Blaž Slišković i Ahmet Pašalić podnijeli ostavke

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zzzzz

Post by zzzzz »

horns&drums wrote:Ne cuh nesto da su Musovicu govorili Dzemo balijo, mozda si ti cuo?
Zadnjih dana Bajramoviceg selektorovanja u nasoj kosarkaskoj reprezentaciji skandirali su mu " Bajramovicu Turcine, napusi se k......" ......u gradovima sa bosnjackom vecinom (da ne bi bilo zabune) Mora da ti je ovo promaklo horns

Bez obzira, mislim da je ovo zadnje sto se smjelo desiti nekome ko sjedi na klupi reprezentacije. Iako se radi o jednom malom dijelu publike i javnosti uopste, imat ce dugorocne posljedice na cijelokupnu situaciju u reprezentaciji.
Beslija

Post by Beslija »

Ma joj dace Horns million primjera koji njemu odgovaraju...takvi su ti ljudi njegovih osobina.......

Meni je bas zao sto je otisao blaž , on je i STVORIO ovaj tim.....isti ovaj covjek je dosta dobrih stvari odradio...sta ces........

Ivica Osim je moj br.1 kandidat....pa onda ostali.
emac

Post by emac »

VAHA JE BATINA JEDINO JE ON ZA NAS.
Samo treba para i za njega a kamoli za stranog trenera.Srbi placaju 30000 eura mjesecno i to sa popustom
hamusch

Post by hamusch »

E pa Baka je sinoc postavio igru ko da igramo u finalu svjetskog prvenstva-cvrsta odbrana, cekamo produzetke pa ce mo ih onda na penale. Pa on vodi ovu selekciju godinama i jos mu nije jasno ko igra u napadu a ko vezni red a ko u odbrani. Eksperimentisati u tako vaznoj utakmici ravo je ludilu. :x
muha_sa

Post by muha_sa »

Ode Baka-ostaše stručnjaci i fudbalske legende--Pašalić-Ušanović-Jelić....gdje li su oni igrali?
Šandor

Post by Šandor »

horns&drums wrote:Ja govorim o repezentaciji, a i ne vidjeh da je ista igrala u Mokrom dolcu
Igrali su mladi prošle godine na Pecari u Širokom Brijegu protiv Hrvatske. Završilo 0 : 0 (prethodno smo ih nakantali 0 : 4 čini mi se u Vinkovcima). Cijelim tokom utakmice orilo se "Balije, Turci...". A skoro pola BiH repke Hrvati. :oops: Utakmica jedva završila. Najgore od svega, u medijima se o dešavanjima na toj tekmi nije moglo pročitati skoro ništa.

A što se tiče Ivice, njega i našu nekadašnju repku najviše su izvrijeđali u Zagrebu. Iako je Ivica. I za razliku od nekih drugih Ivica, taj Ivica nije htio preuzeti Hrvatsku. Gadan neki Ivica. :D:D
pudlica

Post by pudlica »

ivica nece.nasljednici:husref musemic,ciro blazevic i itd
Shoba

Post by Shoba »

Aferim Baka.
Sve cestitke za uspjesno vodjenje nase selekcije u zadnjih par godina. Mi smo ipak jedna mala , sitna nacija sa par dobrih fudbalera. iskreno od srca zelim ti sve najbolje u buducnosti!!

Ko god preuzme posao bice isto sranje. Kakva drzava-takav fudbal!
edikamedika

Post by edikamedika »

Šandor wrote: A što se tiče Ivice, njega i našu nekadašnju repku najviše su izvrijeđali u Zagrebu. Iako je Ivica. I za razliku od nekih drugih Ivica, taj Ivica nije htio preuzeti Hrvatsku. Gadan neki Ivica. :D:D
Ivici nikada nije ni nudjena klupa hrvatske reprezentacije.

I Ivica nije Hrvat, vec Ceh.
muha_sa

Post by muha_sa »

Švabo je Bosanac i srcem i dušom---tek kako je igro-moj bože.
Jesam pitar sa dna kace al što valja valja pa makar i u Želji igro.
mala-i

Post by mala-i »

što se tiče ivice Osima i reprezentacije hrvatske.nakon gostovanja u emisiji goleo za vrijeme svjetskog prvenstva Ivica je svojim komentarima pobrao simpatije hrvatske javnosti koja je govorila da im treba takav neko na klupi umjesto kranjčara.
kad je kranjčar smijenjen u javnosti se odmah pročulo da su glavni kandidati bilić i ivanković.spominjao se i štimac ali bio im je prekontroverzan.struka i sam marković bili su uz ivankovića,nametali ga.ali,mediji su navijali za bilića koji je bio i favorit hrvatske javnosti.
uz pomoć koordinirane akcije medija i svakodnevnim pritiskom na savez bilić je na kraju premoćno izabran za novog selektora...
zašto ja to sad vama govorim kad vi to sigurno znate?zbog toga što ne znam da li su naši mediji dorasli ovakvom zadatku.ovdje pogotovo mislim na dnevne listove...
i da,pričalo se da su i Hrvatima svoje usluge nudili neki strani selektori.ali,bili su preskupi...
kako ćemo mi onda i razmišljati o dovođenju stranca?
lampard

Post by lampard »

jedino sto je bitno je da od ovog evropskog prvenstva nema nista,promjeniti trenera i to u ovakvim okolnostima u potpunosti rastimava reprezentaciju.ako je htio podnijeti ostavku trebao je davno
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Tekmu smo zijanili prvenstveno zbog Cipranina :oops: i zbog nedovoljne psihološke pripremljenosti igrača ......Baka je s ovom reprezentacijom za ove uslove napravio dosta .....nedostajala su dva koraka u prethodnim kvalifikacijama a opet kad se sjetim kad je tek preuzeo ekipu kad su nam Rumuni u kišnoj noći :D uvalili tricu ......
Ja stvarno ne znam ko bi mogao biti novi selektor , a ako i Sergej ode .....onda smo ......prepušteni gatarama.
Šandor

Post by Šandor »

manijak1 wrote::oops: Tekmu smo zijanili prvenstveno zbog Cipranina :oops: i zbog nedovoljne psihološke pripremljenosti igrača ......Baka je s ovom reprezentacijom za ove uslove napravio dosta .....nedostajala su dva koraka u prethodnim kvalifikacijama a opet kad se sjetim kad je tek preuzeo ekipu kad su nam Rumuni u kišnoj noći :D uvalili tricu ......
Ja stvarno ne znam ko bi mogao biti novi selektor , a ako i Sergej ode .....onda smo ......prepušteni gatarama.
Protiv Rumuna pred 3000 gledalaca. To je nakon što su Srbi gostovali u prijateljskoj. :D Apatija nikad veća nije bila. :D:D

Kosta, pamtit ćemo ima tvoje! :lol: :D
MO

Post by MO »

Ma nećemo sad raspredati o Baki.Imao je i mana i dobrih stvari.Mi zaboravljamo da kad je već krenulo,onda nema nazad.Sada treba glavu skinuti Ušanoviću,Jeliću i Dominkoviću.Da njih maknemo, onda se nećemo brinuti za trenere.Mi nikako da shvatimo.Naše šanse za plasman na EP 2008 nisu danas ništa manje ni veće, nego prije dva dana.Ionako je uvjek upitno kako ćemo odigrati jer nismo ništa bolji od naših suparnika, nemamo lobija(i nećemo ga nikako imati dok nam naprijed pobrojani sjede tamo), a imamo konstantan pritisak seljačkih sredina koje gospodare našim fudbalom.
E pa, sad je vrijeme da se jednom raščisti situacija.Mi se svezali Baka,Baka,Baka.Ma dosta više.Hoćemo glave Muniba Ušanovića,Ilje Dominkovića i Milana Jelića.Oni su najdgovorniji.Njih treba otjerati. Pokrenimo inicijativu za njihovo skidanje, pričajmo o tome, radimo na tome. Dosta plakanja za Bakom.Mi ne možemo biti gori nego što jesmo, dakle u suštini nismo puno izgubili.Prestanimo se zanositi da smo u Švicarskoj.To ti ga je jedan kvalitetan šupljak i navlakuša.Sada imamo istorijsku priliku da razjebemo ove kriminalce.A onda ćemo imati kvalitetne ljude i praviti lobije.Do tada možemo samo maštati o plasmanima i nasjedati na priče kojekavih šalabajzera, koji nam udaraju na emocije i prave idiotima.Jer dok se to ne promjeni svi smo mi kolektivni idioti,od prvog mene pa na ostale, stalno nasjedamo na iste šupljake, adiraju nam u srce i duši.Eto, već davno smo zaboravili šta je Ušanović potpisao u Beogradu samo 2 dana nakon utakmice na Marakani. Ma mismo krivi, samo mi!!!!!
Pozdrav svima vama iz Mostara, znam da istinski volite ovu zemlju i ne ljutite se na neke moje riječi,meni je samo pun k... svega i želim da i ova naša zemlja jednom nešto napravi kako treba.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Beslija wrote:Ma joj dace Horns million primjera koji njemu odgovaraju...takvi su ti ljudi njegovih osobina........
AH, hvala na ocjeni karaktera :D:D
samke abdo

Post by samke abdo »

baka i pored svega ,sto smo dozivjeli sa tobom i sa nasim fudbalom i sa onim losim stvarima i podmetanjima oko nase fudbalske repke bosne.
imas jedno veliko hvala
ipak si ti uspio dovesti sve pod jedan krov i mslimane, i srbe,i hrvate
i reprezentovati nas u skladu sa mogucnostima . jos jednom hvala
cekpi

Post by cekpi »

MO wrote:Ma nećemo sad raspredati o Baki.Imao je i mana i dobrih stvari.Mi zaboravljamo da kad je već krenulo,onda nema nazad.Sada treba glavu skinuti Ušanoviću,Jeliću i Dominkoviću.Da njih maknemo, onda se nećemo brinuti za trenere.Mi nikako da shvatimo.Naše šanse za plasman na EP 2008 nisu danas ništa manje ni veće, nego prije dva dana.Ionako je uvjek upitno kako ćemo odigrati jer nismo ništa bolji od naših suparnika, nemamo lobija(i nećemo ga nikako imati dok nam naprijed pobrojani sjede tamo), a imamo konstantan pritisak seljačkih sredina koje gospodare našim fudbalom.
E pa, sad je vrijeme da se jednom raščisti situacija.Mi se svezali Baka,Baka,Baka.Ma dosta više.Hoćemo glave Muniba Ušanovića,Ilje Dominkovića i Milana Jelića.Oni su najdgovorniji.Njih treba otjerati. Pokrenimo inicijativu za njihovo skidanje, pričajmo o tome, radimo na tome. Dosta plakanja za Bakom.Mi ne možemo biti gori nego što jesmo, dakle u suštini nismo puno izgubili.Prestanimo se zanositi da smo u Švicarskoj.To ti ga je jedan kvalitetan šupljak i navlakuša.Sada imamo istorijsku priliku da razjebemo ove kriminalce.A onda ćemo imati kvalitetne ljude i praviti lobije.Do tada možemo samo maštati o plasmanima i nasjedati na priče kojekavih šalabajzera, koji nam udaraju na emocije i prave idiotima.Jer dok se to ne promjeni svi smo mi kolektivni idioti,od prvog mene pa na ostale, stalno nasjedamo na iste šupljake, adiraju nam u srce i duši.Eto, već davno smo zaboravili šta je Ušanović potpisao u Beogradu samo 2 dana nakon utakmice na Marakani. Ma mismo krivi, samo mi!!!!!
Pozdrav svima vama iz Mostara, znam da istinski volite ovu zemlju i ne ljutite se na neke moje riječi,meni je samo pun k... svega i želim da i ova naša zemlja jednom nešto napravi kako treba.
POTPIS !!!

Fakat treba nesto da se ovaj Savez promjeni.. U njima lezi glavna krivica.
Baka je uradio najbolje kako je znao i ja ga i dalje cjenim.. Mislim da je od svih trenera najvise ucinio za nasu repku. Dva puta umalo da odemo na prvenstva. Nikad nismo bili bolje plasirani. Igraju ponajbolji igraci s kojima raspolazemo (manje vise). Dakle - SAVEZ je problem.

Evo mog pitanja gospodi iz NS BiH:
"Kako je moguce da niste reagovali kod UEFE na odabir sudije Grka? Pa on je prije svega Grk, a onda sa Kipra! Da podsjetim Grcka je s nama u grupi za Euro 06. Grckoj - logicno, vise je odgovarala pobjeda Madjarske - obzirom na rezultate prvog kola."
(Mislite da bi bilo dopusteno da u grupi gdje su Rusija i Hrvatska, da pravdu na bilo kojoj utakmici sudi Hrvat iz Bosne?)

Ko je odgovoran za djela saveza. KO? Ministarstvo za sport? Ja neznam - mozda ko od vas zna. Kako ih smjeniti - legalno.. Demonstracije nece pomoci.. Treba to zakonski ganjat.
Ako se i jedna stranka izjasni protiv ovog Saveza - ima moj glas...
Nek idu u p.m.

JOS SAM LJUT :x
zvijerka

Post by zvijerka »

selektori se mijenjaju rezultati ostaju isti....reprezentacija je jedino dobro igrala kad je vodio muzzrovic i sada sliskovic....covjek je bio siguran da mu je taktika dobra...ja ne mislim tako...ali on je pogrijesio i dao ostavku....ne mozemo mi njega krivit sto nemamo vishe igraca.....sto nemam boljih igraca......prica u vrhunskim igacima nije prikladna....ko od nasih igra u spaniji, italiji, engleskoj i ako igraju gdje igraju i koliko cesto igraju....pa samo nase igrace mrze treneri pitam se zasto?! o nasoj ligi ne vrijedi ni govorit...kao i mladim talenitma...imao je baka gresaka..ali on je selektor imao je pravo da bira....na kraju donio nam je puno dobrih rezlutata pa i radosti......u ovakvom jadu u kom jesmo i on je konacno shvatio da ne mozemo vishe.... samo se pitam ko je sledeci... i kako ce on proci..selektori se mijenjaju ljudi u savezu ostaju isti.....nas fudbal propada i samo nazaduje......e to vec nije do bake...
ibrik

Post by ibrik »

zvijerka wrote:selektori se mijenjaju rezultati ostaju isti....reprezentacija je jedino dobro igrala kad je vodio muzzrovic i sada sliskovic....covjek je bio siguran da mu je taktika dobra...ja ne mislim tako...ali on je pogrijesio i dao ostavku....ne mozemo mi njega krivit sto nemamo vishe igraca.....sto nemam boljih igraca......prica u vrhunskim igacima nije prikladna....ko od nasih igra u spaniji, italiji, engleskoj i ako igraju gdje igraju i koliko cesto igraju....pa samo nase igrace mrze treneri pitam se zasto?! o nasoj ligi ne vrijedi ni govorit...kao i mladim talenitma...imao je baka gresaka..ali on je selektor imao je pravo da bira....na kraju donio nam je puno dobrih rezlutata pa i radosti......u ovakvom jadu u kom jesmo i on je konacno shvatio da ne mozemo vishe.... samo se pitam ko je sledeci... i kako ce on proci..selektori se mijenjaju ljudi u savezu ostaju isti.....nas fudbal propada i samo nazaduje......e to vec nije do bake...
POTPISUJEM!!!!

Pustite ljudi Baku na miru...umjesto da skupljamo potpise, pravimo peticije ili nesto slicno za skidanje uprave saveza, a molimo Baku da ostane bar do kraja ovih kvalifikacija mi ovdje covjeka napadamo...covjek je uspio barem napraviti ekipu, napraviti tim koji je disao kao jedan, a nazalost mi nemamo bas toliko igracina svjetskog glasa koji drze kostur reprezentacije...a znate onu staru "od govana pita ne moze", a Baka je napravio tu pitu koja bi i mogla na kraju ispasti dobra...
mostarac

Post by mostarac »

horns&drums wrote:Da, pljuvati po Osimu.

Prva izgubljena utakmica jedva bi docekali.

Hem sto je Ivica, hem sto je zeljovac

Pratim, zato i kazem
ne nego zato sto je trenerska karina koja nikad nista nije napravila i kojoj se smatra najveci uspjeh sto je onu reprezentaciju Jugoslavije doveo do cetvrtfinala, a frtalj te ekipe je Ciro doveo do treceg mjesta na svijetu. Naravno protiv Cire za selektora. To bi isto bilo kao da dovedu Sinisu Mihajlovica da bude selektor BiH.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ibrik wrote:
zvijerka wrote:selektori se mijenjaju rezultati ostaju isti....reprezentacija je jedino dobro igrala kad je vodio muzzrovic i sada sliskovic....covjek je bio siguran da mu je taktika dobra...ja ne mislim tako...ali on je pogrijesio i dao ostavku....ne mozemo mi njega krivit sto nemamo vishe igraca.....sto nemam boljih igraca......prica u vrhunskim igacima nije prikladna....ko od nasih igra u spaniji, italiji, engleskoj i ako igraju gdje igraju i koliko cesto igraju....pa samo nase igrace mrze treneri pitam se zasto?! o nasoj ligi ne vrijedi ni govorit...kao i mladim talenitma...imao je baka gresaka..ali on je selektor imao je pravo da bira....na kraju donio nam je puno dobrih rezlutata pa i radosti......u ovakvom jadu u kom jesmo i on je konacno shvatio da ne mozemo vishe.... samo se pitam ko je sledeci... i kako ce on proci..selektori se mijenjaju ljudi u savezu ostaju isti.....nas fudbal propada i samo nazaduje......e to vec nije do bake...
POTPISUJEM!!!!

Pustite ljudi Baku na miru...umjesto da skupljamo potpise, pravimo peticije ili nesto slicno za skidanje uprave saveza, a molimo Baku da ostane bar do kraja ovih kvalifikacija mi ovdje covjeka napadamo...covjek je uspio barem napraviti ekipu, napraviti tim koji je disao kao jedan, a nazalost mi nemamo bas toliko igracina svjetskog glasa koji drze kostur reprezentacije...a znate onu staru "od govana pita ne moze", a Baka je napravio tu pitu koja bi i mogla na kraju ispasti dobra...

svaka ti je na mjestu jarane.je ne kontam ove ljude,koji smjenom bake vide izlaz.pa mi prvo nemamo ni jednog dobrog igraca,izuzev barbareza.i volio bih ove vrle strucnjake nek se prijave na konkurs za selektora pa da vidimo kako ce oni repku voditi.eto sad vam je sansa.nema vise bake pa cemo vidjeti kako i gdje cemo stici na kraju ovih kvalifikacija.
chupo

Post by chupo »

Braco "Gumena glava" iz Vrbanjuše idealan selektor za nas...
mostarac

Post by mostarac »

DobroJutroKolumbo wrote:Baka uopste nije trebao otici...Sta, izgubili pa izgubili nije smak svijeta...Izgubili su i Italijani od Francuske prije toga igrali nerijeseno a Svjetski prvaci!!!
Baka najbolji selektor od kad repka postoji...

Ako je vec otisao i nece da se vrati, sto mi se u jednu ruku svidja njegov potez jer time pokazuje da je moralna osoba, nek nam onda dovedu Ciru Blazevica ovaj bi sigurno bio spreman da vodi repku...Mozda on jeste veliki Hrvat ali uvijek kaze i da je Bosanac, nije nikad negirao odakle su mu korijeni a kao strucnjak je jedan od najvecih na ovim prostorima...Ubijedjen sam da mu neko posalje poziv da bi pristao...A niko nebi bolje natjerao ove nase da rade od njega...strasan autoritet...i kod njega nema zajebancije...

Ciro Blazevic za selektora !!!

PS volim Bahu ali je covjek peh do picke materine...
SINISU MIHAJLOVICA ZA SELEKTORA, KEZMANA ZA KAPITENA
Apos

Post by Apos »

taxi_driver wrote: svaka ti je na mjestu jarane.je ne kontam ove ljude,koji smjenom bake vide izlaz.pa mi prvo nemamo ni jednog dobrog igraca,izuzev barbareza.i volio bih ove vrle strucnjake nek se prijave na konkurs za selektora pa da vidimo kako ce oni repku voditi.eto sad vam je sansa.nema vise bake pa cemo vidjeti kako i gdje cemo stici na kraju ovih kvalifikacija.
Driveru nisi mi baš drag ali govoriš ispravno. Baka je uradio fantastičan posao, a par klošara ga izvrijeđalo nakon jednog neuspjeha(pa makar jednog od brojnih). Nije kriv Baka nego te propalice što ga izvrijeđaše kad je trebala podrška. Ovdje ima studenta, a oni znaju šta znači psihološki podrška pred ispit, a šta podrška i kad "ljosneš" na istom.
Naše učešće na svjetskim prvenstvima mi izgleda kao da Renault da neku svoju staru školjku od bolida crvenoj zastavi i kaže : Evo vam školjka jer vi ovo ne možete napraviti, a motor ubacite neki svoj, pa na GP Monte Carla.
Zakonski i sistemski možemo ići tamo, ali tehnički smo nedorasli, mašina nam je slaba, puna nekompatibilnosti i korodiralih dijelova. I sa najboljim vozačem teško da takva mašina može završiti trku pa makar i zadnji.. Još samo kad bi imali dovoljno goriva i kad bi znali šta da sipamo dizel, 98 ili bezolovni, dok ostali sipaju kerozin.
Post Reply