Druga Gimnazija Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

La_Forge wrote:ja sam maturirao 99, Žara mi je bila razrednica..
o dprofesora pamtim Srmena - likovno, Zvizdu- fizika, Kasumagić - Matematika, Mirso - engleski, Diko - fizičko, Aida - tada je predavala informatiku dok je Alićka bila direktorica, monogo prije je kao stručni kadar stranke ZaBiH pokrala silnu lovu ...

iako sam relativno nedavno izašao iz te srednje već mi fali...
u tom sam periodu bio najrahatniji ... :-D

nekad lani je bila čak neka velika godišnjica... sjećam se da je došlo brdo likova... čak su izadali i neku vrstu knjige sa popisom svih genaracija, fotkama i sl... (to je ekstra, volio bih to negdje nabaviti ... )
Prijatelju, ja i ti smo isli u razred.

A lani je bilo 100 godina Druge Gimnazije.
zena21

Post by zena21 »

danas wrote:terza je u kanadi.
lenjin takodje.
vali je u onom katolickom skolskom centru.
zvizda je valjda i dalje u drugoj, kao i kcerka joj.
valjda i zara?
serdarevic isto.
voljela bih znati sta je sa minkom sakovic, joj kako je ta zena lagala :D
Serdarevic je sada direktor ekonomskre skole :wink:
Semiramida

Post by Semiramida »

Ovi mlađi će se sjetiti Prge. "Sjeeeedi. Jedan." :-) Od '96. predaje matematiku u II gimnaziji; inače je došao iz Foče.
Fizika - Alma Suruliz.
Geografija - Jesenka, e ta je žena super.
Engleski - Mirso, između ostalih.
Filozofija - Sanja Vlaisavljević (nemam ništa lijepo o njoj reći, iako sam uvijek imala 5).
Informatika - Aida, sadašnja direktorica.
Bosanski - Mirsada Balić, ok
Historija - Smajo, a prije Smaje je bila jedna stara teta, je l' ono bijaše Munevera?
Biologija - Šerićka, Nevena Šerić; mislim da je predavala i najstarijem živućem učeniku II gimnazije. :-)))
Hemija - bila je luckasta Suvada Ićindić, a poslije Zijada
Fizičko - Diko

Sve u svemu, ne pamtim vremena u II gimnaziji kao period u koji bi se vratila. Raja su bila potpuni snobovi. "Simply the best" - bullshit!
(Fakultet je 100 puta bio bolji!)
zena21

Post by zena21 »

Semiramida wrote:Ovi mlađi će se sjetiti Prge. "Sjeeeedi. Jedan." :-) Od '96. predaje matematiku u II gimnaziji; inače je došao iz Foče.
Fizika - Alma Suruliz.
Geografija - Jesenka, e ta je žena super.
Engleski - Mirso, između ostalih.
Filozofija - Sanja Vlaisavljević (nemam ništa lijepo o njoj reći, iako sam uvijek imala 5).
Informatika - Aida, sadašnja direktorica.
Bosanski - Mirsada Balić, ok
Historija - Smajo, a prije Smaje je bila jedna stara teta, je l' ono bijaše Munevera?
Biologija - Šerićka, Nevena Šerić; mislim da je predavala i najstarijem živućem učeniku II gimnazije. :-)))
Hemija - bila je luckasta Suvada Ićindić, a poslije Zijada
Fizičko - Diko

Sve u svemu, ne pamtim vremena u II gimnaziji kao period u koji bi se vratila. Raja su bila potpuni snobovi. "Simply the best" - bullshit!
(Fakultet je 100 puta bio bolji!)
Ja dok sam isla, bilo je vise nego dobro... Sad bi se vratila... Bilo je i dobrih i "losih" stvari, ali raja su bila super... sviralo se, dernecilo se, hodalo se... tako smo svi bili sretni i bezbrizni... :)
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

i ja se sjecam po dobru svega ;) zavrsio je 2000. kako sam sretan bio tad, a nisam imao pojma koliko ce mi nedostajati :) cesto sanjam da sam se ponovo upisao :lol:

pokusat cu se sjetit profesora :D

matematika - Kasa, jadna majko sto sam muka imao s njom :D Izlazi ona, ja nesto svrljam po svesci (a sjedio u prvom redu do vrata) "Sta to radis?" "Racunam 2 na stotu" "Da bog sacuva dijete" :lol:

Bosanski - Meliha Rehic (ak se dobro sjecam prezimena) :D Jednom smo joj plasticno govno ostavili na katedri :D svima nam snizila ocjene :roll:

Historija - One and only - Zara :lol: "kako i na koji nacin, cime su se bavili Slaveni" :lol:

Biologija - u 4 godine imali smo 3 razlicite profesorice, nije mi nijedna nes ostala u finom pamcenju

Geografija - legendarna Jesenka. Bolila je nju neka stvar za plan i program :D knjige geografije nisam otvorio za 4 god, a vazda imao 5 :-) Relativno dosadan program ucinila je super zanimljivim :-) referati :D

Fizicko - Diko tzv. "tup tup mrtav covjek" :lol: u cetvrtom Hamzic, prava legenda, zbog njega sam zavolio fizicko :)

Engleski - Samka, "who gives a damn" :-D kod nje svi shetaju po razredu, pricaju, boli je briga ;) ona prica svoje... a kad dodje pismeni.. :D svi prepisu od mene :D ja sam ja mislim jedini koji je imao pismeni 5, usmeni 5, i gramatiku 2 :shock: :lol:

Francuski/latinski - Velida Maslo - ne bas omiljena al mogla je pola razreda poobarat. sreca pa nije :lol: umrla :(

Informatika - sadasnja direktorica Aida - sve najbolje o njoj :) visio sam na Macintoshima i to mi je pomoglo :D na pocetku godine jednom me pita i onda prepisuje ocjenu :D al to je samo za nas par odabranih :D

Hemija - razrednica - Zijada Hrenovica...jaojao :D kako se zivcirala kad joj kazes "markirao" ako kazes pobjegao i nije toliko strasno :D al "markirao" joj je u zivac pogadjalo....zbog te rijeci sam znao odgovarat hemiju na odjeljenskoj :D

vojna obuka :D Djuro :D iliti senad alic :D Jasko: Joj onog Djure jes picka izgubio dvije bilijara i odmah pobjeze. Djuro (iza ledja): haj sad ponovi to sto si reko :D

imam posla :D nastavak slijedi :D
Hera

Post by Hera »

Maturirala slavne '92. Razrednica Dijana Maslic - fizika. Zna li neko sta je s njom, ona je bila dusa od zene. Nikad necu zaboraviti kad je jednom uletila u razred i rekla meni i najboljoj prijateljici - eno vam Harisa i Sanjina u Ciao-u, sad sam cula da odose, hajte brze brze. U tu dvojicu likova smo mi bile zaljubiska. I ona nas poslala sa svog casa u kafic da ih barimo :)

Jel se ko sjeca legendarnog Ciao-a gdje smo luftali?

Sjecam se Liljane ili kako bjese, engleski je predavala, stalno mi govorila da sam neprimjerno obucena za skolu ;)

Dule, Serdarevic (blejao mi u koljena na instrukcijama, bljak), mladja Saka ludjakinja blesava. Joj dobra predobra vremena.. Najbolja skola u SA ali definitivno!
zena21

Post by zena21 »

Hera wrote:Maturirala slavne '92. Razrednica Dijana Maslic - fizika. Zna li neko sta je s njom, ona je bila dusa od zene. Nikad necu zaboraviti kad je jednom uletila u razred i rekla meni i najboljoj prijateljici - eno vam Harisa i Sanjina u Ciao-u, sad sam cula da odose, hajte brze brze. U tu dvojicu likova smo mi bile zaljubiska. I ona nas poslala sa svog casa u kafic da ih barimo :)

Sjecam se Liljane ili kako bjese, engleski je predavala, stalno mi govorila da sam neprimjerno obucena za skolu ;)

Dule, Serdarevic (blejao mi u koljena na instrukcijama, bljak), mladja Saka ludjakinja blesava. Joj dobra predobra vremena.. Najbolja skola u SA ali definitivno!
ma kako se ne sjecam... Ciao nam je bila druga ucionica... Cijeli razred se ispari pa tamo ispijamo kafe i pusimo... u moje doba bila je i jedna mala pizzerija u slijedecoj ulici (nemam pojma kakao se ulica zove) - Pescara... I tamo smo visili :-) :-)
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Hera wrote:Maturirala slavne '92. Razrednica Dijana Maslic - fizika. Zna li neko sta je s njom, ona je bila dusa od zene. Nikad necu zaboraviti kad je jednom uletila u razred i rekla meni i najboljoj prijateljici - eno vam Harisa i Sanjina u Ciao-u, sad sam cula da odose, hajte brze brze. U tu dvojicu likova smo mi bile zaljubiska. I ona nas poslala sa svog casa u kafic da ih barimo :)

Cuj Ciao, bas ovoj djeci fali malo znanja istorije... :lol: :D Tu je prvo bio Kod Nijaza (iliti "Birtija"), pa Royal, pa tek onda Ciao. Ali Setaliste je ipak klasika...

Maslicka je fakat bila raja. Da se u prvom Vali naprasno ne razboli pred kraj godine i ona nam dodje kao zamjena, pola bi nas zavrsilo na popravnom. Liljana je bila opichena, sjecam se kad se otvarao McDonalds u BG i ona nam citala clanak gdje neki lokalni cevabdzija govori da su njegove pljeske bolje i da se ne boji konkurencije. Kaze Lilja sva ljuta i usplahirena "vidite primitivca jednog". :lol: :D McDonalds kao znak progresa :roll:
danas

Post by danas »

jao u cumezu :D :D :D

sjecam se kad bi maida beganovic (divna zena -- predavala nam fiziku u cetvrtom) slala ucenike u cumez: dosao red da pitam tog i tog, de bogati idi u cumez i dovedi ga na cas.... :lol: :lol: :lol:

PS kako se zvala ona stara sto je predavala engleski (meni nije nikad, pa zato ne znam) sto je vozala onu bubu i imala vozacke rukavice bez prstiju, ko da ide na trke :D :-)
Teufik iz Los Angelesa

...fizika, Zvizda :D jao jao problema s njom :D napisao formule na ruci i izasao pred tablu :D koji ofir, skontala me zacas :D ostatak ispitivanja sam ruku drzao na ledjima :D A Ramiz "Ćestica"
fizicar, mi bio na maturi iz matematike... :lol: uradio mi zadatak (dok prof nije bila tu) al pogresno :shock: :lol:

...filozofija :D Sanja Vlaisavljevic :x kako me ta zena nije mogla, nevjerovatno :x koliko ja god dobro znao, maksimalno sam 2 mogao dobit :x

...psihologija :D Zećo Jasminka :D...jaran se na kontrolnom potpisao kao Omer Vatrić :lol: uradio za 4, a dobio 1 :lol:

Sociologija :D Samir :D imam 4, i ispricam mu vic za 5 :D :D zadnji dan skole ga bacali u zrak i skandirali oni ti ga pushe Samireeeee... :o :-D

Likovno...Srmen :-D najopusteniji lik u skoli. :-D pozitiva maksimalna :)

nema vise menscini :? :D
danas

Post by danas »

ko su ovi likovi teufik? :D
nikad cula... (osim zvizde)... :D :-)
Teufik iz Los Angelesa

kakva si ti sa Zvizduljom bila? :D

joj u trecem bio pismeni, 3 zadatka...

ovako je izgledao moj list

1. Ne znam

2. Pojma nemam

3. Nikad cuo

i dobijem 2- :lol:
danas

Post by danas »

Teufik iz Los Angelesa wrote:kakva si ti sa Zvizduljom bila? :D
super, nikad nikakvih problema :D
'vako je to bilo... tamo prvi razred, mi posli i naravno niko nista ne uci. i tamo vec oktobar, treba se pocet ispitivat i ja se pravo razbolim jedan vikend (u prevodu -- nisam mogla izlazit taj vikend :D ) i ono sjedim kuci, reko daj da prelistam malo tu tekicu od zvizde :D
i ponedjeljak, proziva ona... jedng studenta -- on nidje veze. drugog -- ni on... i tako jedno 7-8 keceva povaljala zvizda, kad otvori mene. izadjem ja, tuc muc ono sto sam prelistala :D ona se odusevila, dade mi neki laganica zadatak da uradim na tabli... meni dade 5, i do treceg me vise nista nije masirala :D :D :D vazda je znala da ja "znam"... :lol: :lol: :lol:
Teufik iz Los Angelesa

kako je mene kostao taj zivot na "staroj slavi"... :-) u osnovnoj ono sve moguce petice, takmicenja ovo ono...i onda dosao u srednju... jao :D prvi cas fizike u srednjoj da nam zvizda neke zadace 2 zadatka...

i odmah drugi cas, prve sedmice ba :shock: kae eh da vidimo ko je uradio...a ja sa A, prvi u dnevniku... :-? prvi zadatak - nisam nabavio milimetarski papir. drugi - nisam nabavio zbirku. a nisi??? eh evo ti po jedan kec za svaki zadatak :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: a ja nikad u zivotu keca nisam dobio :shock: :shock:

kako me je tad demoralisala :-? htio se ja ispisat odmah iz skole :D

al naviko se cojk poslije :D
danas

Post by danas »

ovo su valijevi fazoni, milimetarski papir, teke... vidi zvizde sto djoni... :lol: :lol: :lol:

jednom je vali mijenjao zvizdu nama; i pocijepa liku teku nasred casa... :shock:
kao, ti's meni malu teku iz fizike, uze covjeku teku i podera... :roll:

a sto velis -- naviknes se poslije :D

PS jel' istina da je onaj kemo sto je drzao racunare sad neka faca u RAK-u? :D jao, i kod njega sam imala sve petice, nikad nista procitala ni naucila nisam :D kaze on meni -- ti si promasila profesiju, idi u glumice... :lol: :lol: :lol: uzas... :roll:
Teufik iz Los Angelesa

ne znam ko je taj lik :roll:

i Zhara je pregledala sveske al samo prve 2 godine :D i cura drzala list zare u svesci, i zaboravila izvadit :D :D

Kad ga nadje Zhara :D kaze sta ce ti lisce tu, nije ti ovo herbarij....fol nije skontala :D :D :D
danas

Post by danas »

ehhhh...
those were the days... 8-)
Saian

Post by Saian »

Teufik iz Los Angelesa wrote: Sociologija :D Samir :D imam 4, i ispricam mu vic za 5 :D :D zadnji dan skole ga bacali u zrak i skandirali oni ti ga pushe Samireeeee... :o :-D
:D
Samir gigant :D :D :D
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

danas wrote: PS jel' istina da je onaj kemo sto je drzao racunare sad neka faca u RAK-u? :D jao, i kod njega sam imala sve petice, nikad nista procitala ni naucila nisam :D kaze on meni -- ti si promasila profesiju, idi u glumice... :lol: :lol: :lol: uzas... :roll:
Jeste, to sam ti ja reko :P Nego sta nego glavni, jos malo pa ko visoki predstavnik :lol: :D
danas

Post by danas »

SherlockHolmes wrote:
danas wrote: PS jel' istina da je onaj kemo sto je drzao racunare sad neka faca u RAK-u? :D jao, i kod njega sam imala sve petice, nikad nista procitala ni naucila nisam :D kaze on meni -- ti si promasila profesiju, idi u glumice... :lol: :lol: :lol: uzas... :roll:
Jeste, to sam ti ja reko :P Nego sta nego glavni, jos malo pa ko visoki predstavnik :lol: :D
jes', ti si mi rekao :D ko kad ti to sve pratis :D :lol:

al' fakat ne mogu da vjerujem... :shock: :shock: :shock:
vesela

Post by vesela »

Teufik iz Los Angelesa wrote: Hemija - razrednica - Zijada Hrenovica...jaojao :D kako se zivcirala kad joj kazes "markirao" ako kazes pobjegao i nije toliko strasno :D al "markirao" joj je u zivac pogadjalo....zbog te rijeci sam znao odgovarat hemiju na odjeljenskoj :D
moja prijeratna radna kolegica! :D

p.s.
ne smijem ni spomenuti kako je to bilo u moje doba u drugoj gimnaziji :D ...bilo je jaaaako davno! :D
Šandor

Post by Šandor »

danas wrote:al' fakat ne mogu da vjerujem... :shock: :shock: :shock:
Da, a Kemalaginica vodi dnevnik na BHT1. :-) :D
dinash

Post by dinash »

o dprofesora pamtim Srmena - likovno, Zvizdu- fizika, Kasumagić - Matematika, Mirso - engleski, Diko - fizičko, Aida - tada je predavala informatiku dok je Alićka bila direktorica, monogo prije je kao stručni kadar stranke ZaBiH pokrala silnu lovu ...
ja sam maturirao ... umph ... 97-me ... ista postava je bila. eki, aida direktorica. kada danas razmisljam o tim godinama mogu reci da nam je zaista super bilo. ali te mi je skole jednom sasvim dovoljno.
vesela

Post by vesela »

Srmen je radio i u tehnickoj skoli! :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

danas wrote:
La_Forge wrote:
nekad lani je bila čak neka velika godišnjica... sjećam se da je došlo brdo likova... čak su izadali i neku vrstu knjige sa popisom svih genaracija, fotkama i sl... (to je ekstra, volio bih to negdje nabaviti ... )
mislim da je to bila proslava 100-godisnjice skole... :)
:) Prosle godine smo imali proslavu 100-godisnjice skole.
Na prijem smo pozvani, samo mi najbolji ucenici generacija, .... :oops: :lol:
Tom prilikom je nama, ... najboljima, ... :oops: :lol: .... na poklon urucena i monografija izdata povodom te obljetnice, ... :D
Vi, koji ste se provlacili i jedva pozavrsavali skolicu, istu monografiju mozete kupiti u sekretarijatu II gimnazije kod g-dje Kapetanovic. :)
PS. - @Danas, ... svoje ime mozes naci na 89. stranici monografije. :oops:
Post Reply