Safet Isović - zašto transfer iz SDA u SBiH?
-
haris ubleha
Tacno, to je dodatni razlog zasto mu nije trebao "transfer" pod stare dane... Ako je napravio gresku samim ulaskom u politiku, sada pravi jos vece greske.BECHO wrote:Sajo je, koliko mi je poznato, jedan od pokretaca i idejni tvorac naziva Stranke Demokratske Akcije!
- jeza u ledja
I ganjam ti ja tako nauku.....revolutia wrote: a to sto su SDP i njihova bagra razvili kriminalni familijarni biznis (firma lagumdzijine supruge) i sto su pokrali pare sa fakulteta i s tim studente koji ganjaju nauku DIREKTNO ugrozili, prica li se o tome?
-
Dezze
Jesi siguran da ne studiras bosanski jezik?!revolutia wrote:???
ako lagumdzija se vuce po sudu i optuzen je da je sa ekonmskog fakulteta ukrao 400.000 km, znaci to nisu glasine, to kaze SUD BiH.
i znaci ja studiram na ekonomskom faksu, on je mlatno 400hiljada maraka, a da nije imali bi SIGURNO bolji standard na faksu da se te pare nisu pokrale...
ubleha, ne znam sta je tu nejasno?
pravis se jedini pametan ovde, a nista "duboko" nisam cuo od tebe, samo neke plitke izjave...
I ja sam na tvom faksu, ali prvu put cujem za tih 400.000 KM. Preporucujem ti da prosetas do Fakulteta politickih nauka (npr.) pa ces vidjeti kakav standard na Ekonomskom fakultetu imas. Ne zelim uvrijediti studente FPN-a, ali ovo o cemu pricamo ionako nije do njih.
- alphonse kauders
Safet Isović ima 72. godine i to ga već diskvalificira kao ozbiljnog političara.
-
Dezze
Ili ne znaju prepoznati dezinformaciju. Da je ovo o 400.000 KM zaista istina, da ima imalo istine u tome, SBiH, SDU, BOSS i hrvatske stranke (zbog Komsica) bi ga oderale.revolutia wrote:Dezze,
to sto kazes stoji,
kao sto ti kazes da nisi cuo za ukradenih 400.000maraka, tako 80% glasaca ne zna koliki su politicari lopovi, jer ovaj narod ne zna da se informise...
i onda se desava da nas godinama vode pogresni ljudi...
A ova dezinformacija ide u prilog samo tim "pogresnim" politicarima koji nas vode.
-
Dezze
Njega zovu "10%", jer od svakog posla/ugovora trazi 10% za sebe. Kompleks djecaka koji je dosao sa sela. Do danas nije to prevazisao. A, kako rece jednom za jedan magazin, klanja u prvom safu, odmah do reisa.... ja mi vjernika, u p.... materinu!induendo wrote:Dragi budući kolega,to je najobičnija izmišljotina.Nikad nisam čuo za to a također sam studirao ekonomski fakultet.Predlažem ti da se raspitaš o kriminalu današnjeg rektora Hasana Muratovića koji je također i profesor na ekonomskom fakultetu.revolutia wrote:???
ako lagumdzija se vuce po sudu i optuzen je da je sa ekonmskog fakulteta ukrao 400.000 km, znaci to nisu glasine, to kaze SUD BiH.
i znaci ja studiram na ekonomskom faksu, on je mlatno 400hiljada maraka, a da nije imali bi SIGURNO bolji standard na faksu da se te pare nisu pokrale...
pravis se jedini pametan ovde, a nista "duboko" nisam cuo od tebe, samo neke plitke izjave...
-
Efekt
Zalosno je studiranje @ revolucije .On na prethodnoj stranici pise ;
" Ja govorim zargonskim govorom "
jadan je fakultet gdje studira neko ko ovako pise i govori bosanski . Tuga !!!!!!!!!!! Ali nije slucajnost niposto .Gledaj brani lopove iz SDA a prica fantazije o SDP i Lagumdziji.
Sta moze seljak u svoj glavi skontati. Nek me Bog cuva seljaka ma koje vjere i nacije bili.Svi su isti.Je li neko vidio americkog seljaka kojeg zovu popularno / red necks / ma ista sorta kao i onaj sa Durmitora i planina koje okruzuju Sarajevo.
" Ja govorim zargonskim govorom "
Sta moze seljak u svoj glavi skontati. Nek me Bog cuva seljaka ma koje vjere i nacije bili.Svi su isti.Je li neko vidio americkog seljaka kojeg zovu popularno / red necks / ma ista sorta kao i onaj sa Durmitora i planina koje okruzuju Sarajevo.
-
Dezze
Da nisi u Dnevnom Avazu procitao?!revolutia wrote:dezze,
da je to istina sigurno bi ga neka stranka napala,
prosle sedmice sam procitao kako jedan kandidat javno pita sta je s tom optuzbom koja datira jos od juna 2005...
tad sam i ja prvi put cuo za to i zgrozio se...
Niko nije kriv dok mu se ne dokaze. A njemu su spocitavali i drzavni udar.
-
Dezze
Tnx puno! Meni on nije nista predavao, i to me veseli. Cuo sam svasta, ali stvarno svasta o njemu. Zato sam jos veseliji sto mi nista ne predaje.induendo wrote:Da, šljego je iz Olovskih Luka malog zaseoka pored Olova.O kolikoj je imbecilnosti riječ sjetiće se najbolje oni kojima je predavao predmet managment.Prolaz na njegovim ispitima je minimalan zbog vrlo nezgodnog ispita koji se sastoji od 25 pitanja na koje je potrebno dati vrlo opširne odgovore, te još kao veću komplikaciju dodaje i negativne bodove.Dezze wrote:Njega zovu "10%", jer od svakog posla/ugovora trazi 10% za sebe. Kompleks djecaka koji je dosao sa sela. Do danas nije to prevazisao. A, kako rece jednom za jedan magazin, klanja u prvom safu, odmah do reisa.... ja mi vjernika, u p.... materinu!induendo wrote: Dragi budući kolega,to je najobičnija izmišljotina.Nikad nisam čuo za to a također sam studirao ekonomski fakultet.Predlažem ti da se raspitaš o kriminalu današnjeg rektora Hasana Muratovića koji je također i profesor na ekonomskom fakultetu.![]()
Bar je tako bilo u moje vrijeme.
![]()
Poznato je da najveći lopovi uvijek sjede u prvim safovima.
U svakom slučaju želim sreću i tebi i nicku revolutia u daljnjem nastavku studiranja.
-
SeadBiH
Svaka Cast!sarlo wrote:Safet Isovic, "legenda sevdaha". Stariji sarajevski gospodin, koji je uvijek drzao do religije i zbog toga je i bio jedan od osnivaca SDA. U politici je relativno marginalna licnost, vise je tu da svojom pojavom da podrsku nekoj ideji. To je posten i bogat covjek sa velikim moralnim kredibilitetom. Prije svega to mu je omogucilo njegovo zanimanje. Skolovani izvodjac sevdalinki, ne kafanski pjevac. Nije postao popularan zbog jednog ili dva intervjua, on se pojavljuje u medijima 40-50 godina. Uvijek ima sitnih dusa koji ce da pljunu na njega i bilo koju velicinu, frustrirani svojim malim (vjerovatno mizernim) licnostima. On nece biti nista manje velik zbog ljudske zlobe i pakosti.
Nisam znao da je presao u S za BiH. Sa njegovim stavovima se ne morate slagati, ali mu zeljeti smrt..., govori sve o vama a nista o njemu.
Kamenje je svezano a pascad pustena.
-
sarlo
Nedaj se revolucijooo. Pises odlicno. Jasno i svima razumljivo. Svi znamo na kojoj si strani. Na ovom forumu postoje dvije. U skladu sa svojim nadimkom si beskompromisan. Sam protiv svih. Od forme je bitnija energija kojom zrace tvoji postovi. Zelimir Zilnik u (zabranjenim) "Ranim radovima" ima recenicu "U revoluciju se ne ide sa automobilom". U sirem smislu revolucija je oslobodjena svakog konformizma, svih pravila pa i onih jezickih. Srljas, ali to je jedini nacin da se progura nova ideja.Dezze wrote:Jesi siguran da ne studiras bosanski jezik?!revolutia wrote:???
I ja sam na tvom faksu, ali prvu put cujem za tih 400.000 KM. Preporucujem ti da prosetas do Fakulteta politickih nauka (npr.) pa ces vidjeti kakav standard na Ekonomskom fakultetu imas. Ne zelim uvrijediti studente FPN-a, ali ovo o cemu pricamo ionako nije do njih.
Ustalom i njihov, Yugonostalgicarski kumir kojem se klanjaju (Saban B.) je zavrsio bravarski zanat i neke kominterovske kurseve. U govoru je mijesao ekavski i ijekavski govor. Akcent mu je je bio nepravilan, cudan za ove jezike. Vjerovatno je to utjecaj Slovenscine i Kajkavskog dijalekta.
I sam imam problema sa pisanjem, a iz "srpskog" sam uvijek imao 5 i to u onaj vakat.
Mnogo srece na tvom putu. Bitno je jasno izrazitii ono sto mislis. Samo hrabro.
-
Dezze
Sidje lozionicar.sarlo wrote:Nedaj se revolucijooo. Pises odlicno. Jasno i svima razumljivo. Svi znamo na kojoj si strani. Na ovom forumu postoje dvije. U skladu sa svojim nadimkom si beskompromisan. Sam protiv svih. Od forme je bitnija energija kojom zrace tvoji postovi. Zelimir Zilnik u (zabranjenim) "Ranim radovima" ima recenicu "U revoluciju se ne ide sa automobilom". U sirem smislu revolucija je oslobodjena svakog konformizma, svih pravila pa i onih jezickih. Srljas, ali to je jedini nacin da se progura nova ideja.Dezze wrote:Jesi siguran da ne studiras bosanski jezik?!revolutia wrote:???
Ustalom i njihov, Yugonostalgicarski kumir kojem se klanjaju (Saban B.) je zavrsio bravarski zanat i neke kominterovske kurseve. U govoru je mijesao ekavski i ijekavski govor. Akcent mu je je bio nepravilan, cudan za ove jezike. Vjerovatno je to utjecaj Slovenscine i Kajkavskog dijalekta.
I sam imam problema sa pisanjem, a iz "srpskog" sam uvijek imao 5 i to u onaj vakat.
Mnogo srece na tvom putu. Bitno je jasno izrazitii ono sto mislis. Samo hrabro.
-
domi
#46 Re: Safet Isović - zašto transfer iz SDA u SBiH?
Valjda je covjek napokon uvidio da su u toj stranci sve lopovi i izdajice, koji su prije i za vrijeme rata saradjivali sa cetnicima. O njihovom poslijratnom saradjivanju od bajramskih rucaka do ustavnih promjena mislim da ne treba bas previse pricati.paldumđija wrote:Da li neko od forumaša ima dobar odgovor zašto je Safet Isović, živa legenda sevdaha i jedan od osnivača SDA, napustio ovu stranku i prešao u SBIH?
Ukratko, pored SDA zvanicnika kome trebaju cetnici?
-
forza milan
pa zar vi niste upratili da skoro sva bagra iz SDA predje u SBiH, na celu sa harisom naravno
jednostavno, samo otvorite oci i vidjecete
jednostavno, samo otvorite oci i vidjecete
-
kub lajkan
#48 Re: Safet Isović - zašto transfer iz SDA u SBiH?
Nije uvidio. Da jeste, ne bi isao u S BiH... ostao bi barem nezavisan..domi wrote:Valjda je covjek napokon uvidio da su u toj stranci sve lopovi i izdajice, koji su prije i za vrijeme rata saradjivali sa cetnicima.paldumđija wrote:Da li neko od forumaša ima dobar odgovor zašto je Safet Isović, živa legenda sevdaha i jedan od osnivača SDA, napustio ovu stranku i prešao u SBIH?
-
bleka
#49 Re: Safet Isović - zašto transfer iz SDA u SBiH?
Trebaju SDP izgleda nakon ovih izbora.domi wrote:
Valjda je covjek napokon uvidio da su u toj stranci sve lopovi i izdajice, koji su prije i za vrijeme rata saradjivali sa cetnicima. O njihovom poslijratnom saradjivanju od bajramskih rucaka do ustavnih promjena mislim da ne treba bas previse pricati.
Ukratko, pored SDA zvanicnika kome trebaju cetnici?
-
paldumđija
U masi ovih SDP i ostalih šuplikatora jedan mudar i poučan post. A za ove puštane sa lanca doći će valda pamet u glavu iz objekta kojim trenutno razmišljaju.SeadBiH wrote:Svaka Cast!sarlo wrote:Safet Isovic, "legenda sevdaha". Stariji sarajevski gospodin, koji je uvijek drzao do religije i zbog toga je i bio jedan od osnivaca SDA. U politici je relativno marginalna licnost, vise je tu da svojom pojavom da podrsku nekoj ideji. To je posten i bogat covjek sa velikim moralnim kredibilitetom. Prije svega to mu je omogucilo njegovo zanimanje. Skolovani izvodjac sevdalinki, ne kafanski pjevac. Nije postao popularan zbog jednog ili dva intervjua, on se pojavljuje u medijima 40-50 godina. Uvijek ima sitnih dusa koji ce da pljunu na njega i bilo koju velicinu, frustrirani svojim malim (vjerovatno mizernim) licnostima. On nece biti nista manje velik zbog ljudske zlobe i pakosti.
Nisam znao da je presao u S za BiH. Sa njegovim stavovima se ne morate slagati, ali mu zeljeti smrt..., govori sve o vama a nista o njemu.
Kamenje je svezano a pascad pustena.