A u koju ste srednju isli ?
- Lace
#27 Re: A u koju ste srednju isli ?
gradjevinsko geodetska...sarajevoHeroinaSA wrote:Ako ste zavrsili sto neko rece![]()
![]()
Ja osnovna Isak Samokovlija-SVC
Srednja-Srednja gradjevinska smjer Geodezija na MD...nisam se pokajala najbolja raja tad bila![]()
![]()
![]()
GDje su ona vremena, tako mi nedostaju![]()
Last edited by Lace on 11/09/2006 10:01, edited 1 time in total.
-
zmijaIzmaj
djesi komi susjedu
the first bosniak highschool 
-
lafo_mamone
zavrsio sam Opcu gimnaziju u Zenici ONE AND ONLY HELL YEAH
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Izvinjavam se ako sam nekome pokvario dan, mnogo se izvinjavam.
-
HeroinaSA
wow Lace 
Ja sam 1994-98 generacija. Sjecam se da sam predala papire za zubotehnicku (iskreno nije mi se islo, ali stari bio navalio) i duga prica ljudi mi izgubili sve dokumente, nikad ih ni pogledali nisu
I tako kontam hajde bilo gdje pa cu se kasnije prebaciti-gradjevinska blizu mi bila i tako. Iako su geodezija i arhitektura strasno teski smjerovi nikad mi nije naumpalo da se prebacim igdje. Najbolja skola ikad
Frajera na pretek a masisnka odmah pored, otvorimo prozore pa se gledamo
Da navedem da sam bila jako dobar ucenik

Ja sam 1994-98 generacija. Sjecam se da sam predala papire za zubotehnicku (iskreno nije mi se islo, ali stari bio navalio) i duga prica ljudi mi izgubili sve dokumente, nikad ih ni pogledali nisu
I tako kontam hajde bilo gdje pa cu se kasnije prebaciti-gradjevinska blizu mi bila i tako. Iako su geodezija i arhitektura strasno teski smjerovi nikad mi nije naumpalo da se prebacim igdje. Najbolja skola ikad
Da navedem da sam bila jako dobar ucenik
-
ulicar
MTSC, vjerovatno mi jos uvijek mozes vidjeti fotografiju pred zbornicom, nas koliko nas je vec bilo u "jubilarnoj" generaciji.dadoka84 wrote:Evo da se i ja ukljucim.
Osnovna skola Osman Nakas, a osmi razred u Isak Samokovlija. Srednja masinska tehnicka(generacija 1998-2002). Pozdraf
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Meliha - zvana "jedrilica" (nakon izjave da joj je jedrenje najdrazi sport).PipiDugaDevetka wrote:
Izvinjavam se ako sam nekome pokvario dan, mnogo se izvinjavam.
Sjecam se kako sam se upisao u Drugu. Dosao ja u post-ratno Sarajevo i trebao bi krenuti u neku srednju skolu, te ode moj komsho rahmetli da poprica malo sa Melihom. Sutradan sam krenu u skolu. A papiri? Ma donjeo sam neke papire - par mjeseci kasnije iako nisam skolu pohadjao 3 i pol godine, pisali mi svjedocanstve ljudi - penkalom i svojom rukom na komadu hartije obicne. Eh - to su bila vremena. Danas kukaju - kako je obrazovanje u BiH - karina. A meni je teze bilo 2-gu zavrsiti od bilo koje druge skole - do dana danasnjeg, evo me 8 godina u Americi.
A sjecam se i te Zubotehnicke. Jedno vrijeme to je bila "najprestiznija" skola u gradu. Nisu valjda ljudima govorili da je ljudski paksu cisci od usta. Misli - po obimu i kvalitetu bio-flore u istima. Al' eto. Najbolje kombinacije poslje zubotehnicke su bili ljudi koji su otisli studirati pravo i ekonomiju. Mogu zamisliti - taj rezime - nigdje veze. Al' cjenio se oduvijek kod nas - zanat. Sta ces.
Poslje toga Bosnjacko-Katolicke edukativne ustanove postadose plaho-plahe. Al' ne dam ja Drugu. Veci zbir likova, legendi i raje - nigdje nije bio okupljen, barem koliko sam ja upoznat s tim. Jedne godine te obore iz fizike i matematike - sljedece ides na kantonalno takmicenje. Neki su cak kasnije - isli na olimpijade i slicno. Nigdje veze. Bilo smo neograniceni potencijal. Mogao si sa nama - space shuttle lansirati. Bez kerova.
- Lace
HeroinaSA wrote:wow Lace
Ja sam 1994-98 generacija. Sjecam se da sam predala papire za zubotehnicku (iskreno nije mi se islo, ali stari bio navalio) i duga prica ljudi mi izgubili sve dokumente, nikad ih ni pogledali nisu![]()
I tako kontam hajde bilo gdje pa cu se kasnije prebaciti-gradjevinska blizu mi bila i tako. Iako su geodezija i arhitektura strasno teski smjerovi nikad mi nije naumpalo da se prebacim igdje. Najbolja skola ikad![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Da navedem da sam bila jako dobar ucenik![]()
![]()
ja sam s druge strane htjela u zubotehnicku...ali vrlodobre nisu primali u prvom krugu..a prosao mi prijemni u umjetnickoj...i tako ja 5 dana pred pocetak skolske godine skontam da se nisam nigdje upisala i u panici nazovem tatu (bila sam kod rodjaka) i kazem mu...predaj mi dokumente negdje...masinsku bilo gdje da ne gubim godinu pa cu se prebaciti...i on kaze hajd u geodetsku ...rodjak mi tamo radio kao domar pa moze predati za mene...jes da nisam pojma imala sta je geodetska...al se upisah (s namjerom da se prebacim nekad)...u to se zaratilo...i imala sam odlicne sanse prebaciti se u zubotehnicku...jer su mi nastavnici iz zubotehnicke i medicinske predavali u ratnoj skoli (bila u zgradi muzicke)...ali meni je prioritet bio vidjet raju iz prvog srednje...pa mi nije padalo na pamet da se prebacim
glede frajera...kada sam bila prvi srednje...odnos bio 2:1...18 djevojcica i 9 djecaka u mom razredu...nastavnici se ibretili sta cemo mi ovolike curice u muskoj skoli ...onda nam rekose "sad vas ima 3 odjeljenja...pola ce vas popadati, pola se prebaciti...dok dodjete do cetvrtog...bit ce vas jedva za jedno odjeljenje"...tako i bi na kraju..a u mom cetvrtom...bilo nas je iz tri generacije...neki su isli redovno (ko ja) a neki su sustizali ...stariji od nas po 3-4 godine...rat ih malo stopirao pa su umjesto u skolu isli na liniju
- Chopper_Horrace
1992 zavrsio sa osnovnom u Slavisa Vajner Cica, sada poznatijoj kao Isak Samokovlija, kasnije zavrsio Graficku, malo u zgradi V gimnazijie ,malo na Ilidzi 
-
mamica papucarka
i ja se osjecam ko prvi uspravan covjekBig Daddy wrote:Citam ove datume i osjecam se tako staro. Kad sam ja zavrsio masinsku tehnicku jos je kljakavi bravar bio ziv.
ja sam zavrsila SPU i vjerovatno ove mlade generacije i ne znaju ko je Dara Bubamara
Nego, jel neko zna jel ta zena ziva uopste