Glasajmo za Komšića!

Post Reply
joker

Post by joker »

mIRCerka wrote:Ljubica prvi put ugledah neko vece na 60 minuta... sto se tice predsjednistva, ako zaista hrvatski clan treba da predstavlja interes Hrvata, srpski srba i bosnjacki bosnjaka, red je da se mnogi od nas odreknu ovog pasosa jer se niko, po tome svemu, ne bori za interes BIH, od koje uzimaju masnu lovu i lagodno zive...
Bitno je da Hrvati dobro znaju ko je Ljubic...

Pa sadasnji ustav ti kroji takvu podjelu vlasti zasnovanu na nacionalnom principu. A i ovaj novi ustav koji su htjeli SDP i SDA donijeti zajedno sa SDS-om, HDZ-om, SNSD-om i PDP-om bi takodje lezao na istim principima, s tim sto bi taj nacionalni (entitetski) princip bio jos i podebljan u Vijecu ministara i Predstavnickom domu (parlamentu).

A ako zelis gradjanski princip uredjenja drzave kojeg se SDP i Zlatko Lagumdzija tako lako i besmisleno odrekao, onda ti je pravi izbor neka od ovih stranaka iz Patriotskog bloka. Jer gradjanski princip je ujedno princip jedne BiH sa gradjanima na prvom mjestu...
joker

Post by joker »

bleka wrote:
_BosanaC wrote:
Imam dovoljno i godina u guzici a ni rat nije tako davno bio da ne znam ko je Haris i kakve to doktorate ima te ko mu ih je dao :-)

A jos je i Turcin, garant njihov i pasos ima :D
Tim bolje :D
Ovako uradi citat, da ne misle ljudi da sam ja ono rekao, ne daj Boze... :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

joker wrote:
A ako zelis gradjanski princip uredjenja drzave kojeg se SDP i Zlatko Lagumdzija tako lako i besmisleno odrekao, onda ti je pravi izbor neka od ovih stranaka iz Patriotskog bloka. Jer gradjanski princip je ujedno princip jedne BiH sa gradjanima na prvom mjestu...
da prostis, da BLOK valja cemu i da se fakat bori za JEDINSTVENU BiH ne bi Hare istupio iz njega, jer o tome on non stop prica...a evo citam clanak iz jula, svi kao ZNAJU da ce Haris odstupiti pred same izbore, koji padaju na njegov rodjendan :D, u korist Mirnesa...
i moj glas, za clana predsjednistva, ide Komsicu..
Apos

Post by Apos »

joker wrote:
bleka wrote:
_BosanaC wrote:
Imam dovoljno i godina u guzici a ni rat nije tako davno bio da ne znam ko je Haris i kakve to doktorate ima te ko mu ih je dao :-)

A jos je i Turcin, garant njihov i pasos ima :D
Tim bolje :D
Ovako uradi citat, da ne misle ljudi da sam ja ono rekao, ne daj Boze... :-)
Gospodi sakloni :lol: :lol: :lol:
Šta neko ima protiv Harisa?
Šta neko ima protiv turske?
Šta u ostalom neko ima protiv naše sudbine?
Pa naravno VITALNI NACIONALNI INTERES.
karanana

Post by karanana »

mIRCerka wrote:
joker wrote:
da prostis, da BLOK valja cemu i da se fakat bori za JEDINSTVENU BiH ne bi Hare istupio iz njega, jer o tome on non stop prica...a evo citam clanak iz jula, svi kao ZNAJU da ce Haris odstupiti pred same izbore, koji padaju na njegov rodjendan :D, u korist Mirnesa...
i moj glas, za clana predsjednistva, ide Komsicu..
ako Hare odstupi, sto prvi put sada cujem, i ja cu za ovog Komsica iako pojma nemam ko je.
bleka

Post by bleka »

Ja glasam za Hareta, jer ako ovaj Komsic pobjedi plus Tihi jadna li nam mila majka. RS ce postati i zvanicno drzava, Hrvati dobivaju svoj entitet, a USA ce potapsat po ramenu Tihija i reci :"Eh, sada kada smo rijesili sva politicka pitanja, hajmo privatizacija BHtelcoma i energestkih resursa".
Super
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:Ja glasam za Hareta, jer ako ovaj Komsic pobjedi plus Tihi jadna li nam mila majka. RS ce postati i zvanicno drzava, Hrvati dobivaju svoj entitet, a USA ce potapsat po ramenu Tihija i reci :"Eh, sada kada smo rijesili sva politicka pitanja, hajmo privatizacija BHtelcoma i energestkih resursa".
Super
Ovo je previse i od tebe :lol: :lol: :lol: :lol:
Jasho

Post by Jasho »

Bleka, ne valjaj gluposti! Povedi Hareta kući sa sobom i neka vas još više opljačka zajedno sa svojim kriminalnim pajdašima! Glasajumo za Željka!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

bleka wrote:Ja glasam za Hareta, jer ako ovaj Komsic pobjedi plus Tihi jadna li nam mila majka. RS ce postati i zvanicno drzava, Hrvati dobivaju svoj entitet, a USA ce potapsat po ramenu Tihija i reci :"Eh, sada kada smo rijesili sva politicka pitanja, hajmo privatizacija BHtelcoma i energestkih resursa".
Super
cccc...pa da hare nije sletio s vlasti, davno bi to bilo privatizovano...stavise, HARIS je sam priznao u ovoj emisiji da je on POKRETAC privatizacije, i jos sam kaze KOJA JE KRENULA NAOPAKO...mislim nek okaci pristinski doktorat i bengazi diplomu macku o rep, kad u live emisiji kaze JA SAM UKAKIO ... a jos su gori ljudi koji to ne vide i ne cuju i kunu se u njega...
bleka

Post by bleka »

Sto se to Zlatko nije kandidovao za BOsnjackog clana predsjednistva ?
Mozda se vise ne osjeca Bosnjakom ?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Super
Pa recimo izmedju bekrije koji je u BiH samo kad mu je to interes i izmedju covjeka koji je nosilac Zlatnog ljiljana i covjeka koji je u logorima proveo dosta vremena uvijek cu prije izabrati ovu zadnju dvojcu. A ovog prvog izmedju ostalog nebi jos iz masu drugih razloga a koji se ticu direktno Stranke za BiH i njenih ciljeva u pocetku, pa zatim izdaje biraca i da dalje ne nabrajam. Prije bih glasao za Mirnesa nego za Harisa!!!!!!!
edinbug

Post by edinbug »

joker wrote:
_BosanaC wrote:...samo se iskreno nadam da pored nadripatriote Harisa i nekog sumnjaka iz republike mrske moze, za promjenu, sjediti i neko pismen...
Ako ces nekog pismenog onda glasaj za Harisa on je najpismeniji (najskolovaniji). Covjek je doktor nauka... :-)
E vala je i doktorirao na jakoj temi.
Jadana nam je majka sa takvim pismenjakovićima.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:Sto se to Zlatko nije kandidovao za BOsnjackog clana predsjednistva ?
Jebo ba Zlatka. Zlatko trenutno Komsicu, ni kao covjeku ni kao politicaru, ne moze nista, a isto tako ni Hare.

I ako nemas sta reci u odbranu Hareta, ne zacatavaj jos jednu temu pricom o komunistima, Jugoslaviji i Zlatku.
bleka

Post by bleka »

hrasno38 wrote:
Pa recimo izmedju bekrije koji je u BiH samo kad mu je to interes i izmedju covjeka koji je nosilac Zlatnog ljiljana i covjeka koji je u logorima proveo dosta vremena uvijek cu prije izabrati ovu zadnju dvojcu. A ovog prvog izmedju ostalog nebi jos iz masu drugih razloga a koji se ticu direktno Stranke za BiH i njenih ciljeva u pocetku, pa zatim izdaje biraca i da dalje ne nabrajam. Prije bih glasao za Mirnesa nego za Harisa!!!!!!!
Ko je nosilac od ove dvojce Zlatnog ljiljana ?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

bleka wrote:Sto se to Zlatko nije kandidovao za BOsnjackog clana predsjednistva ?
a mozda se on prvenstveno osjeca BOSANCEM I HERCEGOVCEM :D
hrasno38

Post by hrasno38 »

bleka wrote:
hrasno38 wrote:
Komsic prijatelju, ratno podrucje Hrasno i Hrasno Brdo
edinbug

Post by edinbug »

Super
Haris je potpisao RS, nije ni Tihić a pogotovo Komšić. Ti i dalje navijaj za skriveni dogovor: SILAJDŽIĆ - DODIK. Takva koalicija (dogovor) će ti donijeti bolje sutra. Mora im se priznati obadvojici da su odigrali taktičku utakmicu, mada pošteno sa ovakvim glasačima to i nije neki problem (ovdje mislim na bleke, jokere, apose ...)
bleka

Post by bleka »

mIRCerka wrote:
Takvi sluzbeno ne postoje. Tako da moze se onda i na MArsu kandidovat.
Komsic prijatelju, ratno podrucje Hrasno i Hrasno Brdo, MOram se raspitat jel zaista zasluzio ili je bilo tek onako da nesto ostane..
mIRCerka

Post by mIRCerka »

bleka wrote:
hrasno38 wrote:
Načelnik općine, diplomirani pravnik Željko Komšić
Rođen 1964. godine
Nosilac Zlatnog ljiljana.
Obavljao je funkciju vijećnika u OV Novo Sarajevo i Gradskom vijeću.Načelnik Općine bio je u periodu 2000-2001. g.nakon čega je imenovan za ambasadora BiH u SRJ. Prije nego što je postao načelnik Općine Novo Sarajevo obavljao je funkciju zamjenika gradonačelnika Grada Sarajeva.
http://www.novosarajevo.ba/stream/stream.php?kat=5
bleka

Post by bleka »

edinbug wrote:
Haris je potpisao RS, nije ni Tihić a pogotovo Komšić. Ti i dalje navijaj za skriveni dogovor: SILAJDŽIĆ - DODIK. Takva koalicija (dogovor) će ti donijeti bolje sutra. Mora im se priznati obadvojici da su odigrali taktičku utakmicu, mada pošteno sa ovakvim glasačima to i nije neki problem (ovdje mislim na bleke, jokere, apose ...)
Sto SDP takticki ne odigra i Zlatku se zahvali za 14 najtezih godina te konacno pobjedi na izborima ?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:
mIRCerka wrote:
Komsic prijatelju, ratno podrucje Hrasno i Hrasno Brdo, MOram se raspitat jel zaista zasluzio ili je bilo tek onako da nesto ostane..
Pitaj Centralu :D

Oni ce ti dati najbolje i najpouzdanije informacije :lol: :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

A wrote:
mIRCerka wrote:
A da se on kandidovao, onda bi to bio dokaz vise da je despot i da nikom ne da preda se 8-)
Eto, hajd ti ugodi Svicarcima :D
moje licno misljenje je da Zlatko radije mlati pare po fakultetima nego da se bakce sa drugom dvojicom, kad vecinu tih odluka donosi OHR :D

Eto, doslo se dotle da ja konacno dam glas za clana predsjednistva :D
joker

Post by joker »

mIRCerka wrote: cccc...pa da hare nije sletio s vlasti, davno bi to bilo privatizovano...stavise, HARIS je sam priznao u ovoj emisiji da je on POKRETAC privatizacije, i jos sam kaze KOJA JE KRENULA NAOPAKO...mislim nek okaci pristinski doktorat i bengazi diplomu macku o rep, kad u live emisiji kaze JA SAM UKAKIO ... a jos su gori ljudi koji to ne vide i ne cuju i kunu se u njega...
Eto te k'o Dodik (za rezoluciju VE). Valjda je vama "socijaldemokratima" to omiljena uzrecica...

P.S. Rekao je da su mu trazili da dovede investitore i da ih je on doveo, te da su oni i ulozili, a da dalje sta je bilo ne zna jer nije on tu bio stalno... Logicno...
A pozivao je da privatizacija bude povjerena drzavi, a ne entitetima...
hrasno38

Post by hrasno38 »

bleka wrote:
mIRCerka wrote:
Hehehe bi li se raspitivao tako da se drukcije zove i jesi li se raspitiviao za sve one Bosnjake sto su dobili ljiljane posto je to uglavnom bilo ekskluzivno pravo za Bosnjake. Mozes mislit sta je Komso radio kad ga je dobio.
edinbug

Post by edinbug »

Glupo pitanje ?
To isto kada bi neko pitao Šredera ili Merkelovu što se kandiduju za parlament ( u slucaju pobjede postaju kancelari ili predsjednik vlade), a sto nisu za predsjednika.
Predsjednik nema neki značaj u političkom životu Njemačke, a mora se priznati ni u BiH nemaju neke ovlasti, na sreću.
Post Reply