da ja robujem u 21. stoljecu. Cuj rob, svasta. Kad su bili robovi, dobro netako davno, prije 70 god. u americi
Covjek nije svijestan da robuje stotinama svojih strasti. Islam ne zabranjuje da se ima, nego zabranjuje da dunjaluk upravlja covjekom.
Ccccc...hananah wrote:Evo jedno logicno pitanje: da li je zdravo citav dan gladovati i ne piti vodu i na kraju se dana najesti i onda opet ustati i prekinuti san, najesti se i nastaviti spavati. Uz to se obicno jede jaka hrana, te mi nikako nije jasno kako to moze biti zdravo.
Znam da je tako od Boga ostalo, i znam da je post pobjeda duha nad tijelom, ali... par puta sam postila i poslije se nikako nisam osjecala fino, sva hrana bi mi tesko pala na zeludac a ako bih pojela sta laganije sutra bih bila jako gladna
I ako moze da se logikom odgovori na ovo pitanje a ne citatima i ajetima. Hvala
Hanni, bila sala mala!hananah wrote:Love post jeste zdrav i to je dokazano istina, ali post gdje se covjek suzdrzava masne hrane i gdje pije caj i vodu. Taj post je dokazan kao zdrav. Medjutim, ja nigdje ne procitah da je post, gdje se suzdrzavas svega pa onda se najedes jake hrane, zdrav. Ako imas link rado bih da procitam
Vodenjak, ne miniram temu, ja zelim svako dobro onima koji poste, ali ne zelim da lazem - meni se to cini zaista kao kontrola tjelesnih uzitaka, ali mi se ne cini nesto sto je zdravo za organizam. I nisam jedina koja tako razmislja.
Zreli wrote:ma, to je sve izmisljotina ... kao meni je dobro sto su oni onda isli u neku bitku iz koje je muhamedu donijela gomilu para
bravo Qler!Qler wrote:Svakom svacije, meni moje. Nit' cu kome da govorim da posti nit' da pije. Po meni je vjera izbor jedne osobe, tj. njene volje da i koliko ona hoce da je praktikuje. Sebe smatram vecim muslimanom sto ne prepostim cijeli ramazan, nego neke koji poslije iftara popiju pivu.