A u koju ste srednju isli ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
X-guy

Post by X-guy »

završavam ekonomsku, zadnja godina 8-) :)
Lace

#27 Re: A u koju ste srednju isli ?

Post by Lace »

HeroinaSA wrote:Ako ste zavrsili sto neko rece :-) :-)
Ja osnovna Isak Samokovlija-SVC
Srednja-Srednja gradjevinska smjer Geodezija na MD...nisam se pokajala najbolja raja tad bila :D :D :D
GDje su ona vremena, tako mi nedostaju :( :(
gradjevinsko geodetska...sarajevo :) generacija 1991 - 1995 (pd toga samo u I isla u pravu zgradu...ostatak zavrsavala po ratnim skolama...strucne u opstinama ili na gradjevini i IV srednje u zgradi iza...hidrotehnickoj
Last edited by Lace on 11/09/2006 10:01, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

gimnazija KŠC

:oops:
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

djesi komi susjedu :D the first bosniak highschool :D
lafo_mamone

Post by lafo_mamone »

zavrsio sam Opcu gimnaziju u Zenici ONE AND ONLY HELL YEAH
zena21

Post by zena21 »

stochar wrote:Image
Druga.
Ijaaaaoooo... Kako nam je dobro bilo :-) :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Izvinjavam se ako sam nekome pokvario dan, mnogo se izvinjavam.
HeroinaSA

Post by HeroinaSA »

wow Lace :)
Ja sam 1994-98 generacija. Sjecam se da sam predala papire za zubotehnicku (iskreno nije mi se islo, ali stari bio navalio) i duga prica ljudi mi izgubili sve dokumente, nikad ih ni pogledali nisu :x
I tako kontam hajde bilo gdje pa cu se kasnije prebaciti-gradjevinska blizu mi bila i tako. Iako su geodezija i arhitektura strasno teski smjerovi nikad mi nije naumpalo da se prebacim igdje. Najbolja skola ikad :D
Frajera na pretek a masisnka odmah pored, otvorimo prozore pa se gledamo
:D :D :D :D :D
Da navedem da sam bila jako dobar ucenik :D :D :D
AenemA

Post by AenemA »

Masinska Tehnicka Skola u Sarajevu, zavrsio 1997-e....

...a sjecam se lijepih djevojaka iz gradjevinske, da...:)
ulicar

Post by ulicar »

dadoka84 wrote:Evo da se i ja ukljucim.
Osnovna skola Osman Nakas, a osmi razred u Isak Samokovlija. Srednja masinska tehnicka :-D (generacija 1998-2002). Pozdraf
MTSC, vjerovatno mi jos uvijek mozes vidjeti fotografiju pred zbornicom, nas koliko nas je vec bilo u "jubilarnoj" generaciji.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

PipiDugaDevetka wrote:Image
Izvinjavam se ako sam nekome pokvario dan, mnogo se izvinjavam.
Meliha - zvana "jedrilica" (nakon izjave da joj je jedrenje najdrazi sport).

Sjecam se kako sam se upisao u Drugu. Dosao ja u post-ratno Sarajevo i trebao bi krenuti u neku srednju skolu, te ode moj komsho rahmetli da poprica malo sa Melihom. Sutradan sam krenu u skolu. A papiri? Ma donjeo sam neke papire - par mjeseci kasnije iako nisam skolu pohadjao 3 i pol godine, pisali mi svjedocanstve ljudi - penkalom i svojom rukom na komadu hartije obicne. Eh - to su bila vremena. Danas kukaju - kako je obrazovanje u BiH - karina. A meni je teze bilo 2-gu zavrsiti od bilo koje druge skole - do dana danasnjeg, evo me 8 godina u Americi.

A sjecam se i te Zubotehnicke. Jedno vrijeme to je bila "najprestiznija" skola u gradu. Nisu valjda ljudima govorili da je ljudski paksu cisci od usta. Misli - po obimu i kvalitetu bio-flore u istima. Al' eto. Najbolje kombinacije poslje zubotehnicke su bili ljudi koji su otisli studirati pravo i ekonomiju. Mogu zamisliti - taj rezime - nigdje veze. Al' cjenio se oduvijek kod nas - zanat. Sta ces.

Poslje toga Bosnjacko-Katolicke edukativne ustanove postadose plaho-plahe. Al' ne dam ja Drugu. Veci zbir likova, legendi i raje - nigdje nije bio okupljen, barem koliko sam ja upoznat s tim. Jedne godine te obore iz fizike i matematike - sljedece ides na kantonalno takmicenje. Neki su cak kasnije - isli na olimpijade i slicno. Nigdje veze. Bilo smo neograniceni potencijal. Mogao si sa nama - space shuttle lansirati. Bez kerova.
Lace

Post by Lace »

HeroinaSA wrote:wow Lace :)
Ja sam 1994-98 generacija. Sjecam se da sam predala papire za zubotehnicku (iskreno nije mi se islo, ali stari bio navalio) i duga prica ljudi mi izgubili sve dokumente, nikad ih ni pogledali nisu :x
I tako kontam hajde bilo gdje pa cu se kasnije prebaciti-gradjevinska blizu mi bila i tako. Iako su geodezija i arhitektura strasno teski smjerovi nikad mi nije naumpalo da se prebacim igdje. Najbolja skola ikad :D
Frajera na pretek a masisnka odmah pored, otvorimo prozore pa se gledamo
:D :D :D :D :D
Da navedem da sam bila jako dobar ucenik :D :D :D
:lol: :lol:

ja sam s druge strane htjela u zubotehnicku...ali vrlodobre nisu primali u prvom krugu..a prosao mi prijemni u umjetnickoj...i tako ja 5 dana pred pocetak skolske godine skontam da se nisam nigdje upisala i u panici nazovem tatu (bila sam kod rodjaka) i kazem mu...predaj mi dokumente negdje...masinsku bilo gdje da ne gubim godinu pa cu se prebaciti...i on kaze hajd u geodetsku ...rodjak mi tamo radio kao domar pa moze predati za mene...jes da nisam pojma imala sta je geodetska...al se upisah (s namjerom da se prebacim nekad)...u to se zaratilo...i imala sam odlicne sanse prebaciti se u zubotehnicku...jer su mi nastavnici iz zubotehnicke i medicinske predavali u ratnoj skoli (bila u zgradi muzicke)...ali meni je prioritet bio vidjet raju iz prvog srednje...pa mi nije padalo na pamet da se prebacim :D i tako ti ja i zavrsim geodetsku...i zavolim je u cetvrtom srednje :D

glede frajera...kada sam bila prvi srednje...odnos bio 2:1...18 djevojcica i 9 djecaka u mom razredu...nastavnici se ibretili sta cemo mi ovolike curice u muskoj skoli ...onda nam rekose "sad vas ima 3 odjeljenja...pola ce vas popadati, pola se prebaciti...dok dodjete do cetvrtog...bit ce vas jedva za jedno odjeljenje"...tako i bi na kraju..a u mom cetvrtom...bilo nas je iz tri generacije...neki su isli redovno (ko ja) a neki su sustizali ...stariji od nas po 3-4 godine...rat ih malo stopirao pa su umjesto u skolu isli na liniju
Jednorog

Post by Jednorog »

TBSC - Turkish Bosnian Sarajevo College.
Ima nas i takvih :-D
lejlasa

Post by lejlasa »

Treca gimnazija, od '92. do '96. :)
Tada smo dijelili prostorije sa OŠ Hrasno :):):)
Razrednica mi bila rahmetli Mersa Šalaka, predavala fiziku
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Jednorog wrote:TBSC - Turkish Bosnian Sarajevo College.
Ima nas i takvih :-D
Kakva je razlika izmedju regularne npr. Gimnazije i ove skole?
JBT

Post by JBT »

Medicinska na Bjelavama.
Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

1992 zavrsio sa osnovnom u Slavisa Vajner Cica, sada poznatijoj kao Isak Samokovlija, kasnije zavrsio Graficku, malo u zgradi V gimnazijie ,malo na Ilidzi :-)
The_Fluid

Post by The_Fluid »

zena21 wrote:
Druga.
Potpisujem (jos prije rata) :D :-)
Big Daddy

Post by Big Daddy »

Citam ove datume i osjecam se tako staro. Kad sam ja zavrsio masinsku tehnicku jos je kljakavi bravar bio ziv. :lol:
zena21

Post by zena21 »

The_Fluid wrote:
zena21 wrote:
Druga.
pa naravno... nekako se osjecam staro kad citam ovo - zavrsili 98 i tako to...
Koja si ti generacija?
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Big Daddy wrote:Citam ove datume i osjecam se tako staro. Kad sam ja zavrsio masinsku tehnicku jos je kljakavi bravar bio ziv. :lol:
i ja se osjecam ko prvi uspravan covjek :lol:
ja sam zavrsila SPU i vjerovatno ove mlade generacije i ne znaju ko je Dara Bubamara :lol:

Nego, jel neko zna jel ta zena ziva uopste :?
parafin

Post by parafin »

Druga.
isto
arden

Post by arden »

komi wrote:gimnazija KŠC

:oops:
isto :D
DONY

Post by DONY »

I Gimnazija,svakako najbolja... :) :)

i bilo je to davno,skoro generacija Ive Andrica. :) :)
danas

Post by danas »

The_Fluid wrote:
zena21 wrote:
Druga.

8-) 8-) 8-)
Post Reply