Vidim ja da si ti u nekom specijalnom raspolozenju. Imala si tako caroban uticaj da poslije tebe nisam smjela uci na usmenimIRCerka wrote:ti si mene zamijenila sa nekim...Leko i ja se ne volimo bas nesto....jos otkako smo labrusca i ja sa makedonskim pjesmama doalzile na sintaxu....pa polozis pismeni iz prve, ne da ti na usmenom da prodjes... i tako godinama...neupucena wrote:Enterofuril ili tako nesto se zovu one zute tabletice za zaustavljanje elementarnih pred ispitemIRCerka wrote:lingvistika...
12 stabala, oko 120 teorijskih pitanja, predetaljnih....valjad znas Leku...Hvala... ja mozda odem, ako me sratjka popustiufatila trema pod stare dane
Znam Leku, hahaha i tebe u kombinaciji s njim
No hard feelings, ali imala si caroban uticaj na Leku![]()
Engleski jezik i knjizevnost
Moderator: Chloe
-
neupucena
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
neupucena wrote:Vidim ja da si ti u nekom specijalnom raspolozenju. Imala si tako caroban uticaj da poslije tebe nisam smjela uci na usmenimIRCerka wrote:ti si mene zamijenila sa nekim...Leko i ja se ne volimo bas nesto....jos otkako smo labrusca i ja sa makedonskim pjesmama doalzile na sintaxu....pa polozis pismeni iz prve, ne da ti na usmenom da prodjes... i tako godinama...neupucena wrote: Enterofuril ili tako nesto se zovu one zute tabletice za zaustavljanje elementarnih pred ispite
Znam Leku, hahaha i tebe u kombinaciji s njim
No hard feelings, ali imala si caroban uticaj na Leku![]()
![]()
![]()
-
neupucena
Ako ce ti biti lakse neka bude tako MM. Ovaj put si usla prije mene, vjeruj mi, a kad sam usla poslije tebe, covjek je bio crven kao paprikamIRCerka wrote: Vidim ja da si ti u nekom specijalnom raspolozenju. Imala si tako caroban uticaj da poslije tebe nisam smjela uci na usmeni![]()
![]()
opet ti kazem, zamijenila si me s nekim...na usmenim ispitima sam uvijek ostajala posljednja u kabinetu...
-
mIRCerka
neupucena wrote:Ako ce ti biti lakse neka bude tako MM. Ovaj put si usla prije mene, vjeruj mi, a kad sam usla poslije tebe, covjek je bio crven kao paprikamIRCerka wrote: Vidim ja da si ti u nekom specijalnom raspolozenju. Imala si tako caroban uticaj da poslije tebe nisam smjela uci na usmeni![]()
![]()
opet ti kazem, zamijenila si me s nekim...na usmenim ispitima sam uvijek ostajala posljednja u kabinetu...
ih, to je garant bilo kad sam polozila...
odo maznut bobu za sratjku...
pa se sutra javim sa detaljnim izvjestajem sa Harwara
-
mIRCerka
ufff....
4 sata trajalo... stabla su bila onako, nidje veze...skoro sve recenice mozes i po jednoj i po drugoj knjizi granati... fonetika je bila ok, puno detalja, ali nije bio tezak dio... morfologija je mogla biti zanimljivija, sa vise prakticnih zadataka.... sintaxa me razocarala, kao i uvijek...puno nekih glupih pravila sa jos glupljim imenima i trebas sad ti izbiflati definiciju iz knjige...al eto, prezivjelo se... sracka stala...rezultati do petka...
4 sata trajalo... stabla su bila onako, nidje veze...skoro sve recenice mozes i po jednoj i po drugoj knjizi granati... fonetika je bila ok, puno detalja, ali nije bio tezak dio... morfologija je mogla biti zanimljivija, sa vise prakticnih zadataka.... sintaxa me razocarala, kao i uvijek...puno nekih glupih pravila sa jos glupljim imenima i trebas sad ti izbiflati definiciju iz knjige...al eto, prezivjelo se... sracka stala...rezultati do petka...
- Ergot
Meni su Dizdar i Leko apsolutni bogovi, iako mi je prvi sjebo tri godine zivota a drugi ubio 5-6 milijardi mozdanih stanica. Leko je valjda jedini profesor lingvistike na dunjaluku koji je kadar dva semestra drviti (no pun intended) o drvecu, sintaksi itd. a da ni jedan jedini put ne spomene dubinsku strukturu. Dizdarovu knjigu za poeziju romantizma valja pod hitno staviti na UNESCOvu listu svjetske bastine i dati mu 3-4 Nobela. "...i tu je on odusevljeno uronio u zacarane vrtove poezije, trenutak prije nego sto ce ga stici zlehuda sudbina, pa je nepotrebno umro u nekoj vukojebini u Grckoj..." Bog bogova!

-
neupucena
Suze mi krenuse...Ergot wrote:Meni su Dizdar i Leko apsolutni bogovi, iako mi je prvi sjebo tri godine zivota a drugi ubio 5-6 milijardi mozdanih stanica. Leko je valjda jedini profesor lingvistike na dunjaluku koji je kadar dva semestra drviti (no pun intended) o drvecu, sintaksi itd. a da ni jedan jedini put ne spomene dubinsku strukturu. Dizdarovu knjigu za poeziju romantizma valja pod hitno staviti na UNESCOvu listu svjetske bastine i dati mu 3-4 Nobela. "...i tu je on odusevljeno uronio u zacarane vrtove poezije, trenutak prije nego sto ce ga stici zlehuda sudbina, pa je nepotrebno umro u nekoj vukojebini u Grckoj..." Bog bogova!![]()
![]()
- Ergot
Nije to smijesno, kad bolje promislim. Sarajevska Anglistika se pretvorila u tezi zvjerinjak. Javlja mi prijateljica neki dan da je Ifeta Hororskop pocela magistriravati. Samo se nadam da je u medjuvremenu naucila nesto malo engleskog, valjat ce joj. "Kolega, ar ju inchresting in dis?!? If ju ar not inchresting in dis ju ken go aut of klezrum!" Masala!neupucena wrote:Suze mi krenuse...
-
neupucena
Kolega, ja ne razumijem sta je tu cudnoErgot wrote:Nije to smijesno, kad bolje promislim. Sarajevska Anglistika se pretvorila u tezi zvjerinjak. Javlja mi prijateljica neki dan da je Ifeta Hororskop pocela magistriravati. Samo se nadam da je u medjuvremenu naucila nesto malo engleskog, valjat ce joj. "Kolega, ar ju inchresting in dis?!? If ju ar not inchresting in dis ju ken go aut of klezrum!" Masala!neupucena wrote:Suze mi krenuse...
- Ergot
U moje vrijeme je sebi ispred imena pisala samo´ass´, sto sam ja redovno prepravljao u ´arse´ kad god bi papir bio zalijepljen sa vanjske strane onog staklenog ormarica.neupucena wrote: Kolega, ja ne razumijem sta je tu cudnozar nije davno
-
neupucena
Jel' to nesto na nacionalnoj osnovi, relacija Sarajevo:Celik ili ste odusevljeni njenim prirodnim potencijalimaErgot wrote:U moje vrijeme je sebi ispred imena pisala samo´ass´, sto sam ja redovno prepravljao u ´arse´ kad god bi papir bio zalijepljen sa vanjske strane onog staklenog ormarica.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Ima li neki dobrovoljac, da nam stavi listu knjiga koje morate procitati za ispit Engleske ili Americke knjizevnosti/literature...
Ja bih bio zahvalan, a i ako moze preporuka za ono sto vam se je svidjelo...
Ja bih bio zahvalan, a i ako moze preporuka za ono sto vam se je svidjelo...
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Hvala ti Djesi' cula i nisi...
Procitao sam dio ovog, doduse, sve bijase po-odavno, sad se barem imam zadat po nekom planu i programu...pa do penzije cu stici valjda, da otaljam ovo literature...
Procitao sam dio ovog, doduse, sve bijase po-odavno, sad se barem imam zadat po nekom planu i programu...pa do penzije cu stici valjda, da otaljam ovo literature...