilo, Vi koji trazite posao i hocete da radite, da prehranite sebe i svoju djecu... Ima prvo da sacekate da sagradimo drzavu, a do tad... ko ziv, ko mrtav...Nemas drzave a hoces da imas posla...
Evo, da se u necemu slozim s tobom...Kao sto sam rekao , nekim ljudima bi trebali zabraniti koristenje interneta zbog prekomjerne gluposti i povrsnosti.
Beslija - vidovita Dzemila... Sve pogadja...Sada cete vidjeti da ce me citirati recenicu po recenicu i pokusati provocirati...
Ali, moram jos jednom citirati ovu koja me je oborila s nogu:
Nemas drzave a hoces da imas posla...
-
revolutia
halo ba,
pricate ko ovde "suruje" sa dodikom..
pa tihic i lagumdzija ----htjeli su zajedno sa tom cetnickom bandom da nam naprave ustav (pravilnik igre) nase drzave, po kojem ce oni moci iza zatvorenih vrata odradjivati svoje poslove i namjestati tendere svojim ljudima, i opet krasti pare, dok mi "obicni"gradjani moramo da gledamo i gladujemo...
i u samom ratu su pjedinci iz SDA imali jako blisku saradnju sa cetnicima, NE BUDITE VISE NAIVNI!!
vise je svakom glupanu i onim pticicama na grani jasno da su u zadnjih 10godina tihic, lagumdzija i ta ostala bagra iz SDA i SDP blokirali svaki napredak u ovoj bosni...
ko je sa tudjmanom i milosevicem htio tokom rata dijeli bosnu?? pitajte tihica i potpredsjednika SDA..
ko nakon rata cim je dobio vlast u ruke, nije nista pametno uradio za razvoj ove drzave, osim sto je kocio svaki napredak prema evropi?? pitajte lagumdziju i njegovu privatizovanu stranku SDP...
izbog jednog TIHICA I LAGUMDZIJE mi zivimo danas u nikakvim uslovima i imamo 500.000 nezaposlenih, omladina nam hoce da napusti drzavu, ali cijela familija od tihica i lagumdzije zivi u najboljim uslovima, sve im je obezbijedjeno, ljudi imaju vlast u svojim rukama...
pricate ko ovde "suruje" sa dodikom..
pa tihic i lagumdzija ----htjeli su zajedno sa tom cetnickom bandom da nam naprave ustav (pravilnik igre) nase drzave, po kojem ce oni moci iza zatvorenih vrata odradjivati svoje poslove i namjestati tendere svojim ljudima, i opet krasti pare, dok mi "obicni"gradjani moramo da gledamo i gladujemo...
i u samom ratu su pjedinci iz SDA imali jako blisku saradnju sa cetnicima, NE BUDITE VISE NAIVNI!!
vise je svakom glupanu i onim pticicama na grani jasno da su u zadnjih 10godina tihic, lagumdzija i ta ostala bagra iz SDA i SDP blokirali svaki napredak u ovoj bosni...
ko je sa tudjmanom i milosevicem htio tokom rata dijeli bosnu?? pitajte tihica i potpredsjednika SDA..
ko nakon rata cim je dobio vlast u ruke, nije nista pametno uradio za razvoj ove drzave, osim sto je kocio svaki napredak prema evropi?? pitajte lagumdziju i njegovu privatizovanu stranku SDP...
izbog jednog TIHICA I LAGUMDZIJE mi zivimo danas u nikakvim uslovima i imamo 500.000 nezaposlenih, omladina nam hoce da napusti drzavu, ali cijela familija od tihica i lagumdzije zivi u najboljim uslovima, sve im je obezbijedjeno, ljudi imaju vlast u svojim rukama...
-
BAHadzic
uhleba neseri materete nije ti silajdzic jebo zemlju nego cetnici i ustase iz bih i oni preko drine i save!!
haris silajdzic i alija i odradili su ono sto su mislili da je najbolje za bih a tebe bi ja tuzio da sam haris silajdzic jebote lagumdzija
takvi kao ti su opasnji nego dodik za bih matere naljutis me mogo bi te

haris silajdzic i alija i odradili su ono sto su mislili da je najbolje za bih a tebe bi ja tuzio da sam haris silajdzic jebote lagumdzija
takvi kao ti su opasnji nego dodik za bih matere naljutis me mogo bi te
-
Jasho
Revolutia, očito si zaboravio spomenuti svoju mafijašku SBiH, koja je u koaliciji sa Dodikom u RS-u i ima 4 ministra u Dodikovoj vladi! Zaboravio si da je ta ista SBiH na državnom nivou u koaliciji sa SDS-om i da je već 10 godina na vlasti i u koaliciji sa četnicima! Kad spominješ Zlatka i njegov period na vlasti, zašto ne spomeneš i SBiH koja je bila s njim u koaliciji i koja je najodgovornija što se neke promjene za vrijeme alijanse nisu desile, jer su upravo oni, tj SBiH to spriječili i nisu dozvolili! Ne možeš svu odgovornost prebaciti na zlatka, minimalno pla odgovornosti, ako ne i više trbaš prebaciti na Hareta i njegovu SBiH!
-
revolutia
jasho,
pogledaj samo ovaj fakat:
*pouzdano se zna, da su odredjeni ljudi iz americke vlade, obecali tokom rata milosevicu, da ce RS dobiti mogucnost ocijepljenja od bosne tokom rata ili posle njega
*dolazi dodik na pol. scenu i u proljece 2006 bilo je planirano da se pravi novi ustav bosne
* SDA I SDP glasaju za taj novi ustav, koji se srecom nije usvojio, jer po tom ustavu bi republika sprpska imala mogucnost da se referendumom ocijepi
* znaci da je usvojen taj ustav koji su htjeli SDA I SDP dodik bi sigurno uradio ono sto spominje ovih dana, tj da se rep srpska referedumom ocijepi od ostatka bosne
pa sad vi pristalice SDP-a i SDA-a skontajte u ime kojih izdajnika pricate ?? za one koje zele razjebat ovu drzavu!!!
i onda u enziklopediji potrazite pojam "domaci izdajnik"---naci ce te sliku od tihica i lagumdzije kako vam se u lice smjeskaju
pogledaj samo ovaj fakat:
*pouzdano se zna, da su odredjeni ljudi iz americke vlade, obecali tokom rata milosevicu, da ce RS dobiti mogucnost ocijepljenja od bosne tokom rata ili posle njega
*dolazi dodik na pol. scenu i u proljece 2006 bilo je planirano da se pravi novi ustav bosne
* SDA I SDP glasaju za taj novi ustav, koji se srecom nije usvojio, jer po tom ustavu bi republika sprpska imala mogucnost da se referendumom ocijepi
* znaci da je usvojen taj ustav koji su htjeli SDA I SDP dodik bi sigurno uradio ono sto spominje ovih dana, tj da se rep srpska referedumom ocijepi od ostatka bosne
pa sad vi pristalice SDP-a i SDA-a skontajte u ime kojih izdajnika pricate ?? za one koje zele razjebat ovu drzavu!!!
i onda u enziklopediji potrazite pojam "domaci izdajnik"---naci ce te sliku od tihica i lagumdzije kako vam se u lice smjeskaju
-
Jasho
Vidim da si dobro naučio gradivo kod lepog Hareta! Kad već hočeš o domaćim izdajnicima, onda je to pod broj 1 Hare! Zašto uporno odbijaš priznati bilo kakvu odgovornost Hareta? Zar nije upravo on stavio potpis u Dejtonu i legalizovao RS, zar upravo on ne sjedi u vlasti sa Dodikom i ima 4 ministarska mjesta, zar upravo on nije sve ove godine nakon rata u vlasti sa SDS-om i drugim koalicionim partnerima iz RS-a! Dakle nemoj mi prosipati šuplju i gluposti šta je ko kome obećao, već prihvati već jednom da je za dosta stvari odgovorna SBiH?! Pa upravo je Hare 1993 Godine sa Krajišnikom dijelio BiH, o čemu svjedoće stenogrami i profesor Duraković, koji je u jednom interviju na televiziji sve to potvrdio! Najlakše je za sve što nevalja optužiti drugog i nazivati ga izdajnikom, ne prihvatiti vlastitu odgovornost, koja itekako postoji! Godinama Hare krčmi rasprodaje ovu lijepu BiH i treba mu reči dosta za sva vremena!
-
Grom iz vedra neba
Zbog cega je SDP potpisivao sa SNSD-om kojekakve platforme, a sada se kao ogradjuje od njih? Koja je razlika izmedju SDS-a i SNSD-a? Zasto SDP sada napada svog koalicionog partnera SBiH? Zasto sada SDA valjda SDP-u, a prije je nisu ocima mogli?
-
revolutia
[quote="Jasho"]Vidim da si dobro naučio gradivo kod lepog Hareta! Kad već hočeš o domaćim izdajnicima, onda je to pod broj 1 Hare! Zašto uporno odbijaš priznati bilo kakvu odgovornost Hareta? Zar nije upravo on stavio potpis u Dejtonu i legalizovao RS, zar upravo on ne sjedi u vlasti sa Dodikom i ima 4 ministarska mjesta, zar upravo on nije sve ove godine nakon rata u vlasti sa SDS-om i drugim koalicionim partnerima iz RS-a! Dakle nemoj mi prosipati šuplju i gluposti šta je ko kome obećao, već prihvati već jednom da je za dosta stvari odgovorna SBiH?! Pa upravo je Hare 1993 Godine sa Krajišnikom dijelio BiH, o čemu svjedoće stenogrami i profesor Duraković, koji je u jednom interviju na televiziji sve to potvrdio! Najlakše je za sve što nevalja optužiti drugog i nazivati ga izdajnikom, ne prihvatiti vlastitu odgovornost, koja itekako postoji! Godinama Hare krčmi rasprodaje ovu lijepu BiH i treba mu reči dosta za sva vremena
pa jasho covjece,
ti si vjerovatno pratio rat, i te 95te, kad smo vec izgubili 200.000 ljudi zbog cetnika, potpisan je dayton da bi se zavrsio rat, jer je sve diktirano s vana...kao sto je i zlaji diktirano da izruci alzirsku grupu..
a sta je po tvom misljenju tadasnja vlada trebala uradit? ne potpisivati nikakv mir nego dalje pustit da nas gaze??
ovako smo dobili kakvu-takvu drzavu, a posle toga su nas sa svih strana poceli raznim ekonomskim i politickim represalijama da nas tuse..i tu stupaju na scenu jedan izdajnik tihic i Lagumdzija kji su htjeli u proljece ove godine "cementirati" suverenitet rep srpse za sva vremena...
kao sto se ocijepila crna gora, kao sto ce kosovo postati nezavisno, tako je dodik zajedno na SDA i SDP fino planirao napraviti ustav koji se omoguciti da se rep srpksa ocijepi kroz 2-3 godine...
pa jasho covjece,
ti si vjerovatno pratio rat, i te 95te, kad smo vec izgubili 200.000 ljudi zbog cetnika, potpisan je dayton da bi se zavrsio rat, jer je sve diktirano s vana...kao sto je i zlaji diktirano da izruci alzirsku grupu..
a sta je po tvom misljenju tadasnja vlada trebala uradit? ne potpisivati nikakv mir nego dalje pustit da nas gaze??
ovako smo dobili kakvu-takvu drzavu, a posle toga su nas sa svih strana poceli raznim ekonomskim i politickim represalijama da nas tuse..i tu stupaju na scenu jedan izdajnik tihic i Lagumdzija kji su htjeli u proljece ove godine "cementirati" suverenitet rep srpse za sva vremena...
kao sto se ocijepila crna gora, kao sto ce kosovo postati nezavisno, tako je dodik zajedno na SDA i SDP fino planirao napraviti ustav koji se omoguciti da se rep srpksa ocijepi kroz 2-3 godine...
Last edited by revolutia on 17/09/2006 12:11, edited 1 time in total.
-
Jasho
Revolutia, ti uporno pokušavaš negirati bilo kakvu odgovornost SBiH i sve svaliti na druge! Kao da SBiH nikada nije bila na vlasti, a u stvari sve ove godine su jedini koji nikada nisu bili opzicija! Kada su počeli pregovori oko ustavnih promjena Beriz Belkić je bio spreman da ih potpiše, sve dok se nije umiješao Hare. Hare se umiješao onog trenutka kad je dogovoren način izbora člana predsjedništva, po kojem on nikad nebi mogao biti izabran, jer ga bira parlament, a Hareta niko ne bi podržao izuzev poslanika njegove stranke i onda je Hare krenuo svom silom da ruši ustavne promjene kako bi ostao stari način izbora članova predsjedništva, po kojem on ima šanse da bude izabran! Da je u ustavnim promjenama ostao ovaj stari način izbora članova predsjedništva, tj. da građani biraju a ne parlament, Hare bi prvi potpisao ustavne promjene! Ako si pratio od početka ove pregovore oko ustavnih promjena kada su se razgovori vodili u SAD-eu, mogao si da primjetiš da je jedini tada protiv potpisivanja ustavnih promjena bio Tihić, dok je Belkić ispred SBiH bio za! Za dobrobit ove zemlje treba jednom zauvijek da siđu sa vlasti i SBiH i SDA, kao i HDZ, SDS, PDP i slični! Budi svjestan da BiH može uspjeti samo kao liberalno-socijaldemokratski ustrojena zemlja! I daj konačno priznaj odgovornost i SBiH, jer ipak su i oni konstantno bez prekida u vlasti! Kad je Haretu toliko stalo do BiH mogao je prihvatiti ponudu da bude Presjedavajući vijeća ministara u ove četiri godine, ali nije htio, jer boli njega briga za BiH i njene građane! On radi samo za svoj interes i inters svojih kriminalnih pajdaša! Ne može mi neko reči na činjenicu da nije ispunio predizborna obečanja, mi nismo ništa obečali! A kako si došao na vlast i dobio povjerenje birača, ako nisi dao neka predizborna obečanja?
-
revolutia
cuj, ja licno imam protiv da se narodu uskrati pravo da direktno bira svog predsjednika. to su htjeli TIHIC i LAGUMDZIJA da urade sa svojim novim ustavom, u cemu ih je SzaBiH sprijecila.Jasho wrote:Revolutia, ti uporno pokušavaš negirati bilo kakvu odgovornost SBiH i sve svaliti na druge! Kao da SBiH nikada nije bila na vlasti, a u stvari sve ove godine su jedini koji nikada nisu bili opzicija! Kada su počeli pregovori oko ustavnih promjena Beriz Belkić je bio spreman da ih potpiše, sve dok se nije umiješao Hare. Hare se umiješao onog trenutka kad je dogovoren način izbora člana predsjedništva, po kojem on nikad nebi mogao biti izabran, jer ga bira parlament, a Hareta niko ne bi podržao izuzev poslanika njegove stranke i onda je Hare krenuo svom silom da ruši ustavne promjene kako bi ostao stari način izbora članova predsjedništva, po kojem on ima šanse da bude izabran! Da je u ustavnim promjenama ostao ovaj stari način izbora članova predsjedništva, tj. da građani biraju a ne parlament, Hare bi prvi potpisao ustavne promjene! Ako si pratio od početka ove pregovore oko ustavnih promjena kada su se razgovori vodili u SAD-eu, mogao si da primjetiš da je jedini tada protiv potpisivanja ustavnih promjena bio Tihić, dok je Belkić ispred SBiH bio za! Za dobrobit ove zemlje treba jednom zauvijek da siđu sa vlasti i SBiH i SDA, kao i HDZ, SDS, PDP i slični! Budi svjestan da BiH može uspjeti samo kao liberalno-socijaldemokratski ustrojena zemlja! I daj konačno priznaj odgovornost i SBiH, jer ipak su i oni konstantno bez prekida u vlasti! Kad je Haretu toliko stalo do BiH mogao je prihvatiti ponudu da bude Presjedavajući vijeća ministara u ove četiri godine, ali nije htio, jer boli njega briga za BiH i njene građane! On radi samo za svoj interes i inters svojih kriminalnih pajdaša! Ne može mi neko reči na činjenicu da nije ispunio predizborna obečanja, mi nismo ništa obečali! A kako si došao na vlast i dobio povjerenje birača, ako nisi dao neka predizborna obečanja?
i danas smatram da narod treba da bira svog predjsednika, a ne da to politicari medjusobno odlucuju, kao sto je to novi ustav predvidjao, jer bi tako samo politicari sami sebi namijestali da vode vlast, i mi bi imali dozivotne predsjednike Tihica i Lagumdziju...znaci njih dvojica su s tim svojim ustavom htjeli da kao tito, fidel castro i ostali da budu dozivotni predsjednici ?!?
e to nije demokratija, i u tome ih je Silajdzic sprijecio!
pises da je nama spas u socijaldemokratima...ako na taj nacin aludiras na SDP, onda cu ti druze moj reci da Lagumdzija i njegova privatizovana stranka nissu ni S od socijaldemokrata...jedini pravi socijalizam je u Svedskoj, a lagumdzija nije ni blizu toga...
a dokazao je i da je veliki lopov, tako da ce i onog jadnog Zeljku Komsica (kojeg mnogo cijenim) posteno izjebati i iskoristiti za licne interese, a nas, obicni svijet ce opet unazadit, samo zato sto je zeljko naivan i sto nije dorastao funkciji i tom kriminalcu lagumdziji...
-
haris ubleha
Jasho,
nemoj misliti da je ovaj "revolucionar", postovalac lika i nedjela Lepog Hareta, tako glup i nepismen kakvim se predstavlja kada ti kaze "...mi bi imali dozivotne predsjednike Tihica i Lagumdziju..."
Na jednoj drugoj temi je napisao da "Tihic i Lagumdzija prodaju Telekom RS u talu sa Dodikom..."
Poput svog stranackog lidera pati od krize identiteta, zapravo radi se o podvojenoj licnosti: ove sedmice zeli pokazati da, osim herojske dijaspore, i ruralni i nepismeni podrzavaju Lepog Hareta...
Mozda sutra opet izvuce nekog drugog dzokera...
A iza svega se krije panika, skoro histerija... jos 14 dana u vlasti... onda u opoziciju...
nemoj misliti da je ovaj "revolucionar", postovalac lika i nedjela Lepog Hareta, tako glup i nepismen kakvim se predstavlja kada ti kaze "...mi bi imali dozivotne predsjednike Tihica i Lagumdziju..."
Poput svog stranackog lidera pati od krize identiteta, zapravo radi se o podvojenoj licnosti: ove sedmice zeli pokazati da, osim herojske dijaspore, i ruralni i nepismeni podrzavaju Lepog Hareta...
A iza svega se krije panika, skoro histerija... jos 14 dana u vlasti... onda u opoziciju...
-
revolutia
ocigledno je da pojedinci ovde nemaju pojma o ekonomskim desavanjima, o javnim tenderima, o "mergers & acquisitions", i kako to sve hoda..haris ubleha wrote:Jasho,
nemoj misliti da je ovaj "revolucionar", postovalac lika i nedjela Lepog Hareta, tako glup i nepismen kakvim se predstavlja kada ti kaze "...mi bi imali dozivotne predsjednike Tihica i Lagumdziju..."Na jednoj drugoj temi je napisao da "Tihic i Lagumdzija prodaju Telekom RS u talu sa Dodikom..."
![]()
Poput svog stranackog lidera pati od krize identiteta, zapravo radi se o podvojenoj licnosti: ove sedmice zeli pokazati da, osim herojske dijaspore, i ruralni i nepismeni podrzavaju Lepog Hareta...![]()
stari Grci su definisali "pojam":
pojam je misao o biti o onome o cemu mislimo
pa kad kazem da ovde neko nema pojma o gore navedenom, onda mozemo pretpostaviti koje se plitke neznalice ovde svojim pisanjem "prosipaju kao riza"