Posao-dijaspora-zna li neko?
- rajvosa^
Ako imas kovertu, ko zna mozda se i to izganja.cojek wrote:Ti reče - i prosvijetli me. Sad mi laknu... Trebo bih zivit u Holandiji to mi je u genima![]()
-
HeroinaSA
Cojek ja sam vec rekla da mi je jako zao razgovarati na ovakav nacin i sluziti se nekakvim kovertama, ali ako bi se realno gledalo i radilo s mojim obrazovanjem bi nasla posao bez podplacivanja, ali sada je takvo vrijeme doslo da bez novca nema nista. Sto se tice naroda bez posla, znam ja sva moja rodbina je u Sarajevu i neki od njih jako tesko zive i bez posla su, ali sta ja tu mogu sad? Pomognem uvijek, posaljem, kupim, razumijem kad je tesko stanje jer kroz rat je i nama bilo gorko. Takva je bila sudbina da covjek malo ispliva s dna. Zao mi je sto se svakome kome je potrebno nije pruzila ta mogucnost. Ne znam kako da zapakujem u celofan i kazem sve ovo a da sto manje uvrijedim ikoga
Pokusat ce se i to s frizerskim. Sto se tice frizerskog broj1 na listi je lokacija i samo lokacija. Mozda pokusati iz prve neke stvari ono GRATIS pa poslije
vidjeti kako da se ugodi narodu
Sto se tice stele, hmm podplacivanje je normalno stela i kupovanje posla-ali
sto se tice rodbine iako je vlasnik pivare muzev rodjak, tetka u sudu civija neka, poznajemo i direktora FDS, niko te ne gleda dok kovertu ne pripremis tako da od poznavanja nekog samo nema fajde
Znaci lopovluk i interes, ali sta ces .
Najvise mrzim policiju u Sarajevu
Zaustave cojeka u po ljeta i trazi imas li lance za gume
U Americi isto se svodi sve na stelu, samo nije ovdje primitivno i javno kao kod nas i nema podplacivanja ali poznansvto cuda cini. Kod nas
imas 30KM nemas, daj kolko imas
Sve to ima svoje cari
Pokusat ce se i to s frizerskim. Sto se tice frizerskog broj1 na listi je lokacija i samo lokacija. Mozda pokusati iz prve neke stvari ono GRATIS pa poslije
vidjeti kako da se ugodi narodu
sto se tice rodbine iako je vlasnik pivare muzev rodjak, tetka u sudu civija neka, poznajemo i direktora FDS, niko te ne gleda dok kovertu ne pripremis tako da od poznavanja nekog samo nema fajde
Najvise mrzim policiju u Sarajevu
Zaustave cojeka u po ljeta i trazi imas li lance za gume
U Americi isto se svodi sve na stelu, samo nije ovdje primitivno i javno kao kod nas i nema podplacivanja ali poznansvto cuda cini. Kod nas
imas 30KM nemas, daj kolko imas
Sve to ima svoje cari
- rajvosa^
Isto tako budi spremna na provokacije maloumnih, ali ako mozes da ne obracas paznju onda je OK. bit ce komentara.."vidi supka dosao/la iz amerike i ovdje se kurci" i slicno.HeroinaSA wrote:Cojek ja sam vec rekla da mi je jako zao razgovarati na ovakav nacin i sluziti se nekakvim kovertama, ali ako bi se realno gledalo i radilo s mojim obrazovanjem bi nasla posao bez podplacivanja, ali sada je takvo vrijeme doslo da bez novca nema nista. Sto se tice naroda bez posla, znam ja sva moja rodbina je u Sarajevu i neki od njih jako tesko zive i bez posla su, ali sta ja tu mogu sad? Pomognem uvijek, posaljem, kupim, razumijem kad je tesko stanje jer kroz rat je i nama bilo gorko. Takva je bila sudbina da covjek malo ispliva s dna. Zao mi je sto se svakome kome je potrebno nije pruzila ta mogucnost. Ne znam kako da zapakujem u celofan i kazem sve ovo a da sto manje uvrijedim ikoga![]()
vidjeti kako da se ugodi narodu![]()
sto se tice rodbine iako je vlasnik pivare muzev rodjak, tetka u sudu civija neka, poznajemo i direktora FDS, niko te ne gleda dok kovertu ne pripremis tako da od poznavanja nekog samo nema fajde![]()
Najvise mrzim policiju u Sarajevu![]()
![]()
Zaustave cojeka u po ljeta i trazi imas li lance za gume![]()
imas 30KM nemas, daj kolko imas![]()
Sve to ima svoje cari
- Abu FEED el-Castro
HeroinaSA ja ti u svakom slučaju zelim srecu, da ti taj frizeraj krene, pa i ja, ako se ne zaposlim kod tebe, valjda cu se nekad osisat
Ipak postujem sto ces se vratiti a mozes ostati, to je samo po sebi vec nekakav rizik. Anyway sretno!
-
tempora
Koje cari molit cu te lijepo?HeroinaSA wrote:Cojek ja sam vec rekla da mi je jako zao razgovarati na ovakav nacin i sluziti se nekakvim kovertama, ali ako bi se realno gledalo i radilo s mojim obrazovanjem bi nasla posao bez podplacivanja, ali sada je takvo vrijeme doslo da bez novca nema nista. Sto se tice naroda bez posla, znam ja sva moja rodbina je u Sarajevu i neki od njih jako tesko zive i bez posla su, ali sta ja tu mogu sad? Pomognem uvijek, posaljem, kupim, razumijem kad je tesko stanje jer kroz rat je i nama bilo gorko. Takva je bila sudbina da covjek malo ispliva s dna. Zao mi je sto se svakome kome je potrebno nije pruzila ta mogucnost. Ne znam kako da zapakujem u celofan i kazem sve ovo a da sto manje uvrijedim ikoga![]()
vidjeti kako da se ugodi narodu![]()
Sto se tice stele, hmm podplacivanje je normalno stela i kupovanje posla-ali sto se tice rodbine iako je vlasnik pivare muzev rodjak, tetka u sudu civija neka, poznajemo i direktora FDS, niko te ne gleda dok kovertu ne pripremis tako da od poznavanja nekog samo nema fajde![]()
Najvise mrzim policiju u Sarajevu![]()
![]()
Zaustave cojeka u po ljeta i trazi imas li lance za gume![]()
imas 30KM nemas, daj kolko imas![]()
Sve to ima svoje cari :D
Ako vec jesi ono sto prezentujes, ( edukacija, iskustvo i sl) zar ne vjerujes svojim vrjednostima nego je potrebno da platis svoj profil?
Ja ovo zaista, ali zaista nikako ne razumijem!
-
nemaveze
ako ćeš se vratiti i plaćati za radno mjesto nemoj ni dolaziti, previše ima takvih...
posla ima svugdje za onoga ko se potrudi, većina onih što ne radi ne osjeća ni potrebu niti se trudi, narod ne konta da je prošlo vrijeme državnih "poslova do penzije", nema više Tite da ti garantuje...
radnja ti je najbolja opcija ali reketaši će doći "po svoje" prije ili kasnije
nego promislite još 100 puta, ako vam nije frka da se vratite neka vas još
izvini ako sam šta pretjerao, na brzaka, u svakom slučaju sve najbolje
posla ima svugdje za onoga ko se potrudi, većina onih što ne radi ne osjeća ni potrebu niti se trudi, narod ne konta da je prošlo vrijeme državnih "poslova do penzije", nema više Tite da ti garantuje...
radnja ti je najbolja opcija ali reketaši će doći "po svoje" prije ili kasnije
nego promislite još 100 puta, ako vam nije frka da se vratite neka vas još
izvini ako sam šta pretjerao, na brzaka, u svakom slučaju sve najbolje
-
EI Presidente
Apsolutno si u pravu, i nisi mogla napraviti bolji komentar.tempora wrote: Koje cari molit cu te lijepo?Prihvatati jedan falsifikovani sistem vrijednosti kao normu? Onda nemoj sutra da se bunis kada ti bude trazen reket za frizerski, nego plati....i ucestvuj u svim "normalama" kao da si ih i sama postavila!
Ako vec jesi ono sto prezentujes, ( edukacija, iskustvo i sl) zar ne vjerujes svojim vrjednostima nego je potrebno da platis svoj profil?![]()
Ja ovo zaista, ali zaista nikako ne razumijem!
No, da li se moze ocekivati od pojedinca/pojedinke da sam/a ispravlja "krive Drine", i bori nekakvu donqihotovsku borbu?
Ljudi su primorani da podmicuju funkcionere ako zele bilo kakav napredak. Posebno kod nas, gdje penzioneri daju i postaru baksis kada im ovaj donese penziju. Penzioner koji jedva sastavlja kraj s krajem daje postaru (koji je dobro placen) baksis samo zato sto ovaj radi svoj posao?! Ili raja koja idu na blagajnu svoje firme da podignu platu pa ostave blagajnici (koja je placena za to sto radi) par maraka "na slatku." Primjetio sam da i raja koja idu privatnim ljekarima opet nose poklone tim istim ljekarima iako ce oni svoje usluge papreno naplatiti. I sta sad treba doci neko iz Amerike i zapoceti revoluciju i promijeniti duboko ukorijenjene navike nasih ljudi? Pa da mu se narod nasmije u lice.
Ja to ne bih zvao falsifikovanim sistemom, vec sistemom poremecenih vrijednosti, za ciju promjenu je potrebna nacionalna strategija vodjena od strane mudrih politicara, i ozbiljnih drustvenih i religijskih eksperata. A ne od povratnika koji samo zele svojoj kuci, bez obzira na cijenu.
Narod je preplasen i zbunjen, cesto neinformisan i opterecen borbom za prezivljavanje. Aktuelni politicari to veoma dobro koriste i ne cine nista u smislu promjena. Neko ko se vraca iz dijaspore misli kako da se sto prije organizuje i stvori uslove za normalan zivot, i zato se mora prilagoditi datim uslovima. Zivot tece brzo a drustvene promjene sporo. U medjuvremenu se mora zivjeti.
- Abu FEED el-Castro
Pa tempora ziva bila gdje si do sad?!!! Od sinoc se ovdje lavovski borim cekajuci glas razuma da mi pritekne u pomoc

-
HeroinaSA
Tempora ono za cari je bila sala, vec sam rekla svoje misljenje o policiji i kovertama.
Sto se tice vjerovanja u moje sposobnosti i edukaciju-molim te lijepo samo mi kazi koliko je nasih mladih, obrazovanih ljudi koji ili nemaju posla ili rade neke mizerne poslove za 300km?? Zasto su se skolovali?
Moja poznanica je jako inteligentna zena, ima 31 godinu i zavrsila je politicke nauke-radila je u kuhinji u Domu Pisaca jer nije imala kovertu.
Rekoh vec cura je jeko pametna, znaci samo pamet rijetko pali u Bosni u danasnje vrijeme. Mnogi ljudi htjeli mi to priznati ili ne koji imaju poslove su te poslove dobili ili preko poznanstva ili s kovertom ili su bili sretni.
Ona drugarica koju spomenuh gore radi u opstini ima 850KM i srednju skolu bez ikakvog iskustva od prije-stari joj zna raju
Pa jel' ona treba da radi taj posao ili je bolje primiti nekoga s fakultetom recimo?
Ja iskreno vjerujem u svoje kvalitete, ali ne vjerujem u nekakvu ravnopravnost i pravdu u nasoj drzavi sad-zasad.
Cojek -to je vec bolji komentar

Sto se tice vjerovanja u moje sposobnosti i edukaciju-molim te lijepo samo mi kazi koliko je nasih mladih, obrazovanih ljudi koji ili nemaju posla ili rade neke mizerne poslove za 300km?? Zasto su se skolovali?
Moja poznanica je jako inteligentna zena, ima 31 godinu i zavrsila je politicke nauke-radila je u kuhinji u Domu Pisaca jer nije imala kovertu.
Rekoh vec cura je jeko pametna, znaci samo pamet rijetko pali u Bosni u danasnje vrijeme. Mnogi ljudi htjeli mi to priznati ili ne koji imaju poslove su te poslove dobili ili preko poznanstva ili s kovertom ili su bili sretni.
Ona drugarica koju spomenuh gore radi u opstini ima 850KM i srednju skolu bez ikakvog iskustva od prije-stari joj zna raju
Ja iskreno vjerujem u svoje kvalitete, ali ne vjerujem u nekakvu ravnopravnost i pravdu u nasoj drzavi sad-zasad.
Cojek -to je vec bolji komentar
- Abu FEED el-Castro
Hmm ti me jos i pohvali na kraju...

-
tempora
Vidi, koje li ironije, pises o poznanici koja je zavrsila fakultet i radi u kuhinji jer nije imala kovertu,a eto ti nudis istu kovertu i indirektno "otimas" toj svojoj poznanici sansu da ikada bude ono za sto se skolovala! Zato jer nema izbora. Ti ga imas. Ja ga imam! Pa iz istog izbora, ne zelim da ucestvujem u indirektnom kriminalu.HeroinaSA wrote:Tempora ono za cari je bila sala, vec sam rekla svoje misljenje o policiji i kovertama.
Ona drugarica koju spomenuh gore radi u opstini ima 850KM i srednju skolu bez ikakvog iskustva od prije-stari joj zna rajuPa jel' ona treba da radi taj posao ili je bolje primiti nekoga s fakultetom recimo?Ja iskreno vjerujem u svoje kvalitete, ali ne vjerujem u nekakvu ravnopravnost i pravdu u nasoj drzavi sad-zasad. Cojek -to je vec bolji komentar
Ne zelim da mi djete sutra dodje kod tebe koja je platila da bi obavljala svoj posao, jer novcem to isto mjesto mozes kupiti ali ne mozes dokazati kompetentnost. I je li to fakultet jedini pokazatelj necije profesionalnosti?
To sto si ti, ili ja zavrsila fakultete negdje vani, ne znaci da ces svoju duznost obavljati kako treba u nekoj drugoj drzavi ili na nekom drugome mjestu. Za to je potrebno iskustvo i puno volje. A ako je volja zasnovana na materijalnome, da obavljamo samo poslove za koje smo se skolovali, onda je ta profesija ravna nistici.
Bilo gdje da odes u svijet, sumnjam da ce te istoga momenta primiti da radis ono sto si radila do sada.Na zalost kod nas hoce, ako pokazes novac. A ja zaista ne vidim sta je strasno u tome da covjek pocne raditi i u pekari. To je samo nasa usljiva misao i sujeta kojoj je potrebno zadovoljiti statusom.
Naravno da ti ja ne mogu osporiti mogucnosti ali tvoja me misao plasi jer podrzava jedan falsifikovani sistem vrijednosti cije ce posljedice sutra placati i moje djete, ja i svi oni koji ne zele da ucestvuju u istome.
Naravno da ti od srca zelim srecu u povratku i u uspjehu, ali pisati o tome kako ne vjerujes u ravnopravnost i kompletan problem "svaliti" na sistem a razmisljati isto i ucestvovati u istome, kako se onda uopste nadati dobrome?
-
DONY
Dosta ih se iz Amerike vratilo "dobrovoljno".Nisu dobili papire itd.a za poznanike i porodicu ide ista prica "patriotska",sa blacenjem svega,bez obzira sto su se pare za stan i MITO zaradile u "Cemeriki".Ova prica mi je dobro poznata...Ovo se posebno odnosi za nekoliko porodica iz Bostona koje su vec duze vrijeme na "cekanju".....Mislim da je dovoljno ....objasnjenja...

-
tempora
Oprosti mi, ali mislim da te nisam razumjela. Ja sam htjela naglasiti apsurdnost cijelog razmisljanja o kupovini posla o kupovini statusa, o kupovini imena, o kupovini zivotnih vrijednosti. Sta onda slijedi? I zasto mislimo da smo onda sigurni i osigurani ako ucestvujemo u istome a nadamo se boljem?DONY wrote:Dosta ih se iz Amerike vratilo "dobrovoljno".Nisu dobili papire itd.a za poznanike i porodicu ide ista prica "patriotska",sa blacenjem svega,bez obzira sto su se pare za stan i MITO zaradile u "Cemeriki".Ova prica mi je dobro poznata...Ovo se posebno odnosi za nekoliko porodica iz Bostona koje su vec duze vrijeme na "cekanju".....Mislim da je dovoljno ....objasnjenja...![]()
-
zavrzlama
ako imas odlicno znanje engleskog,iskustvo i lovu i onda dodes u Bosnu da potplatis nekog sefa koji nezna ni maternji jezik dobro,onda nesto nije u redu sa tobom...treba ti biti jasno da od tog eksperimenta nema nista...za sve preko okeana a koji hoce da se vrate u BIH je najbolje to izvesti iz dva koraka..prvo se preseliti u neku od evropskih zemalja ,pa odatle gradit biznis u BIH,jer obicno ko se vrati direktno u BIH ,bude rascerupan od laznih biznismena i ponuda i na kraju samo izgubi tesko stecene pare radeci u Americi,Kanadi ili drugim prekookeanskim zemljama. Ali je ipak za pohvalu ko se vrati u BIH.
Neka ti je sa srecom i da uspijes naci odgovarajuci posao u BIH.
Neka ti je sa srecom i da uspijes naci odgovarajuci posao u BIH.
-
HeroinaSA
Hvala zavrzlamo
Ja se vracam dobrovoljno, ali imam dva pasosa Americki i nas. Americki sam nedavno uzela, sve bi li ne bi li, ma na kraju sto ne bi? Bar tako ako se vratim mogu nazad ako kad prigusti.
Ne znam da li ce to zvucati grubo i bezobrazno ali ja se ne namjeravam vracati odavde u Bosnu da bi radila u pekari. Daleko od toga da ja spustam nekome ko radi u pekari, ali samo da mi je znati ko to izabere da radi u pekari ako moze imati bolje placeniji posao? Niko naravno. Samo onaj ko mora. No bolje i to nego nista.
Ja ipak na kraju kad sagledam najbolje ponijeti ovo para sto se ima i otvoriti dva frizerska manja ili jedan veci i poslovati. Ipak je to onda cist posao, necu ispasti shupak(izvinjavam se na izrazu) da placam drugima da mi daju dobar posao pa je li? Ipak je to dobar unos love, pokusati se zaposliti postenim putem, pa ako upali upali, ako ne nista onda necu ni raditi
A ako bude problema i s frizerskim e onda uzmem taj pasos pa nazad.
Ovdje sam bar placena za posao koji radim, iako mi nema nista draze od mojih ljudi i moje drzave ipak postoje prioriteti u zivotu.
Fino od mene je li?
Ja ne shvatam zasto ali ove posljednje godine kad sam dolazila u posjetu ( a dolazim svake godine), vidjela sam da je narod ogorcen. Imala sam jedan incident u Wizi s tipom kojeg nikad u zivotu nisam vidjela ni kriva ni duzna. Da ne opisujem detaljno, to je sve bilo samo zato sto sam svaki dan voljela popiti ledenu kafu u Wizi i kupiti ponesto u prodavnici koja mi se svidja. Tip me jednom vidio bez muza i posteno nalijepio -cak je zabadao nos gdje mu nije mjesto, govorio gluposti tipa 'otkud ti pare svaki dan majku vam lopovsku' i slicno.Ja znam da je mnogo ljudi koji su u inostranstvu i da kad dodju tamo ponasaju se kao papci-sto lokalna raja tamo ne podnosi naravno. Kako sam primjetila pogotovo gastarbajteri u Svabiji. Medjutim to ne znaci da smo svi isti. Ako sam dosla na odmor to ne znaci da ne smijem nigdje otici, nista kupiti, ne izlaziti nigdje i ne obuci se lijepo. I pored svega ovoga, ja opet bez predrasuda, zelim da se vratim, sve ostavim ovdje pa cak i roditelje da bi bila u svojoj drzavi.
I kad vidim komentare od nekih ljudi .....ne znam sta da mislim.
Tempora u pravu si, a nisi u pravu.
Ja se vracam dobrovoljno, ali imam dva pasosa Americki i nas. Americki sam nedavno uzela, sve bi li ne bi li, ma na kraju sto ne bi? Bar tako ako se vratim mogu nazad ako kad prigusti.
Ne znam da li ce to zvucati grubo i bezobrazno ali ja se ne namjeravam vracati odavde u Bosnu da bi radila u pekari. Daleko od toga da ja spustam nekome ko radi u pekari, ali samo da mi je znati ko to izabere da radi u pekari ako moze imati bolje placeniji posao? Niko naravno. Samo onaj ko mora. No bolje i to nego nista.
Ja ipak na kraju kad sagledam najbolje ponijeti ovo para sto se ima i otvoriti dva frizerska manja ili jedan veci i poslovati. Ipak je to onda cist posao, necu ispasti shupak(izvinjavam se na izrazu) da placam drugima da mi daju dobar posao pa je li? Ipak je to dobar unos love, pokusati se zaposliti postenim putem, pa ako upali upali, ako ne nista onda necu ni raditi
A ako bude problema i s frizerskim e onda uzmem taj pasos pa nazad.
Ovdje sam bar placena za posao koji radim, iako mi nema nista draze od mojih ljudi i moje drzave ipak postoje prioriteti u zivotu.
Fino od mene je li?
Ja ne shvatam zasto ali ove posljednje godine kad sam dolazila u posjetu ( a dolazim svake godine), vidjela sam da je narod ogorcen. Imala sam jedan incident u Wizi s tipom kojeg nikad u zivotu nisam vidjela ni kriva ni duzna. Da ne opisujem detaljno, to je sve bilo samo zato sto sam svaki dan voljela popiti ledenu kafu u Wizi i kupiti ponesto u prodavnici koja mi se svidja. Tip me jednom vidio bez muza i posteno nalijepio -cak je zabadao nos gdje mu nije mjesto, govorio gluposti tipa 'otkud ti pare svaki dan majku vam lopovsku' i slicno.Ja znam da je mnogo ljudi koji su u inostranstvu i da kad dodju tamo ponasaju se kao papci-sto lokalna raja tamo ne podnosi naravno. Kako sam primjetila pogotovo gastarbajteri u Svabiji. Medjutim to ne znaci da smo svi isti. Ako sam dosla na odmor to ne znaci da ne smijem nigdje otici, nista kupiti, ne izlaziti nigdje i ne obuci se lijepo. I pored svega ovoga, ja opet bez predrasuda, zelim da se vratim, sve ostavim ovdje pa cak i roditelje da bi bila u svojoj drzavi.
I kad vidim komentare od nekih ljudi .....ne znam sta da mislim.
Tempora u pravu si, a nisi u pravu.
- daduli_sa
@HeroinaSA, prvo pokusaj da iz svoje zelje za povratkom u Bosnu iskljucis tu rijec DOBAR (dobar posao, dobra plata etc etc) i da sama rasclanis sebi pitanje - radi cega zelis nazad? Radi Bosne, porodice, punijeg duhovnog zivota ili dobrog posla sa dobrom platom?
Mislim da iskreno receno bezpotrebno dramis! Dodji i pusti da te tvoj zivotni put vodi dalje, ako si dovoljno sposobna naci ces posao i bez spremanja te famozne koverte! Ali isto tako pokusaj da izbrises iz mozga dijasporsko razmisljanje da ti je 800KM malo. Pa ljudi dragi, sta bi ste vi? I da imate dusu punu jer ste u svom na svom (imas svoj stan, nemas placanja kirije) i jos da imate megalomanska primanja (kakva ima 1% stanovnista, mozda). Treba se malo spustiti na zemlju. Sumnjam da neko i u Americi kada radikalno mijenja sredinu zivljenja ocekuje da odmah bude placen ko predsjednik drzave! Krene jednostavno od nule. A vas dvoje u ovom slucaju ne krecete od nule. Zato prestani da dramis!
Vratite se i pocnite zivjeti, a ne planirati sve unaprijed jer to nikad ne opali!
Sretno vam! Sa tvojim entuzijazmom i sposobnoscu ne sumnjam da ce te se ubrzo snaci, samo, za sve treba vremena! Pokusaj i da misljenje o sebi prebacis u neke realne okvire i to ce vec biti doovljno.
Mislim da iskreno receno bezpotrebno dramis! Dodji i pusti da te tvoj zivotni put vodi dalje, ako si dovoljno sposobna naci ces posao i bez spremanja te famozne koverte! Ali isto tako pokusaj da izbrises iz mozga dijasporsko razmisljanje da ti je 800KM malo. Pa ljudi dragi, sta bi ste vi? I da imate dusu punu jer ste u svom na svom (imas svoj stan, nemas placanja kirije) i jos da imate megalomanska primanja (kakva ima 1% stanovnista, mozda). Treba se malo spustiti na zemlju. Sumnjam da neko i u Americi kada radikalno mijenja sredinu zivljenja ocekuje da odmah bude placen ko predsjednik drzave! Krene jednostavno od nule. A vas dvoje u ovom slucaju ne krecete od nule. Zato prestani da dramis!
Vratite se i pocnite zivjeti, a ne planirati sve unaprijed jer to nikad ne opali!
Sretno vam! Sa tvojim entuzijazmom i sposobnoscu ne sumnjam da ce te se ubrzo snaci, samo, za sve treba vremena! Pokusaj i da misljenje o sebi prebacis u neke realne okvire i to ce vec biti doovljno.
- Abu FEED el-Castro
Valjda je ova diskusija na kraju dobila svoj fin epilog. Jer evo drugarica je odbacila "kovertnu" opciju, katarzirala odbacujuci korupciju uzdizuci se tako u duhovne visine bosanske realnosti
:D Sada (veli da) planira samo na frizeraje i stvarno mi je drago da je (ako je zaista) tako. Frizeraj ili bilo koji drugi posao s obrazom svaka cast, i kakva god ti pomoc bude trebala, pa makar i oko odabira lokacije, samo se obrati "nama"
ovdje. Od pojedinca se drzava mijenja. Svaka koverta manje, iako je jedna - ipak znaci.
Sa srecom heroinaSA
Sa srecom heroinaSA
-
HeroinaSA
Radi duhovnog zivota bi dosla najvise, poridica je ovdje roditelji i svi ostali.
Sto kazes za platu u pravu si, covjeku uvijek malo
Mogu ti reci to je ponajvise zato sto je valjda covjek navikao ovdje na lagodan zivot pa bi i jare i pare sto kaze narod.
Sto kazes za platu u pravu si, covjeku uvijek malo
Mogu ti reci to je ponajvise zato sto je valjda covjek navikao ovdje na lagodan zivot pa bi i jare i pare sto kaze narod.