ja se vracam pa vi vidite :P
- cHupjahalic@
Znaci ti si stvarno odlucio da ides? 
Znam kakav je osjecaj kad bi najradije sve stvari spakovao i samo krenuo prema Saraj`vu.
Nadam se da ces srediti poslic ubrzo.
Znam kakav je osjecaj kad bi najradije sve stvari spakovao i samo krenuo prema Saraj`vu.
Nadam se da ces srediti poslic ubrzo.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ovoj Tisini samo do sexa
:D:D
Basta, moja sucut
:D
Basta, moja sucut
-
AA CA
Nostalgija se lijeci porcijom cevapa 
Ako to ne pomogne onda uzmes i frtalj sjeckanog bureka ispod saca...
Dobro cuvaj pasos, koji nadam se imas, jer ti moze opet zatrebati i ne zatvaraj vrata "ledjima".
Nije ovo ona stara "rahat" Bosna
. Postala je siva, teska i luta u napoznatom pravcu. Trebace jos jako puno vremena, truda i pameti da se ovo ovdje dovede u kakav-takav red.
Ja licno nemam ni snage ni volje za to. "Brusim" Engleski i vec imam 90% novca za prijavu Kanadskoj Ambasadi.
Taman da se zamijenimo. Ti hoces ovamo, a ja po svaku cijenu tamo.
Tebe spucala nostalgija, a mene pozderase ovdasnja "ekonomija", "politika" i naka "buducnost" po sistemu bice bolje...
Razmosli jos jednom... Nije Bosna ono sto ti vidis za vrijeme godisnjeg odmora i nije to ono cega se sjecas od prije rata...
U svakom slucaju SRETNO
Ako to ne pomogne onda uzmes i frtalj sjeckanog bureka ispod saca...
Dobro cuvaj pasos, koji nadam se imas, jer ti moze opet zatrebati i ne zatvaraj vrata "ledjima".
Nije ovo ona stara "rahat" Bosna
Ja licno nemam ni snage ni volje za to. "Brusim" Engleski i vec imam 90% novca za prijavu Kanadskoj Ambasadi.
Taman da se zamijenimo. Ti hoces ovamo, a ja po svaku cijenu tamo.
Tebe spucala nostalgija, a mene pozderase ovdasnja "ekonomija", "politika" i naka "buducnost" po sistemu bice bolje...
Razmosli jos jednom... Nije Bosna ono sto ti vidis za vrijeme godisnjeg odmora i nije to ono cega se sjecas od prije rata...
U svakom slucaju SRETNO
- vedderedi
Bas sam nedavno pricao sa jednim tipom iz dijaspore koji mi je rekao da su mu ljudi koji su se vratili u BiH rekli da im je to bila najpametnija odluka u zivotu, dok oni koji su sve vrijeme bili ovdje samo pricaju o odlasku vani.
Ja odoh uskoro, ali samo na godinu dana.
Basta sretno, nadam se samo da imas kanadski pasos.
Ja odoh uskoro, ali samo na godinu dana.
Basta sretno, nadam se samo da imas kanadski pasos.
Last edited by vedderedi on 30/08/2006 16:34, edited 1 time in total.
- danas
ja znam nekoliko ljudi koji su bili vani i vratili su se u par zadnjih godina. niko se nije pokajao, presretni su sto su sa svojim roditeljima, rodbinom, prijateljima... rade slicne poslove kao i vani i kazu da u SA manje zaradis ali manje potrosis pa ti dodje na isto kao vani gdje vise zaradis ali vise i potrosis. ide se na more, pije se kafica sa rajom, putuje se poslovno... niko se ne zali.
ali naravno, to ne mora da znaci nista. sto ljudi, sto cudi... i dobro je dok imas izbora, i da nista nije pod moranje.
ali naravno, to ne mora da znaci nista. sto ljudi, sto cudi... i dobro je dok imas izbora, i da nista nije pod moranje.
-
rashid
E ovako ... jednom davno davno sam starto temu:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=21539
Naravno mi je uspjelo sve sta se tice papira,para,namjestaja,posla i tako dalje.
Moj kratki komentar:
Bilo je dobrih i losih vremena ali svejedno .... SARAJEVO POWA!
Nije mi zao.
Sretno.
Naravno mi je uspjelo sve sta se tice papira,para,namjestaja,posla i tako dalje.
Moj kratki komentar:
Bilo je dobrih i losih vremena ali svejedno .... SARAJEVO POWA!
Sretno.
- karanana
ne shvatam iz ovog tvog posta rashide, jeli ti sve uspjelo ili kazes naravno nije mi uspjelo sve....rashid wrote:E ovako ... jednom davno davno sam starto temu:
Moj kratki komentar:
Bilo je dobrih i losih vremena ali svejedno .... SARAJEVO POWA!Nije mi zao.
Sretno.
jesi zenu nasao?
- Anka
Moja drugarica je sa mužem otišla u Kanadu. Njoj je bilo super,dobila je posao u struci, on je fizikalisao. Jednog dana mu je pukao film,oterao je šefa u pm i rekao da se vraća kući. Vratili su se. On je našao dobar posao (u njegovoj struci) a ona je radila za bedne pare i proklinjala sebe što se vratila. Razveli su se.
-
FortunaBela
#39 Re: ja se vracam pa vi vidite :P
Gdje ćeš bolan ti....BASTA wrote:ovdje sam vec 10 godina,
dosta mi je skupljanja para za kartu citavu zimu da bi dole bio mjesec dana...
tijelom sam ovdje a u glavi non-stop u Saraj'vu
ne da mi se vise...
svaki put kad se vratim - depresija ludilo patnja![]()
e nesh ga vishe...
eto mene pa vi vidite sta cete
- danas
basta,Anka wrote:Moja drugarica je sa mužem otišla u Kanadu. Njoj je bilo super,dobila je posao u struci, on je fizikalisao. Jednog dana mu je pukao film,oterao je šefa u pm i rekao da se vraća kući. Vratili su se. On je našao dobar posao (u njegovoj struci) a ona je radila za bedne pare i proklinjala sebe što se vratila. Razveli su se.
jes' ti sve to bas 'nako isplaniro kako bog zapovjeda