Prelasci na Islam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Podrzavam konvertite, podrzavam Haqqanija, i podrzavam sve koji ne podrzavaju ove sto navedene ne podrzavaju. Hvala :-) :D :D :D
Nije zgoreg napomenut: Haqqani je legenda, ili ako nije jos, skroz je na dobrom putu da postane.
Dabogda svi presli na islam!!!
forUMASH

Post by forUMASH »

cojek wrote:Podrzavam konvertite, podrzavam Haqqanija, i podrzavam sve koji ne podrzavaju ove sto navedene ne podrzavaju. Hvala :-) :D :D :D
Nije zgoreg napomenut: Haqqani je legenda, ili ako nije jos, skroz je na dobrom putu da postane.
Dabogda svi presli na islam!!!
....apsolutno se slazem.... :D ....a kako se nebi slagao sa temom u kojoj je Tanja primila.... :D :D :D
Abu FEED el-Castro

... islam. (Samo da ko sta nelijepo ne pomisli :D:D:D)
Abu FEED el-Castro

Jasno je već da podrzavam i forUMASH-a :-D
Abu FEED el-Castro

Auuuuu ljudi morate pogledati Tanju. Prica jest fina ali tanja je predivna. I kad pogledate javnite mi, nisam siguran, jelde da ima malu preslatku mindjuhicu (ako se to po modernom tako zove:D) na nosu??? Mala je za desetku :thumbup: :thumbup: :thumbup: :faraon1:
forUMASH

Post by forUMASH »

cojek wrote:... islam. (Samo da ko sta nelijepo ne pomisli :D:D:D)
...gluho i daleko bilo... :oops: ....cuj, da neko uopste misli... :x
mala-i

Post by mala-i »

a ne mogu vjerovat gdje se ode.
ahmede,hvala na odgovoru.
a onaj ko je mislio da tema sa rasprave o pojedinačnom slučaju neće otići u temu o fenomenu konveritiranja je....nepoznavalac osnovnih principa logike...
i ne znam zašto rasprava o konvertitima nije u skladu s naslovom teme?
Haqqani

Post by Haqqani »

Hey now , put your lights on ...

Image

Interview with Erik Schrody, aka Everlast
by AbdulKadir Toraman on March 17, 2001 (translated by Allison Bramblett from the German original (link fixed 20 August, 2005) and edited by Dr. Alan Godlas)
Interviewer -Assalamu aleikum Eric, in the name of the Association for New German Muslims (Osmanische Herberge) and all brothers and sisters, we welcome you to Germany. First of all, thank you very much for the invitation to the discussion and the opportunity to be able to experience you today live on stage in Cologne.

Eric -Va aleikum Salaam, I am very happy that you were able to come.

Interviewer -How or through whom did you become acquainted with Islam?

Eric -I come from a Catholic family and had over 10 years contact with a Muslim family named Bashir. What particularly impressed me was the fact that they never tried to convince me about Islam. They never attempted to convert me. The way this family lived together was simply exemplary. I already had faith in a creator, and with time the religion of this family began to interest me, and I began to ask questions, which were also answered. Only after that did I become conscious that Islam is a religion which also accepts and respects Jesus, but not as a God, rather as a Prophet made of flesh and blood. Likewise, I found Islam to be all-encompassing, uniting all religions and Prophets in itself. The words and the exemplary life of the Holy Prophet Muhammad are a direct way to God and the connection to the truth. "Islam is like gas into the car."

Interviewer: How can you as a musiciann, who is at home on many big stages in this world and who co-operates with many other world-famous artists actually practice your Islam (the five pillars of Islam)?

Eric -As for my Shahada, I said it in 1996. Ramadan is easy for me. However, I don't know yet how it will be in the summer when the days are very long, I don’t know yet, of course (smile). Zakat? Zakat is easy. Allah gives me so much. I then send it home to the brothers in the mosque, and they can do with it what they consider to be right. In the beginning I performed the ritual prayers once a day, then two prayers, then three and now it has become a dear habit for me to perform the five prayers every day. Beyond that, I also pray, of course, on specific occasions, and missed prayers I make up in the evening. And now I am very anxious to find out when it will be possible for me to go on Hajj and visit the house of Allah. Concerning control of the ego, however, that requires many years to achieve the necessary discipline. I will be a Muslim up to the end of my life, but at the same time, I will never be able to live in the security of that, because there'’s always the possibility that tomorrow sin could entrap me again. To that extent I cannot identify myself with the so-called "Born-again Christians," who claim to have been saved yesterday and are already perfect today. I would like to stress, however, that I do not want to say anything negative about other religions, but rather it is just that Islam possesses this special magic in all things. Life according to the rules of Islam is very simple for me, because it corresponds to the healthy human understanding. It is guidance as to how one acts correctly. There are angels, who record our acts and intentions, whereby only the intentions are evaluated by Allah. In other words, it is important to have many good intentions. Allah is mercy, mercy, mercy, and therefore I wrote the piece "Mercy."

Interviewer -What was the reaction of the people around you when they realized that you had become Muslim?
Image
Eric -My mother, who raised me as a Catholic, is happy over the fact that I follow a religion and cultivate my faith in the one God. In order to get a clear head, I decided to leave my old band and turn my back on a life of alcohol and nicotine. My decision was respected and seen as positive by the band members at that time. We parted on good terms. At no point in time have I had difficulty to admitting that I am Muslim, and there is no opposition that is worth mentioning. Meanwhile, about half of my friends are Muslim.

Interviewer -After the separation from "House of Pain," your old band, you participated in SUPERNATURAL, the new album of Carlo Santana, which won 9 nine sensational Grammies. How did this co-operation come about?

Eric -One day I received out of nowhere I received a call from Carlos, whereby he asked me if I didn'’t have a song for his new album. From then on everything went very fast. I had already written the song, “"Put your lights on" on the balcony of my house in the mountains overlooking the city. I was inspired by the lights of the city that came on one by one at sunset . However, I was not sure at that point if I should also record " LA ILAHA IL ALLAH " in the song, because I did not want to sell Allah's words. But Carlos loved this song and absolutely wanted to have it.

Interviewer -What about the rumor that SUPERNATURAL originated from a dream?

Eric - It is true. Carlos told me that he dreamed about a being of light, an angel, who told him to contact me. Alhamdulillah [thanks be to God], there is nothing more to be added to that.

Interviewer -Would you like to share something with our readers in conclusion?

Eric - There is no need for someone like me to spread Islam. Allah does not need me to defend Him. If you look for God, you will find Islam. Keep your faith and hold tight to the truth.

Interviewer -Dear Eric, thank you for the detailed interview. May thousands of rays of Allah's light flow into your heart every day and illuminate your way.
Haqqani

Post by Haqqani »

Turning muslim in texas.

Image
Nevjerovatno :)

http://video.google.com/videoplay?docid ... 4432289069

Texas is proud to be the home state of George W Bush. It's red, white and blue all the way through, and as American as apple pie.

Unbelievably, right here in the heartland of the USA, Bible-bashing conservatives are converting to Islam, which is now the fastest growing religion in the USA.

Take Eric, for example. He's Texan born and bred, an American football fanatic who runs a trucking company and has been a Republican all his life. He was about to become a Baptist preacher when he converted to Islam.

He's part of a new wave of conservative white Americans who have abandoned their strict Christian upbringing for Islam.

But is it really possible to be a traditional Texan and a Muslim?

And why have so many all-American citizens living in the heart of the Texan Bible Belt come to feel that Islam provides a better guide to living out traditional American family values than Christianity?

It seems that these new converts believe that it's through Islam that they can truly realise the American Dream. And, having converted, they have no problem with telling Muslims who were born into the faith how to run their religion…
Haqqani

Post by Haqqani »

ALEKSANDAR SEKSAN

Image

DANI: Tokom rata si doživio i religijski preobražaj: počeo si prakticirati islam. Stvar je to, naravno, ličnog izbora koji nisi dužan objašnjavati bilo kome. Mene zanima kako islamske norme miriš sa svojim poslom?

SEKSAN: Način življenja koji islam propisuje je u koliziji sa poslom kojim se ja bavim, ali to nekako pokušavam pomiriti ne prelazeći, nazovimo je, moralnu liniju. Prvo, ne dozvoljavam sebi da svašta radim, iako bi glumac trebao biti spreman da uradi sve što se od njega traži. Naravno, pokušavam da budem bolji čovjek prema ljudima oko sebe i pošteniji prema svom poslu i nadam se da ću, idući tim putem, barem dijelom pomiriti te dvije strane mog života.
Beslija

Post by Beslija »

Aleksandar Seksan musliman........whooooo.....to nisam znao.
Haqqani

Post by Haqqani »

Beslija wrote:Aleksandar Seksan musliman........whooooo.....to nisam znao.

Ima jos puno iznenadjenja , ali oni zele da za sada, to ostane tajna , pa cu ja to ispostovati .
cernica

Post by cernica »

Haqqani, mislim da si otvorio interesantnu temu.
Mene licno zanimaju iskustva ljudi koji prelaze na islam. Interesuju me njihovi komentari i
zivotne price.

Kada mene interesuje neka tema, onda je ja citam, pratim, a ponekad i ucestvujem u komentarima.
NE MOGU nikako shvatiti one osobe koje neka
tema ne interesuje, a dolaze i ostavljaju komentare!?

Pa ovo nema logike! Nesto sa tim ljudima ocito nije u redu.
Dakle,
Ili lazu da ih tema ne interesuje
ili imaju protiv nje (u ovom slucaju, prelazak sa neke druge religije
(ili ateizma) u islam).
ili su neizljecivi bolesnici od boljke poznate kao "pametnjakovic", pa
lutaju po razno-raznim temama i sole pamet.

npr.
BECHO wrote:
Meni ni u dzep, ni iz dzepa, sto je tamo neka Kanadjanka postala muslimanka.
ili
SiSaJuMe wrote:
cudim se tebi kako mozes bit uporan sa ovakvim temama.
ili
_BosanaC wrote:
A, kao sto rekoh, ovo je forum. Na forumu se ostavljaju komentari. A ako ne
zelis da neko komentarise ono sto ti postas, imas razne portale, blogove,
oglasne table itd.
A kao sto rekoh, ili su protivnici ili bolesnici.
A ako ovakve ne interesuje da citaju nesto sto ti postas, imaju razne druge teme za
svoju masturbaciju uma.
bos

Post by bos »

@cernica

Danas je popularno biti budala tako da ovo sto ovdje vidimo nije nista neobicno...

@Haqqani

Krasna tema i sta drugo reci nego hvala na trudu i samo nastavi ;)
Haqqani

Post by Haqqani »

SVE VIŠE HRVATA PRELAZI NA ISLAM

SLOBODNA DALMACIJA

srijeda, 30.11.2005

Jusuf (nekada Bogdan) Radonić: - Katolički svećenici jedno propovijedaju, a drugo rade. Nisu se saživjeli s vjerom
Splitski imam Kemal Skender: - Proteklih godina imamo sve više prelazaka katolika i drugih građana na islam
Zamjenik muftije Aziz Efendija: - Ljudi su razočarani u mnogo stvari, a mir nalaze u islamu
piše Saša JADRIJEVIĆ TOMAS

Sudeći po izjavama osoba koje su iz Rimokatoličke otišli u druge crkve ili vjerske zajednice, te samih svećenika i vjernika koji su "digli ruke" od katoličanstva, sve više vjernika napušta Katoličku crkvu u Hrvatskoj! Bivši katolici s kojima smo razgovarali tvrde i da se nisu razočarali u Boga, nego u Crkvu i dio svećenstva, koje u novcu i moći vide svog jedinog Boga.
— Jedno propovijedaju, a drugo rade. Nisu se saživjeli s vjerom. Misu odrade tek tako — reda radi. Tek sam prelaskom na islam vjerski ispunjen, a još će naših građana, nezadovoljnih Katoličkom crkvom, prijeći na islam — kaže nam Splićanin Bogdan Radonić, koji je i promijenio ime u Jusuf, jedan od mnogih u Hrvatskoj koji je prihvatio islam i ostavio katoličanstvo za sobom.

Image

"Sad sam bolji čovjek"
— Bio sam gorljivi katolik. Često sam išao na mise, ali nisam bio zadovoljan. Na islam sam prešao ima nekoliko godina, a i jedna je moja bliska prjateljica, uvidjevši koliko mi je dobro napravila moja nova vjera, prešla na islam. Ona to još taji od svoje obitelji, ali moja obitelj je u meni, nakon prelaska na islam, vidjela boljeg čovjeka i prihvatili su to. Onaj tko prihvati islam, ne napušta ga, kao što neki napuštaju katoličanstvo — kaže Jusuf, dok nam splitski imam Kemal Skender govori da su proteklih godina imali više prelazaka katolika i drugih građana na islam, a godišnje im dođe i stotinjak ljudi koji traže savjet i informacije o islamu u njihovu centru u Splitu.
Zamjenik muftije Aziz Efendija, inače jedan od najuglednijih pripadnika muslimanske vjerske zajednice u Hrvatskoj, kaže:
— Istina je da nam dolazi sve više ljudi koji žele primiti islam. Svakodnevno nam se obraćaju ljudi i znam osobno one koji su s katoličanstva prešli na islam. Mi smo dužni da tim ljudima koji nam dolaze budemo servis. Neki od njih slušaju predavanja, a dio ih odmah želi prijeći na islam. Ljudi su razočarani u mnogo stvari, a mir nalaze u islamu — kaže nam Efendija dodajući da je u Hrvatskoj između 60 i 100 tisuća muslimana.
Napominje i da broj muslimana kontinuirano raste. Pitali smo ga i jesu li katolici sve više razočarani u Crkvu, a na što on nije htio dati odgovor, navodeći kako nije na njemu da tumači razloge.
Petar Žunić, nekada "žestoki" katolik, a danas pastor Evangeličko-metodističke crkve u Splitu, kaže:

"Čim iziđu iz crkve, psuju i bahate se"
— Pohađao sam Rimokatoličku crkvu svake nedjelje po dvije mise. Bio sam zadivljen pjevanjem i molitvama "vjernika". No, ubrzo sam shvatio da su to dva različita pojma — kršćanin se zvati i kršćanin biti. Ne osuđujem te ljude, jer oni ne znaju drukčije, ali za mene je bilo neshvatljivo da se vjera nekog vjernika ograničava na vrijeme boravka u zgradi-crkvi, dok se već na ulici psuje i bahati. U mojoj glavi i u mojem srcu stvorila se molitva: "Gospode, trenutačno ne mogu razlučiti jesam li ja prevaren i na pogrešnom putu ili ovi ljudi, ali ovako mi ne možemo zajedno." Vrlo brzo me je Bog doveo u zajednicu koja je živjela vjeru — kaže Žunić, navodeći dalje kako je danas "presretan Božji sluga".
— Gospod me pozvao i osposobio da uspješno završim fakultet teologije u SR Njemačkoj te mi povjerio najodgovorniju službu. Uz to me je obdario dragom, pred Njim izmoljenom suprugom, koja mi je vjerna pomoćnica u službi, jer mi se prvi brak raspao iako sam dobio "blagoslov Crkve" — kaže Žunić.

Don Anđelko Kaćunko, kancelar Vojnog ordinarijata:
- Katolici su zavedeni

— To je sve neki novi trend. Prije su vjernici išli u Jehovine svjedoke, a sada idu u muslimane. Što reći nego sretno im bilo, ali neka zapamte da bježe od izvora. Pokazalo se da se ipak prije smrti većina njih vrati pod okrilje Katoličke crkve, jer uvide da su bili zavedeni od krivih učitelja. Podlegli su raznim napastima.
Haqqani

Post by Haqqani »

POLJSKI KONVERTITI

Image

Koliko ih ima? 200? 2.000? 20.000? Barata se sa 2.000, ali ko to, osim Allaha, pouzdano zna? Poljsko izdanje visokotiražnog sedmičnjaka Newsweek Polska u svome aktuelnom izdanju(07-03-2005) posvećuje im naslovnu priču, pokušavajući na taj način da približi fenomen prelaska mladih Poljaka na Islam. Pod naslovom "Polskie dzieci Allaha" ( Allahova poljska djeca ) novinari portretiraju životopise nekoliko Poljaka u svojim 20-tim godinama koji su postali dio ummeta Muhammeda saws

Najveći paradoks u svemu ovome leži u činjenici da je najveći broj njih 'szehadet' izgovorio NAKON 11.09.2001, nešto što se kosi sa svim poznatim teorijama sociologije. Prema podacima Tomasza Miskiewicza, imama džamije u Varšavi, radi se skoro isključivo o mladim ljudima sa visokim obrazovanjem, studentima, umjetnicima. U njegovu džamiju svake hefte dođe po jedna osoba koja želi da primi Islam.

Pošto dodiri sa muslimanima su Poljskoj ravni nuli ( izuzev tatarske manjine na krajnjem Istoku Poljske i šake arapske studenata ), većina njih prvi put sa Islamom se je susrela u jednoj od zemalja u kojima su bili na godišnjem odmoru.
Ovo je bio slučaj sa studenticama orijentalistike Marte Gabryš i Anne Žoledziowske. Sa islamom se prvi put susreću u Tunisu i Egiptu, nakon povratka upisuju studij u Varšavi, dok prije godinu dana nisu primjetila da je Islam ono za čime su tragale.

Interes za Islam se ne ogleda samo u prelasku Poljaka u ovu vjeru; upis za studije orijentalistike u Varšavi je prije 11.09. bio moguć samo svake druge godine. Razlog: isuviše malo studenata je htjelo da upiše ovaj pravac. Danas je stvar drugačija; na jedno prazno mjesto prijavljuje se dvadeset studenata, tako da je orijentalistika postala redovni smjer unutar univerziteta.

Maciej Kochanowicz 26-godišnji student sociologije, je prije 6 godina u Pakistanu izgovorio šehadet. Odgojen je kako kažu u ateističkoj porodici i vjera nikada nije bila tema: "Ali sa devet godina, kada su moji drugovi primili krizmu u crkvi, osjetio sam da mi nedostaje ova duhovna komponenta".

Michal Bienkowski, 22-godišnji student arheologije je put do Islama našao kroz knjige. Kako navodi sa učenjima kršćanstva se nikada nije mogao pomiriti. "Odbijala me je institucija crkve, kao i zamršeno učenje o trojstvu i svecima," kaže on. "Tek kada sam uzeo Kur'an u ruke u meni se je nešto pokrenulo. Fascinirala me je ova jaka jednostavnost monoteizma u kojoj nema mjesta ni za kakve kipove, niti za bilo koga da stoji između čovjeka i Boga. Kada sam isčitao Kur'an prvo što sam uradio jeste da sam uzeo telefonski imenik i potražio džamiju u kojoj mogu obznaniti svoju pripadnost Islamu."

Islam je također promjenio živote i nekoliko ljudi iz poljske umjetne scene. Među njima je Piotr Kalwas, scenarista filma "Swiat wedlug Kiepski". On je već četiri godine musliman i u svojoj knjizi "Salam", koja je izašla prošle godine on se obračunava sa svima: sa crkvom, sa roditeljima, sa prijateljima. "Ovaj obračun je u stvari izraz kivnosti ne na druge nego na moj dotadašnji način života".

U živote nekih Poljaka, Islam je ušao preko hip-hop muzike; kao što je bio slučaj sa Wlodiegom iz grupe 'Molest' i 25-godišnjim Leszekom Kazimierczakom 'frontmanom' grupe 'Grammatik'. Ovaj je nakon prelaska na Islam uzeo ime Halid. Za newsweek kaže: "Kada sam čitao Kur'an shvatio sam da je Bog jedan i da put ka njemu vodi preko Islama". Halid svoje slobodno vrijeme provodi u učenju svoje vjere, namazu i odlascima u teretanu.

Većina njih nalazi na nerazumjevanje svoje okoline, počev od rodbine preko prijatelja i poznanika. Očeva reakcija na prelazak na Islam Karine Pomaranske, 25-godišnje studentice sociologije, je bila izuzetak. Kada mu je saopštila da je od sada muslimanka, on je hladno odgovorio: "U redu, možeš li se sada pobrinuti da neko od tvoje braće digne u zrak varšavski 'Pałac Kultury'' ( zgrada koja je u vrijeme komunizma bila centar ruskog utjecaja u Poljskoj )

newsweek.pl
Haqqani

Post by Haqqani »

ZATOCENICA TALIBANA PRIMILA ISLAM !!!

Image

The Guardian - Prema pisanju engleskog Guardian-a, a na osnovu intervjua datog BBC-u, engleska novinarka Yvonne Ridley, koja je u oktobru bila uhapšena od strane Talibana, nakon što je proučavala Kur'an odlučila je preći na islam. U Afghanistan je otišla nekoliko dana prije nego će Amerika napasti ovu zemlju. Policija Talibana ju je uhapsila kada je pokusala da udje u Afghanistan preko Pakistana. Kada je nakon 11 dana zatočeništva puštena, bila je pitana kako su se Talibani ophodili prema njoj. "Kao prema sestri," rekla je Ridlay tada.

Kada se je vratila u Englesku izjavila je da nije vidjela "plemenitije, hrabrije i iskrenije ljude kao sto su oni."

Članci koje je nakon ovoga pisala, bili su vezani za njezin boravak u Afghanistanu. "11 dana u zatvoru Talibana" je knjiga koja se je do sada prodala u preko milion primjeraka a u kojoj Ridley opisuje pravdu i iskrenost Talibana.

Image
Haqqani

Post by Haqqani »

Vranjanka Aleksandra Đorđević prešla na Islam

Image

Kurir 13.06.2006 - Vranjanka Aleksandra Ðorđević prešla u islam i udala za Libijca Faraža Abu Seta, sa kojim već više od dve godine živi u Tripoliju

“Dogodilo se slučajno. Prst sudbine je tako hteo. Studirala sam pedagogiju u Beogradu. Jednog dana sam sa drugom otišla na Elektrotehnički fakultet. Faraž je bio na doktorskim studijama u Beogradu. Odmah smo se prepoznali. Prvo smo se godinu dana družili a onda počeli i da se zabavljamo. U to vreme počeo je mesec posta Ramazan, pa sam imala priliku da gledam Faraža i njegove prijatelje kako pet puta dnevno klanjaju. To me je zaintrigiralo i počela sam da proučavam islam” – priča Vranjanka Aleksandra Ðorđević, koja se udala za Libijca Faraža Abu Seta i već više od dve godine živi u njegovom rodnom Tripoliju.

Sa Faražom se zabavljala četiri godine. A onda je jednog dana kratko saopštio: “Voleo bih da te imam pored sebe ceo život. Moram da se vratim u Libiju i želim da me čekaš. Vratiću se po tebe“. Naravno da je pristala, ali su se, kako to obicno biva, isprečili brojni administrativni problemi, pa se čekanje produžilo na cele dve godine. Aleksandra se vratila kući.

Ubrzo je rasčistila sa sobom, presekla i rešila da postane muslimanka bez obzira na to da li će se venčati sa Faražom ili ne. Jednog dana otišla je sa prijateljima u sarajevsku medresu i preobratila se u islam. Otac Srboljub i majka Ranka složili su se sa izborom svoje najstarije ćerke. Bili su ubeđeni da je to uradila zbog Faraža. Ona je, pak, tvrdila suprotno:

- „Shvatila sam suštinu islama i položaj žene u njemu. Dakle, nikad to ne bih uradila samo zaradi ljubavi prema čoveku, jer ljubav prema njemu može da prođe. Ljubav prema Bogu je večna i neprolazna. U islamu sam skoro četiri godine, i osećam da sam mnogo smirenija i srećnija nego što sam ikada bila. Pronašla sam odgovore na sva svoja pitanja koja su se ticala vere. Svi delovi slagalice su se složili i došli na svoje mesto” – tvrdi Aleksandra.

Posle dve godine Faraž je došao u Vranje da je odvede u Libiju. U Tripoliju je čekala njegova brojna familija i venčanje po šerijatskom zakonu, ali i „obično“ u opštini.

- „Šerijatsko venčanje je bilo u kući. Oboje smo obukli tradicionalnu nošnju. Ja sam sedela, a mladoženja je klečao pred dvojicom sveštenika i odgovarao na pitanja hoće li paziti na svoju ženu u dobru i zlu, da li će joj biti veran i slično. Posle toga usledila je svadba i veselje. Svadba je trajala tri dana. Muškarci i žene sedeli su odvojeno“ – priča Aleksandra.

Na venčanju je sveštenik pitao Aleksandru šta traži u slučaju razvoda, a ona je odgovorila da joj ne treba ništa. Ipak, Faraž je insistirao da uzme sedam kilograma zlata i štednu knjižicu sa 20.000 dolara.

Aleksandra nije promenila ime, ali je prihvatila sva druga obeležja nove vere. Na ulici je stalno pokrivena dželabijom, ogrtačem koji prekriva od glave do pete. Na glavi je obavezna marama.

- „Ispod nosim farmerice i majce. Takva hodam i po kući, ali čim sam napolju ili nam u goste dođu faražova braća više volim da sam opkrivena. Pokrivena žena u Libiji jednostavno dobija više poštovanja“ – kaže Aleksandra.

Ona i Faraž žive u užem centru Tripolija. U dvospratnoj kući sa njima je i Faražova osamdesetogodišnja majka, pošto on kao najmlađi, ima obavezu da čuva roditelje. On inače, ima još četvoricu braće i dve sestre. Svi imaju porodice. Petkom, koji je neradni dan u Libiji, svi se okupe kod kuće i zajedno spremaju ručak, ili odu da roštiljaju u obližnjoj Sahari.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Transferi ovog ljeta:

Cannavaro u Real,
Sergej u Bayer Leverkusen,
Tanja na Islam...

Ne provociram, samo mi šega riječ "prešao na"... Koliko ja znam kaže se "vratio/la se islamu", jer muslimani smatraju da smo svi rođeni u Islamu.

Doduše, meni svejedno, ja ionako ateista :)
Haqqani

Post by Haqqani »

25.06.2006. u Bijeloj džamiji kod hafiza Sulejmana Bugarija , dvije sestre iz Panceva su primile Islam.

Nazalost, nisam prisustvovao tom dogadjaju, pa bih zamolio nekoga ko je bio gore taj dan, da nam malo prenese utiske .
Haqqani

Post by Haqqani »

MICHAEL WOLFE (Author and Filmmaker): There was a spiritual element -- an element of compassion for others that I think was missing. It's a texture that was missing in my life. I can't really put it into words, but there was something not there.

Image

http://media.pbs.org/ramgen/wnet/religi ... file-hi.rm
Haqqani

Post by Haqqani »

Shaykh Nazim Haqqani with hundreds of European converts in the Alps in Switzerland

Image
vatrogasac

Post by vatrogasac »

Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

Kako je hot ovaj Seik :D
Haqqani

Post by Haqqani »

Teufik iz Los Angelesa wrote:Kako je hot ovaj Seik :D
Cudniji fetish do sada nisam cuo ...
Post Reply