Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne bih rekla da postoji ljubav preko neta. Ipak je to samo razgovor i buljenje u ekran. Osobe su uskracene hemije. Neki cesto zamijene ljubav sa navikom, lijepom rijecju i ubijanjem dosade.
Ja sam bila u vezi duze vremena sa momkom kojeg sam upoznala preko neta. Nije bila ljubav u pocetku, vec samo prijateljstvo. Kasnije smo se upoznali i bili zajedno. Veza nije pukla zato sto je on bio kreten ili nesto slicno, vec je pukla zbog daljine, ali to jeste jedno od ljepsih iskustava u mom zivotu.
Generalno mislim da zenskim osobama vise znaci ova vrsta veze nego muskima.
Uvijek cete prije naici na zensku osobu koja je ce reci da je u vezi na daljinu, preko neta i sl.
Deckima bas mora biti poseban osjecaj da bi to "nesto" priznali kao vezu.
BTW - Ova vrsta komunikacije moze biti itekako meaningful (ima li u bos. rijec za ovo), ali pod uslovom da je iskrenost na prvom mjestu.
Eh, jeste, tako je Sad ispade da su sve zene emocionalno nestabilne i treba im neko da im laze i petlja na MSNu da bi se one osjecale voljeno i u vezi??? Svasta
Baby Jane wrote:Eh, jeste, tako je Sad ispade da su sve zene emocionalno nestabilne i treba im neko da im laze i petlja na MSNu da bi se one osjecale voljeno i u vezi??? Svasta
Baby - si ti uopste citala ono sto sam ja napisala?
Baby Jane wrote:Eh, jeste, tako je Sad ispade da su sve zene emocionalno nestabilne i treba im neko da im laze i petlja na MSNu da bi se one osjecale voljeno i u vezi??? Svasta
Michun wrote:Generalno mislim da zenskim osobama vise znaci ova vrsta veze nego muskima.
Uvijek cete prije naici na zensku osobu koja je ce reci da je u vezi na daljinu, preko neta i sl.
BTW - Ova vrsta komunikacije moze biti itekako meaningful (ima li u bos. rijec za ovo), ali pod uslovom da je iskrenost na prvom mjestu.
Michun wrote:Generalno mislim da zenskim osobama vise znaci ova vrsta veze nego muskima.
Naravno da jesam...i ne slazem se s napisanim
Pa dobro de. Nemoj biti lluta.
Ja nisam nikako mislila onako kako si ti protumacila.
ako su obje osobe emocionalno ciste(al ni ovo nije iskljucivo)
ako su duze vremena u kontaktu...i imaju uvid u emoc.zivot sugovornika
ako se na kraju upoznaju i bude prave hemije izmedju...
Beatrice_22 wrote:ne znam, meni je romantika univerzalan pojam. hocu da kazem - nemam odredjeni scenarij po kojem bi se dogadjaji morali odvijati da bi bili romanticni: ruze, more, svijece, palma, muzika, ljeto... sve je to ok i to znaju cijeniti oni koji dozive, ali najromanticniji dogadjaji iz moga zivota (malo ih je ali su upecatljivi) nisu ukljucivali bas sve to.
mozda smo malo robovi klisea. ne umijemo sebe iznenaditi vise, pronaci romantiku u neocekivanim stvarima, pa i u internetu. biti romanticni i u gradu punom smoga. i biti romanticni u besparici.
ono sto nedostaje internet romansama je uzbudjenje fizickoga dodira, pogleda, onog sto se ne moze reci... ali niposto se ne bih usudila reci da se ne moze biti kreativan i da - romantican - na netu.
Beatrice_22 wrote:ne znam, meni je romantika univerzalan pojam. hocu da kazem - nemam odredjeni scenarij po kojem bi se dogadjaji morali odvijati da bi bili romanticni: ruze, more, svijece, palma, muzika, ljeto... sve je to ok i to znaju cijeniti oni koji dozive, ali najromanticniji dogadjaji iz moga zivota (malo ih je ali su upecatljivi) nisu ukljucivali bas sve to.
mozda smo malo robovi klisea. ne umijemo sebe iznenaditi vise, pronaci romantiku u neocekivanim stvarima, pa i u internetu. biti romanticni i u gradu punom smoga. i biti romanticni u besparici.
ono sto nedostaje internet romansama je uzbudjenje fizickoga dodira, pogleda, onog sto se ne moze reci... ali niposto se ne bih usudila reci da se ne moze biti kreativan i da - romantican - na netu.
slikaj se samo za moju dusu ... je davno otpjevano
za net ljubav...treba pravo puno volje i zelje
ali i ideje ...sve su to neke tanke niti (sa ili bez neta), koje se moraju cuvati i njegovati ... nekome i s nekim ide , ko zna zna
ko ne zna njemu dva
sve je to divno i krasno kad oboje tako razmislja.. a postoji velika razlika izmedju kafane i interneta.. prvo u kafani uvjek znas skim pricas... od elementarnog kako izgleda i jel musko il zensko pa do toga kako reaguje ne neke stvari.. kako prica... i "ono" nesto subjektivno sto se samo osjeti
na internetu ima previse lazi i ljudi obicno nisu iskreni...puno lakse je lagati na netu nego u obicnom zivotu... bar ja tako mislim... ne upustam se u te virtuelne stvari jer ne vjerujem previse u to
Jedno, onako, teoretsko pitanje - je li vi svi kada sjednete za racunar navucete neko drugo JA na/u sebe?
Je li svi po automatizmu pocnemo da lazemo kad smo na netu?
Koliko ja znam ne zaljubljuje se "uzivo" u sekundi, pa tako ni na netu sto znaci da ne mozes znati eh ja cu sad da se zaljubim pa cu zbog toga od pocetka da malo maslam i upakujem pa dokle stigne. A ako zaista od pocetka nesto glumimo cak i dok smo u elektronskom svijetu onda nam ljubav i ne treba jer smo dovoljni sami sebi!
daduli_sa wrote:Jedno, onako, teoretsko pitanje - je li vi svi kada sjednete za racunar navucete neko drugo JA na/u sebe?
Je li svi po automatizmu pocnemo da lazemo kad smo na netu?
Koliko ja znam ne zaljubljuje se "uzivo" u sekundi, pa tako ni na netu sto znaci da ne mozes znati eh ja cu sad da se zaljubim pa cu zbog toga od pocetka da malo maslam i upakujem pa dokle stigne. A ako zaista od pocetka nesto glumimo cak i dok smo u elektronskom svijetu onda nam ljubav i ne treba jer smo dovoljni sami sebi!